Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LZs?!

    aktív tag

    válasz #49155328 #4934 üzenetére

    @FPSTunker
    15e JMF-et a cucc maga a vas szerintem megér, de a WHS egy eléggé fura öszvér - amit felhasználásnak írtál (file/media) storage, arra tökéletes, de egyébként 'tök buta' és macerás kezelni. Ráadásul a legtöbb WHS alap úgy van megsütve, hogy 'teljesértékű' Windows cuccokkal (amik a BIOS-tól várják el, hogy elmesélje az eszközöket) nem áll szóba - pedig ezen a vason egy Server2008 R2 Datacenter kiherélve kellemesen elpötyögne.

    Ugyanakkor egy Linux kerneles cucc ezt simán megkerüli, így egy OMV, FreeNAS, etc. OS-el szerintem korrekt konfigot tudsz kialakítani - már ha erre van hajlandóságod. A vas, bár ma már elég kis gyösz, alap file- és lemezműveletekkel még elboldogul; de komplex RAID tömböket ne konfigolj alá.

    Szumma: ha csak egy hálózati adattároló kell ad hoc műveletekhez (esetleg torrent) 'occsóért' valami karcsú és basic OS-el, arra teljesen jó - tulajdonképpen egy szofisztikáltan összekupacolt külső HDD. Ha ennél többet szeretnél kihozni a dologból, akkor nem - ahogy már javasolták fentebb: a HP Microserver jó alternatíva, 20-40e között lehet lőni itt az aprón 6-8 éves 36L és 40L modelleket.

    EDIT: most nézem, tényleg nincs VGA csatlakozó; PCI csatlakozás sincs, a PCIE pedig rövid egy standard VGA-nak; ha passzolna is, még a hátlapot is meg kéne mókolni hozzá. Mondjuk van megoldás, de annyit nem ér: VGA to H340

    [ Szerkesztve ]

    Nevermind...

Új hozzászólás Aktív témák