Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rioter

    csendes tag

    Helló!
    Elég fura problémám van: 3db Seagate backup plus desk (különböző méretűek) meghajtó van, amit jelenlegi MSI x570-es alaplapomon használom. Ha bármelyik usb3-as csatira (elő/hátlapi mindegy) rádugom valamelyiket, ezekre a meghajtókra az írás 60-100KB/s sebességgel megy csak. Nem elírás, ennyit tud csak írni. Olvasás megy rendesen, több mint 100MB/s. Ha usb2-re dugom, az írás és az olvasás is normális, amit usb2-től elvárok 30MB/s körüli.
    Munkahelyemen kipróbáltam, és ott az írás is normális usb3-on is. Ezen kívül Seatools is hibátlanul lefut, valamint a SMART is tökéletes, semmi probléma nem található.Zerorefill-t rányomtam, nem változtatott semmit.
    Korábban itthon z170-es lapom volt (csak a lap és a proci változott a gépemben, valamint Win10 újratelepítés), és akkor ugyenezek a meghajtók is tökéletesen írhatók voltak.
    Viszont az az érdekes, hogy ha egy Seagate D3 desk-et kötök a gépemre ugyanazokkal a kábelekkel, ugyanoda, akkor azt tökéletesen tudom írni usb3-n is. Minden Win beállítás ugyanaz (gyors eltávolítás), nem buherált az op.r., illetőleg pár hete telepített elég tiszta Win10.
    Segítsetek, mi okozhatja ezt?

Új hozzászólás Aktív témák