Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz GreenIT #49799 üzenetére

    Ha az adatmentés a cél, akkor eleve rossz topikban érdeklődsz... A jelen topik neve HDD probléma (nem adatmentés). Ha adatmentéssel kapcsolatos a kérdés, akkor azt eleve az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene feltenni, nem pedig itt!

    Egyébként meg eleve zavaros, amit írsz... Az előbbi válaszban még állítólag minden oké a HDD-vel, most meg azt írod, hogy tönkrement. Aztán az megint ellentmondásos, hogy a lemezkezelőben állítólag egyáltalán nem jelenik meg, de azért a rajta lévő 100 MB-os, vélhetően a rendszer számára fenntartott partíció meg igen. Ha már az utóbbi megjelenik, akkor magának a fizikai lemeznek is meg kellene. Viszont arról megint nincsen semmilyen infó, vagy akár screenshot, hogy a rajta lévő egyéb partícióknál mi a helyzet, RAW, nem lefoglalt stb. Ahogyan arról sem, hogy a HDS mit mutat a lemez állapotára. Ha gond van vele, tele van szektorhibával, akkor szoktak kifagyni amiatt a lemezt használó programok, vagy akár maga az OS. Viszont ez eleve gond, ami az otthoni mentést is megnehezítheti. Illetve ilyen eseteknél szokás megfontolni, hogy érdemes-e otthon tovább nyúzni, vagy pótolhatatlan adatoknál nem-e célszerűbb inkább szakemberre bízni a mentést.

    "Egyiket se lehet mountolni."

    Jó, hogy kiderült ez is, hogy nem Windows, hanem Linux alól próbálgatod éppen... Ha nem maga a HDD hibás, akkor Linuxon a mountolási probléma Windows 8.X és 10 rendszereknél lehet amiatt is, amiről az alábbi kérdésre adott válaszban volt szó. Viszont Linuxon akár ez esetben is fel lehet csatolni a köteteket read-only módban, amit az alábbi blogbejegyzésben lévő videó szemléltet. Legalábbis normál esetben és ilyen problémánál igen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák