- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz fatallerror #24447 üzenetére
Hát tápkábelt ne vegyél. Ma voltam bent a műszaki karon mert épül majd egy új szár és a Schneider Tac rendszerével lesz automatizálva egy része, és egy csoportárammal együtt csináljuk, na mondom ha már ott vagyunk felhozom ez a tápkábel mizériát, mert olyan tanárok is ott voltak akik országosan és világ szinten is elismertek, és nem a két szép szemükért taníthatnak, és röhögtek egy jót ezen, elmagyarázták (nem tudom vissza adni, és nem is akarom) , és végkövetkeztetésben le lett vonva, hogy mivel az emberek nem értenek hozzá , így meg lehet őket ezzel etetni. Így döntsd el magad. A jobb hangfal kábel természetesen ajánlott, azzal nem is volt gondom soha. De tápkábel nem javasolt! De mindenki maga választ és lesz boldogabb. Amit írtam neked könyv, hogy olvasd el, nagyon jól le írja a placebo hatást... És nem offolok tovább erről.
-
K!$$rác
tag
hát úgy hogy a hátterekhez több kábelt vettem és hát téll. sok lett és így mindkettőről levágtam 1,6m-ert aztán így kipróbáltam hogy milyen lesz a hangzás és sokkal dinamikusabb és szebb is.A magas is jobb meg a mély is... csak ha "túl" hangosan hallgatom akk elöjön ez a hangszétesés,zugás ami eddig nem volt de lehet hogy attól van hogy pl. a bal fronton az egyik vezetéken a felírat a hangszóró felé a másikat az erősítő felé tudom leolvasni
most már nem fogom kikötni .. inkább rendelek banánokat aztán majd bekötöm olvasási irányba de lehet hogy a hétvégén megfordítom a kábelt...de nincs sok kedvem...
meg sztem Biampba rendes kitudja hajtani a 608-as az Es80 frontokat.Vagy túlságosan bár ezt magam se hinném el[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz K!$$rác #24455 üzenetére
Belépő és alsó-közép kategóriában semmi jelentősége a kábel irányának. Azt viszont nem ajánlom, hogy hosszabb, több hónapos használat után megfordítsd!
Nem vizsgáltam aprólékosan 608-as hátlapját, ezért nem tudtam, hogy van dedikált biamp kimenete. Ettől függetlenül fenntartom amit előbb leírtam.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
K!$$rác
tag
megfogadom a tanácsodat..
de az az érdekes hogy amikor átkötöttem biampba akkor nem figyeltem fel erre a torzításra pedig akkor is feltekertem egy pár óra hallgatás után egy kicsit
na most megnéztem hogy 70 fölött kezdi a torzítást,s 80 körül már sistereg alapjáraton az erősítő.. ezt természetes?
Ilyen elosztóba van bedugva a tv,erősítő minden[link]
na mind1 megjön a banán rákötöm kiprobálom simán aztán meglátjuk hogy úgy is fog sisteregni,torzítani... ha nem akk biampba és ha megint kezdi akk hagyom ezt pedig jónak találom -
BBéci
legenda
válasz Dorian #24460 üzenetére
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy más lett a hangzás, ami Neki jobban tetszik.
Az sem elhanyagolható, amit még elmesélt, valami nem gömbölyű.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Közben kipróbáltam: ha sztereónál le van tiltva a sub, úgy direktben sincs.
Más: A "z" banán mitől érintkezik jobban, mint a nemzé?
K!$$rác:
Nem értem a sértődésed okát...[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz K!$$rác #24461 üzenetére
Nálam külön kismegszakítóról kapnak áramot a hifi és házimozi készülékek, egy másikról a tévé.
Próbaképpen csatlakoztasd máshová az erősítőt!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cekkk
veterán
Ezt nem tudtam, egy ismerősnek mutattam meg , és ő mondta, hogy ha ennyi egy ilyen dugó akkor tuti nem az igazi már ez a cég sem. De szerintem minőségben biztos nem lehet rosszabb, mint az ilyen árú dugók és szerintem Z banánt ennyiért nem nagyon kapni
K!$$rác
Mekkora kábelt használsz? Mert ha vastagabbat érdemes önszorítósat venni mert annak nagyobb felülete, ha meg nem akkor jó a Z is. A sima meg még kevesebb felületen érintkezik
-
BBéci
legenda
válasz K!$$rác #24464 üzenetére
Neked meg mi bajod van? Nem veszed észre, hogy segíteni próbálok? A nem gönbölyű azt jelenti, hogy valami torzítást okoz, amit meg kellene találni. Éppen azon töröm a fejemet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok, lenne egy problémám amin remélem, hogy valaki tud segíteni, tanácsot adni:
Van egy házimozi erősítőm amin egy digitális optikai kimenet van de én a PS3-at és a gépet is rá szeretném csatlakoztatni. Vettem e célból egy optikai választókapcsolót:[link]
Nem működött, gondoltam maga a kapcsoló a rossz ezért kicseréltettem, de az újabbal se megy, tehát valószinűleg nem ott van a hiba. (A kábelek működnek kiprobáltam)
Számít esetleg, h hogyan kötöm össze a kábeleket, tehát fordítsak rajtuk egyet?
Vagy hogyan lehetne működésre bírni? -
K!$$rác
tag
elnézést főnők a félre értelmezés miatt
elöbb megállt az oldal s nem küldte el a hszt-t
3-om fázison jön a 220 a házhoz ha ez számít v mit , elv. azt tanultam hogy 3-om fázisnál a legkisebb a letörés a szinuszos jelnél de ha hülyeség akkor téves a megfogalmazásom de remélem hogy nem...(3-om utas egyenírányítónál mondta az elektrotanár)
zajszűrős elosztóba van meg minden..[ Szerkesztve ]
-
K!$$rác
tag
2.5mm-es és akkor ilyen Z- lesz
jövőre újra lesz vezetékezve a ház akkor majd tuti megoldódik a probléma.. bár most is elv. olyan dugóba van dugva aminél újra van vezetékezve a volt tulaj azt mondta bár kitudja milyen vezeték van a falba meg hogy csinálták meg... amit látok az a biztos[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Dorian #24476 üzenetére
Az én írtam
Bele is megy, de mint közbe megbeszéltük apummal maga a Z nek a vastagsága ugye kisebb mint a kábel-é, és lehet jobb lenne az önszorítós mert ugye az jóval vastagabb. Bár ennél a teljesítménynél lehet, hogy nem fogod észre venni, bár majd haza viszem és lemérjük hogy ha adunk a kábelre feszültségen akkor a másik végén mennyi lesz dugóval, dugó nélkül. Kíváncsi vagyok rá[ Szerkesztve ]
-
-
Ragadozó
Ármester
válasz Sanya46 #24450 üzenetére
130 körül nem kapsz jó lcd nagy méretben, ott inkább ledesnek van jó képe szerintem.
De nem mindegyikre igaz.
Plazmában panában gondolkozz.NeoPDP paneles: 230k körül van.
[link]Sima G13 paneles:
175k
Érdemes hivatalos kereskedéstől, minél hamarabb. Linket nézd: 5 év gari van most.
[link]Legtöbb nagyáruházban is meg lehet nézni, de meg kell nézni, hogy hivatalos forgalmazó-e és az 5 év garira is rákérdezni. (lehet csak pana honlapon kell reggelni, meg kell nézni)
Az utóbbi kistesója van anyáméknak ( az HD ready), nincs rossz képe, sőt...
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
-
cekkk
veterán
válasz muzsikpeti #24480 üzenetére
És azt megkérdezhetem, hogy amihez használod ott a a dobozon belül a csatlakozótól az tápig lecserélted ugyan olyanra? De van valaki aki foglalkozik hangokkal is ott az mfk majd meg keresem, megkérdezem, egy tesztet össze lehet-e hozni , és előtted a lehetőség, hogy elhozd az erősítőt. Amíg meg szakemberek akik értenek is hozzá azt mondják hülyeség addig hagy higgyek neki, és az h a füllel mit hallasz az teljesen már, mert hidd el nem biztos, hogy az a valóság, és nem csak elképzelted. Mert amikor én is teszteltem a rezgés csillapító lapot, az eladó elkezdi mondani, hogy mennyivel nagyobb a tere jobb a mély a magas stb na persze levette és semmi különbség 5ből 4nél az 5nél meg nagyon minimális amit már lehet én képzeltembe, de aki ott volt ő nem vett észre semmit...
-
fatallerror
addikt
Ha az agya beflasheli h jobb akkor hiába méricskélsz műszerekkel v mittomén h nem jobb amit ő agyban eldöntött azt már hiába próbálod "átállítani". Nem tudom érthetően elmagyarázni...
De szerintem hiába vesz tápkábelt 1,2 millióért ha az áramszolgáltatás ócska ill ha a házban lévő vezetékek nem legalább olyan jók mint az a tápkábel de én nem értek ehhez semdon't tell me what i can't do!
-
oettinger01
őstag
Voltam ma több helyen is meghallgatni rendszereket.
Bose acoustimass10el kezdtem. Andrea Bocelli elég szépen szólt rajta de amikor egy jazz koncertre váltottunk ahol eleinte csak 2 gitár és ének majd dob és trombita is belépett ott már túl sokan lettek hirtelen és elmosódottá vált a hangja a rendszernek aztán házimozi következett ahol azt hiszem kiadta magából mindazt a rendszer amire való. Nagyon komoly dinamikával és hangerővel leptek meg azok a kis semmi hangszórók, iszonyat jó volt vele az az akciofilm részlet.
Majd ugyanitt belehallgattunk egy 7 millás pioneer rendszerbe is kiváncsiságképpen... hát ott már tagolva volt igen aprólékosan ugyanaz a jazz ami a bose-on korábban, de max 200ezerrel ért volna többet nekem az a rendszer mint az első verzióUtána következett a KEF IQ 70/30/60C rendszer ami már kellemesebb volt a fülemnek, bár elég lassú és nem túl sok hangszert megszólaltató anyagot hallgattunk rajta. Már bánom, hogy miért nem vittem magammal zenét, nem voltam eléggé felkészült.
A napot egy Mission M35i/M32i/M6AS trio zárta.
Most nagyon gondolkodóban vagyok a KEF és a Mission rendszere között és valamiért a Mission felé hajlok, de lehet kellene még kettejük között egy párbajt csinálnom a kedvenc zenéimmel.
Erősitőben több, mint valószinű, hogy a Denon 1911 lesz a végső választásom.
Egyébként a KEF-et áruló boltban az eladó figura nagyon pocskondiázta a Pioneeer elektronikáit, hogy mekkora szarok mostanában és, hogy korábban ők is forgalmazták de vissza adták, mert nem sokra valóak szerinte. Nem tudom mi ebben az igazság de gondolom itt is kategóriák vannak amik azért más összetételt tartalmaznak és nem lehet általánositani.
A Pio 920ast emlitettem neki azt mondta abban fing az elektronika és a Denon 1911 klasszisokkal komolyabb ezért a pénzért. Hát nem tudom...A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!
-
muzsikpeti
aktív tag
Nem cseréltem le az erősítőn belül.
A különbségeket szerintem mindenki hallja, max nem akarja beismerni. A párom aki soha nem hifizett, 10másodperc alatt megmondta, hogy melyik tápkábel befolyásolja rossz irányba a hangot. Ez csak füll kérdése, nem beképzelni kell, hanem hallgatni. -
python1
veterán
válasz muzsikpeti #24486 üzenetére
Hát ilyen tápkábelt én is venni fogok, ha már mindenki ajánlgatja.
Csak még nem ismerek belőle márkákat.
Párat ajánlhatnátok.
Mondjuk az áraikat sem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
csemberlen
őstag
Az, hogy közben milyen kábeleken, kötéseken megy oda 20-30 méteren keresztül a 230V az mindegy? Az 1,5 -es szuperkábel meg csodát csinál?
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
Z_A_P
addikt
Az en melyladam olyan, hogy alul van a hangszoro resze.
kepAz lenne a kerdesem, hogy
1) ez miert jobb/rosszabb mintha elol lenne, miert igy csinaltak?
2) Az also szomszed nem kap hulyet , nem megy at jobban a hang igy lefele (parketta)?A masik, az erositon ha "Direct"-re kapcsolok, talan akkor a legjobb a hang (szamitogepbol jon, egy stereo jack dugo, rca bal/jobb eloszotoval megy bele erositobe, mp3 mindenfele). Viszont! "Direct" modban nincs basszus, a melynyomo nema. Igy hasznalhatatlan. A tobbin szol.
[ Szerkesztve ]
OK
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz csemberlen #24488 üzenetére
Természetesen az is számít, és a legjobb ha már a megszakítótól ügyelünk a kábelezésre.
De azt mondják a legtöbbet az utolsó 1méter számít. -
python1
veterán
válasz muzsikpeti #24492 üzenetére
200-300 ezres erősítőhöz kb meddig menjek el,20-30 ezer?
-
uszkár
csendes tag
Volt-e valakinek, vagy van-e valakinek SONY DVP-NS900V CD-DVD lejátszója?
Azt szeretném megtudni, hogy megtartsam, vagy érdemes lecserélni valamelyik újabb készülékre? -
BBéci
legenda
Az erősítők belső kábeleinek cseréje nem butaság, ugyanúgy a tuning része, mint a hangdobozoknál. Ettől és a falban lévő vezetékektől függetlenül, tisztán hallható a tápkábel hatása. Pár éve én sem akartam elhinni.
-
python1
veterán
válasz fatallerror #24499 üzenetére
ÁÁÁ először csak valami régi darabon próbálom ki!
Van egy régi H/K erősítőm a hangja elég szép, bontható elő és végfokkal.
Ha bejön akkor jöhet a komolyabb cucc.Persze bízok a kézügyességemben is,neki sem kezdenék ha már nem csináltam volna valami ilyesmit.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autós topik
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest