Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz vicze #107568 üzenetére

    Én amúgy semlegesre hagytam volna, ha van oké, ha nem, nem zavarna. Szerintem egy jobb 3D NAND-os, akár TLC NVMe meghajtóval alapból frankó élettartam érhető el ezek nélkül is. A jobb meghajtók alapból SLC módban gyorsítótáraznak, ami sokkal alacsonyabb írási terhelés a celláknak, és már optimalizálva kerül kiírásra a TLC módban.

    A fogyasztás jó pont. Azért kérdeztem amúgy, mert asztali gépeknél volt nálam mindenféle vezérlő, és nem igazán tapasztaltam különbséget köztük gyakorlati felhasználásnál. Az asztali lapomnál pedig kifejezetten más gyártó 2,5Gbites vezérlője volt az ajánlott [link] .

    (#107569) Tikakukac : Leszurkolsz egy halom pénzt, és egy EPROM égetővel 5 perc alatt full hozzáférése lehet bárkinek a géped memóriájához 2020-ban? :DDD :W

    De továbbra sem látom a problémát. Akinek 4K60Hz kell, belekalkulálja azt a néhány tíz dolláros USB-C aktív DP adaptert, és annyi is volt. Nehogy már ez túl bonyolult legyen... :N

    (#107570) azbest: Én úgy látom, másra vannak kihegyezve. Bár a 0db bővíthető memória slotoknak nem vagyok a híve, de azért pl. biztonsági haszna lehet ám, ha az egyik adag memória integrált, illetve a vékony, energiatakarékos konstrukciónak is több létjogosultsága van egy üzleti gépnél. Én pl. tuti nem akarnék dolgozni egy olyan gamer gépen, ami nagy, nehéz (2-3KG), és egy óra közepes terhelés alatt lemerül. A jobb teljesítmény pedig egyenesen következik az erősebb, kevésbé energiatakarékos hardverből és nehéz (ezáltal jó esetben erős) hűtésből.

Új hozzászólás Aktív témák