Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz fgeth #42266 üzenetére

    Valójában nem az ilyen programok cserélik le a hibás szektorokat. Ezek csak többszöri írás-olvasással próbálkoznak, amitől vagy javul a szektor állapota, vagy a HDD firmware detektálja, hogy baj van és az cseréli le a szektort.

    Ha a firmware nem hajlandó elvégezni a cserét, akkor a program hiába kínlódik. Ezt megemlítettem már a Sentinel topikban is, mivel a program szövegezése azt a látszatot kelti, mintha a Sentinel cserélné le a szektorokat, holott az is csak írások-olvasások kombinációjával "provokálja" a firmware-t. De szerintem ez marketing kérdése is.

    A HDD-regeneratorral nekem inkább az volt a gondom, hogy a maga DOS-driverével túl lassan ír-olvas, észre sem vett olyan gyenge szektorokat, aminél csak nagyobb sebességen tűnik fel, hogy lassabban olvasható.

    Ezért inkább Windows programot érdemes használni, például a HD Seninel fizetős változata, vagy a HD Tune is tud írásteszteket végezni. Szintén javíthatja a lemez állapotát, vagy végül kapsz egy ilyen ábrát:

    Ezt a képet a neten találtam, csak azt próbálom vele szemléltetni, hogy a hibás szektorokat, blokkokat ilyenkor particionálással lehet kiiktatni. Csak ehhez szerencse is kell, itt például a lemez végére esik a hiba, azt lehetne levágni onnan.

    A partíció pontos méretezésére is van lehetőség, a szektorszámok alapján, meg egyéb trükkök is vannak.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák