Új hozzászólás Aktív témák
-
jap
aktív tag
válasz liksoft #18351 üzenetére
Köszönöm.
Tehát, ha már átmásoltam mindent, akkor kísérlet a javításra(~nem biztos módszer)?
Ezt és az újra inicializálás-t +a tesztet milyen progival végezzem.
Elnézést a szájbarágósságért, nem mindennap csinálok ilyet (nincs szándékomban elvenni mások kenyerét sem) és talán már remélem soha nem is kell: tanulok hibámból -> nem használok PartícionálóMedzsiket többé!a nyilvánosságot elkerülve küldheted privátban is...
''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''
-
harcipaci
csendes tag
koszi Jarod1,es Imco.
probalkozok valami helyreallitassal, checkdisk,gdb,vagy valamivel.
lehet hogy a particio, serult de megis tudok ra masolni?szoval amit mostanaban masolok ra az mukodik,irja olvassa,minden rendben.
de a regi adatokat csak jelzi de nem tudom megnyitni,volt hogy atmasoltam egy masik vinyora,az se nyitotta meg,fenykepre kattintva"nincs villamnezet"a valasz stb.
a helyet szabalyosan foglalja,akarhova masolom,minden ugy tortenik mint normal esetben.
csak egyszruen nem nyitja meg....ha sikerul megoldast talanom ide leirom. koszi a segitseget!
udv -
Imco
őstag
válasz maxfischer #18346 üzenetére
Ne viccelj már! Van jó kereső is.
Nap mint nap itt vagyok.
Nem azért, hogy ismételjem magam.
Nem azért, hogy 2 naponta leírjam, hogy tápprobléma vagy bios beállitást kéne megnézni. Ne adj isten megkérjem az illetőt, hogy a "kattog mér nem megyen kívül" érdemi infót is megosszon, esetleg az adatlap kitöltésével kiegészítve. Vagy nézze meg a sentinellel, mert az legalább reális adatot ad.
Segíteni szeretnék valós problémák megoldásában.
Ez így nehéz és unalmas. Nincs kihívás benne.Igen, sokkal kényelmesebb lenne ha lehetne szerkeszteni az első hsz-t. Vagy ahogy Liksoft mondja egy gombbal beilleszteni a megoldást. Erre itt nincs lehetőség! /nem értem miért./
Gondolkoztam már, hogy saját weblapomról linkelek egy előre elkészített oldalt, de az sem biztos hogy tetszene. Sőt azon is gondolkodtam már, hogy egy kerek számú hsz-ben összegyűjtőm az egészet, de ugye rövid időn belül elévül az is.Lényeg a lényeg. Ha azt javaslom, hogy olvass, az ettől nem személyes, nem lekezelés, egyszerűen csak néhányszor leírtam már, vagy valaki más, hasonló terjedelemben.
Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
MaTT
aktív tag
tegnapról mára olyat kezdett el csinálni a notebookom, hogy csak vízszintes helyzetben hajlandó folyamatosan lejátszani zenét, filmet. ha kicsit is megdöntöm, olyan mintha antishock nélkül hallgatna discmant az ember :/
vinyó cserén kívül egyéb ötlet?hd sentinel szerint 2 éve ez az állapot:
A lemez felületén található 30 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
más figyelmeztetés nincsKeep the rubber side down!!
-
Piftuka
veterán
válasz liksoft #18310 üzenetére
Ugyan már! Felesleges ez a gyerekes és erősen túlzó cinizmus!
Senki nem állította, hogy a tápegység nem "lehetséges hibaok". Nagyon is az... ha nem minőségi.
Én és még mások erről beszélünk már rég óta. A minőségi tápot pedig felesleges "túlméretezni" egy adott konfigurációhoz.
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Javíts ki kérlek, ha tévednék, de itt:
"A 400W-os tápegység mára alaplapi VGA mellett egy HDD és egy ODD meghajtására elegendő. Nem számítva, hanem tapasztalat alapján."
szó nem esik "tüskékről", "zajokról" és "kimondhatatlan nevű" dolgokról.
Arról volt szó, hogy az adott tápegység teljesítménye milyen konfigurációhoz, illetve annak milyen elemeihez szolgáltat elegendő tápot.
Az említett dolgokkal kapcsolatban egyébként igazad van. A "feszültségtüskék" és hasonló "anomáliák" teszik tönkre a HDD-ket.
Azt viszont továbbra sem szabad feledni, hogy egy kiváló minőségű 300-400 Watt-os tápegység esetében nem nagyon kell tartani ezektől.
A teljesítménye pedig sokkal többre elég, mint amit manapság sokan gondolnak róla.
Felesleges tehát 800-1000+ Watt-os "tápszörnyek" vásárlására buzdítani bárkit, mert azzal egyedül a gyártó jár jól. (Hangsúlyozom, a hasonlóan magas minőségű, fele akkora névleges teljesítményű tápegységekhez képest.)
-
Piftuka
veterán
Nincsen semmi baj a Partition Magic programmal, csak Windows7 alatt nem szabad használni.
(Közel 10 évig használtam, s elmondhatom, hogy jól működött a megfelelő környezetben. XP alatt nem volt vele különösebb gond, de pl. a Win98SE/ME időkben csakis a floppy-ról indított, DOS alapú változat használata volt ajánlott.)
Arra ott van az EASEUS Partition Master, ami ráadásul ingyenes változatban is tökéletesen jól használható.
-
spireeasy
csendes tag
Hali mindenkinek! segítségeteket szeretném kérni!
előre is THXMa vettem használtan egy SAMSUNG SATA2-es vinyót Típusa SP2004C (200GB)
betettem a gépbe másodlagos vinyónak, a gép felismerte! HDD Sentinel szerint 100/100-as, a bajom pedig az, hogy a sajátgépben nincs ott a meghajtó! Windows 7 ultimate van a gépemen, és a Virtuális lemezkezelőben ki írja, hogy inicializálni kell, mikor inicializálná azt írja ki, hogy "I/O eszközhiba miatt nem lehet a kérést végrehajtani"
az alaplapom MSI K9N Neo V2
Ja és amikor bekapcsolom a gépet, rohadt lassan tölti be a windowst
szerintetek mitévő legyek?"Al Pacino Suna szaft...nyomd be fenékig" :)
-
Spirit
őstag
Sziasztok!
A mai napon vettem egy 6850-es vga-t. Beszerelés után a gép a Windowsig eljutott, de az "üdvözöljük" szövegnél nem akart továbbmenni. Nem reagált semmire, csak a "homokóra" és az egér mozgott. Leállítottam a gépet, átnéztem, és kiderült,hogy a SATA csatlakozóról félig lecsúszott a kábel a szerelésnél. Ezután felállt a gép, minden megy rendesen, de 20 percenként szól a Win7, hogy mentsem az adataimat, mert elhalálozhat a HDD. Feltettem a HD Sentinelt, és ez fogadott:
Meghibásodás várható - Attribútum: 184 End-to-End error, Paritáshibák száma a belső gyorsítótár (cache) és a vezérlő közötti átvitetelben.
Azonnali merevlemez csere szükséges.Smartban az adott attribútum értéke 1, legrosszabb 1, küszöb 99.
Kérdés, hogy mi lehet a probléma. Éppen most halálozott el a vinyó, esetleg a a lecsúszott kábel miatt történt ez, és nem akar visszaállni a Smart-beli érték, ezért sipákol. Hogyan lehetne kideríteni, hogy tényleg hibás-e?(bios-ból a smartot még csak-csak letilthatom)
Előre is köszönöm a választ.
-
Imco
őstag
válasz Piftuka #18360 üzenetére
Könyörgöm! Dobjuk már a témát, kérlek!
Túlméretezett tápra buzdítok mindenkit! Tartom!
A 850 W először a saját konfigomra utalva írtam le.
Szükségességét továbbra is tartom!
"Hibátlan" 400W-os tápra soha sem terveznék 6-8-10TB-nyi 3-6 db HDD-t tartalmazó home rendszert. Ezt is tartom! Van ahol redundáns tápot javaslok!
Irodai konfigokat /int. VGA, 500GB HDD, közepes proci, 2-4GB ram/ én is 350-400w codegenekkel /nem akarok márka vitát/ adom, garanciával.
Nincs is velük probléma.Ide hibás táppal és/vagy hibás HDD-vel jár az emberek 99%-a.
A vita kiváltója: a kollega 3db/3,5 TB-re 380W tápot használ. Kevés lehet.
Annál inkább mert egy vadi új 2TB vinyója rosszalkodik.
Tipikus ismérv. A nagy teljesítményű új HDD betéve, órákon-napokon belül gyenge
vagy bad sectorokat produkál. /Mr ricsi szépen leírta az okát is./
Egyszerűbb egy túlméretezett tápot is betenni mint a síró embernek magyarázni a következő HDD-nél, hogy mi kerül 200 -ebe egy adatmentésen.
Már csak azért is mert a 99% abból dönti el a táp stabil működését,
hogy megy a gép vagy sem. A HDD nem ilyen megértő!
Továbbra is tartom, hogy helyes látatlanba feltételezni az esetleges táp hibát.Továbbra is azt javaslom, hogy a vita helyett -ha tudsz- inkább a segíts a problémák megoldásában. A fórumozó majd eldönti, hogy mit tart helyesnek.
Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
Piftuka
veterán
Nézd, kedves Imco! Ez nem "vita", hanem eszmecsere, véleménycsere. Egy nyilvános fórumon megvitatjuk azt, amit a témáról gondolunk.
S kérlek vedd észre, hogy alapvetően "elbeszélsz" mellettem. (Mert az általad leírtakkal igen nagy általánosságban egyetértek.)
"Irodai konfigokat /int. VGA, 500GB HDD, közepes proci, 2-4GB ram/ én is 350-400w codegenekkel /nem akarok márka vitát/ adom, garanciával.
Nincs is velük probléma."Ne haragudj, ez nem "márkavita" kérdése. Sejtem, hogy kiskereskedőként (ezek szerint az vagy) miért Codegen tápokkal szereled az irodai konfigukat, de attól függetlenül ezzel a tettel saját elméletednek mondasz ellent.
A Codegen tápok ugyanis a névleges teljesítményüknek a töredékét adják le, amellett az összes fontos védelem hiányzik belőlük. Az "elektronikai hulladék" kategóriáját képviselik, tök mindegy mi van rájuk írva. A belsejük a lényeg.
"Ide hibás táppal és/vagy hibás HDD-vel jár az emberek 99%-a.
A vita kiváltója: a kollega 3db/3,5 TB-re 380W tápot használ. Kevés lehet."Az lehet, hogy a vita kiváltója ez a téma volt, én viszont még véletlenül sem arra reagáltam, hanem egy nonszensz kijelentésre. (Ugye nem kell mégegyszer beidéznem?)
"Egyszerűbb egy túlméretezett tápot is betenni mint a síró embernek magyarázni a következő HDD-nél, hogy mi kerül 200 -ebe egy adatmentésen."
tt megint keverdnek a fogalmak és a témakörök... Azért ne feledjük, hogy a "síró ember" (átlagemberekről, otthoni PC-kről beszélünk) nem fog 200.000 forintot adatmentésre költeni (de még a tizedét sem), hanem "lenyeli a békát".
Az pedig tény, hogy létezik és valós a probléma, amit a tápegységek miatti HDD meghibásodásokról írtál.
De nem szabad "összemosni" ezt azzal a kijelentéssel, hogy "csak és kizárólag túlméretezett tápegységek oldják meg a problémát."
Mert ez nem így van.
S fentiek miatt a "síró embert" nem a túlméretezett tápegység miatti jelentős kiadásra kell buzdítani, hanem arra, hogy a gépéhez egy megfelelő minőségű belsővel és védelmekkel rendelkező tápegységet vásároljon.
"Már csak azért is mert a 99% abból dönti el a táp stabil működését,
hogy megy a gép vagy sem. A HDD nem ilyen megértő!"Ebben igazad van. Csak azt nem szabad felejteni, hogy ez a bizonyos 99% (valóban, az átlagos felhasználók zöme) Deer, Codegen, LC Power, Chiefcon, és még ki tudja milyen "tápegységnek" nevezett borzadályokat használ.
Miközben egy 8.000-10.000 forintos beruházással olyan minőségű tápegységet tud vásárolni, amely megóvja a sírástól.
Amellett az sem elhanyagolható tény, hogy a merevlemez a konfiguráció legérzékenyebb része, ráadásul amióta az "új évzredre" jellemző igazán olcsó, igénytelen tömegtermelés beindult, még minőségi tápegységtől (lehet akár 1000 Watt-os is) függetlenül is az egyik legkevésbé állandó/jó minőségű alkatrészről van szó. Sajnos!
Elég itt a fórumon is benézni a "Milyen HDD-t vegyek?", vagy "Milyen tápegységet vegyek?" témákba, s látható, hogy azért a PH-n is van egy viszonylag széles, "stabil" réteg, amely jelentősen bebiztosította magát tápegység szempontjából (600-800 Watt-os, nem ritkán méreg drága cuccok üzemeltetik a gépét), mégis a legkülönfélébb merevlemez típusok gyors és/vagy gyakori meghibásodásáról számolnak be.
Tudomásul kell venni, hogy amíg az SSD technológia nem lesz olcsó, s a sok száz GB-os, netán több TB-os SSD-k teljesen ki nem szorítják a piacról a hagyományos HDD-ket, addig mindig "lutri" lesz, hogy kinek hány óráig/napig/hónapig/évig üzemel a HDD-je.
"Továbbra is tartom, hogy helyes látatlanba feltételezni az esetleges táp hibát."
Sokadszor mondom, hogy ezzel a kijelentéseddel eddig is egyetértettem. Azzal a kiegészítéssel, hogy a "táphibát IS"...
Egyébként pedig részemről tényleg nem emiatt ragadtam virtuális tollat, hanem a sokszor emlegetett ominózus kijelentés miatt. (Hogy "400 Watt-os tápegység, alaplapi VGA, bla, bla, bla meghajtásához elég.)
"Túlméretezett tápra buzdítok mindenkit! Tartom!
[..]
Továbbra is azt javaslom, hogy a vita helyett -ha tudsz- inkább a segíts a problémák megoldásában. A fórumozó majd eldönti, hogy mit tart helyesnek."Ismétlem, hogy ez nem "vita" (illetve nem "pejoratív értelemben" az), s hidd el, ha tudok segíteni bárkinek, akkor segítek is.
Én is tartom a véleményemet azzal kapcsolatban, hogy a legtöbb átlagos konfigurációhoz bőségesen elég egy jó minőségű 300-400 Watt-os táp, s az gondtalan működést (és a védelmek miatt a részegységeknek biztonságot) nyújt.
Tehát, ha a jövőben látok olyan kijelentést, ami ezzel ellentéteset sugall, vagy arra buzdít bárkit, hogy költsön feleslegesen többet annál, mint ami szükséges lenne.
Aztán majd a fórumozó eldönti, hogy mit tart helyesnek.
Üdv: Piftuka
-
Piftuka
veterán
válasz liksoft #18366 üzenetére
Szerintem az magáért beszél.
Tápegység esetében: megfelelő méretű vasmaggal szerelt, megfelelő tekercselésű trafó, jó, vagy kiváló minőségű alkatrészek felhasználása, a szükséges összes védelem "implementálása", jó hatásfok.
Nagyjából ez a minimum.
-
liksoft
nagyúr
válasz Piftuka #18367 üzenetére
Az SSD-sem mindenható. Ahogy egyre nagyobb lesz a kapacitása (nem a mai méretek), a "kopása" egyre jobban érezhető lesz, és hiába bármilyen algoritmus, elhasználódik az is. A gyakorlati tapasztalat az, hogy míg egy HDD lassan hal meg szektorhibákkal, addig az SSD-k többsége inkább a gyorsabb elmúlást választják. Ugyanis az utolsó leheletükig javítják a hibákat, és a vég amikor már nincs mit javítani, mert a javításhoz szükséges adminisztrációs terület szorulna javításra.
Nem. Más technológia, más alkalmazási területre javasolt a használata.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Imco
őstag
válasz Piftuka #18367 üzenetére
Csak nem sikerül dobni!
Nincs időm sem energiám több tucat sort idézgetni.
Nem akarok "eszmecserét" folytatni.
A nekem idézett "nonszensz, (Ugye nem kell mégegyszer beidéznem?)" idézet nem tőlem származik.
A nem akarok márka vitát azt jelenti, hogy nem akarok "eszmecserét" folytatni a megnevezett modellről.
Mert bár tudom. nem csúcsminőség, hibátlanul szolgálja azt az 1-200 gépet amit eladtam velük az elmúlt években.
Nem tudom milyen elméletet véltél felfedezni, de gyanítom hogy tévedsz
ha ellentmondást vélsz felfedezni.
Múlt héten történt: az otthoni ember is kifizeti a pénzt a mentésre ha az elmúlt
11 év fotóit hozom vissza.
De erről kollégák többet tudnak mondani.Az ilyen szójátékokról " "táphibát IS"" meg mit mondjak.
Erről levelezünk 3 napja?...és így tovább.
Bocsi! Nincs kedvem az "eszmecseréhez".
Mint írtam, ha tanácsot adok, azt legjobb tapasztalatom és tudásom szerint teszem.
Az, hogy miért kell napokon keresztül magyaráznom hogy miért kevés 3db/3,5TB-hoz a 380 W, nem értem.
De egy vicc. 3. napja "eszmét cserélek" róla. Ügyvéddel fogok fórumozni és majd ő magyarázza.Mi nem közeledünk egymáshoz, és mint írom nem is ez a szándékom itt.
Majd ha a mindennapok mást mutatnak, más lesz a tapasztalatom és mást fogok mondani.Cserélj eszmét a probléma felvetőjével.
Köszi!Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
grex4
aktív tag
hello. hp topicban kérdezgettem már a problémám de elsiklanak felettem.
probléma: SSD be a laptopba és "no boot device"
etc: külső rackbe, régi gépbe, asztaliban működik. Windows installkor nagy nehezen felismerte (pár reboot, biosz állitgatás) majd indulna el a rendszer és semmi. Bioszba csak dvd-t látja, állitgatom akkorse történik semmi. Ahci - ide mód állítás nincs a bioszomban.
Hp g62 a gép de nem értem mi a probléma. eredeti Win7 home premium. Kingston v-series 40gbValakinek csak van valamilyen ötlete?
értékelném és köszönöm, addig mig vitáztok a tápokról...
(nekem q-tec ment gallyra, most Mercury van, nem beszólni garis még.)[ Szerkesztve ]
üdv
-
liksoft
nagyúr
válasz izomhod #18373 üzenetére
Szia!
A bad angol nyelven annyit jelent, hogy rossz.
De olvass vissza, ha jót szeretnél, ez a program nem ajánlott! Ezen kívül miért néztél rá a drive-ra? Van valami gond? Ha igen, akkor inkább azt oszd meg velünk, mert ezzel nem fog tudni senki semmit kezdeni......
-
izomhod
őstag
válasz liksoft #18374 üzenetére
hali!
tudom mit jelent a bad szó
ahogy olvasgatok a pm nem ajánlott sw.
végignyomattam a wd saját progijával, hd tune-nal, semmi baja nincs.azért kapcsoltam rá a pm8at, mert két részre akartam osztani, de inkább hagyom ezt a progit.
mit ajánlotok, mivel szedjem ketté? baltával? vagy van valami jobb?
ja, itt a vinyó, wd my passport essential, hátha valakinek kell majd adat, egyelőre ennyi a teszt.
[link]köszi
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz izomhod #18375 üzenetére
Szerintem van az OS-nek beépített lemezkezelője. Az nem jó?
Ez a széria tartalmaz titkosítási opciót ha jól emlékszem. Ha igen, akkor a megvalósítás olyan, hogy alapból titkosít, csak nem kér jelszót. Azért írom, mert az ilyen drive-ról adatokat menteni (ha megsérül), csak a saját USB hídchip segítségével lehet. Akár a drive, akár a chip sérül meg, az adatok csak titkosítottan érhetőek el. Úgy meg ugye használhatatlanok. Célszerű a folyamatos biztonsági mentést alkalmazni.
-
izomhod
őstag
válasz liksoft #18376 üzenetére
van wd backup sw rajta, de az a helyzet, hogy én erre mentem az asztali hdd-ről a nem olyan fontos, de nagy fileokat.
az mit jelent, hogy alapból titkosít? mert ha ráírok valamit, azt látom másik gépen is
azt értem, hogyha tönkremegy, akkor csákó az adatoknak, ha nincs máshova is mentve.
mi az az usb hídchip?
igaz, xp telepítő cd-cel megcsinálom , az is jó lesz. csak nehogy telepíteni akarja rá a rendszert
-
liksoft
nagyúr
válasz izomhod #18377 üzenetére
Saját gép (jobb click) / Kezelés / Lemezkezelő
Itt van a beépített rész a particionáláshoz.
Szerk: Titkosítás = a drive-ot kivéve az USB házból, nem olvasható semmi róla. Vagyis akár a drive, akár a ház hal meg, adatoknak annyi. USB hídchip = USB SATA átalakító áramkör. Egyes típusú winchesterek ezt is tartalmazzák az elektronikájukon.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Jarod1 #18379 üzenetére
Mi az a low level format? Ja tudom! De ezt a funkciót a régi MFM, ESDI és SCSI drive-ok támogatták. Az IDE drive-ok NEM! Az utasítás hatására csak olvasást, vagy írást hajtanak végre a kijelölt szektoron. Az utolsó drive amelyik ezt IDE mellett megtette, az ST157A volt. Ezen az oldalon itt van a képe, melyen olvasható, hogy TILOS az alacsony format, mert a servo jeleket is letörli. Ez volt az utolsó olyan drive, mely ezt az utasítást végrehajtotta (a figyelmeztetést ha végiggondolod, aki megtette vele, ez a művelet volt az utolsó melyet a drive végrehajtott, mert utána servo hiányában sávot sem talált, nemhogy szektort).
-
Boogie33
senior tag
Hali. A gondom a következő lenne ,2 részre van a merevlemezem osztva ezt a megosztást csak újra telepítéssel lehet vissza csinálni vagy van más módszer is ?
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
Gardedám
csendes tag
Üdv mindenki!
A problémám a következő: Van egy 200 GB-os Samsung SP2004C SATA vinyóm amiről a rendszer fut. A régi gépemből pedig van egy Samsung SP1230N IDE ami mindig adattároltó volt (rackben) és sok fontos dolgom van rajta. A Windows (XP SP3) felismeri és pár műveletet enged is (zenehallgatás, képnézegetés) azonban, ha másolni akarok két HDD között, felpattan egy "Nem sikerült a késleltetett írás" buborék és az IDE vinyó eltűnik Sajátgépből, Total C.-ből, Vezérlőpultból mindenhonnan, egészen a következő rendszerindításig. Próbáltam variálni Master és Slave kiosztással, de semmi sem akar beválni. Vajon hardware gond lehet, vagy valami más? Az alaplapom: ASUS P5Q Pro, a két vinyót fent már említettem.
Ha rossz helyre írtam elnézésetek kérem és előre is köszönöm a válasz(oka)t!
Tisztelettel: Andris -
bersekh
tag
Hello Mindenkinek!
Van egy problémám remélem tud valaki segíteni. A laptopom vinyójával van gond. Kikapcsoltam a laptopot majd a következő indításnál nem töltötte be a win7-et. Gondoltam win hiba. Újra akartam telepíteni de amikor bejött a telepítője rányomtam telepítésre,ki irta hogy telepítés indul de még 1 óra után se indult el ugyanazt írta. Kivettem a vinyót a laptopból beraktam az asztaliba a másik vinyo mellé. Az asztali gépen levő windows is kb.20perc volt mire bejött. Ha a másik particióira kattintottam megfagyott az egész. próbáltam a get data back-kel visszaállítani a tartalmat de nem sikerül csak az egyik particiót. Ezután a partition magic-kel akartam formázni. mielőtt bejött volna valamilyen sector hibákat írt. Kérdezte hogy fixálni akarom e a sectorokat rányomtam hogy igen ezután bejött a progi.formatáláshoz ujrainditást kért. elindította a formatálást és ezt a hibát irta ki:
"Error4 while executing Bacth" ezután kilépet a formatálásból és újraindul a gép.Persze a vinyót nem formázta.Mi a gond vele? Javítható-e még vagy kuka? Ha valaki tud segíteni azt megköszönném.
bersekh felhasználónak 4 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
liksoft
nagyúr
válasz Boogie33 #18394 üzenetére
Nincs W7 a kezem alatt. Úgy hallottam, hogy az tud partíciót növelni. Vagyis, ha a második partíció anyagát lemented, törlöd a partíciót, a keletkezett szabad helyre tudod növelni az elsőt. Utána adatok vissza.
Létezik progi mely összeolvasztja, de a nagyfokú adatvesztési esély miatt nem tanácsos a használata.
-
carlosGTX
csendes tag
Üdv!
Vettem egy WD My Book Essential másfél terrás külső vinyót és az asztali gépem nem jelez ki mikor rárakom az usb-portra - mind a 10 porttal kipróbáltam. (Laptopra rákötve ment.)
A vicc az, hogy már ez előtt is voltak usb-port problémák, pl. az usb-s egér befagyott a gép bekapcsolásakor és egy másik portba átdugva elszállt a monitorkép és indíthattam újra vagy dughattam át a monitorcsatlakozót a videókártya másik cuccára.
Pendrive-ot gond nélküli felismeri viszont, tehát elvileg ezt a külsőt vinnie kéne.Tudnátok ajánlani vmi drivert ami rendbe rakja az usb-portokat? Csak ez lehet a gond sztem....
-
Mans20
addikt
Estét
Akinek 103SJ van annál van olyan hogy amikor töltöget a hdd akkor egy-két másodpercre megáll a rendszer?pl netezek hallom hogy kicsiket tölt és valamelyiknél amig be nem fejezi addig megáll minden,nem tudok lefelé görgetni pl ha épp azt csináltam,de csak pár pillanatig,ilyen volt a hd502hj is,csak elég zavaró,nem egyfolytában csinálja csak néha.Melyik az a 1 TB-s hdd ami sebességbe kb olyan mint ez a 103SJ?
-
Imco
őstag
válasz Boogie33 #18398 üzenetére
Minden kérdésedre igen a válasz.
A W7 alatt nem javaslom a partíció bűvölést. /nekem nem sikerül soha! /
Ingyenes progikkal is megoldható az újra méretezés, de mint Liksoft írja van esély az adatvesztésre, mert az összes adatot át kell mozgatnia. A partíció másolás az kevés mert nem fog bootolni. Ghost vagy acronis program család ajánlott.Szerintem...
Üdv! Imco
Új hozzászólás Aktív témák
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- BESZÁMÍTÁS! 2TB WD Black Gen4 NVMe SN850X SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 860 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 250gb / 1TB SSD-k / 3TB Red HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest