Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • idomtalan

    csendes tag

    Sziasztok!
    Nekem a problémám régre nyúlik vissza és csöppet összetett. Van egy Maxtor 250 GBos winchesterem meg egy Samsung 400 GB. A probléma a Maxtor 250essl van. Kb 1,5 éve vettem a gépbe mint egyetlen winchestert. Teljesen jól ment minden egy ideig. Kb fél éve játszottam a Quake 4-el egyszer csak elszáll a gép és semmi. Ujra indítom elindul szépen csak a winchester innentől kezdve kb 1/6 sebességel üzemelt. Pont azelött nem sokkal csináltam Benchamrkot a winchiről ahol 60-70 mb/s-os sebesség jött ki. Na már most ezután stabilan 10 MB/s lett végig. Se az elején se a végén senem gyorsabb se nem lassabb. De tényleg nagyon lassú. 700 MBot 2perc alatt csomagolt ki kb. Gondoltam elromlott a winchi vagy valami vírus. Spyware + virus mentessítettem (addig is volt rajta NOD32 meg AdAware és elvileg nem volt semmi). Nem tudtam egyszerüen rávenni sehogy sem hogy menjen normálisan. Mindent kipróbáltam.
    Utánna akkor most vettem egy másik winchit a samsung 400 GBosat. Rendszert ujra raktam az uj winchin majd utánna Benchmarkoltam. Az uj 60-70 és a régi Maxtor is 60-70 Mb/s között voltak. Mondtam mi a fa.... Nem érettem de nem zavart. Majd akkor leformatáltam a maxtoron azt a particiót amin a windows volt és utánna mondtam hogy legyen egy nagy winchim egyesítsem a 2particiót a Maxtoron. Hát szépen szépen csinálta a Partition Magic majd a vége elött nem sokkal (mivel elég hosszú volt nem tudom mennyivel nem néztem) kék halál és az egész gép elszállt. Na restart erre kiírja windows indulásnál hogy LEMEZOLVASÁSI HIBA.
    De a windows az uj winchesteren volt és onnan kellett volna elindulnia. Na akkor windows ujrarakása. Elindítottam erre soha nem ment tovább mert hogy felmásolta a fájlokat az uj winchesterre a formázás után nem jutott tovább csak kiírta hogy LEMEZOLVASÁSI HIBA. A régi winchesterre akkor megpróbáltam. Ott akkor benyomtam azt hogy partició törlés meg hasonló erre kiírja hogy erre a particióra windowst nem lehet felrakni, majd kb fél óra gondolkodás után felismerte hogy NEM ISMERI fel a winchestert. Mondom remek. Na akkor próbálkozok az ujjal. Rájöttem hogy letörlöm akkor ott is a particiót nem csak formázom és hááháá remek felrakta. Azóta megy az uj winchester de a régivel "gondok" vannak.
    Ha bedugom a gépbe akkor kb a windows a 20másodperc helyett 20perc alatt indul. Bejön erre nem ismeri fel a winchestert. Sajátgépbe semmi. Elindítom partition magicet az meg elszáll. vagyis TÖLTI be egyfolytában. Megcsináltam multkor hogy mielött lefeküdtem este benyomtam majd miután felkeltem még mindig töltött. Na szép. De a windowsban az Eszközkezelő kiírja hogy ott van a Maxtor Winchester 250 GB minden szép és hogy MEGFELELŐEN müködik. (mármint kinek?:S) Na akkor felraktam a HD Tune-t azmeg szépen felismeri a winchestert és kb 5-10perc gondolkodás után el is kezdi BENCHMARKOLNI és 60-70 Mb/sal megy. a hibás sector kereső végig ment rajta és aszerint nincs semmi baja. Nagyon örültem neki... (ironia:D)
    CHKDSKet meg semmit sem tudok lefuttatni addig amig még betüjele sincs a winchesternek mert nem ismeri (melyik igen melyik nem) fel a windows. Azon a winchesteren van minden adatom sulis cuccom fényképeim zenéim filmjeim amik kellenének. Szerintetek vane esélyem arra hogy menni fog az még??? és hogy hogyan???
    remélem érthető voltam... és előre is köszi

Új hozzászólás Aktív témák