Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz BluEyes #1740 üzenetére
Nagyon korrekt a leírás sikerált feltenni a SATA drivert talán annyi ijedtség volt ,hogy a második újraindulás után elkezdődött az újraindulós körforgás biosba engedélyeztem a nativ módot és máris ment
Kb 1hónapja használom a notit /6310/ eddig tetszik a kezdeti nehézségektől eltekintve
Mi a francért nem lehet egy gép mellé berakni a driverek tartalmazó CD-t ekora költség vagy mi a bánat Az ember azért a HP-tól nem ezt várná Az emiles terméktámogatás viszont korrekt volt én is bajlodtam az ismeretlen eszköz driverével mi a franc lehet végül emil küld válaszba link a driverhez gondolom nem én voltam az első
[Szerkesztve]ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Mado
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek már légyszi!
3 hónapos gépem (FUSI Amilo L7320)eddig úgy működött, hogy teljesen csendes volt, de kb. 2-3 percenként bekapcsolt a ventilátor kb. 10-15 másodpercre.
Most meg két napja egyfolytában megy!
Miért nem kapcsol ki??
Szerintetek?
… aggódom -
parandroid
félisten
válasz adalbert1 #1952 üzenetére
Eddig nem hallottam ilyen problémáról, szerintem nálad valami speciális probléma lesz. Vagy hardver vagy user error.
Amúgy a driverek egyesével összevadászása egy oldal végiggörgetését jelenti, aholis minden kategóriában rákattintasz a legfrissebb linkre.
A CD-n adott drivereknek azért nincs értelme, mert elég hamar elévülnek a driverek a szuper kis gyűjteményes CD már valószínűleg vásárláskor (ami a gyártás után napokkal is történhet) is elavult.
Én személy szerint kb negyedévente leszedem a legfissebb drivereket, amiket egy külön könyvtárban tárolok a gépen, szinkronizálva egy hálózati meghajtóval, just in case. Fél óra alatt frissíthető a teljes driver adatbázis, és akkor naprakész vagy.
A fontos driver alertekről, biztonsági frissítésekről pedig a HP hírlevélben értesít, ha regisztrálod magad.
Ps: Egyébként én kaptam a géphez driver cd-t is, bár asis volt, de nem is használtam. Mivel nem ez volt az első HP-m, első dolgom volt megkeresni a support oldalát, és leszedni a legfrissebb drivereket hozzá.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Mado
csendes tag
válasz parandroid #1954 üzenetére
köszi!
-
Angyal07
tag
-
adalbert1
veterán
Elméletileg mind2 meglehet.
Először görcsöltünk az sata-s vinyóval, de az megoldódott, ahogy kikapcsoltuk a native sata módot, így már felment az xp sp2.
Utána driverek szépen sorban: chipset driver, graphics driver, lan/wlan driver, csak az audio nem akart sehogy sem felmenni, mindenesetre most megpróbálkozunk egy komplett reinstallal is.
A live chat-en se tudtak jobbat mondani a hp munkatársai, minthogy az említett 2 driver-t installáljuk fel.
A bios-t is nézegettem, de olyat nem találtam, hogy ki lehetne kapcsolni az onboard lan-t, mint a desktop gépek nagy részénél, remélem nem néztem el.
Nem lehet az, hogy régebbi driverrel menne? Mert régen volt olyan hogy az xp-ben újabb driver volt, mint a hangkártyám driver cd-jén, és azzal nem ment. Mondjuk ezek meg a gyártótól szerzett driverek, tehát ez elég hülyeségnek hangzik, de ha reinstall után se megy, akkor megpróbálok vmi. régebbit levadászni hozzá, hátha azzal megy. -
cereb
csendes tag
válasz adalbert1 #1959 üzenetére
Szia! Ezzel a probbal én is küzdöttem! Az eszközkezelőben a Rendszerezközök között lesz egy ami mellett felkiáltójel van! Ez lesz a HD Bus, manuálisan kell feltelepítened, megtalálod a driver inf fájlját a C:\SwSetup\Misc1 mappában! Sok szerencsét, ezután már modem is lesz, és a hanggal sem bajlódik!
Fábol vaskarika, fűből füstkarika
-
visszaolvasokkkk
[Szerkesztve]Másolat_eredetije
-
K82
őstag
válasz adalbert1 #1962 üzenetére
Ha látszólag feltelepül és mégsincs hang, akkor nézdd meg az eszközkezelőben hogy a rendszereszközök között van-e kérdőjeles PCI-eszköz. Ha van, jobb egérgomb, illesztőprogram frissítése, keresse meg az XP a drivert (alapból vhova a c: egyik könyvtárába rakja a setup fájlokat), és onnantól fogva feltelepül.
Nekem csak így működött, hiába kezdtem az UAA telepítésével, nem volt rajta hang. A kérdőjelet is csak véletlenül vettem észre - szerencsérePixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
K82
őstag
Szia!
Bocsi a késlekedésért, tombol nálam a sunyinet, alig láttam ki tegnap a tranzakciós kódok és matricák mögül.
Na szóval, az nLite használata (legalábbis ahogy én csináltam):
1: windows telepítő helyének megadása (bedugod a CD-t és lemásolja róla az XP-t)
2: beállítások: mivel először használtam, csak továbbnyomtam, nem volt előző beállítás
3: műveletek: benyomod az integrálás -> driverek menüt és a bootolható iso készítést
- csinálni kell egy floppyt, amire rákerül a S-ATA vezérlője /most nincs nálam a laptopom, de vhol a recovery partíción a szoftverek/driverek között van egy alkalmazás, ami megcsinálja a lemezt, majd a floppyról beolvassa az nLite a drivereket
4: bootolható iso: kiválasztod a módot (képfájl írása/készítése)
és kész is vagy velePixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
woodpaul
őstag
No, emberek, tegnap óta én is egy HPQ NX6310 tulajdonosa vagyok!
Megosztanám az első benyomásaimat és feltenném az első kérdéseimet:
Benyomások:
- nagyon elegáns készülékről van szó
- a billentyűzet ideális keménységű, nem ropog
- halk, bár a vinyó elég hangosan dolgozik (ennek megoldásához kapcsolódik majd az egyik kérdésem)
- laptop létére nagyon jól szól
- AC3 filmlejátszásnál a beszédet alig hallani
- a képernyő talán kicsit fakóbb, máshogy adja vissza a színeket, mint egy Acer Aspire, amit nemrég láttam. Ez ugyan kevésbé tükrüződik (olyan ''mattos''), de csak nagyon kicsinek tűnik a betekintési szög (vagyhogymondjam
- hangerőszabályzó gombokat hiányoltam.
Kérdések:
- van a Hitachinak egy vinyó halkító alkalmazása, amit sikeresen használok a desktop gépeimen. A laptopon is működhet? (ha nem tudjátok, miről van szó, adok linket)
- BS Playert be lehet úgy állítani, hogy a beszéd hangosabban szóljon filmlejátszásnál?
- a HP minden laptopot ugyanazzal a LCD-vel szerel? Vagy ami a NX6310-ben van, az direkt az alsókategóriás laptopokba szánt display panel?
- elméletileg lehetséges, hogy egy módosított BIOS-szal Dual Core proci is belemenjen? Lehet, hogy az Intel ''mesterségesen'', szoftveresen butította le ezt a chipsetet?
- létezik olyan billentyűzetkombináció (a fényerősség állítás mintájára), amivel állítható a hangerő?
Egyelőre kb. ennyi jutott eszembe. Összességében ezért az árért minőségi készüléket kaptam, remélem, együttműlödésünk hosszú életű lesz!
Válaszaitokat előre is köszönöm!
ui: Köszönet Carlinenak és Omninak a fülesekért!
[Szerkesztve]Androidő
-
BluEyes
őstag
Bnorci71: örülök, hogy hasznát vetted!
PeterkeT: annyiban nem értek veled egyet a driver-cd léte-hiánya kérdésben, hogy azért egy induló drivercsomagot kellett volna kapnunk. Egy driver attól nem lesz rosszabb, nem működik hibásan, mert közben kijött egy frissebb. Sőt a legtöbb frissített driver semmivel sem dolgozik jobban, mint az előd, és notiról lévén szó, a hardverkörnyezet is elég állandónak mondható, így a tegnap jól működő meghajtóprogramok épp oly stabilak lesznek holnap is.
Viszont ha a pógár rutintalan, és nem gondolkodott előre legalább a lan-drivert illetően, és nincs másik gépe kéznél, amivel felmegy a netre, vagy egyáltalán nincs a közelében internet, akkor hogyan használja a gépét? Persze meg lehet oldani, szomszéd, haver stb. majd segít, épp csak ez nem az ő dolguk, hanem a HP-é. Lenne.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
heim
tag
-
bnorci71
addikt
Szia
nem írom le mégegyszer amit BlueEyes már leírt maximálisan egyetértek vele.ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
yash
senior tag
Köszi! A következő problémába futottam bele: gyári XP-be beleintegrálom a gyári SP2-t, beleinjekciózom a sata drivert, és amikor erről a majdnem puszta CD-ről akarok telepíteni, akármilyen CD kulcsot megadok neki, nem fogadja el!!! Pedig érvényeset, azt is ami gyárilag a gépházán van alul, meg azt is, amivel telepitve volt, sőt azt is, ami a sima XP-hez volt (SP2 előtt). Miért van az, hogy integrálás után nem akarja megenni a (mellesleg teljesen legális) kulcsot? Neked elfogadta? Még telepiteni sem lehet nélküle! Akár integráltam a kulcsot, akár nem, nem akarja megenni
Az #1967-es üzivel én is egyet értek, amennyiben olyan gépről van szó, amire volt előtelepitett matricás windows, és nem adtak hozzá előretelepitett recovery particiót!
[Szerkesztve] -
Poni
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy nc4000-es subnotim van.Most jár le a 3 év garija. Upgradelném a prockót. Most egy 1,3ghz-s banias van benne. Ez 400mhz-s. Vki hozzáértő nem tudná megmondani, hogy tehetek-é bele Dothan magos 400mhz-s procit (és max mekkorát), vagy csak banias mehet bele. Azt tudom, hogy az nc4010 az már dothan-os volt. Igazándiból ki is tudnám próbálni, csak félek, hogy a dothan olyan kisebb feszültséget kíván, amitől meghal, ha beleteszem ebbe.
PLS help!!!
Product #G989AAM2 3600+ Asus M2N-E, HP NC4000
-
K82
őstag
nLite-ba nem írtam be a CD-kulcsot, csak telepítéskor. izgultam mi lesz, de szerencsém volt...
Az üzletben nálam SP2-es OEM XP Home volt, amikor azt telepítettem, a HP-s XP kulcsával kipróbáltam, elfogadta - aztán beírtam a rendes kulcsot, elvégre eladásra került az az XP.
Lehet mindkettőnek SP2-esnek kell lennie már gyárilag?Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
_Petya_
őstag
Üdv!
Egy HP tulajdonos meg tudná mondani, hogy a garancia házilagos memóriabővítés esetén megmarad-e?
PetyaFontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
n0se
tag
Sziasztok!
Kérdés:
Szerintetek mennyi memóriát érdemes adni az integrált videónak, tudom ez a gépben lévő RAM mennyiség függvénye is. (768MB, HP nx6110)
Előre is köszönöm szépen a segítséget! (Jelenleg 8mb-át kap.)n0se
-
Cloud_s
aktív tag
Nem tudod.
Egyes Gma 900-al szerelt alaplapoknál tudod a Bios-ban állítani, hogy 1 vagy 8 Mb-ot foglaljon le minimum, de az adott laptopnál (és gondolom a legtöbbnél) ez fix 8 Mb. Ez viszont csak a minimum, a te ram-mennyiségeddel egészen 128 Mb-ig foglalhat le dinamikusan (tehát csak akkor, ha szükségét érzi). -
bnorci71
addikt
-
Peti_X
csendes tag
Hello mindenki! Most vettem egy Hp Compaq nx6310-es notebookot és az lenne a kérdésem hogy hogy kell tölteni az aksiját, mert erről nem kaptam tájékoztatót, vagy úgy átlagosan hogy kell tölteni egy laptop aksit hogy az majd sokáig bírja?
W.W.J.D
-
jackpcsm
tag
sziasztok!
van egy hp nx 6325 ey348ea notim és lenne vele egy kis baj
ahogy celeb írta:
''Hali! NX6325-ösömben egy ATI radeon Xpress1150 dohog. A hozzá adott driverrel néha kék halállal elszáll! Valaki használ alternatív drivert? Ha igen akkor pls. adjátok meg azt hogy milyet! (pl.: Omega).''
so valaki tud valami konkrét megoldást erre a problémára.........
előreis köki... -
parandroid
félisten
válasz woodpaul #1978 üzenetére
Dehogy van leragasztva. A második slothoz egy csavar kicsavarása után hozzáférsz a hátlapon, ez a user által is bővíthető modul. A szervíz pedig nem foglalkozik vele. Mint ahogy azt sem szokták nehezményezni, ha a billentyűzet alatt elhelyezett (kicsit nehezebben hozzáférhető) modult cseréled.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
woodpaul
őstag
válasz parandroid #1990 üzenetére
Márpedig az én gépemen a RAM Slotokat fedő panel a garancia elvesztésére figyelmeztető matricával van leragasztva...
Androidő
-
parandroid
félisten
-
woodpaul
őstag
válasz parandroid #1992 üzenetére
Csütörtökön vettem a madaras tecsóban, nx6310. Valószínűleg a SuiNet miatt van leragasztva.
Androidő
-
heim
tag
Sziasztok!
Gondolom Ti tudjátok a választ, de én ''egyszerű parasztember'' hozzá sem szagolok...
Tegnap óta (egy HP Nc 6320, eredeti XP service pack 2.) folyamatosan dolgozik valamit a háttérben és fogalmamm sincs mit, de negyon lelassítja a gépet. A Task managerbe nincs futó alakalmazás hol tudom megnézni, hogy mi a gond...
segítsetek plííz mert így képtelenség dolgozni...
Előre is köszi...Csak Norrisz poénokhoz alapvető tudás szükségeltetik, Csak Norrisz a legkeményebb (PSN ID: Heimsz)
-
masholnap
senior tag
sziasztok!
jól sejtem, hogy az enhanced halt state és a speedstep egyszerre nem működhet? -
heim
tag
válasz Lacix29 #1998 üzenetére
futtattam az AVG. freet, de nem talált semmit...
most eltávolítottam, hátha azzal van a gond...semmi...
Futtatok egy új vírusírtót...
A task Manager-ben nincs futó alakmlmazás...Csak Norrisz poénokhoz alapvető tudás szükségeltetik, Csak Norrisz a legkeményebb (PSN ID: Heimsz)
-
Nand_i
tag
válasz jackpcsm #1988 üzenetére
Hmm, bár nekem eggyel korábbi szerkezet van(nx6125), azért leírom a tapasztalatokat:
2 memória modullal és gyári driverrel nekem is fagyott. Ha csak 1 modult hagytam benne, akkor nem volt semmi probléma. Aztán felraktam az Omegadrivert (fastwrite -off módban), és azóta nincs gondom (kopp-kopp).Próbáld ki, hátha az segít
Üdv, Nándi
Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- ÚJ HP 250 G10 Intel i5 13.Gen 10 mag 16GB DDR4 512GB M2 Notebook garanciával!
- Asus X556 Notebook Full HD kijelző keret+billentyű +keret Alsó felső Burkolat +Hangszorók
- Ritkaság! Hp Elitebook 2170P I5 3427U HD graphics 4000 ...stb
- Lenovo Legion y520 / Nvidia Geforce GTX 1050ti / 7th gen I7 proci / 12 GB RAM
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest