Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz wm2 #111710 üzenetére

Sok légy nem tévedhet, szoktam mondani.

Semmi de semmi gondom nincs a Tidal-el. Ja de. Nem tudom mindazon műveleteket elvégezni rajta, amit egy JRiver alatt lazán megteszek, legyen az akár EQ, akár convolver, akár másmilyen digitálra konverzió, akár minden egyéb, ami még bele van építve és aktiválható, testreszabható. Szóval csak úgy nyersen jön. De a fejesen nem panaszkodok rá, tök oké nekem. (Linuxon élek).

Qobuz jobb lett volna és még magamnak meg is oldom, hogy hallgassam, de Family-t már hiába kreálok, egy kis IT ismeret nélkül a többiek hozzá se tudnak szagolni + applikáció sincs telefonra, max. "okosan" beszerezve, ami kívülről teszi a dolgát, a háttében pedig ki tudja, mit csinál. (Szokták mondani, hogy "ez jó", oké, mire alapozod ? Láttad a forráskódot ?) :) Persze túl lehet ezt is parázni..

Qobuz-ban ami még klassz, hogy a legnagyobb meg talán azalatti csomagban, akár family, akár egyéni, kedvezményesen lehet letölteni tetszőleges formátumban. Na az über dolog szerintem, a megvett albumot flac-ban odaadja az embernek (de már asszem dsd-t is tud), melléteszem az email-ben, PDF-ben kapott alkalmi számlát, amivel bizonyítom a jogom annak a zenének a hallgatására, ha rámrúgná valaki az ajtót és jónapot, tök legálban lehet építeni a digitális zenetárat, nem kell virágboltozni, stb.

Illetve annyi, hogy ez sem igaz teljesen, pont szerzői jogokra hivatkozva (fogalmam sincs, milyen modellt használ a Qobuz, lehet a Tidal-hez van köze) Magyarországon és az ex-keleti blokkban még nem nyitottak, nem elérhető, így még ha egy nyugaton kiléptetett VPN-en keresztül is regizek magyarként, Mo-ról, és fizetek bankkártyával, elvileg akkor sem vagyok jogosult a zenékre, se megvenni-letölteni, se hallgatni. Nem véletlen "tiltják" Mo-on (is), azaz nem indították el. Na de ha kimegyek turistaként Ausztriába 1 hétre, és ott regizek és intézek el mindent, akkor mi van ? :) Szóval van itt azért pici homály az egész körül, amúgy úgy tudom, lakcím alapján megy a dolog, tehát ha van kint bejelentett állandó, vagy ideiglenes lakcímem mondjuk sógoréknál, már regizhetek Österreich-ként. De annyira kretén a felület, hogy például minden német lesz ekkor, és bár nekem folyékony a német, akarja a bánat ezeket németül olvasni, tech motyókban - és ez is az nekem - szigorúan angolul szeretek mindent. Szóval amit összeszívtam vele pár hónapja, áhhhh, közelébe sincs a Tidal felület tudásához, ugyanakkor az üzleti modell jobban tetszik, amit ajánl, pláne, hogy zsigerből elutasítják az MQA-t, csak ha a teljes összképet nézzük, még mindig a Tidal a legjobb itthon .. Tidal HiFi, természetesen nincs MQA, sima CD minőség lossless-ben. Nekem kiváló eddig, felfedezni nagyon jó, igazi kedvenceket meg úgyis megveszek az előadó weboldalán ajánlott helyről, mert én a helyben letárolt (offline) tartalomban hiszek.

A végére még egy gondolkodó: digitálban ki mit nevez minőségnek ? És mi az, hogy "CD minőség" vs. "Tidal minőség" ? Mastering ? Más keverés ? Esetleg van olyan szobai rendszer, ami Tidal-ből kihozza a maximumot, de még tudna menni egy kicsit a rendszer hallgatója szerint a csúcsok csúcsáig, a CD minőségig ? ( :N :DDD ). Szóval, kicsit ezt lehetne definiálni, mert szerintem nem egyértelmű, ki mit ért ez alatt és az is gyanús nekem, hogy akár a Tidal, akár a CD, mint "tárolási forma" tehetne bármelyikről is, mert köze nincs hozzá szerintem. A mögöttük lévő hangmérnökökből már inkább kinézem.

Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !

Új hozzászólás Aktív témák