Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz dvd_R+ #18719 üzenetére

    Sokadszorra!

    A lehetséges hibaokokat mondjuk, nem a valós, megdönthetetlen hibát!

    A tápellátás NEM AZONOS a tápegységgel. Van ugye 230V, ami nem minden esetben annyi, és zavarmentes. Van hosszabbító, ami hibás lehet. Van szomszéd aki fúr, farag, hegeszt. Van a tápegység. Vannak a tápkábelen csatlakozók (késes érintkezővel a kábelre, csúszóval a winyóra). Egy tápágra még ha 2-nél több eszközt nem is illik felfűzni, sokszor lehet találni (nem azért van annyi csatlakozó, hogy az összeset használjuk, hanem azt a két eszközt a táphoz legközelebbiekre tegyük). Nem véletlen, hogy annyi kábel csatlakoztatható a tápra (jé, itt is egy csatlakozó). A csatlakozóknak van átmeneti ellenállásuk. A kábeleknek impedanciájuk.

    Egy apró történet: Erősítő, egybe építve egy panelen az előerősítővel. Földelés a vastag vezetékkel megvastagított föld csatorna nagyáramú pontján. Erősítő alacsony frekvencián gerjed. Mindaddig, míg az előerősítő a tápegységtől nem kap új földelést. Vagyis egy panel, a középen végigvitt földelés vezetékének vastagsága 4 mm2 körül van, és amíg nem kap új földet (8cm-re a másiktól), gerjed. Mondom 8 cm!!!! 4 mm2 mellett!

    Akkor az 1-1,5 mm2 vezetékre felrakott X eszköz mennyire tud egymás életébe beleszólni?

    És a végén: Nem biztos, hogy a tápegység a hibás, de a tápellátás lehetséges hibaforrás. Meg az öregedés is. Hány éves? Hűtése egész életében tökéletes volt? Ha volt tuning az érintette a drive-ot? Stb....

    [ Szerkesztve ]

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák