Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • klph

    csendes tag

    Két új HDD-vel is úgy jártam, hogy rövid, néhány perces használat után vagy teljesen kifagy a rendszer, vagy pedig váltakozva kifagy és utána nagyon lassan folytatja a munkát.

    Régi, tökéletesen működő HDD-im:
    HDD0 (rendszer) Samsung SP2504C
    HDD1 (adat) Western Digital WD2500JS

    Új, problémás HDD-k:
    HDD2 Western Digital WD5000AAKS
    HDD3 Samsung HD753LJ

    A rendszer bootoláskor felismeri mindkét új HDD-t, általában még formázni is tudom őket Windows és linux alól is, de folyamatos élvezhető használat eddig csak egyszer sikerült, az is csak a Western Digital WD5000AAKS-sel.

    Oprendszer: Windows SP2 / Mandriva 2008.1 dual-bootban, a probléma mindkettő alatt jelentkezik.

    Alaplap: ASROCK P4V88+, VIA8237R SATA-vezérlővel (még SATA1-es, a régiek elmennek róla). Az új HDD-khez van egy ST-Lab A-390 típusú PCI-os SATA vezérlőkártyám, azok erről mennek.

    Tápegységem egy FSP ATX-350PNF. Már arra is gondoltam, hogy tápproblémám lehet, de a specifikációk szerint az új HDD-knek még kedvezőbb a fogyasztása, mint az újaknak.
    A két új HDD együtt sosincs a gépben, ez azért vszg sok lenne a tápomnak, bármilyen jó.
    A hiba akkor is jelentkezik, ha csak a rendszer HDD és az újak valamelyike van bent. Próbálgattam a tápcsatlakozók átkötését is minden variációban, hátha az egyes tápfeszültség ágak relatív túlterhelése okozza a bajt (vagyis a két 12 V-os ág közül az egyiket túlterhelem, a másik pedig kihasználatlan).

    Valami hasznos ötlet? Eddig a sötétben tapogatózom...

Új hozzászólás Aktív témák