Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • psl2003

    csendes tag

    válasz Bl@tty #53143 üzenetére

    Na ma előkerült egy, a "homokszórás" hang-ijesztgetésért felelős bűnös. Illetve nem is egy, hanem sok-sok apró, pici bűnös. Szétszedtem egy már teljesen hibás WD5000 AADS Green lemezt, mert kellett a csatlakozója, a ház meg talán jó lesz majd egyszer készülékdoboznak. A fedlap aljára fel van ragasztva egy 30x20x5 mm-es műanyag doboz, ami félig fel van töltve mákszem nagyságú grafitszürke golyóbisokkal. A forgatásnál ezek gurulnak egymáson és a kérdéses hangot adják. Mivel a doboz legnagyobb felületű lapja szerintem egy légáteresztő papírlap, arra gondolok, hogy valamilyen nedvszívó anyag lehet. :F Vagy bármi más. Van két Blue WD-m is, azok mondjuk négy évvel fiatalabbak, azok nem zörögnek.
    Éreztem, hogy nagy baromságot mondok a lekarcolt lemezfelülettel, mert ha akkora mennyiséget legyalul, hogy már hallható legyen a fémpor zörgése, akkor az egész szerkezet tönkrement volna pillanatok alatt - ha már néhány porszemtől is adódnak hibák. De egyszerűen nem volt jobb ötletem, mert hát valamiért csak zörgött, akármilyen hihetetlen is volt! Most legalább tudjuk, és nem kapsz frászt, ha esetleg az újban is használt ilyet a gyártó, mert gondolom az első dolgod lett volna kipróbálni, hogy az is zörög-e. Nem tudom, mennyire WD specifikus ennek az anyagnak a használata, de elképzelhető, hogy mások is alkalmazzák, mert biztos jó valamire, ha egyszer költenek rá.
    Ezek után még azt is el tudom képzelni, hogy a leállás hangja is üzemszerű, mert esetleg a folyamatos üzem miatt terveztek bele valamit, ami ilyen hangot ad. De ezt én nem tudhatom, mert ez már bőven meghaladja egy átlagos "home user" tapasztalati lehetőségeit.

Új hozzászólás Aktív témák