-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Nem a szádba adtam, hanem a te indoklásodat raktam ki globálisra. Ez van
Talán lesz nyár végére akkora nyomtatóm, amivel teljes darabokat tudok nyomtatni laptop alá és kiderül hány mm és mekkora tömeg az, amit most lehetetlen megoldani.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MrSealRD
veterán
Ezért vettem P50-et. Itt nincs Throttling...
De azért vegyük észre, hogy a szélsőségek között csapongunk. "Régebben" 25/35W TDP volt az átlag gépben. Meg volt 45/55W-os szörny...
Most lement 15/20W konfigurálható TDP-re és mellé maradtak a 45W-os szörnyek...
Persze a gépek vastagság csökkent...de a térfogat nem rántja magával a gép súlyát is. Azért sok minden változott az elmúlt években... már kisebb súlyból is kihozható egy gép a régi inkarnációhoz képest...
Szerintem egy tökéletes példa a Thinkpad T420s vagy a T430s.
A korának könnyű gépe volt. 25W TDP processzorral. És nem throttlingolt. 1.8kg volt. Teljesen jó teljesítményt tudott felmutatni a vékonysága ellenére.
Egy sima T440 kb 5mm vékonyabb. De 1,72kg. 15W TDP CPU van benne... ennek megfelelően harmatos is... T440s még rosszabb.Szóval könnyebb nem lett de vékonyabb igen. És milyen áron? Szerintem feleslegesen áldozunk meg olyat ami fontos, olyanért ami senkit nem érdekel.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
dabadab
titán
válasz Tikakukac #107700 üzenetére
Hát ha senki nem igényelte volna a vékonyabb gépeket, akkor szerintem az s-es T-k pillanatok alatt megbuktak volna, mert (legalábbis akkor, amikor néztem, most állítólag már más a helyzet) a vékonyságon kívül más előnyük nem volt, hátrányuk viszont bőven.
DRM is theft
-
félisten
Oké én értem a gondolatmeneted, azzal viszont nem értek egyet, hogy fizikailag lehetetlen lenne egy 1.2kilós gépben lehűteni egy 45 wattos cpu-t.
Le lehetne. Gyakorlatilag az egész hátulja lehetne egy gép szélességű heatsink.
A két oldalára mehetnek a portok, a palmrest alá az akku. Készen vagyunk.
ja, hogy ezt picit drágább lenne gyártani? Ehheh. -
Tikakukac
titán
válasz dabadab #107704 üzenetére
Ez ennél bonyibb helyzet. Itt az igény vs. gerjesztett igény valamint a közben teljesen áttolt típusok miatt érdemes lehet csemegézni. Hellloooo marketiiiiiiing.
Van pár Pro tulaj haverom (akik aztán tényleg márkafanatikok) és náluk van az, hogy meglepően sokan verik az asztalt, hogy miért kell Airt csinálni egy Pro családból. Nekik a vékonysággal semmi bajuk nem volt, ellenben most már tényleg para a hűtés. Ami meg hát munkaeszköz vegytisztán, ergo itt tényleg nincs keresnivalója a népbutításnak.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
zsolti75
senior tag
Kinek kell tartosan magas orajel, max. terhelesen?
Nekem, meg néhány 100e kollégának kik munkára, mérnöki számításokra használják a gépet.
Az autós hasonlat tetszik, a mai laptopok olyanok mintha készítenének egy autót ami rövid ideig képes 200-al menni, de aztán throttlingol és visszalassul 130-ra, mert úgyis az a szabályos/megengedett sebesség. Szerintem polgárháború lenne ha bevezetnék az ilyen autókat.
A zbook precision P73 ugyan ez a lemez, az intel 8gen óta mind ilyen.
Lehet találni jó konfigot/beállítást, de tapasztalat (és pénz) kell hozzá. -
félisten
válasz Tikakukac #107706 üzenetére
> Nekik a vékonysággal semmi bajuk nem volt, ellenben most már tényleg para a hűtés.
A Macbook Pro 13"-nak van a kb. legjobb hutese a 14" alatti laptopok kozott, 35 wattig tartosan elengedi a processzort a gep. A 16"-osnal meg nincs se CPU, se GPU throttling.
A Lenovo P53 (a vastag) gyengebb CPU-ban, mint a MBP 16".
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
zsolti75
senior tag
A gond akkor van, ha horror áron veszel egy gépet, aminek örülsz, hogy milyen gyorsan indul a winfos, meg pillanatok alatt nyitogatja az ablakokat, de ha munkára használod, mint amire egy workstation készült akkor azt látod, hogy max 5%-al gyorsabb mint a 3éves P51-ed, cserébe meg olyan rohadt meleg hogy ölbe nem lehet használni.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #107695 üzenetére
Azt állítottad, hogy "Nem normális, hogy a Throttling ma már része egy gép működésének."
Erre fel kérdeztem, hogy vajon jobban járnék-e throttling nélkül, amire nyilván nem a válasz.Nem értek egyet a marketinges érveléseddel. A rendszer úgy van kitalálva, hogy csak rövid ideig engedi a TDP fölé, és közben számolja az elfogyasztott energiát, így összességében átlagosan a CPU sosem fog a TDP fölé menni hosszú távon, és ha megfelelően tervezett a hűtés, nem is lesz semmi gond a hűtéssel.
Veled ellentétben gyakorlati szempontból beszélek, elég durva napi terhelés alatt használok egy ilyen procis gépet, és durván hasít, nincs vele semmi gondom, főleg nem melegedési. Ezen a throttling dolgon azok szoktak ennyit pörögni, akik vagy nincsenek tisztában a működéssel, vagy nincs normális hűtés a gépükben (a TDP-t nem képes hűteni, ilyen is bőven akad sajnos, de erről nem a proci tehet), vagy akinél bugos a gép BIOS-a és abnormális beállításokon hajtja a procit.
Én hozzáértő usernek tartom magam, és teljesen jó a CPU működése. Nincs ezzel teendő, ő magának szabályozza az órajelét, feszültségét, és közben végig 15W-on tartja magát, ami ebből kihozható, teljesen jó ez.
"Ha adott egy teljesítmény, amit szeretnél egy vékony notiban, de nem férsz hozzá, csak 1-2 percig, mert aztán bucira throttlingolja magát"
" de próbálj meg megvágni egy sz@ros céges partiról készült videót, és máris nyiffan"
Ez ne haragudj, de teljesen marhaság. Egy normálisan megépített ultravékony gépen semmi ilyen bajod nem lesz. Tudom, mert ilyenen dolgozom (T480s)."Amit nem élvezek, azt nem használom."
Mutasd meg kérlek, hogy egy ilyen, nem 1-2 perces tesztben mit villant az a régi gép, amit annyira élvezel, tetszőleges mod mehet: [link] . Ez végig fix 15W limittel készült a T480s-emben, és az ehhez tartozó "throttlingolt" kb. 2,3Ghz-et négy magon kb. a végtelenségig tudja tartani. Nem melegszik el, nem megy lejjebb. Szerintem ez teljesen rendben van, elég komoly tempó notebooktól. Brutális előrelépés volt a kétmagos i7-2620M után, ami a T420-amban volt és az i7-6600U után is, ami a T460s-ben, pedig azért azok sem éppen lassúak notebookos viszonylatban.(#107697) Apollyon: "mindannyian tudjuk, hogy lehetne jobban csinálni (pl. vastagabb gép = rendes hűtés)"
Nem értek egyet. Éppen ezért vettem T460s és T480s gépet, mert vékony és könnyű, jó anyag használattal. Épp elég sokáig használtam vastag gépeket (pl. T420). A hűtése is egész normális mindkettőnek. Persze, lehetne egy picit több fém (mondjuk egy +50g) a bordázaton, de az alapvető koncepció szvsz teljesen rendben van, soha ilyen jó gépeim nem voltak. Neked is ajánlom ezt a képet/eredményt, hol itt a gond? [link] Ha nagyon bele akarnék kötni valamibe, igen, a ventilátor foroghatna mondjuk 3500rpm-en 4500 helyett, és akkor kb. nem is hallanád szénné terhelve sem, hogy hűt, de kb. ennyi. Részemről ennyi a kompromisszum, szénné terhelve (de kizárólag akkor!) kicsit süvít a hűtés.(#107698) Tikakukac: Én nagyon kíváncsi lennék, egy ilyen projektből mit tudnál kihozni.
(#107703) sutszi: T480s. 1,4Kg, 60wh akkuval. Ellenben a T420s/T430s-el, ezzel értelmes akkuidő elérhető ezzel a súllyal. Ezeknél a régebbi gépeknél minimum követelmény volt a félkilós 9 cellás akku, ha használható akkus idő is szempont volt, az általad említett S változatok új korában 44Wh-s akkuja nem sok mindenre volt elég azokkal a CPU-kkal. Tudom, lehetett bele optibay akkut tenni, de akkor meg a súly nem 1,8kg volt.
(#107705) FoxiestFox: Ennek sok értelmét nem látom.. Illetve azért nem árt, ha az akkunak is marad hely, főleg egy torkos 45W CPU mellé.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hát én örülök, hogyha te örülsz, én hónapokig nézegettem, hogy van-e olyan gép, amire tudnék váltani, ami erős is, nem is 2.5 kiló, és működik is throttling nélkül, nézegettem a millió netes tesztet és youtube videót, beszéltem pár szóba jöhető gép tulajával, aztán vettem egy asztali pc-t. ¯\_(ツ)_/¯
Meg mellé csináltam egy (na jó, több) Frankit. Mert word processingre odacsapkodja a modern gépeket a wc deszkához a tizenéves cucc, ha pedig teljesítmény kell, inkább leülök az asztalhoz.
Ezt érte el a gyártók részéről a nagy _fejlődés_ és _kompromisszumkeresés_ az én esetemben. -
félisten
válasz FoxiestFox #107715 üzenetére
MBP 16" eleg eros, nem nagyon van throttling. Dell XPS 15", szinten nagyon eros. Lenovo X1 Extreme.
Ezek mind konnyuek es erosek, mi a gond?
while (!sleep) sheep++;
-
vicze
félisten
"nem is 2.5 kiló"
De ez régen miért nem volt probléma? Nem pont ezen megy a sírás, hogy vékonyítunk, de "neked" 2 kiló vas(réz) kell hűtéshez?Mutatsz egy 10éve cuccot ami bármiben, konkrétan bármiben gyorsabb egy modern gépnél?
Egyszerűen a valós CPU teljesítményt 100%-osan ignorálják egyesek, és csak a hőfokokon és a órajeleken megy a rágódás, de hogy a 35W 10évesnél 2-3x gyorsabb egy 15W-s mai gép azt már teljesen ignorálja mindenki, mert akkor nem lehetne műfelháborodást csinálni...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz vicze #107717 üzenetére
Azért, mert nekem is tetszik, ami könnyű.
Csak a gondom, hogy ami könnyű, abban vagy bővíthetőség nincs, vagy normális billentyűzet, vagy normális portkínálat, vagy normális hűtés, vagy normális kijelző.
Én nagyon szeretném a könnyűt, nekem sem hobbim nehéz vasat lóbálni, csak kevésbé vagyok kompromisszumkész, mint legtöbben. :\Személy szerint amúgy nem vitattam, hogy az új procik sokkal erősebbek a régieknél, de úgy gondolom ez egy it topikban eléggé magától értetődik, hogy többszörös számítási teljesítményről beszélünk töreték fogyasztással és órajellel.
Csak érted, régen amit tudott a cucc, le tudtad hűteni, most amit tudna, nem tudod.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz FoxiestFox #107718 üzenetére
Őszintén, ezt az Intellel beszéld meg. 3éve egy kalap szart gyártanak mindegy, hogy 15W vagy 45W egy kalap szar mindegyik. Régen nem volt, hogy 35W-t fogyaszt és néha néha 60W-re burst-ol, azt ugyan úgy nem hűtené le az akkori gép se. A burst 2-3 másodpercére tervezed a hűtést vagy a base-re? A burst-ot nem fogja tartani sehogy se, mert nincs az a hűtés ami azt a hőt elvezeti olyan gyorsan. (Jó de van a valósan félkiló réz...)
Egyszerűen teljesen megváltozott az architektúra, nem tudnak valós fejlődést produkálni, de valahogy el kell adni az új termékeket kisebbet, gyorsabbat, kevesebbet fogyasztót kell csinálni valahogy. Így csinálják jelenleg.Most képzeld el, hogy a TB kontroller is a maga kis 3-4W-val a CPU-ba kerül következő generációval, még kevesebb hőkeret marad a CPU-nak valósan. Egyre több részegység integrálásával kisebb és kisebb hőkeret jut a CPU-nak. A fizikával nem lehet mit csinálni, csak trükközni trükközni trükközni, és ezt csinálja az Intel 3. éve. A CPU-k bármilyen nemű fejlődése a Gen8-cal teljesen befejeződött.
Ezért várom úgy az AMD-t mint valami megváltót, mert végre lesz valahova menni, nem csak egy helyben toporgás lesz.
És velük is megvan a rákfene, hogy nincs elég gyártókapacitásuk, nincs jó termék támogatásuk, nincsenek két nyelvvel a gyártók seggében.Még egy utolsó gondolat, hogy aki látta Linus Tech MacBook Air hűtéses videóját láthatja, hogy max. 10%-ot lehet jó esetben kicsikarni jó hűtéssel, többet nem fogsz mert ennyire van tervezve és kész. Tehát hiába lenne fél kiló + benne, nyernél 10fokot és szinte semmi teljesítményt. Throttling ide vagy oda, egyszerűen ignorálni kell mert a termék technológiájának a része.
-
félisten
-
zsolti75
senior tag
válasz vicze #107719 üzenetére
Teljesen egyet értek.
A Linus videót kerestem, de most nem találtam, szerintem már régebben láttam. Egy dolgot fűznék hozzá a "nincs az a hűtés" részhez:
volt tavaly egy clevo-m 8086K-val 95-100W-on használtam, és ez a hűtő olyan lazán tartotta 80-85fok körül tartós max. terhelésen csak néztem:
A vicc az, hogy ez nem egy nagy fél kilós réz dög, egy tenyérnyi az egész, kis alakítással beférne egy vastagabb Thinkpadba szerintem.
Mondjuk az tény, hogyha ilyen hűtés lenne thinkpadokban akkor azért vinnék vissza őket mert hangos -
félisten
válasz FoxiestFox #107720 üzenetére
En most probaltam egy eleg fullos verziot (i9, 4k OLED, 64 GB), eleg szep, de szerintem egy XPS 15 azert jobbnak tunik.
while (!sleep) sheep++;
-
-
MrSealRD
veterán
De azt is lehet nézni, hogy mondjuk egy W530 hűtése amibe van egy 45W-os CPU, meg valami Quadro 2000M GPU 55W TDP-vel...az is elég jó eldöcög... komolyabb throttling nélkül és nem egy peltier elemmel kell hűteni.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
vicze
félisten
válasz zsolti75 #107721 üzenetére
A másik oldalról már rezebb félkilós dögnek néz ki.
Ez alapján, olyan 200-300g körül van. olyan 1,5-2cm vastag és terhelés alatt van mögötte egy 60dB-t produkáló venti. Szerintem hangos.
Persze van a másik oldalon egy 1,1kilós GPU hűtő is, de az csak desktop GPU-kat hűti...[ Szerkesztve ]
-
zsolti75
senior tag
válasz vicze #107726 üzenetére
Nem, őszintén nem nagy, és nem nehéz, saját gépem volt, a kezemben tartottam. A borda magasság ami miatt nem férne be átlag gépbe, szerintem kb.15mm lehet.
Ami lényeges ezeknél a hűtéseknél az a venti, az bizony tud fújni rendesen, mint egy hajszárító alacsony fokozaton. Ha van a közelben függöny virág akkor azokat megmozgatja .
Ezt csak azért említettem, mert a technika adott, csak szándék kérdése gyártói oldalról.
Közbe te is szerkesztetted
Igen hangos 65db, de azt lehetne halkítani opcionálisan ha a user arra vágyik.
A gpu oldali hűtéssel tapasztalatom szerint nincs gond a thinkpad P-sorozatnál.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
HSM
félisten
Most függetlenül attól, throttlingol-e vagy sem, mégis miben nem felelt meg az igényeidnek pl. egy T480s?
Csak azért kérdezem, mert én ha fizetnének sem használnék már olyan régi és lassú gépet, mint amikről beszélsz, azért minimum egy második core generációs gyorsabb kétmagos.(#107718) FoxiestFox: "Csak érted, régen amit tudott a cucc, le tudtad hűteni, most amit tudna, nem tudod."
Már legalább kétszer leírtam, hogy meg tudják hűteni, még képet is linkeltem.(#107719) vicze1: Ezek a burstok egyébként tényleg túl vannak tolva. A T480s is elengedné 44W-ig a 15W-os CPU-t, aminek semmi értelme azon kívül, hogy néhány másodperc alatt elégeti a turbó keretét egy nagyon nem hatékony magas órajelen. Én le szoktam vinni 20W magasságába, inkább kicsit kevésbé magas órajelen turbózzon, de sokkal tovább, ezzel így sokkal jobbak a tapasztalataim.
Egyébként a kérdéseid világosan specifikálva vannak, a hűtőt a TDP-re kell hivatalosan méretezni, de a gyártóra van bízva, milyen TDP-t konfigurál, és nyilván ahhoz milyen hűtőt, eltérhet felfelé és lefelé is.
"max. 10%-ot lehet jó esetben kicsikarni jó hűtéssel, többet nem fogsz mert ennyire van tervezve és kész"
Ezzel kapcsolatban is más a tapasztalatom. Ha elengedem a 8250U-t 20W-ra, amit egy R20-as Cinebench erejéig éppen meghűt (95 fok a végére) a T480s, kapok kb. 2,6Ghz-es órajelet és 1300 pontot. Ez már kapásból +9% a gyári limithez képest, és a hűtéshez se nyúltam, gyári állapotban van az eredeti hűtés. Ha megnézed, egy erősebb hűtéssel és alaplappal, ha végig hajthatná 3,4Ghz-en felmehetne a pont még vagy 30%-ot ehhez képest is... És ez a legkisebb négymagos, ennél csak magasabb órajelűek vannak, amiket még jobban megfog a limitált TDP a maximumhoz képest.(#107726) vicze1: Ha jól látom a videódból, ez a hűtő bő 200g, ventilátor nélkül. Összehasonlításul megmértem az itthon dobozban pihenő két hőcsöves T460s hűtőmet, kompletten, ventilátorral együtt volt 65g. Szerintem ennél több szót nem is érdemes erre pazarolni...
(#107727) zsolti75: "nem nagy, és nem nehéz"
Ez azért elég relatív. 200g+venti szemben 65g-al kompletten. No, meg egy masszívan 40dB feletti zajszintű ventilátort sem mindenki szeretne a szobájába, hiába hűt jól.
Nekem még a T480s max 41,5dB-je [link] is már kicsit több, mint amivel elégedett lennék. -
SNor
tag
Van valakinek tapasztalata 2242-es KingSpec SSD-kel? Ezt (Ali) nézem, elvileg jó t480-ba.
-
fattyu
veterán
Az a cegetek es a szoftveretek problemaja, ha laptopon akartok szimulaciokat futtatni.
lemaradtál shared desk divatról meg a workshop és taskforce home office és meeting koncepciókról?
sajnos ma már nagyon nagyon ritkán működik hogy valakinek asztalija van azt csók.
két üzleti kategóriás eszköz userenként... nincs az a cég ami ezt be tudja/akarja vállalni.
marad az hogy márpedig zbook gsok mert
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
nem érted látom.
ez már nem az a világ multikultiban hogy ül a user a kis kockájában a z6al és 8 órában ül azt kockul.
igenis megváltozott a hozzáállás. menni kell meetingelni ötletelni együtt dolgozni máshol dolgozni otthon dolgozni más mellé ülni ha a feladat azt kívánja.
ezt meg nem lehet máshogy.
és csak hogy léptékekről dumáljunk. legyen egy nem HOMBÁR multi. csak valami közepes szerű. céges szerződés mérnöki melós asztali. nem a portfolió teteje. 1500-2000 euró. erre még tartsál neki 1000 euróért egy mászkálós éppen aktuális T modellt. Nem így működik a világ.
ha meg már szóba került igény meg gerjesztett igény. isten bizony nem gondolom volt élő user a földön aki elégedetten felsóhajtott végre bazmeg csak két használható usb port van a munkagépemen. végre választhatok mit dugok be egyszerre, a klavi az egér meg a headset hármasból. meg sem említem az ilyen dekadens baromságokat mint telefont usbvel összekötni vagy fgépről videókameráról leszedni anyagot, bedugni egy pendrivot külső vinyót.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Ganz-[HUN]
addikt
X230, a 3380M-es i5-ttel (5%-kkal gyengébb a leggyengébb i7-nél, az is csak a kevesebb ke$$ miatt van, órajelek megegyeznek). 35W TDP, full óra jelen jár (vagy talán boostol is?) közben 90°C-on pörög az állatja.
T420s: Lepörköli a lábamat HD Youtubeozásnál. Nem praktikus, de legalább gyors.
T440s: 15W-os TDP-re beáll, pont 1,9GHz-n, és 60°C-on. (legmelegebb 65 fok)
T440s és X230 prociját Prime95-ttel terheltem, ThrottleStop TDP-t és Tmaxot nézni, közben aida64 cpu hőmérsékletet grafikonon felügyelni. Ebben még nincs iGP terhelés, ami ha jól emlékszem, benne van a CPU TDP keretében.
Elégedett vagyok mindegyik géppel? Igen. Vinnék magammal helyettük egy baszott nehéz T61-et AFFS panellel, és a 10 éves akkuból fél órás akku idővel? (X230 plague, 30k egy akku egy 38k-s gépbe). Fenét! Arra, hogy jegyzeteljek, animét nézzek a buszon, és lófaszt netezzek, youtubeozzak (úgy hogy 50 fokos a proci a T440s-ben), és nem pörköli le a lábamat.. first class.
HSM Tökéletesen leírt mindent, amit a témáról tudni kell, és vele értek egyet teljes mértékben. Számomra a T440s kompromisszum mentes.
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
fattyu
veterán
amugy isten bizony tök érdekelne hogy az itt hozzászólók kik azok akik böszme flottákkal dolgoznak és elsőkezi tapasztalatuk van sok száz ezer eszközzel meg ki az aki 1 darab user.
izgi lenne tudni nyilván nem kell cég meg bérbesorolás de mittomén valami ilyesmi hogy 10 telepehely 20k user 25k gép egyik telephely it vezető
1 telephely 400 gép it support.
-
félisten
-
fattyu
veterán
válasz Ganz-[HUN] #107735 üzenetére
i7 van a x230amban. a tetves életben szintetikus teszt alatt nem ment 90 fokig.
ilyen hőmérsékletet én csak a 4 QMmagosított 420amban láttam....
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz FoxiestFox #107737 üzenetére
ne érts félre nem degradálok le senkit.
tényleg.csak más súlya van egy kurvul a francba a lenovo minden szériával amikor hands on tapasztalat van meghibásodási aránnyal, meg más amikor esetleg valakinek egy darab gép épp pénteki darab volt.
-
félisten
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz fattyu #107738 üzenetére
Vagy 4x pasztáztam meg mert szerintem is hülyeség. MX4-ggyel ráadásul. "Fakesprével" takarítva több soron. (féktisztító, ez oldja a legjobban)
A gép a hűtőjén is okádja a meleget szóval az se lehet hogy teljesen szar lenne a hűtő.
Foxi: ergonómiai leépítés? Kikérem magamnak! Jobb gépelni a T440s-em Chicony billentyűzetén, mint rokon T420s-én. Es nem egy t420(s) /t410 stb klavot használtam.. Laptop szervízben T410/20/30-an dolgozok épp vagy 10db+db-on. Van egy kisebb sample size. T430-bol van egy két vendor akit szívesen használom, de ez eddig a nyerő szerintem. X240-ben is Chicony volt, az is nagyon jó bár abba nagyon lágy volt, cserébe baszott hakl.
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
félisten
válasz fattyu #107734 üzenetére
Na, ez a problemam (nem veled, hanem jopar ceg kulturajaval). Tenyleg nem tok mindegy, hogy 2000 eurot vagy 5000 eurot koltunk 2 evente hardverre fejenkent, amikor nyugaton a mernokok koltsege a _napi_ 1000 eurot kozeliti? Oke, itthon olcsobbak az emberek, de mar legalabb SV-ben rajottek a cegek, hogy a jo megoldas az, hogy mernokoknek kb. korlatlan budzset adunk, ha hardverrol van szo.
Szoval eskuszom nem ertem, hogy mernokok eseteben miert kell sporolni a szeken, billentyuzeten, monitoron, laptopon. Rohej az egesz. Ha 4x4K kijelzot akar valaki, az kb. 1 milio forint mindenestol, hany heti fizetes az? Ha 5%-al jobban dolgozik tole az user, mar megeri.
Fillerbaszas a kobon.
while (!sleep) sheep++;
-
fattyu
veterán
válasz Ganz-[HUN] #107741 üzenetére
értem de ott valami nem kerek szerintem.
nekem azóta is az x230 a privát gépem és imádom. igen 9cellás akku van benne 8-10 órát tud. szemben a mostani tkre hazudott 8-10 órákkal.
nem netezés yt zene alatt totál nem melegszik és nem izzad tőle a combom. kérdezd meg mit éreztem este hétkor tartott videómeeting alatt ölemben a 390 yogával....
-
fattyu
veterán
figyi. nem hiszem most hallod először de a cégek profitra törekednek.
némely cégnek van olyan hogy nem jön ki a lépés.
kell egy korona, vagy egy autóipari válság az idióta eu co2 kvótákkal és hirtelen máris nem olyan szuperzöld az élet. ilyenkor mi van? elkezdik megnézni hogy kifele hogy lehet megállítani a pénz áramlást amikor befele lelassul. nettó matek,
arra is kiváncsi lennék hol 2 év a lifecycle ilyen gépeknek jóaz 3 nak ha jól megy és úgy vannak vele ahogy lejár a gar már nem éri meg, de sok helyen 4-5 az.
-
félisten
válasz fattyu #107739 üzenetére
Nalunk az egesz ceg permanensen otthonrol dolgozik (nincs is iroda), es a MBP a standard felszereles, kiveve a fejlesztoknek, ok azt vesznek, amit akarnak. Azert MBP, mert centralizalt ceges IT nelkul ez a legegyszerubb megoldas - ha valami gond van, megoldja a Genius Bar, aztan kesz.
while (!sleep) sheep++;
-
-
fattyu
veterán
gondolom nem egy nagy cégről beszélünk. de persze van ilyen is. csak ne ebből indulj ki mint norma.
örülj neki bár engem a világból ki lehet kergetni macOS-el.
meg a léptékek. gondolj bele 8 alkalmazottnál egy jólmenő cég persze legyen mindenki boldog.
ahogy nő a cég és távolodnak a pénzügyi döntéshozók hierarchia layerekben a tényleges dolgozóktól... oda nem hallatszik el az anyázás. mert direkt így van kitalálva. marad a profit. 10ezerszer 2000 euró viszont látszik onnan fentről. túl jól.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz fattyu #107748 üzenetére
Nem, kis cég. Hosszútávon át akarom terelni az összes fejlesztőt remote környezetre, nagyrészt, aztán utána bármi jó lesz majd. (MacOS-sel hasonló gondjaim vannak.)
Persze, hogy nem ez a norma, de a világ egyik top befektetési bankjánál szaroztak az 5000 forintos billentyűzeten. Az gáz.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
dabadab
titán
válasz fattyu #107748 üzenetére
oda nem hallatszik el az anyázás. mert direkt így van kitalálva. marad a profit. 10ezerszer 2000 euró viszont látszik onnan fentről. túl jól.
Ja, hát ilyen az, amikor olyan emberek csinálják a költségvetést, akik nem értik, hogy annak mi a következménye.
Egyik cégtől azért léptem le, mert - többek között, de leginkább - elegem lett abból a szarakodásból, hogy néhány száz eurónyi upgrade-et kikönyörögjek a céges gépembe.
Ezzel a spórolással azt érték el, hogy elveszítettek és több, mint egy évig nem találtak mást a helyemre, ami komoly kiesés volt nekik. Tökre megérte.DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HP ProBook 650 G5 15 notebook - i7 8565U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 540X 2GB GDDR5
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteBook 840 G6 notebook - i7 8665U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 550X 2GB GDDR5 WIN
- 91 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (DOBOZOS, csak 1db)
- 89 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (DOBOZOS, 2DB)
- Dell latitude 3510 10.gen i5
- Full HD Dell Latitude 5570 i5-6300 laptop 4 GB RAM 128 GB SSD 3 órás akkumulátor
- ASUS VivoBook S14 S430FA NumberPad Intel i3-8145U CPU, 512 GB SSD, 8GB RAM, Intel UHD Graphics 620
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest