Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stigma

addikt

válasz MeszarosG #5205 üzenetére

Hali, picit megkésve, de remélem még időben segítek.
    Ár érték arányban az általad írt Asrock J4105-ITX a legjobb választás.
    Nekem OMV van a gépen, ugyanilyen lappal, 8GB rammal (ami lehet felesleges is) és tökéletesen kiszolgál hálózaton 2 TV-t (4k streammel) és még felhőm is van (Nextcloud)
    Én az alábbit ajánlom:
    - alaplap: Asrock J4105-ITX
    - ram: 2x4Gb DDR4-es akármilyen (nekem crucial van)
    - Táp : picopus vagy valami 300W-os minőségi táp
    - Ház: Nekem személy szerint Fractal Node 304 jött be, pár házat kipróbáltam
    - SSD: 120GB-os akármilyen...nekem egy sima 32GB-os M2-es SSD van, melyhez átalakítóval sima Sata3-al csatlakozom, célnak megfelel.

OMV kb 8 GB-ot foglal , szvóal 16-os is elég lenne de ez már szerintem nem annyira pénz a mai világban.
    Programok határtalan OMV terén. Simán Transmisison telepíthető 1 kattintásra, illetve sok más program
    Docker-be telepíttettem Nextcloud-ot melyet napi szitne ahsználok és tökéletesen megy.
    Owncloud-ot hagyd szerintem mert már annyira nem kiforrott mint régen.

Ezenkívül Amlogix S905X2 vagy Amlogic S912-es boxok ajánlottak, melyek rendelkeznek Gigabit-es hálókártyával, 2/3/4GB rammal. Ezekre van egy Coreelec nevü Linuxos médialejátszó, melyen Kodi fut és midnent kiszolgál => 4k+HDR+ Dolby Atmos.

Ezenkívül egy HTPC építése 4k-s lejátszásba elég húzos összeg lenne, egy jobb VGA-val, viszont foygasztásban már húzosabb lenne mint a NAS + Amlocig box.

Bármi kérdésed van keress nyugodtan priviben.

....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

Új hozzászólás Aktív témák