-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.F.G.
senior tag
válasz SunMount3r #5800 üzenetére
Nem tapasztaltam még csak hasonlót sem, bár nekem HDM-in megy át a kép és a hang is úgy is van beállítva, hogy mindent HDMI küldjön tovább.
Másnak is tapasztalta a hang késését az ajakmozgáshoz viszonyítva?
Melyik volt ez a kritikus anyag pontosan?
Kodina mik a hátrányai miért nem használod?
Próbáltad más lejátszókkal vagy lejátszóval, pl MX player vagy bármi már alternatív lejátszóval? -
SunMount3r
Topikgazda
Mondom, írtam is korábban, hogy HDMI-n keresztül valószínűleg nincs ilyen gond, mert eddig senki sem jelezte itt sem. Valami a dekódolás során csúszik félre az időzítéssel.
MX Player-t majd kipróbálom.
A KODI lejátszója nem a SOC-ra van optimalizálva ezért alap dolgok nem működnek: az auto freki váltás és a DD/DTS/HD hangok sem. Ezt "át lehet hidalni" patch-el meg alternatív KODI verzióval, de én inkább a gyári lejátszót preferálom a mod-dolás helyett. A KODI frequency switch patch kipróbáltam, de annyi elég is volt belőle, lehet túl elővigyázatos vagyok, de én annyira nem ajánlanám itt senkinek.
-
B.F.G.
senior tag
válasz SunMount3r #5802 üzenetére
Ok! Csak megkérdeztem, hogy hátha tapasztalt valaki hasonlót!
Alternatív megoldás neked, hogy Analóg RCA-t kihagyod és olyan eszközt kezdesz használni ami HDMI kompatibilis, most mi az az eszköz amihez RCA an keresztül viszed át a hangot?Hát ezt kipróbálom majd, mert általában én is gyári lejátszót használom, de ha néha a Kodit is használnám akkor lehet, hogy a TV felismeri és átállítja a helyes frissítésre a frekvenciát?
Ha nem muszáj én sem patchelgetném, mert egy androidhoz képest tök jól optimalizálva van ez a kis media lejátszó és elégé gyors.Van egy olyan kérdésem, hogy nektek elő szokott az fordulni, hogy néha az alsó Android gombok megmaradnak a film lejátszás közben és ne tűnnek el? Nekem mikor ez van akkor újraindítom a q10 pro-ot és akkor már nem jelennek meg az android vezérlő gombok, Ezt meglehet oldani más egyszerűbb módszerrel?
Vagy más is tapasztalt már hasonlót? -
SunMount3r
Topikgazda
A lényege az a dolognak, hogy épp nincs se erősítőm, se Soundbar-om, hanem egy aktív stereo hangfalszettel kötöm össze. Ilyenkor a dekódolást/analóggá alakítást és sztereóra való lekeverést is a lejátszó végzi.
MX Player-el ugyan úgy van csúszás.
De most kipróbáltam, hogy HBR-t 5.1-re rakom auto helyett és most így, mintha kevesebb lenne a csúszás. Lehet placebo, nem is értem, hogyan játszhat ez közre itt, de mintha...
A KODI fix 60Hz-en fog kiküldeni mindent, tehát nem lesz kadenciahelyes. Persze lehet próbálkozni, állítólag van olyan TV ami ezt is detektálja és elég jól kompenzálni is tudja.
Android navigációs csík: Hanyas firmware-en vagy? 2.0.4-en voltak ilyen gondok. Erre van egy patch, de ez csak 2.0.4-re jó biztosan.
Egérrel vagy légegérrel lehet még eltüntetni, ha alul lefelé húzod.2.0.6-on nekem sose jött még elő, de ez is csak akkor szokott, ha egérrel úgy kombinál az ember, most pedig csak a sima távot használom.
-
B.F.G.
senior tag
válasz SunMount3r #5804 üzenetére
Értem, de majd remélem, hogy egyszer HDMI-s eszközzel fogod használni és ez csak ideiglenes állapot :-)
Biztos, hogy mindkettő igaz, hogy lehet, hogy létezik a jelenség, de ha nem is akkor is már erre figyelsz és koncentrálsz a már nem is jelentkezik ez a jelenség, próbálj valami szórakoztatóbb filmet nézni amikor eltereli erről a figyelmedet... mostanában sajnos ritkák az ilyen filmek...
A playback-nél a 24 hz-es beállítást ha ON -ra teszed fixen az megoldja a problémát?
Nekem fixen be van állítva a playback-nél a 24 HZ on.2.0.5 -on vagyok.
2.0.6-ra miért nem tudok frissíteni? Mert most azt írja, hogy a legújabb firmware van fent.
Jah majd elfelejtettem még annyi gondom van, hogy pl az ES file explorer nem működik feltelepül, de nem indul el, tudtok esetleg működő verziót ajánlani vagy megoldást a problémára?
Per pillanat a Total Commander Androidos verzióját használom helyette.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
A 24Hz bekapcsolása nálam alap dolog (meg úgy kb. mindenkinél). De írtam is korábban, eddig az 1.0.9-en is csak egyszer találkoztam hasonlóval.
Nem tudom, miért nem tudsz OTA frissíteni. Főleg, hogy a 2.0.6 csak néhány apró változást hozott a 2.0.5-höz képest. Frissíthetsz manuálisan, de ekkor az összes beállításod, adatod, alkalmazásod el fog veszni (De a KODI-ról csinálhatsz Backup-ot).
Szerk.: Én CFW 2.0.6-on próbáltam az ES-t a PlayStore-ból és ott nekem működött. Ezt szokták még használni helyette: Solid Explorer->állítólag még jobb is mint az ES, mert nincs tele reklámmal. Amúgy most én is a TC-t használom, már megszoktam PC-n.
[ Szerkesztve ]
-
magicbox
senior tag
válasz SunMount3r #5806 üzenetére
Tud csinálni local update-tet is pendrive-ról, és semmi nem fog elveszni (dirty flash). Gyakorlatilag ugyanaz mint az OTA.
HDMI-n szerencsére nincs semmi csúszás hangban. Az analóg résznél viszont akkor rendesen elcseszhettek valamit, ha ekkora csúszás van.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
csabi63
senior tag
-
SunMount3r
Topikgazda
A letöltött .zip file-ból kimásolod az update.zip-et (abból már nem kell kicsomagolni semmit) egy pendrive gyökérkönyvtárába.
Majd: Settings->Upgrade->Local Upgrade
(Valahogy mindig elfelejtem, hogy van ez a módszer is, de mondjuk én sose használtam még ezt, se az OTA-t.)
-
B.F.G.
senior tag
válasz SunMount3r #5811 üzenetére
Akkor így megmarad minden beállítás, ezzel a módszerrel ugye?
Neked is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz LEON_01 #5770 üzenetére
Honnan veszed egyébként, hogy nem megy át rajta a HDMI 2.0 (4K/60Hz)? Futeko-n épp most írta valaki, hogy átmegy.
(#5812) Colonel66: Hát nem értem akkor. Mert a 2.0.6 nem sokban tér el a 2.0.5-től. De a Futeko-n már mások is írták, hogy nekik is csúszik. Megpróbálom még kikapcsolni teljesen a Motion Plus-t a TV-men, bár ha eddig nem kavart be, akkor miért épp most kavarna be...
-
vic70
tag
Sziasztok!
Szerda óta vagyok egy 05 Pro lejátszó tulaja.Frissítettem 2.06 gyári szoftverre,minden tökéletesen működik számomra,egy dolgot kivéve.
Az előlapi kijelző elsötétedett és azóta nem jelez semmit.Ez hardveres,szoftveres vagy beállítási hiba lehet?Másnál is jelentkezett?Mi lehet a megoldás?
Köszönöm a segítő válaszokat. -
SunMount3r
Topikgazda
Egyáltalán nem világít rajta semmi?
Melyik firmware-ről frissítettél és hogyan?
Settings->More->Display-> VFD Clock on / off-> Itt tudod ki / be kapcsolni az előlapi "órát". Ezzel próbálkozz esetleg.
(Amúgy főleg filmezés közben, hidd el jobb, ha ki van kapcsolva, mert zavaró lehet a fénye.)
Q10 Pro-n még ezt kikapcsolva is van egy kis világító kör a közepén. Q5 Pro-n nem tudom kellene e lennie, azt majd a többiek megírják.
[ Szerkesztve ]
-
vic70
tag
válasz SunMount3r #5818 üzenetére
Köszi a választ,ezt kellett beállítani.
-
Isual
veterán
Sziasztok!
Vettem karácsonyra egy Himedia q30-at és ma este ki akartuk próbálni, avi, illetve mkv filmet töltöttünk le és nem tudom, hogy mit állítok be rosszul, de a hangot csak azért sem küldi ki HDMI-n a TV-re (2006-os Pana HD Ready Viera plazma TV).
Mit kell tegyek, hogy HDMI-n menjen a hang is a kép mellé?
Előre is köszi, ha tudtok segíteni!
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
SunMount3r
Topikgazda
Settings->Playback->HDMI-> ezt vagy RAW-ra vagy PCM-re kell állítani. A HBR-t próbáld auto-n vagy 5.1-en.
Azért nem biztos a dolog, mert nem lehet tudni, hogy a TV-d milyen hangformátumokat támogat és milyen ami a videókban van. Pl. lehet, hogy a DD-t (AC 3) még tudni fogja, de a DTS-t már nem, viszont a PCM meg még igen. A legtöbb mai anyagnak meg DTS hangsávja van. Meg kell nézni a TV-d manual-jában, hogy tudja e ezeket. A HD hangokat (True HD, DTS-HD, DTS-X) már biztos nem fogja tudni, de -és ezt már a lejátszónak kell tudnia- az ezekben lévő DD és DTS "magot" akkor is ki kellene küldenie.
Ha nem jönne össze a dolog (meg egyébként is), akkor érdemes egy PC-s hangfalat rákötni az RCA kimenetekre. Nálam legalábbis a Q10 Pro lekeveri rá a DTS hangokat is. Ilyenkor az SPDIF-et és HDMI-t is "Close"-ra kell rakni.
-
Isual
veterán
válasz SunMount3r #5821 üzenetére
Megpróbáltam, LCPM-nél ugyanúgy semmi, RAW-nál meg hangos sistergés vagy ilyen fülbántő morajlás van mindössze.
Azért furcsa mert ezelőtt egy WD TV Live volt ugyanígy HDMI-n rákötve a TV-re és arról mindenféle avi, mkv filmnek volt hangja... és ahhoz nem is kellett mókolni, out of the box volt kép és hang.
PC-s hangfal nagyon favágó módszer és a nappaliba nem is illik be, így az nekünk nem opció, nem tudom hogy lehetne ebből máshogy hangot kicsiholni...
Semmi más nem zavarhat be neki?FW?
Youtube-on interneten van rendesen hang amúgy.
-
Isual
veterán
válasz SunMount3r #5823 üzenetére
Megpróbálom majd, nagyon szépen köszönöm!
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz SunMount3r #5816 üzenetére
A Motion Plus-t teljesen "Ki"-kapcsolva is ugyan úgy van csúszás. Amúgy tényleg akkor tűnik fel, amikor a szájmozgásra koncentrál az ember. De ez nekem fontos, mert, mivel nem szoktam bömböltetni és mivel nincs dinamika tartomány kompresszió, ezért nekem a beszédhangok nagyon halkak, így az angol szöveget jobban értem, ha közben figyelem a szájmozgást is.
-
Isual
veterán
válasz SunMount3r #5823 üzenetére
Siker!
Köszönöm még egyszer!
Boldog lett a karácsony
-
vic70
tag
A fórumban meg a neten is ezerféle légegeret találtam a q5 prohoz.Melyik az a típus ami tuti működik?
-
SunMount3r
Topikgazda
Az Rii MX3-nak ezt a két típusát árulja a Futeko is hozzá. Bár ott elég drága. Gearbest-es, vagy egyéb külföldi forrásból azért nem linkelek, mert előfordulhat, hogy "hamisítványt" fogsz ki, de ott lényegesen olcsóbb. Ott is MX3 néven fut amúgy és lehet a márkája más is, attól még lehet ugyan az, vagy szintén jó és kompatibilis, mert ezt a Rii is csak átszitálja a saját nevére.
Volt itt akinek Melee F10 Deluxe is jól működött vele, valamint a Rii i25. Ezek tölthető aksisok.
Azért nem merek biztosat írni, mert pl. az én Minix A2 lite-om az 1.0.7-es firmware alatt egyáltalán nem működött jól, de az 1.0.9-en és a 2.0.6 alatt már tökéletes. Firmware-től függhet a kompatibilitás is. (Az A2-tőt csak azért nem ajánlom, mert a Power gombja nem IR tanítható, így nem lehet vele ki/be kapcsolni a Box-ot). Valamint még itt válogathatsz: [link]
[ Szerkesztve ]
-
vic70
tag
válasz SunMount3r #5828 üzenetére
Köszi Amazonról rendeltem Rii MX3 -at.
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, tegnap kaptam egy Q5 pro-t.
Frissítettem is 2.05-re. Hálózatról játszok le filmeket a Mediacenterbe, minden szép és jó kivéve segítsetek, hogyan lehet a film alá külső fájlból feliratot betölteni?
Csak azt a feliratot látja ami be van ágyazva az mkv fájlba, egyszerűen külső feliratot nem jövök rá hogyan kell a film alá rakni.
Köszi!
Boldog Karácsonyt!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
SunMount3r
Topikgazda
A felirat file nevének pontosan ugyan annak kell lennie (a kiterjesztést kivéve), mint a video flie nevének, pl.: Valami.1080p.mkv -> Valami.1080p.srt ->és ugyan abban a mappában kell lenniük.
Szerk.: és a legegyszerűbben a távkapcs "subtitle" gombjával választhatod ki.
[ Szerkesztve ]
-
Rogiii
aktív tag
válasz SunMount3r #5831 üzenetére
Köszi!
Akkor másik könyvtárból betallózni nem lehet?A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Rogiii
aktív tag
válasz SunMount3r #5833 üzenetére
Még egy láma kérdésem lenne.
Valamiért a gyári lejátszó a képet kicsit kisebbre veszi, mint a tv képernyője. Körben elhagy kb. 1 cm. Mind1 hogy sorozatot rakok be ami 16:9, vagy szélesvásznú filmet. Körben van 1 cm fekete rész.
Ezt hol kellene átállítanom, hogy teljes legyen a kép?
Próbáltam már az össze beállítást amit találtam, minden 16:9-re van állítva és mégis.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
SunMount3r
Topikgazda
Akkor Settings->Playback menüben lévő beállítást is próbáltad gondolom. Illetve a lejátszás közben is lehet állítani a képarányt is, illetve, hogy Full Screen legyen (pl. a 21:9, 800p-s videókat "kinyújtja", vagy Keep original (megtartja az eredeti képarányt). Többet a lejátszón nem tudsz kezdeni vele.
Biztos, hogy a gyári lejátszóval megy a lejátszás nem pedig a KODI-jéval?
Egy képet be tudnál linkelni, hogyan néz ki a lejátszás közbeni menü és ezek a fekete csíkok?Vagy a TV-n van valami elállítva. Ott is általában a "Képméret" beállításainál a 16:9 vagy a "képernyőhöz igazít" opciókat kell választani. Ha körben megy a csík és ilyen vékony, akkor valószínűleg ez utóbbi lesz a gond, vagy a KODI lejátszójával megy a lejátszás és ott van valami elállítva.
[ Szerkesztve ]
-
BLAUZOO
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Himedia H8 Plus, amit rootolni szeretnék. Ebben kérném a segítségeteket.
Előre is köszönöm. -
Rogiii
aktív tag
válasz SunMount3r #5836 üzenetére
Biztos a gyári lejátszó, de megnéztem a másik tv-én és ott jó, szóval igazad van a tv a ludas.
Megnézem azon milyen beállítások vannak.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
LEON_01
tag
Na, nekem megjött németből a cec-less adapter. Az lett amit sejtettem, sz@rt sem ér. Továbbra sem működik az ARC funkció, csak ha megint kihúzom a himedia kábelét az erősítőből.
-
SunMount3r
Topikgazda
-
kezo0
addikt
válasz SunMount3r #5842 üzenetére
Egy olyan eszköznél, melynek egyetlen funkciója, hogy semlegesítse a 13. pint, ez egy elég nagy „bug”.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Marci93
tag
sziasztok,
boldog tulajdonosa lettem egy Q10 Pro-nak. Szeretnék rá folyamatosan torrentről tartalmat juttatni. Erre mi a legegyszerűbb, stabilan jól működő módszer? (torrent kliens vagy esetleg szerverként beállítani a himedia-t és laptopról arra irányítani a töltést?) Szeretném az USB dugdosását és NAS beszerzését elkerülni lehetőleg
köszi előre is és boldog új évet kívánok mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Panasonic viera 50 tx 780 e-s tv hez keresek medialejatszot.
Utanaolvasgattam, hogy mik az ajanlott keszulekek es igy kotottem ki a q5 pro-nal. Igazabol nekem a dts hang kezeles lenne csak fontos, kerdes h csak ezert megerne e ez a keszulek. Annyira nem olcso, de szeretnek 4k-, hdr es filmeket is nezni a tvn igy azert nem art ha a kepminoseg nem vesz el idokozben
Megnyitottam az osszefoglalot es megmondom oszinten majdnem szivrohamot kaptam annak hosszusaga miatt. Nem vagyok egy nagy technika guru, szigoruan felh. ismeretekkel rendelkezem ezert szeretnek erdeklodni, a keszulek felol.
Amire nekem kene (dts,4k,hdr foleg) megfelelo? Van esetleg olcsobb megoldas? Tenyleg ennyire katasztrofa a beallitasa, amilyen hosszu a bevezeto? Ajanlanatok a keszuleket?
Koszonom szepen elore
-
magicbox
senior tag
válasz Baky1987 #5847 üzenetére
Minden 4k-s androidos lejátszó eléggé összetett. Gyakorlatilag inkább multimédiás pc-ként kell rájuk tekinteni, ez miatt igényel bizonyos fajta hozzá értést. Ez sajnos elkerülhetetlen. Neked jó a Q30/Q5/Q10. Mind tudja amit szeretnél, itt a fórumban meg segítünk, ha elesel. Ha csak bekapcsolni akarod és használni, akkor az nvidia shield talán jobb választás. Igaz az ár is ugrik felfelé.
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
B.F.G.
senior tag
válasz Baky1987 #5847 üzenetére
Szerintem nem bonyolultabb a használata mint egy Androidos okostelefonnak, az 1 hsz összefoglaló hosszúsága ellenére bátram merem ajánlani, mert pont media tartalom lejátszására lett optimalizálva, ennél egyszerűbb jól működő és könnyebbe használható medialejászót nem fogsz találni, nem véletlenül annyi az ára amennyi.
Tetszetős jó design minden csatlakozóval fel van szerelve amire szükség lehet, akár egy 8 TB-os HDD-t is bele tudsz rejteni és vígan kezel és bármikor hozzáférhetsz a hálózaton, a HDD-ét ponfonn egyszerű ki és beszerelni 2 mozdulat az egész, mégy csak egy csavarhúzóra sincs szükséged.
A helyi wifi hálózaton mobil telefonról vagy tablettről is jól vezérelhető lokálisan a saját szoftverével, de más remot softverrel bárhonnan vezérelheted az interneten keresztül.
Nálam egy 42"-os UT50-es plazma tv-én jeleníti meg a médiatartalmat, de vezérelni úgy is lehet, hogy Plazma tv- ki van kapcsolva a helyi Himedia Controllal, ami a Plazma TV-ét is kíméli, csak akkor kapcsolod be a kijelzőt ha már a lejátaszást indítod és kezded nézni a filmet sorozatot media tartalmat, ha még csak manageled a medialejátszót és beállításokat hajtasz végre nem szükséges feleslegesen + üzemórát tenni a Plazma TV-be és a ghosting esetlegesen esélyt adni.
Ajánlom, nyugodtan vedd meg nem fogsz benne csalódni, mondom ezt úgy, hogy tavaly november óta vagyok boldog tulajdonosa a Q10 Pro-nak.Boldog új évet kívánok mindenkinek!
-
Baky1987
tag
Köszönöm szépen a válaszokat, szerintem meggyőztetek, annak ellenére, hogy soha nem volt még androidos telefonom (ugye ehhez mértétek a beáll. nehézséget), így nincs mivel összehasonlítani a bonyolultságát
Ha meglesz és elakakadok leszek olyan pofátlan, hogy ideírok!
köszi még1x
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Ingatlanos topic!
- Xbox Series X|S
- Monitor hiba topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest