Aktív témák
-
törölt tag
válasz SirRUMCAJSZ #27698 üzenetére
Igen de C6AK ha számára értelmezhető digitélis jelet kap.
Az analgot továbba se alakita digitálissá.
Ahogy Béci megválaszolta elötem.[ Szerkesztve ]
-
SirRUMCAJSZ
csendes tag
QDEO chipekrő van vmi jó dolog amit el lehet mondani? Konkrétan: Philips BDP9600 Inkább kérdezek már...
-
törölt tag
válasz SirRUMCAJSZ #27703 üzenetére
Ez milyen chip? Skálázó?Dekóder?Mert nem hiszem hogy ennek a topicnak lene a témájja.
-
KisApám
addikt
Most nézem a Denon AVR-3311 erősítőt: 670 W-os a tápja.
Ehhez képest ezek vannak mellette: (8 Ohm)
Front (L/R): 125 W+125 W (=250 W)
Surround (L/R): 125 W+125 W (=250 W)
Surround Back (L/R): 125 W+125 W (=250 W)
Center: 125 WAzaz összesen: 875 W.
Ez kicsit más, mint az a 670 W.HOGY KELL EZT NÉZNI, ÉRTELMEZNI?
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
törölt tag
válasz KisApám #27705 üzenetére
Párszor megirtam: 1 catornét hajtnak meg és az összes töbit földelik. Ennek a csattornának adják meg a teljesitményét.Értelme: erre lehet a hanmgal kiválasztásá talapozni mivel ez a max előforduló tljesitmny amit egy hangfalra leadhat,,ez igen ritkáén de előfordulhat,pl.csak párbesszéd a centeren vagy jobbról jövö kocsi fékje-mindez teljes hangerőn.
-
KisApám
addikt
válasz #09634560 #27706 üzenetére
"1 csatornát hajtnak meg és az összes többit földelik. Ennek a csatornának adják meg a teljesítményét. Értelme: erre lehet a hangfal kiválasztását alapozni, mivel ez a max. előforduló teljesítmény, amit egy hangfalra leadhat. Ez igen ritkán, de előfordulhat, pl. csak párbeszéd a centeren, vagy jobbról jövő kocsi fékje. Mindez teljes hangerőn."
Erre tippeltem én is, pillanatnyi, nem hosszú ideíg tartó max. teljesítményleadás pl.
Ha jól értelmeztem.[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
veterán
A sub-ot is lehet az erősítőre kötni?
Tudom hülye kérdés de sok helyen látom, hogy pl a dvd lejátszóra van kötve?
Ez azért érdekes mert számítógépről fog nálunk menni a házimozi hamarosan.Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Steve014
csendes tag
Sziasztok !
Ti melyiket vennéteknkyo 509 vagy Denon 1911 ? (Nem fontos a 7.1 csak 5.1et használok.)
Köszi -
VGYke
addikt
Köszönöm válaszod! Szóval nem profi erősítőről van szó, hanem Videologic (bal oldali) cuccról, ami kb. 10 éve nagyon jól kiszolgálja a PC game és egyéb számítógépes igényeimet. (és anno nem is volt olcsó=70e, na de tudom, ez ma már sz*rt sem ér)
Szóval ezen nincsenek digitális ki/bemenetek, csak analógok , viszont éjszakai üzemmódban kellene az általam kinézett 5+1 füles. Tudom, hogy az 5+1 füles sem az igazi, de ha a hangoskodással zavarok bárkit is, jobb mint a némaság!kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
RDHSZ
csendes tag
Sziasztok van egy ilyen erőlködőm
SAL BX 2055 erőlködőmbekötés pwr - oda a pirost kötöm rem oda is a pirosat mert mást nem tudok gnd föld
a problémám az lenne hogy bekapcsol szól is de olyan mint ha csak átengedné a hangot mert nem erősít 1000 wattos jbl mély menne róla
valami megoldás esetleg hogy ne csak átengedje hanem erősítse is a hangot ?
kösz misi
-
K!$$rác
tag
Olyan kérdésem lenne hogy ki használ ATI vgat htpc-s megoldáshoz?
Csak mert az Avforumon olvastam h elég a 5450-es is simán viszi a hd-s hangokat meg a fullhd bd-rippeket, blu-ray filmeket és passziv és csak 8E Ft újonnan szóval lehet veszek egyet tudom nem dune minőség de elv. hdmi összeköttetésnél nagyon kicsi a diverencia hangminőségbe,képnél egy fűszállal gyengébb .Egy e6750-es @3,6ghz-es cpu mellett menne 2gb rammal
8 E Ft hd-s hangokért sztem megéri és csak 20 W-ot fogyaszt ....
esetleg aki ati vga-t használ az elmondhatná a véleményét akár privátban is... előre köszönöm
aztán ha látom értelmét akk veszek később egy dunet[ Szerkesztve ]
-
lacus23
tag
HI Srácok
most akarok beruházni egy házimozi erősítőbe
tudom, hogy mát lerágott csontnak tűnik a kérdésen, de engem igazán foglalkoztat, mert nem minden tudok beruházni ilyenre
utána olvasgattam a topicban
100 légköbméteres helyiségbe menne
Pioneer 920
denon 1911
onkyo 608
főképpen házimozira kellene
akinek van valamelyik típus szívesen hallanák róla véleményt
persze bárki tapasztalata jól jönne
.....A remény hal meg utoljára!
-
bajnokpityu
félisten
-
Dorian
félisten
Engem kérdeztél korábban, bocs, de húzósra sikerült a hétvégi buli, úgyhogy most kezdek ismerkedni a valósággal
Szóval kiegészítők és apró tuningok:
Erre így nem kapsz átfogó választ, mert nagyon sokrétű kérdés. Pár mondat, aztán majd elindulunk valamerre:
Hangdobozok tuningja: nem kerül sokba és nagy javulást okoz. Aki ért hozzá és vannak eszközei, szerszámai, az talán magának is elvégezheti, én jobbnak láttam szakemberhez fordulni.
Szobaakusztika javítása: Erről könyveket lehetne írni, a megfelelő hallgatási pozíciótól a hangcsillapító anyagokig, lehetetlen egy hsz-ban kifejteni. A kevésbé tapasztaltak lebecsülik, de legalább annyit számít mint a lánc többi eleme.
Gránitlapok a hangdobozok alá (ha van lóvé, a tetejükre is): Lefelé sugárzó sub alá szőnyegpadló vagy hasonló aljzat esetén biztosan segít, egyéb esetben nagyon kérdéses a hatékonyság, a bekerülési költség viszont sok.
CD lejátszó villásdugóját érdemes fordítva is bedugni: Jó minőségű forrás és lánc esetén észrevehető a javulás, ráadásul ingyen van.
Hálózati zavarszűrő és extra tápkábel: Én nem próbáltam még ezeket. Béci írta, hogy kb a villásdugó forgatással összemérhető javulást okoznak, viszont több tízezres költség.
Beszorítós vagy banános csatlakozás: nincs egyöntetű vélemény, van aki szerint az egyik jobb, van aki szerint a másik.Más majd kiegészíti, hirtelen ezek jutottak eszembe.
A hifis körökben terjengő hülyeségeket (az érzékeny lelkületű hifistáktól előre is elnézést kérek) mint a "Dél felé nézve nem olyan jó a hangzás" vagy "gyertyát gyújtva jobban szól a zene" most hagyjuk, mert még a végén valaki megsértődik.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
python1
veterán
válasz bajnokpityu #27719 üzenetére
Jaj jut eszembe,tőled akartam kérdezni,hogy használsz OEHLBACH kábeleket.
Mi nem tetszik a hangjukba?
Én most vettem 2x2,5-ös sodrott rézkábelt tőlük kipróbálásként.
Dorian: lassan túlteszel rajtam bulizás terén![ Szerkesztve ]
-
clarlet167
csendes tag
Újra felteszem a kérdést, hátha reagál rá valaki!
h/k dpr2005-ről tud valaki valamit? Tapasztalat esetleg?
A specifikációk alapján elég bika cucc, de nem tudom megérné e lecserélni a 435-ömet erre, igaz ha azt elpasszolnám és megvenném a dpr-t, még pénzem is maradna, nem is kevés.Előre is köszi!
Kemény vagyok, mint Tarzan sarka :)
-
bajnokpityu
félisten
válasz python1 #27722 üzenetére
sztem valami alaptipusukat kapta m10éve a hangfalakhoz.2x10mm2,ami önmagában sem szokásos.
igazából nem találok kirivó hibáját, ellenben kiváncsi vok mennyivel javulna valami modernebb cucctól a hangja.ezek az ezüst-réz kombok csiklandozzák a fantáziámat.eladó topping dac
-
python1
veterán
válasz bajnokpityu #27725 üzenetére
1 hónapja vettem inakustik ezüstözött rézkábelt 2x1,5-öst a magas hangokat kicsit forszírozza,de nekem nagyon tetszik a hangja elég részletező. Otthon fogom tesztelni a különböző kábeleket ha haza jutok.
Itt kint felébe kerülnek ezek a kábelek,az ezüstözött inakustk rezet 2x1,5-öst vettem 2-eur .
Az OEHLBACH 2x2,5-ös lapos kivitelű ezüst 4 eur.Ja igen azokat a réz-ezüst kombókat én is nézegettem,be is ruházok olyanba is 2-hét múlva.
[ Szerkesztve ]
-
Hopkins_001
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy kis problémám az erősítővel( rx-v 361 )
Front bal oldali végfok bekapcsolás után egy idő múlva elhalkul, viszont a többi szól.
Mi mehetett tönkre benne?
Drága lenne a javítás? -
python1
veterán
válasz Poplacsek #27730 üzenetére
Igen én is így tudom,akkor viszont valamilyen combosabb OEHLBACH rézkábel után nézek.
Egyébként a Németek-nél a minőség ellenőrzés a legkomolyabb a világon,ezek fényében szívesen vásárolok ilyen termékeket.Nem beszélve arról,hogy azért ár érték arányban verhetetlenek,nincsenek elszállva az árakkal.[ Szerkesztve ]
-
bbtamas
csendes tag
Sziasztok!
Volna 1 kis gondom ,talán tudtok segíteni.
Lecseréltem házimozi bögreszettem. Vettem Panasonic blu ray lejátszót és onkyo erősítőt.Filmnézés közben /BD vagy DVD/néha elmegy a hang 1-1 tized másodpercre,vagy ritkábban elmegy a hang és a kép 1-2 másodpercre.Van hogy 20 percig minden ok de olyan is hogy 1 perc alatt elmegy többször.A készülékek HDMI 1.4 kábellel vannak összekötve. Ha a kép is elmegy a lejátszó kijelzője az eltelt időről átvált pár másodpercig HDMI kijelzésre.Ha a tv médialejátszójával nézek filmet kihangosítva /ARC/ minden ok.
Ha van ötletetek légyszi osszátok meg velem. -
kimi02
őstag
válasz clarlet167 #27723 üzenetére
Szerintem maradj a 435-ös erősitőnél.
Nagyon jó cucc -
törölt tag
Eladó a Yamaha. Klikk.
-
python1
veterán
HDMI fanoknak[link].
-
kingljames6
csendes tag
hello
Wharfedale obsidian 600 szetthez mit ajánlotok?
Onkyo 508, denon 1611??
Ki tudják ezek hajtani?
Vagy esetleg egy Onkyo 608 használt? Kicsit lenne drágább mint az onkyo 508 de olcsóbb mint a denon 1611denon 1611 + obsidian 600 szett 200 eFt ért akciós, megéri?
Szeretném több évre venni, most kb 25 m2, de elég lenne 35-40 m2 -n?
[ Szerkesztve ]
D
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #27720 üzenetére
Igaz, a D osztályú erősítők valóban konvertálgatással működnek, a NAD M2 lebegett előttem, annak a tesztjével bíbelődtem, ami más módon végzi a dolgát.
A bögreszett az bögreszett akár D osztályú az erősítője, akár nem.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz KisApám #27707 üzenetére
Lehet hosszantartó az a teljesítmény, de nem egyszerre az összes csatornán.
(#27718) python1
A 920-as teljesítménye 5.1 üzemmódban elég szerény.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Steve014
csendes tag
válasz kingljames6 #27738 üzenetére
Denon+Warfi melyik Media Marktban 200?Egy hónapja 1hétig nálunk is volt ennyi,de aztán visszaemelték.
Ha külön-külön kiszámolod 110+160 akkor 200-ért persze ,hogy megéri. -
cekkk
veterán
válasz ricsik #27743 üzenetére
Szerintem ha vesz az ember Cat 7 kábelt, ami már elég tisztességesen szigetelve van páronként, és maga a kábel is tökéletesen megfelel. Ha az informatikában megfelel, ahol ezért elég sok adat mászkál, és sok helyen nem megengedett az adatvesztés, és ott tökéletesek, akkor ne a házimoziban ne legyen jó, bár tényleg vita lesz, látom a szemeim előtt az arany és ezüst Cat7 kábeleket A kiegészítő gyártóknak is meg kell élni
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz ricsik #27747 üzenetére
Igen az ethernet kábeleknél nincsen akkora szórás árakban mint a hdmi-nél.
Akkor fog igazán ketté szakadni a különböző minőségi elveket képviselő emberek tábora.
Mert ugye akkor elengedhetetlen lesz a pc-vagy inkább valamilyen új pc-s (androidos) technológia,vagy is inkább most már lassan nem processzorok fognak muzsikálni gépekben hanem valamilyen nevű chippkészlet, lásd TABLET PC.Na már megint jól elkanyarodtunk a topik témájától.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Én azt nem értem, miért nem úgy használják a kábeleket mint informatikában. Engednék a hibajavítást, buffert és mondjuk késik a hang(és kép) 0,5 secet a lejátszáshoz képest nem sokat számít. Vagy akkor nem lehetne eladni a 100ks kábelt?
python1 azért nincs, mert az egyelőre nem szól bele a HIFI piacba.
HDMI viszont igen. És hogy nézne már ki, hogy egy 2000Ft kábelt kötsz rá a több 10milláásr rendszerre. Meg nem aranyozott meg szénné árnyékolt stb stb...[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest