- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
Aktív témák
-
-
marsu
veterán
válasz BluEyes #2101 üzenetére
Bár a 60Gigás winyó nem túl sok, de nem is kevés ... A memóriát nem tudtam megnézni, hogy az 512MB az egy modul vagy 2x256, mert pont ott van a garis matrica... ( eltávolítása garivesztéssel jár felirattal ... ) De ha egy modul, akkor 2X512-re bővítés még lehetséges... És akár a 60 gigás is cserélhető ... 100gigás, 120 Gigás elérhető árban vannak ...
Persze így igy bőven elég, jó kis konfig így isPress any key to continue ...
-
BluEyes
őstag
Jó bizony!
Eredetileg 256Mb volt benne, a nagyker tolt bele még 256-ot (tehát 2x256). Egy év múlva bontható, bővíthető, addig meg elleszünk vele. Nem kell bontani, Everest mindent mutat.
[Szerkesztve]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Omni
aktív tag
Az Intel honlapján az olvastam hogy a Yonah Celeron M cpu 1.0-1.3V-ot igényel. Namost az Everest szerint 1.404V-ot kap. Kérdés, hogy lehet e csökkenteni ezt a feszt, és ha igen mivel? Gondolom jót tenne a kisebb megfeszültség az akkuidőnek.
-
parandroid
félisten
300MHz egy Celeron M esetében bizony sokat számít. Az más kérdés, hogy normál irodai munkánál egy Pentium M pl 800MHz-en zakatol, és az is bőven elég.
A gyorsabb proci pedig nem fogyaszt többet, vagy ha igen, akkor minimálisan. Ezen már nem múlik az akkus üzemidő.
A feszültséget elvileg az NHC (Notebook Hardware Control) nevű progival le tudod venni - sok más hasznos feature mellett. Viszont a Celeron M sajnos ebben is korlátozott lehetőségeket nyújt. A Pentium M processzorok kifutóvá és ezáltal jelentősen olcsóbbá válásával most még kevésbé érdemes Celeron M-et venni, mint valaha.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
woodpaul
őstag
-
parandroid
félisten
válasz woodpaul #2111 üzenetére
Lehet 50 fok a CPU. Sőt. Ha Celeron M, akkor akár több is. Teljesen normális hőmérséklet egy laptop procinak. Ne feledd, hogy az esetek nagy részében passzívan megy, csak néha kapcsol be a hűtőventilátor.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
BluEyes
őstag
válasz parandroid #2110 üzenetére
''''A Pentium M processzorok kifutóvá és ezáltal jelentősen olcsóbbá válásával most még kevésbé érdemes Celeron M-et venni, mint valaha.''''
Ez rendben van, csak melyik PentaM masina kerül kilo ötvenbe SEX-ben?Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Omni
aktív tag
válasz parandroid #2110 üzenetére
Köszönöm a programot (NHC), amint lesz időm kipróblom.
Nyilván jobb egy Pentium M vagy egy Core Duo, mint a Celeron M, De: vedd azt is számításba, hogy a CeleronM-es nx6310 pontosan fele annyiba kerül(150-60=90e) mint egy Core Douós nx6310(240-60=180e) [link]. Persze utóbbiban 60 giga helyett 80as vinyó, 512MB helyett 1024MB memória és winXp van. Lehet, hogy valakinek megér ez a plusz további 90 ezer Ft többletkiadást, de hogy nekem nem az biztos. -
pgyuf
tag
Sziasztok!
3-4 hete próbálom kiválasztani a mevásárolni szándékozott notit. A fő kritérium a minnél kisebb méret (14''-15''), de nem sub, kis súly, erős számítási teljesítmény, 1GB RAM, sulinet, max 240e. Már -már majdnem eldöntöttem véglegesen, hogy egy ACER Aspire 5051 lesz a kiszemelt (14'', Turion 2000 Mhz, Radeon x1150) és még marad is pénzem, de észrevettem a HP nx6310 (EY501ES-2)-t Macropolistól.
Számotokra tudom, hogy teljesen egyértelmű a döntés, de megkérdeznék néhány dolgot.
Sajnálatosan a közelemben (Szexárdon), nincs épkézláb bolt ahol a kezembe foghatnám és kipróbálhatnám( csak egy Tesco, ahol vitrinben meg lehet tekinteni). (Ugyan vásárlás előtt meg fogom tenni).
A kijelző mennyire éles, raszteres, fényes, visszaverődő stb, a konkurenciával (Acer) szemben?
Ehhez a Core Duo-s változathoz még a 915 chipset lehet? Csak nem!
Lehetséges, hogy ez a típus a nagyobb akksival szerelt?(4800 mAh)
Megéri ezt a drágább változatot megvenni? Használnék photoshop-ot, tömörítő progikat, virtual dub, tűzfal stb.
Támogathatja ez alaplap+bios a Core2 Duo procikat is? Ha majd 2 év múlva 15000 Ft-ért dobálják érdemes lehet venni egyet.
A Core Duo proc. a T2300-as lehet?
Mennyit bírhat az akkumulátora átlagos wlan internetezéskor?
Köszönöm előre is a válaszokat!
ps. Egyébként sokáig úgy gondoltam mindenképpen olyat vennék, aminek design-ja kicsit modernebb, tetszetősebb, de sok-sok fórum elolvasása után úgy látom erről le kell mondanom a megbízhatóság, az üzemidő miatt. Mert lássuk be a HP consumer notijai kicsit le vannak maradva a konkurenciától külalkra, de még mindig nem annyira, mint az IBM. De minnél többet nézem a nx6310-t, annál szebb lesz!
Összegezve talán jól gondolom, hogy evvel a típússal kapnék egy megbízható, 4-5 évig is működő, hosszú akkumulátoros üzemidejű, kis méretű, jólfelszerelt laptopot?Milyen világ az, ahol a legjobb rapper fehér (Eminem), a legjobb golfozó fekete (Woods) és a németek nem akarnak háborúzni (ők ugye ellenezték Irak lerohanását)?!
-
parandroid
félisten
Ki beszélt itt Core Duo-ról? Hacsak azért nem, mert emiatt kifutó a Pentium M.
A Pentium M esetében pedig ne a listaárakat nézzétek, mert az közel azonos a Core (2) Duo-s gépek áraival, és ennyiért soha nem fogják tudni őket elpasszolni. Ezért vannak jó sok helyen leakciózva az erősebb Celeron M-ek árára. Aki pedig nem akciózza le, az vagy jó sokáig vár egy balekra, vagy a nyakán marad... Egyébként a gyártók ezeket a gépeket már eleve nagyon nyomott áron kínálják a kereskedőknek is, mert nekik is a végét járja a készlet, és ők is takarítanák a raktárat, hogy legyen hely a szép új gépeknek.
Amúgy nézzük csak:
''Persze utóbbiban 60 giga helyett 80as vinyó, 512MB helyett 1024MB memória és winXp van. Lehet, hogy valakinek megér ez a plusz további 90 ezer Ft többletkiadást, de hogy nekem nem az biztos.''
+20GB: ~5k
+512MB: ~15k
Win XP: ~25k
És az általad linkelt oldalon nem lis átok Sulinetben Celeron M-es nx6310-et, főleg nem 150e-ért. Ha látnék is, elég merésznek tartanám az árat 512MB RAM-mal és egy 60GB-os HDD-vel, különösen, hogy manapság már Celeron M-ből is az 1460-as órajelű változat a legkisebb.
-
pgyuf
tag
válasz parandroid #2124 üzenetére
Hozzáfűzném, hogy ez a Core Duo nx6310 (512 RAMmal) a kapható legolcsóbb Core Duo-s gép suliunetben (ha leszámítjuk a Fusi-kat)
A drágább nx 6310 Core Duo-ból, a 1 GB RAM-ból, a HP-ből kiindulva szvsz egy egy nagyon jó gépnek tűnik, bőven megéri az árát.Milyen világ az, ahol a legjobb rapper fehér (Eminem), a legjobb golfozó fekete (Woods) és a németek nem akarnak háborúzni (ők ugye ellenezték Irak lerohanását)?!
-
parandroid
félisten
MIndenképpen a HP-t javaslom, ha csak a minőséget nézzük, már fényévekkel előbbre van bármelyik Acernél.
A 15''-től méretben és hordozhatóságban ne várj sokat, sajnos ez nem arra lett kihegyezve, de ennyiért nincs alternatíva Sulinetben.
Menjünk végig a szmájlikon:
A kijelző mennyire éles, raszteres, fényes, visszaverődő stb, a konkurenciával (Acer) szemben?
Teljesen átlagos notebook kjelző, ebben a kategóriában tizenkettő egy tucat belőlük, csak a Crystal Brite és társai nyújtanak mást, de ez sem feltétlenül pozitív.
Ehhez a Core Duo-s változathoz még a 915 chipset lehet? Csak nem!
Nem, a Core sorozat óta 945-ös chipset van.
Lehetséges, hogy ez a típus a nagyobb akksival szerelt?(4800 mAh)
Igen, az az Acer specialitása, hogy 2000-es akkukkal árulja a gépeit. Eszetlen spórolás, ha engem kérdezel, de az árcimke tartalma jó marketingeszköz.
Megéri ezt a drágább változatot megvenni? Használnék photoshop-ot, tömörítő progikat, virtual dub, tűzfal stb.
Mi az olcsóbb?
Támogathatja ez alaplap+bios a Core2 Duo procikat is? Ha majd 2 év múlva 15000 Ft-ért dobálják érdemes lehet venni egyet.
Nem valószínű, Bios frissítéssel nem lenne elképzelhetetlen, de a HP nem fog kiadni ilyen Bios frissítést.
A Core Duo proc. a T2300-as lehet?
Valószínű, de hadd ne keressek rá, munkahelyen vagyok.
Mennyit bírhat az akkumulátora átlagos wlan internetezéskor?
3 óra normál fényerőn elérhetőnek tűnik kímélő felhasználás mellett.
Végül pedig: 4-5 évre nemigen érdemes notebookot venni, bár ezzel magamnak mondok ellent. Egy-két évre sem lehet előrelátni, nemhogy annyira...
-
tototos
őstag
válasz parandroid #2124 üzenetére
A madaras teszkóban lehetett kapni pár hete 150 ezerért nx 6310-et celeron 410m procival, 512 rammal, 60 giga hdd-val és linuxot adtak hozzá.
-
marsu
veterán
válasz tototos #2128 üzenetére
Szia!
Igy van, 149.900- Ft-ért volt akcióban, adtak hozzá Linuxot, AeroMap Magyarország térképet (PC változat), 512-es USB Pendrive-ot (Kingston)
Egyi ismerősöm vett is, sulinetre, az még minus 60.000.- pénz
A következő akcióban is benne van, 159.900.- ért lesz, picit nagyobb procival!Press any key to continue ...
-
zsolti04
csendes tag
Sziasztok!
Kedvenc madaras hipermarketünkben péntektöl érvényes müsorujságban két nx6310-es model is van : - Celeron 1,73GHz, 512Mb RAM, 60Gb winyo,WLAN, Linux, DVDiro, 160k
- Core 2 Duo T5500, többi ua. 215k !
Szerintetek ez nem nyomdahiba? Core 2 Duo ilyen joo áron? -
marsu
veterán
válasz zsolti04 #2132 üzenetére
Viszont, ha tényleg annyiért adják, akkor szerintem teljesen korrekt...
Tegnap volt nálam itt egy olyen gép telepítésen, mert ugye FreeDos volt rajta, ajándék Linux lemez, meg stb... De a kollégám, aki vette ő csak a windows-t ismeri, hát telepítettem neki rá XP-t. Teljesen jó kis gépnek tűnt, nagyon egyben van...
Ennyit tényleg megér... SzerintemPress any key to continue ...
-
pgyuf
tag
válasz zsolti04 #2130 üzenetére
PeterkeT!
Köszönöm a kielégítő válaszokat.
Zsolti04!
Mint vidéki, légyszi áruljátok el mi az a ''madaras hipermarket''?
A Core 2 Duo-s SULINET-RE is van? Ott volt mellette a logo?Milyen világ az, ahol a legjobb rapper fehér (Eminem), a legjobb golfozó fekete (Woods) és a németek nem akarnak háborúzni (ők ugye ellenezték Irak lerohanását)?!
-
pgyuf
tag
válasz zsolti04 #2132 üzenetére
Még ha nem is Core2-es, hanem csak sima Core Duo, akkor is jó árban lenne!
Most kérdeztem meg a Macropolisban és már elfogyott és nem is lesz az nx6310. Ezért gyorsan lefoglaltam egyet a notebook.hu-nál.Milyen világ az, ahol a legjobb rapper fehér (Eminem), a legjobb golfozó fekete (Woods) és a németek nem akarnak háborúzni (ők ugye ellenezték Irak lerohanását)?!
-
zsolti04
csendes tag
Aproság, de a notebook.hu-n a Core Duo-s nx6310-esben (226.660-ért) nem a T2300as proci van, hanem T2050-es (2Mb cache, 1600Mhz, 533FSB), amelyik a legolcsobb Core Duo proci és ezért olcsóbb azoknál amibe esetleg T2300-as van.
-
pgyuf
tag
válasz zsolti04 #2138 üzenetére
Megkérdeztem a soroksári madarast és egy nem túl tályékozott eladó szerint azt szoktak kapni, ami a reklámban van. Remélem.
Milyen világ az, ahol a legjobb rapper fehér (Eminem), a legjobb golfozó fekete (Woods) és a németek nem akarnak háborúzni (ők ugye ellenezték Irak lerohanását)?!
-
zsolti04
csendes tag
De ha elirták ami a reklámban van (amire volt már példa), akkor mást kapnak...
Én is gondolkodtam telefonáljak e, de sztem akivel ilyenkor beszél az ember ugyse tudja megkülönböztetni azt ami nekem fontos lenne, hogy core duo vagy core 2 duo.
De még a müszaki osztályon dolgozo emberke se biztos hogy helyesen mondja, egy megoldás van: személyesen ki kell probálni. -
marsu
veterán
válasz zsolti04 #2140 üzenetére
Az újságban a végén kisbetűkkel mindig ott van, hogy a nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk ... Szóval jó ha kinézed magadnak az akciós terméket, de tényleg csak akkor örülj neki, amikor már átjöttél a pénztársoron, és télleg azt kaptad és annyiért ami az újságban volt... Ha meg mégsem, akkor első utad a vevőszolgálat lesz úgyis ...
Press any key to continue ...
-
woodpaul
őstag
Kísérletezett már vki az NHC-vel (Notebook Hardware Control)? Ugye nem tehető kár vele a hardwareben?
Androidő
-
yash
senior tag
válasz woodpaul #2144 üzenetére
PEDIG DE! Nyertél. A Celeron-M pont ebben különbözik a Pentium-M-től, és ha visszaolvasol, kb 10-szer meg fogod találni a választ, de azért leirom: a celeron-m nem képes a speestep-re, ami ezzel szoros összefüggésben van. Bővebb infóért olvass vissza légyszíves, használd a keresőt! A progi licenszel 99%-ban ugy müködik mint igy, annyi a különbség, hogy licenszel hamarabb betölt windows-ba (service-k közé ha mond vmit).
-
SzlobiG
félisten
Hali! Van egy Celeron M 1.7-es proccal ellátott noti Xpress 200vga-val meg 512memóval. Ha rakok bele 1giga memót akkor a játékok jobban fognak menni, vagy nincs értelme? Mert most 64Mb-on van.
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- alza vélemények - tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Thinkpad L15 (i5 10gen, 8GB,500GB SSD. 15,6 ips fhd)
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Macbook Air 2015 13.3!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest