-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Köszönöm a segítségeteket.
-
python1
veterán
válasz karmaresz #88700 üzenetére
Amennyiben minimum 1 kategóriával jobb az xlr mint a használni kívánt rca ,vagy teljesen szimetrikus a lánc ,akkor egyértelmű az xlr fölénye.
Bár a másik láncm,dac- előfok- végfok rca val van összekötve de minőségben feljebb ál mint a teljesen szimetrikus rendszerem.Minden attól függ,hogy mi a lánc kategóriája,tehát ugrani nem tudunk itt sem,hiába a szimetrikus rendszer.[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
Lámpás témához, hátha valakit még érdekel rajtam kívül, mert nekem ez teljesen új volt meg tök érdekes.
[link]¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
nLali
őstag
válasz gordonfreemN #88703 üzenetére
Ez a videó némítva, előbb ajánlott zeneszerzőt hallgatva. Kössz szépen. Király volt!
Bérelhető reklámfelület
-
Grizzlu
tag
válasz horvathkrisz #88705 üzenetére
Pedig igaz, legalabb a fele, ha nen is minden. De a kinek ez, kinek az. Tiszteletem.
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
Kiskokó
veterán
Helló.
Segítsetek kérlek , megvettem a CA Minx-et
Viszont arra lettem figyelmes hogy érdekes sercegő "áram" hangot ad ki.
Amint bekapcsolom rögtön hallani, hidegen is de hallgatás után is. Amúgy minden rendben vele
Ez szerintetek normális vagy várható hogy valami baja lesz?
Fel is vettem hallgassátok meg légyszíves!
[link]
Ahonnan a hang jön ott kondikat látok, és ez a hang körülbelül fél méterig hallható az erősítőtől.
Köszönöm
helló[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Kiskokó
veterán
válasz python1 #88708 üzenetére
Sejtettem, új építésű ház, nem lehet baj a konnektorral, de megfordítom hátha fázis érzékeny lenne.
Nekem kondinak tűnik de nem értek hozzá. Be tudom szívni úgy hogy nem javítható hibája lesz ?Köszi a választ!
Várom mások észrevételeit is.
Köszi| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
gordonfreemN
addikt
válasz Kiskokó #88709 üzenetére
Egy másik helyen is megnézném egy pillanatra, ha a hiba továbbra is fennt áll, azonnal kikapcsolnám és visszavinném a boltba. Járt már úgy egy cimborám, hogy sercegett egy pár napig aztán soha többet.
Ui. Ha kapcsitápos akkor is visszavinném, ez esetben ez a tekercs nem lett jól impregnálva.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
python1
veterán
válasz gordonfreemN #88711 üzenetére
Erre gondoltam én is,vissza a feladónak.
-
Kiskokó
veterán
válasz gordonfreemN #88711 üzenetére
Értem, az jó. Este felé ránézek, van hozzá ha jól láttam amcsi tápkábel is,viszek egy átalakítót megnézem hátha. Meg másik helyen is persze.
Tegnap kb 1-másfél órát hajtottam, szólt azé jó 70% hangerőn, amúgy tökéletes volt, hangja szerintem (nekem) jobb a Yamaháénál.
Igaz akitől vettem adott próba garit, mondtam neki, ő nem hallotta eddig vagy nem vette észre.
Nem tudja mi lehet. Ha visszaviszem neki, vissza venné de örültem volna ha nem kell vissza vinnem mert amúgy tetszik. Meg erősítő nélkül is maradok akkorKi is vette meg az erősítőm? Jelentkezz
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
törölt tag
Tegnap írtam, hogy a Primare CD35 CD-lejátszót tervezem megvásárolni.
Viszont most kitaláltam, hogy mi lenne ha lemezlejátszót vennék, mégpedig egy Acoustic Solid Solid 113 személyében. Nem tudom, hogy általánosságban véve jobb hangminőséget kapnék -e, de azt hiszem hogy igen. Egyenlőre a 20 kedvenc lemezemet vásárolnám meg hozzá. Köszönöm a segítséget. -
karmaresz
senior tag
válasz #97950976 #88717 üzenetére
Nem ismerem, milyen elemekből épül fel a hifi láncod. Látatlanban viszont azt tanácsolom, ha csak most ismerkedsz a bakelittel, vegyél egy jó, használt lemezjátszót 100-200e Ft között, és amennyiben nagyon belejössz, akkor lépj tovább ebbe az árkategóriába.
A bakelitnek van egy egyedi karakterisztikája, amit nehéz utánozni, de azért elég sok kompomisszummal, vagy akár áldozattal is járhat.
(Ha Mészáros Lölö gyermeke vagy, esetleg lottón nyertél nagyobb összeget, akkor persze ez tárgytalan.[ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
-
törölt tag
válasz #97950976 #88720 üzenetére
Na igen, csak LP esetén ez sokkal jobban függ a hanghordozótól, tehát ezért nem mindegy.
Az analóggal való ismerkedéshez szerintem is túlzás egy ilyen árú új lemezjátszó, mert ha esetleg mégsem jön be, sokat bukhatsz rajta. Inkább egy már jónak számító használt, amit árában el is tudsz adni.
Ki kéne például tapasztalnod, mennyire viseled jól, ha a kedvenc számod pont a belső barázdákra kerül.
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz #97950976 #88723 üzenetére
Attól mert használt, még lehet high-end. Az új pedig nem feltétlen jobb analógban, mint a régi.
Csak ilyenkor sokkal olcsóbb, mert az eladó bukja el azt az 30-50%-ot, amit az új készülék esetleges lecserélésével te fogsz.
Nekem ez már az a kategória, aminek utánajárok alaposan, mielőtt döntenék, de persze mindenkinek mások az anyagi lehetőségei. Van akinek kevesebbet ér az egész rendszere, másnak meg egy tápkábele is drágább ennél.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
kukulec
őstag
kedves kollégák, ne kezdjünk el egymás zsebében turkálni.
gerg211: milyen erősítőd van? i35 esetleg?
[ Szerkesztve ]
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
törölt tag
Nem vagyok troll, én csak egyszerűen egy High-End rendszert szeretnék összeállítani, de olyat, aminek minden eleme összhangban van, és mielőtt megvásárolom a rendszert, tisztában szeretnék lenni mindennel, hogy értsem minden egyes részét a dolognak.
Hol máshol érdeklődjek? Bennetek jobban megbízok, mint azokban a bizonyos "szakemberekben", többsége csak a saját érdekeik és meglátásuk szerint akarnak eladni egy bizonyos márkát, itt meg több álláspontot kapok.
Mivel házimozi rendszert tervezek, így egy Primare SP33 házimozi processzor van kilátásban, ehhez lesz az a Primare CD-lejátszó+DAC.
Egyébként meg nem érzem drágának a rendszeremet, sőt ez még csak belépő szint a High-End világába.
Akik itt vannak, meg a Házimozis topicba írnak, többségüknek majdnem ilyen drága cuccai vannak.Köszönöm az eddigi segítségeteket, többet nem foglak zavarni titeket ilyen kérdésekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz Grizzlu #88677 üzenetére
Érdekes amit írsz miszerint a stúdiós világ a digitális felé tart, és jórészt igaz is, de nem teljesen. A dolog már valamikor a nyolcvanas években kezdődött, amikor széles körben elérhetővé váltak az első komolyabb stúdiós DA-k, digitális rögzítő eszközök. Eltűnt a szalagzaj, nem kellett kopott, elállítódott fejekkel törődni, a sokadik másolat is ugyan olyan volt, mint az eredeti, nem kellett különböző szalagokra optimalizálni, stb. Aztán jött a még több digitális eszköz, ma már a számítógépen előfokot és keverő asztal modulokat lehet jó minőségben szimulálni, olyan cuki kis dobozokat lehet kapni, ami több mint száz gitárkombót szimulál túlvezérléssel, ellenfázisban működő hangszórómembránnal, kívánság szerint szőnyegen vagy csupasz padlón. Zseniális.
Mégis, pont ebben az időben kezdődött a nyűgös és macerás csöves cuccok reneszánsza. Mert jó-jó az a zajmentes, minden lépésben kézben tartható digitális felvétel, de kéne bele valami élet, mert amúgy steril és döglött. Így van eszement ára és kultusza a jobb csöves mikrofonoknak, használnak csöves limitert-kompresszort, mikrofonerősítőt, mind a mai napig gyártanak, fejlesztenek ilyeneket.
Ez még OK, de hogy piacra kerülhet olyan, mint a Roger Mayer analóg magnó zajszimulátor ilyen ajánlással: It was inspired by the desirable qualities of tape recording and can reproduce their dynamics and harmonic properties accurately plus improves the overall dynamic performance of Digital Recording...The ultra high speed analogue processing will effectively improve the dynamics both when using it as a pre-recording analogue processor before a conventional DAW and also in post playback from the DAW. ...What the 456HD® Process brings to the table cannot be duplicated by any digital plug-in because all of the difficult ultra high speed control of the source signal has been taken care of by using the 456HD® so the Digital Recording simply put sounds much better." az igencsak érdekes.
Én azt látom, hogy a sokféle technológia egymás mellett él, és aki ügyes, az mindnek megtalálja a jó oldalát.
-
python1
veterán
válasz #97950976 #88736 üzenetére
Mivel van lé a jobb minőségű hifizésre, mozira saját elképzelésed kell megvalósítani, saját magadra szabni a rendszert nem azt veszed amit adnak kompromisszumal.
Érdemes előtte körültekintően hallgatózni, lehet egészen más lesz a fő csapásirány, mint most gondolod. Természetesen nem árt résen lenni, és kerülni a hasbaakasztós, dealereket de járd körül még ezt a dolgot többször, tisztázz magadban dolgokat, de az első, hogy tapasztalj ez mindig bejön, és tisztábban látsz utána. A mondandóm lényege, hogy magadra szabad a rendszert, ne pedig rád szabják. -
Snoop-y
veterán
válasz #97950976 #88736 üzenetére
De most akkor mar van valami vasad vagy csak tervezed venni?
Ha utobbi akkor azert elmennek meghallgatni mast is. Egyaltalan hallottad mar azt amit linkeltel?
Masik reszrol ha mar van ra della akkor ket erosito is elferhet egymas mellett. Egy hazimozi erolkodo soha nem lesz olyan mint egy stereo.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
krisztian7
tag
Régen sokat foglalkoztam hifi dolgokkal, de egy jó pár éve teljesen abbahagytam a termékek figyelését, illetve össze tudtam állítani egy olyan szettet ami kiszolgálta az igényeimet teljes mértékben, ami ezekből áll:
-JBL 6230 régi stúdió erősítő, nagyon dinamikus, rendkívül sok tartalékkal
-Zero dac (PC USB-ről, TV SPDIF-el) hangerő szabályzás is erről megy
-B&W DM601 Series 2
-PC-ről szól a mozi, kodival és kövezzetek meg de spotify-ról a zene, mostanában inkább filmre, sorozatra használom a rendszertMost elgondolkoztam, hogy lehet lecserélném az erősítőt és a dac-ot, egy kényelmesebb megoldásra, amit tudok távolról bekapcsolni, illetve átkapcsolni, hangerőt szabályozni, mert most ezt mindet kézzel kell megtenni, oda menni, ami kezd kényelmetlen lenni.
Mit javasolnátok, ami legalább hozná ezt a szintet és nem lenne 100-130.000Ft-tól messze, természetesen használtan? Már egy házimozi erősítőn is gondolkoztam, de nem tudom mennyit veszítenék ezzel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Snoop-y #88741 üzenetére
Egy fontos dolgot elfelejtettem megemlíteni, mégpedig azt hogy a rendszerem fő célja a mozizás lesz, a zenehallgatás csak másodlagos cél.
A lemezlejátszó vásárlására ez a cikk indított el: [link]Azt kell tudni, hogy ez a világ engem kb. csak egy fél éve érdekel igazán, azóta foglalkoztat.
Jelenleg nincs semmi vasam, még tavaly vettem használtan egypár ilyen cuccot, viszont nemrég mindent eladtam, hogy legyen erre a nagy projektre pénz, középkategóriás cuccaim voltak, annyira sokat nem értek.Arra a lemezlejátszóra meg azért esett a választás, mert a lemezeket is beleszámoltam az árba, hogy kezdésnek tudjak venni valamennyit hozzá, meg tetszett is külsőre. Elhamarkodott ötlet volt.
Még a lánc egyik eleme sincs megvásárolva, csak össze vannak írva azok, amiket majd megyek meghallgatni még ebben a hónapban.
-
törölt tag
válasz Zoliee #88745 üzenetére
A filmezés és a zenehallgatás mindig is a hobbim volt, arra értettem. Azok a dolgok, hogy hogyan lehet a filmeket és a zenéket minél jobb minőségben nézni, hallgatni, az pedig talán egy fél éve foglalkoztat.
Miért kell nekem magyarázkodnom? A témát lezártnak tekintem, többet nem jövők ide, még egyszer köszönöm a segítségeteket.
-
karmaresz
senior tag
válasz #97950976 #88747 üzenetére
Gerg, hidd el, kaphatsz itt segítséget, de az sokaknak szúrja a szemét, ha valaki, láthatóan tapasztalatok híján, naponta más gondolattal jön, mert aki segít, úgy érzi, felesleges köröket fut az újabb és újabb tanácsokkal, ha két nap múlva már egészen másért lelkesedsz.
Ha ilyen rendszert akarsz és nem szeretnéd, hogy átverjenek, vagy magadat csapd be azzal, hogy elköltesz egy valag pénzt aminek a töredékéből jobbat kaphattál volna, érdemes betartani az alábbiakat:
- Olvass utána, tanuld meg az alapokat, érdeklődj, ha valami nem világos.
- Nézd meg mivel rendelkezel (anyagiak, a tervezett szoba kialakítása, mérete, használat tervezett módja, gyakorisága).
- Ezeket leszűrve készíts egy első számvetést, hogy mit akarsz
- Menj el hallgatózni, ne csak a netről gyűjtsd a tapasztalatokat, mert ez egy nagyon szubjektív hobbi. Ami tetszik másnak,az nem biztos, hogy bejön neked.
- Ne dőlj be "kihagyhatatlan" ajánlatoknak.
- Rendszerben gondolkodj. Megveheted a legjobb erősítőt, ha nem megfelelő a forrás,vagy a kiválasztott hangsugárzó, nem hozod ki belőle a maximumot.
- Ha mindez megvan és kialakult egy komplett rendszer képe, akkor gyere és kérdezz arról konkrétan, az összes elemet megemlítve, hogy aki segít, az is rendszerben gondolkodhasson.
- Ne kapkodj, nem hajt a tatár. A kereskedő holnap is el akarja adni a terméket.Peace!
[ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Zoliee
senior tag
válasz #97950976 #88747 üzenetére
Félre ne érts, nem kell magyarázkodnod. Főleg nekem nem. Én elhiszem mindenkinek, amit itt ír, és a társfórumokon posztol. Azonban szvsz mindenkinek egy bizonyos idő és tapasztalat után úgyis rögtön le fog jönni, hogy az az illető tényleg saját tapasztalat alapján ír, vagy csak olvasott róla valahol, és az alapján véleményez. (sokszor van ilyen érzésem)
Nálad ilyenről nincs szó, csakhát most nem bírtam magammal ennél az ellentmondásnál, ami persze lehet véletlen is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz karmaresz #88748 üzenetére
Végigjártam a csilivili-mindenttudó házimozierősítővel a létrát,és csak nem hallottam azt a hangot,amit kerestem. Majd előszedtem a régi CT-506-ost,egy komoly magnóval felvett szalaggal,és leültem.... Ott volt! És tudom,hogy ez szinte a legalja,de ott volt a hang!!! Azóta csak fejlesztgetek, bár Audiophile kategória,csöves cucc,meg 300.000 táp nem a célom (a helyiség ami van az nem alkalmas rá ) viszont így a fejlődés minden szakaszát élvezem... Javaslom a kezdő topictársnak is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest