Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • domedee

    senior tag

    Sziasztok, segítséget kérnék házimozihoz. Adott a képen szereplő szoba és elrendezés. Jelenleg a bal oldali 2.0 összeállítás van, de kezdi megadni magát a hangfal (aktív (BT,optikai,RCA) és az elektronikája vicceskedik, nem tudok bemeneti csatornát váltani, elnémítva marad hébe-hóba). A helyére kellene valami, ha teljesen behal. Ami vagy marad egy aktív 2.0 (pl. Edifier S1000/2000 széria) vagy 5.1 rendszer.

    Ez a helyzet, klasszik panelszoba... :D

    Tudom, abszolút nem ideális az elrendezés, de ebből kell főzöm. Egy amerikai konyhás, nappali, ebédlő közösségi tér van, ahol néha családi filmnézés van (főleg, ha kinyitjuk az "L"-kanapét ágynak.

    Amire használva lenne:
    zene: jórészt stream (Youtube music és Youtube), néha FLAC/mp3 belső hálózatról (Google Choremcast 4K-val)
    stílus: minden (Queen, Vangelis, Kiss, Loreena McKennitt, Ákos, Edda, Bagossy...)

    film: Netflix,Disney+, néha belső hálózatról ami ezeken nincs fent (Google Choremcast 4K-val)
    stílus: mindenféle (Jégvarázstól az új Dűnéig is).

    játék: PS3 a gyerekenek

    Jelen állapotban Google Chromecast 4K-t használok, mert a TV "okosrendszerét" nem szeressem. A hangfal BT vagy FiiO D03K Taishan-t (spdif-RCA) használva kapja az inputot.

    A kérdés, milyen erősítőt és hangfalat ajánlanátok? A keret nagyon max 400k a rendszerre. Illetve mi lehet a jobb hely a hátsó hangszórókra? A kanapé mögött vagy inkább távol a szoba felső sarkaiban?

    Tartok attól, hogy a szoba kialakítása miatt viszont nem lehet majd kihozni a hangfalból azt, amit tudna, így meg hiába fizeti ki az ember akkor az árát. :F

    Sajnos, ahogyan néztem, 200k körül nem tudom kihozni az erősítő (4K60 HDMI-vel)+5.1-et, még használtan sem, ha bármi picit is szebb hangzásút szeretnék.

    Mik a lehetőségeim?

    ''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

Új hozzászólás Aktív témák