- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz imike999 #40350 üzenetére
Most ezen mit kell segíteni megnézed hdsentinellel mit ir ki rá ha rossz kivágod veszel bele másoikat, ha jó az adatkábelét vágod ki mert megtört. Ha itt litániát irunk róla meg regényt akkor is ez lesz a helyzet hiába elmélkedünk .. Nem örök életű dolgok ezek elhasználódnak a kábelek meg ilyenek hogy a csati érintkezői beoxidálódnak meg ha bántva van képes megtörni.
[ Szerkesztve ]
-
imike999
csendes tag
Hd sentinel 100 %-ot, kb 1000 nap élettartamot ír,pedig már kb 2,5 éves lehet a hdd. Esetleg kábel gond lehet?
-
imike999
csendes tag
Jól van na, erre voltam kíváncsi...
De most miért nem lehetett leírni hogy hülyegyerek cserélj már kábelt. xd -
imike999
csendes tag
Igen, de én azthittem hogy ha megtörik akkor be sem bootolhat a gép
-
Pazolini
senior tag
válasz Balathruin #40357 üzenetére
Na jó, Imike jó kedvet csinált nekem, s ez is valami...
-
astonmartin
csendes tag
Üdv!
Van egy kicsit több mint két éves Dell laptopom. Már elejétől kezdve a HDD nem volt az igazi. Lassúnak találtam, de mivel működött így nem cseréltem. Fél éve csináltam is egy Sentinel tesztet ami azt írta, hogy a kondíció kritikus, alig 10% és, hogy már csak egy pár napot bír a vinyó. Ez az érték azóta csak romlott. 5 perc alatt bootol be a gép és most jött egy új probléma. Ha videót nézek a neten vagy a gépen, elég csak zenét hallgatni akkor körülbelül percenként megáll a videó egy pillanatra és a hang elkezd kerregni ez talán 1-2 másodperc és utána megint jó. A Dell gyári karbantartó programja tegnap kiírta, hogy alkatrészcserére szorul a gép, sajnos azt nem írta, hogy melyikre. Én a winchesterre gondolok. Kiszedtem a ramokat és felváltva visszaraktam, hogy hátha azokkal van gond, de nem. Valakinek tapasztalata? -
Blue Thunder
senior tag
Üdv!
Van egy kis problémám...vagyis úgy gondolom hogy ez az....véleményt szeretnék kérni, ma raktam be ezt a használt vinyót reggel még 100/100 volt most még frissít update, de már 99/100 az érték úgy hogy 912 hibáról felugrott 924-re (2015.02.14. 20:07:06,#199 Ultra ATA CRC Error Count 912 - 924Válaszotok előre is köszi
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Balathruin
veterán
válasz Blue Thunder #40360 üzenetére
AHCI módban van a SATA vezérlő? Ha igen, akkor milyen driver van fent? Kábelcserét is kéne csinálni.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Balathruin #40361 üzenetére
Igen AHCI-ben van. Driver még nincs fent csak a sima win7, meg az updates frissítések mennek rá
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Balathruin #40361 üzenetére
Plusz vatta új kábeleket használok!
-
nagyúr
válasz Blue Thunder #40363 üzenetére
Gondolom a tápod jó. Csináltál telepítések előtt HDS teljes felület tesztet, írás/olvasás?
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Blue Thunder
senior tag
válasz ubyegon2 #40364 üzenetére
Gondolom jó.
Egyszerű konfigról van szó. Foxconn alaplap 775, intel pentium 4 3GHz, 2x1Gb ram, vga alaplapi, meg ez a vinyó. Az előző ami benne volt egy 80 gigás ide vinyó ami 100/81-es.
Felülettesztet nem csináltam, de akkor most csinálok
Így hogy most telepítve van melyiket ajánlatos futtatni? (mert látom destruktívnál adatot töröl)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Blue Thunder #40365 üzenetére
Csak a teljeset érdemes ebben az esetben futtatni, újratelepíteni ilyenkor még nem annyira gáz, míg nincs belakva a rendszer.
Ha a táp elég régi, akkor az is okozhat ilyen hibajelenséget.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Blue Thunder #40367 üzenetére
Teljes tesztet mindenképpen.
Itt nem valami jó vélemény van arról a tápról.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Blue Thunder #40369 üzenetére
-
nagyúr
válasz Blue Thunder #40370 üzenetére
Igen, ugyanazon rendszer alól nem lehet megcsinálni, ez nyilvánvaló. Másik meghajtótól lehet csak.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Doky586
nagyúr
válasz Blue Thunder #40367 üzenetére
Egy 4eFt-nál olcsóbb Gagyi a négyzeten tápról van szó..
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Doky586 #40373 üzenetére
Azt tudom...láthatod hogy nekem milyen a konfigom, nem ma kezdtem...
Rokon gépe ez de szerencsétlennek már nem merem mondani hogy még kellene költeni a gépre
Most kapott új vinyót, dvd olvasó/írót, ramokat...szerinted? De muszáj lenne nekik a gép főleg tanuláshoz[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz Blue Thunder #40374 üzenetére
Ha szólsz nekik, hogy az egész gép tönkremehet tápcsere nélkül, akkor sem akarnak költeni rá?
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Balathruin #40375 üzenetére
Remélem megértik...idáig is hallgattak rám
Hála istennek csak is mindig pozitív visszajelzések jöttek...nem szeretek szart kiadni a kezem alólTelefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
djculture
félisten
válasz Doky586 #40373 üzenetére
Hogyne főleg hogy ez egy 300-as átcimkézett fsp márha 8 cventis ventis a nagy ventisé CWT de az se rosszabb egy fokkal se ..Tudom hogy nagy divat lett a márkabziság de azért hülyeséget nem kell beszélni. Annyi a lényeg hogy ezek a tápok gyári gépekhez valóak egy két magos cpu meg alaplapi vga-val mennek 10 évet.
[ Szerkesztve ]
-
arnold8705
csendes tag
Sziasztok! Van egy Asus alaplap, két HDD. A Sata vezérló AHCI módban van. Van-e arra valami lehetőség arra, hogy a Windows7 ne kinálja fel az "eszköz leválasztását" egyik HDD esetében sem? Gépet többen használják nem akarom hogy a külső HDD kivételével le lehesen választani a belsők valamelyikét is.
Köszi a segítséget előre is. -
imike999
csendes tag
Akkor jól sejtettem, köszi xd és a Samsung hdd-nek pontosan milyen kábel kell? Bocsi nagyon kezdő vagyok
-
Blue Thunder
senior tag
És ismét romlik...ennyi idő alatt?
-
Blue Thunder
senior tag
Most kipróbáltam valamit...mivel csak egy sata kábel volt a tápon a másikat molexos átalakítóval próbáltam idáig az volt a vinyón, most viszont az eredeti tápból kijövőt tettem rá...úgy nézem a hőfok is alacsonyabb...aztán meglátjuk a többit is...lehetséges hogy ilyen is okozhat gondot?
-
djculture
félisten
válasz Doky586 #40384 üzenetére
Azért ennyi mert gyári gépből bontott oem cucc hivatalosan el sem lehetne adni ezeket Olyan ez mint a hp táp.
Blue Thunder: Minden ilyen átalakitón esik a feszültség mivel a csatlakozáson már egy kis oxid réteg is ellenállásként viselkedik. Maximum a pciex csatikat ajánlott átalakitózni.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz Doky586 #40384 üzenetére
Mindig vannal kivételek... Mert kilehet fogni újonnan is jó tápokat 4-5k körül. Hardverkernél is van 400W-os Acbel és 280 W-os FSP is jó áron.
Az ISO tápok mind CWT belesek és nem rosszak azok. Szerintem a világon nem volt még egy olyan PC sem amit bizonyítottan ez a táp tönkre tett volna. Szóval használhatja tovább a tulaja a gépét azzal a táppal.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Blue Thunder
senior tag
válasz tornas #40390 üzenetére
Köszi a megerősítést!
Most tesztelés alatt lesz és kiderül hogy az e a hiba amit sejtve írtam...illetve csinálok majd felülettesztet is de majd csak szerdán addig sajna melóTelefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
djculture
félisten
válasz tornas #40390 üzenetére
Nekem van itthon 300wattos fsp-s átcimkézett iso tápom is 8 centis ventis valami gyári hp gépböl van. Kodegen meg ilyen mercury lcp power hkc- nyavajáknál sokkal jobbak ezek a tápok csak sokan nem ismerik ezért divat fikázni. Olyan ez mint a chicony 420-as , 3.5 éve viszi a gépemet valami 6000-be került ezt is divatt fikázni miközben annyi az egész hogy egy elavult nem 80+-os régi chieftech bele van benne..
De kinem sz le hogy nem 80+ ha tökééletesen működik évekig..[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Balathruin #40393 üzenetére
Akkor úgy irom hogy egy csomó megmaradt a régi 400-as chieftec szériából [link] és átcimkézték, elkég gyakori az ilyesmi persze kis szériában pár 1000 db.
Már kapni nem lehet újonnan 1-2 éve ugyhogy mindegy amúgy[ Szerkesztve ]
-
imike999
csendes tag
Megoldódott xd, akinek takarítás után hasonló problémája van ne új kábelt vegyen, portalanítsa a "kábel dugaszt" ( elnézést kívánok a szakkifejezésért)
-
kandras13
újonc
Üdv
A lent látható 4-es lemez írásvédett lett, nem tudom hogyan.
Hogyan tudnám ezt megszüntetni?[ Szerkesztve ]
-
kigyi_23
addikt
Srácok szörnyű és váratlan dolog történt elszállt egy 2TB-os winyóm... Élt hibamentesen 4 évet és 1 hónapot.
Egy WD Greenről van szó az történt, hogy ez benne volt egy multimédia lejátszóban amibe egy hibás táp lett csatlakoztatva a multimédia lejátszónak sanyi kivettem a winyót gépre dugva semmi ennek is annyi. Ilyenkor lehet még valamit csinálni? (teljes totálkárnak tűnik fel sem pörög minden halott). Az elektronika biztosan elszállt, de gondolom ilyenkor a motort semmi sem védi annak is annyi lenne?
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
kigyi_23
addikt
válasz Balathruin #40399 üzenetére
Na akkor most hónapokig vadászhatok donorra Remélem azért találok valahol. Szerencsére a képekről van mentésem a többi az meg csak azért fontos, mert rare zenei cuccok, hihetetlen sokáig gyűjtöttem őket.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest