Aktív témák
-
Angyal07
tag
válasz Victor-y #1552 üzenetére
Mivel a divx nem a nagy felbontásáról híres - tisztelet a kivételnek - ezért sztem ha széthúzod a képet, akkor akár zavaró is lehet a minőségromlás. Ezt embere válogatja.
Nekem ezelőtt egy sima SXGA+-os notim volt. 1400x1050 volt a max. asszem és azon is használtam. Néztem rajta sok filmet, de inkább dvd közeli minőségűeket. Azoknak meg sem kottyant, vagyis nem annyira. Divx is ment rajta, de azoknak általában nem volt jó minősége alapból és így nem is foglalkoztam vele, ha rosszabb volt a kép.
Egyébként meg nem kell max felbontáson használni aztán meg van oldva a dolog. Talán van olyan lejátszó is, ami leváltja a felbontást a kért beállításokra, ha elindít egy filmet, de erre nem esküszöm meg. Mintha láttam volna ilyet vmikor. -
bandita73
csendes tag
Hello!
Úgy néz ki, veszek egy nc6220-ast. Mennyire jó ez a gép? Kb mennyit bír az akksija wifis netezés és szövegszerkesztés mellett? Strapabíró? Van valami típushibája? Akinek van ilyenje, vagy ismeri a típust, légyszives ossza meg velem a tapasztalatait.
Előre is köszi
üdvJoe a folyó felé ment.
-
lapiszol
csendes tag
-
Titoo
tag
Hi!
Futtattam egy 3dmark06-ot az nx6310-emen 104 pontot kapott összesítésben, a proci 420-at. Hátha valakit érdekel. -
Victor-y
aktív tag
nem tudja vki, h az nx8220-asból adtak ki brightview-s kijelzőseket is?
''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''
-
Gh0sT
addikt
Valaki segítsen, mert megőrülök!
Adott a notim, amin a minél hosszabb akuidő miatt használom a Notebook Hardware Control 1.10-es verzióját. Korábban a minél hosszabb használat érdekében visszavettem a proci valamint a GPU és a memória órajelét is.
Probléma: Everest szerint ha Max Performance-ra állítom a teljesítményt, akkor minden alapon megy (1,86 GHz, 400/270). Ellenben a játékok szaggatnak. Mintha valami megfogná a teljesítményt. Mit csesztem el?Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Victor-y
aktív tag
vki nem tudja, h télleg lehet bővíteni külső videókarival a Intel 915GM chipkészletű notikat, amiknek van integrált intel 900-as VGA-juk?
mert ebben a ph-s tesztben azt írják..:[link]''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''
-
Angyal07
tag
válasz Victor-y #1562 üzenetére
Én még nem láttam embert, aki hallott olyan emberről, aki távolról ismert olyan ember, akinek sikerült vidkártyát bővíteni a notijában. (Egyébként biztos megoldható, de az tuti, hogy akkor meg vidkártyát nem találsz hozzá, mivel ezek nem az üzletekben kapható portékák...)
Ha kell a videókártya, akkor megveszed azzal, ha nem akkor nem. Ilyen egyszerű. -
Gh0sT
addikt
Kicsit pontatlanul fogalmaztam. Csak akkor szaggatnak a játékok, ha a gép telepről üzemel. Amint csatlakoztatom a hálózati adaptert, minden működik rendesen. Megnéztem Everesttel mindkét esetben az órajeleket, de nem véltem különbséget felfedezni.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Eszleny
aktív tag
Ha jol emlekszem, akkor a inteles alaplapi videokartyak visszafogjak magukat, ha teleprol mennek. De ha jol tudom akkor csak Ati lehet azzal a NHC-val szabalyozni. Nincs az energiagazdalkodasnal valami olyansmi beallitva, hogy halozat eseten maximalis teljesitmeny, telep eseten maximalis aksi ido?
-
Gh0sT
addikt
válasz Eszleny #1568 üzenetére
Egy X600-as van a gépben, szóval elvileg tudja kezelni az NHC.
Az NHC-t eddig két módban használtam. Egyszer Max. performance-al, máskor Dynamic switching-el. Ha adapterre vagyok kötve, akkor nincs is gond. Szépen lehúzza a proci órajelét. Arról már régen letettem, hogy ezzel párhuzamosan a GPU-t is visszafogja, mert egész egyszerűen utána valamiért nem volt hajlandó visszaállítani a gyári órajelet. Egy csomószor megcsinálta, hogy amíg engedélyezve volt a GPU clock control, addig Dynamic switching-nél szépen lerántotta a VGA-t 105/135-as órajelekre, aztán ha visszanyomtam Max. performance-ra, akkor úgy maradt.
Most direkt be van állítva, hogy a VGA-hoz ne nyúljon és látszólag 398/270-en megy, de akkor is szaggat. Viszont ha bedugom a töltőt, akkor hipp-hopp megjavul. Bah, nem értem hogy mit van...Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
parandroid
félisten
Kolléga, hadd osszak meg veled egy ősi indián bölcsességet: bölcs indián telepről nem játszik passziánsznál hardverigényesebb játékkal. Valószínűleg a gépnek több esze van, mint a gazdájának, és ő tudja ezt, ezért hiába állítod max performance-ra, nem adja rá a kakaót a vga-ra, csak a procira. Ha mindenáron kjsérletezni akarsz, akkor lődd ki az NHC-t és az Ati Powerplayt is az Ati driveréből, mert lehet hogy az fogja meg. Ha ezek nélkül sem megy feljebb az órajel akkuról, akkor valami hardveres védelem lesz.
Ps:
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
csio
csendes tag
Segitsetek!
A következő a problémám ,1 hetes nx6310 nem tölti az aksit,volt már e problrmátok? -
parandroid
félisten
Azért van garancia a cuccra, hogy ilyen esetekben szakemberek nézzék meg, és ne kelljen a usernek találgatnia, hogy vajon mi lehet, vagy olyanoktól tanácsot kérnie, akik látatlanban ismét csak találgatni tudnak. Ajánlom a HP oldalán a szervízpartnerek listáját, gyakorlatilag az egész országot lefedi a lista, van miből válogatni, a garanciajegy vagy számla ellenében készségesen állnak rendelkezésedre. Ha szervíz előtt mindenképpen tanácsra van szükséged, akkor hívd fel a HP support vonalát (ha jól emlékszem, egy ingyenesen hívható zöld számuk van), de ott is ugyanezt a tanácsot fogod kapni.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tototos
őstag
Az nx6310-es laptopomban procit akarok cserélteteni. Szerintetek egy t2400-t vagy egy t2500-t rakassak bele? Mennyivel jobb a t2500?
-
robesz80
csendes tag
Egy ksi segítségre lenne szükségem! Az a problémám, hogy vettem egy HP NX6310-est (LINUX op rendszerrel), SATA meghajtó van benne, amit az XP telepítő nem hajlandó megtalálni.
A HP oldaláról szedtem le hozzá drivert amivel lehetne telepíteni, de az XP csak floppyról akarja fogadni, ami meg nincs a gépben!
Próbáltam belerakni a telepítőbe a drivert az NLite nevű programmal, de így sem hajlandó felismerni!
Külföldi oldalakon láttam valami leírást, hogy hogyan lehet megoldani a problémát, de az angol nem az erősségem!
Ha valaki tudna segíteni, vagy csak valami magyar nyelvű leírást adni, azt nagyon megköszönném !!! -
Dread
tag
Hali!
segitséget kérnék tőletek! van egy laptop amit meg szeretnék venni, pontosan a tipusát nemtudom, csak annyit hogy Hp és a jellemzői:
Processzor: Intel Pentium4 - 3,0 (HT) Memória: 1024 MB Merevlemez: 80 GB Optikai meghajtó: DVD±R/RW Floppy meghajtó: opcionális (USB csatolós) Kijelző: 17'' WXGA+ (1440x900 pixel) Videokártya: ATI Radeon X300 (64 MB) Modem: 56 kb LAN: 10/100 Mbit Wireless LAN: 802.11 (b/g) FireWire: van USB: 4 db S-video: van Kártyaolvasó: 6in1 Tömeg: 4,5 kg Méretek: 288 x 398 x 47 mm Akkumulátor: 12 cellás, Li-Ion Operációs rendszer: FreeDOS Garancia: 1 év (asis)wifi tv-tunner
szoval ha tudtok infokat mondani rola hogy megéri-e ilyet venni akkor azt megköszönném és mégvalami, hogy kb mennyiért lehetne megvenni eztUT2004 és xDk rulz!
-
parandroid
félisten
Ez a zd8000 sorozat. Az asztali processzor, a mérete és a súlya miatt személy szerint nem ajánlom, de te tudod, mire akarod használni. Mondjuk a videókártya hardcore játékhoz kevés lesz, illetve a gép többi részéhez képest aránytalanul gyenge, de létezik ugyanez X600-zal is, bár az sem egy nagy lépés előre. Hungaronline-nál szokott lenni mindenféle Pavillion, ez a sorozat ha jól rémlik 300e körül kezdődik, aztán elmegy egész 400e-ig.
Egy nx8220 akkor már sokkal jobb vétel ([link]), az a Pentium M proci nem véletlenül lett olyan népszerű. És ugyanebben a kostrukcióban 300 alatt van, szintén X600-zal, de sokkal modernebb kiépítésben, sőt, akár érdemes asisként az nc8230-at is megnézni 1680x1050-es TFT-vel ([link]).
-
Shadowfax
addikt
Ha jól tévedek, akkor ez egy HP Pavilion zd8000. [link]
Hogy egy másik fórumtárs (d900t) szavait idézzem: Egy-két éve nem gyártott desktop processzoros hulladék. (Bár a 7000-esről írta, de a lényegen nem változtat.)
Baromi nehéz, melegszik, hangos a venti...
Na, PeterkeT megelőzött, míg a linket kerestem.
[Szerkesztve] -
Dread
tag
köszi az infokat, tudom már a tipusát és tudok én is informálodni, amugy azért tetszik nekem ez nagyon mert nagyon olcson tudok hozzájutni
UT2004 és xDk rulz!
-
Angyal07
tag
Én is csak azért írtam, mert manapság egyre több átlag user vesz notit, ergo nem programoz rajta, nem tömörít filmet, stb..., hanem az átlag alkalmazásokat használja. Erre mondtam, hogy nem kell feltétlen a 2 mag hozzá. Jó, ha van persze, de nem ez alapján kell választani.
Amiből meg tisztán látszik, hogy egyre több átlag user vesz gépet, az az, hogy mindegyikük a minél jobb videókártyás gépet keresi... Ergo szeretnének játszani rajta, és azt hiszik, hogy a noti az asztali gép kiváltására szolgál. Ami igaz az átlag feladatokra, de az átlagnál hardverigényesebb tevékenységekhez általában asztali gép kell és nem feltétlen a hardware igény miatt, hanem akár a kijelző határai miatt is. Tehát egy grafikai munkához sajnos elkel a jó nagy kijelző amin elfér az ember.
De természetesen igaz, hogy nincs olyan gép amit egy pro user ne tudna maximálisan megizzasztani. -
yash
senior tag
Na, tegnap teszteltem a Vistát a notin... hát, nagyon gépigényes oprencer az tuti! Szinte egyfolytában pörgött tőle a ventim, XP-re ez nem volt jellemző. Remélem a végleges verzió nem lesz ennyire brutális! A rendszer maga inditás után kb 600 mega ramot zabált meg csupaszon egymagában. Hiába tettem fel a driverem alá, vmiért nem volt hajlandó az aero megjelenítésére , ezért nem tudtam azt a részt tesztelni... a gépigény mutatja, hogy az Internet Explorerben a görgetés szaggatott volt (core duo, 2x2 Ghz mellett), szóval nem semmi... az egész oprencerre a lomhaság jellemző, kb olyan érzésem volt a zsiruj gépemmel, mint amikor annak idején 3 éves gépre tettem windows 2000-et... ez a Vista, hihetetlen mennyi erőforrást meg tud zabálni! egy bejelentkezésnél percegi kellett várni, stb. Úgyhogy holnap megy rá vissza az XP... amúgy a sok csicsa is riasztó, ha vki az XP modern témáit nem szerette, ettől hátast fog dobni! A sok csicsa amúgy rendkívül lassítja a gépet... magam sem hittem volna, hogy ennyire durva lesz a gépigény! Szinte 1 hónap alatt ''használhatatlan'' lett a notim
-
s_akos82
tag
Sziasztok!
Pár napja én is az nx6310-es tulajok táborát gyarapítom, olvasgattam a fórumot és elbizonytalanítottatok pár kérdésben:
1. A WinXp telepítéséhez ugye ki kell(ett) kapcsolni BIOSban az SATA Native módot, de: ez a későbbiekben jár valamilyen negatív hatással, mármint ha nem kapcsolom vissza? Mit jelent/szabályoz ez tulajdonképpen? Integrálni, illetve feltelepíteni a HP oldalon szereplő SATA drivert nem sikerült, de eddig nem érzem, hogy hiányozna...
2. A memória csere akkor most garivesztéssel jár vagy sem? Nekem is le van ragasztva sajnos, 2*256 van benne különböző sebességűek, de szerencsére az adott 533Mhz-es használat mellett legalább az időzítésük (4-4-4-12) megegyezik. Ezt figyelembe véve okozhat-e gondot, hogy különbözőek a memók. Le lehet-e valamilyen trükkel cserélni 2*512-re garivesztés nélkül? Xcbiker mi a véleményed? Ha jól olvastam fentebb, ebben Te vagy legjobban otthon . -
csabors
tag
Szia.
Nekem kb 3 hete fut egy beta Vista, és én nem tapasztalom az ''iszonyu'' erőforrásigényét. (-Kivétel a teljes telepítés 8 gb helyet foglal ami nem kevés...-)(nc 8230 1 gb ram) Igaz az élményteszten csak 3.2 pontot kapott, de az említett problémákat én nem tapasztaltam... Persze még beta... De nekem bejön...
Üdv:Nikon
Aktív témák
Hirdetés
- Asus X556 Notebook Full HD kijelző keret+billentyű +keret Alsó felső Burkolat +Hangszorók
- Ritkaság! Hp Elitebook 2170P I5 3427U HD graphics 4000 ...stb
- Lenovo Legion y520 / Nvidia Geforce GTX 1050ti / 7th gen I7 proci / 12 GB RAM
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Acer Aspire 1 , DDR4 , SSD , Makulátlan , 2027-ig Garanciás !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest