Új hozzászólás Aktív témák
-
golfnyeres
tag
válasz tarolka1987 #9897 üzenetére
Frissítettem az NVR firmware-t. Újra beállítgattam mindent. Kiváncsian várom, csipog-e hajnalban, vagy máskor.
-
tarolka1987
csendes tag
válasz golfnyeres #9901 üzenetére
Na. Erre én is kíváncsi vagyok! Reméljük minden rendben lesz.
-
golfnyeres
tag
válasz tarolka1987 #9902 üzenetére
Sajnos az éles sípoló hangra riadtam fel. Feladom. Írtam emailt még tegnap, de nem válaszoltak.
-
zsoika
addikt
válasz golfnyeres #9903 üzenetére
A rögzítő naplózza az eseményeket. Nem tudod megnézni a napló fájlban hogy mi történt ekkor?
-
golfnyeres
tag
Sajnos nem látszódik semmi, csak bejelentkezés és rendszermentés. Az a szép, hogy fél másodpercenként van ilyen bejegyzés.Tegnap kb este 7 körül végeztem a firmware frissítéssel és a beállításokkal, 22,42-től meg teli van a napló olyan bejegyzésekkel, amit csatoltam.
Most leszedtem róla minden kamerát újabb teszt gyanánt. A tápra gyanakszok, hogy "elöregedett", nem tudja meghajtani a 4 kamerát, nvr-t egyben. Egy kósza ötlet, abból ugrott be, hogy a tápon van egy led visszajelző és nem világít.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz golfnyeres #9905 üzenetére
Hmmm...érdekes. Amúgy be van állítva minden eseményre a naplózás. Nekem minden lófa..t jegyez.
-
zsoika
addikt
válasz golfnyeres #9907 üzenetére
Nekem egy videosec poe van ,illetve gyári hikvision amit adtak a másik szetthez.
A Makrai tápok ajánlottak még.[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
Sziasztom szeretnék vásárolni biztonségi kamerát lényeg hogy wifis legyen kültéren lesz használva de száraz alatt. Számitőgépről lesz üzemelve szóval a jó lenne kiforrot pc soft. Lényeg minél szebb kép éjjel nappal. Tudtok nekem ajánlani amit érdemes megvenni?
Én ezt néztem ki ez jó választás lehet? [link]Köszönöm
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
vacs
Topikgazda
-
zsoika
addikt
válasz golfnyeres #9910 üzenetére
Alakul.
-
vadkörte
addikt
-
vadkörte
addikt
válasz golfnyeres #9915 üzenetére
Az NVR leírásából gondolom kiderül.
Nem akarok nagy hülyeséget mondani, de szerintem, ha 4(/8/16,stb...) RJ45 csatlakozó van az NVR hátlapján, nagy esély van az akítv POE-ra, ha csak 1, arron sanszos a passzív.
Ha aktív POE-s, én gyanakodnék az elégtelen tápellátásra. Amúgy vinnyoghat, akkor is, ha nincs HDD a rendszerben, ha kevés a hely rajt, vagy hibás, ha nincsenek kamerák csatlakoztatva, ha a kapcsolat szakadozik (jelvesztés), stb...
Egy ismerősömhöz telepített AHD rendszer azért sípolt megállás nélkül, mert elfogyott a tárhely a HDD-n. Hiába volt beállítva, hogy a 30 napnál régebbi állományokat törölje - törölte is - akkor is sípolt.Üdv. V. Körte
-
golfnyeres
tag
-
minimumgame
tag
Sziasztok!
Adott egy Dahua IP ePoE kamerarendszer, egy központi rögzítővel, 6 kamerával, ahol az egyik kamera képét szeretnék közvetlenül egy másik monitoron is nézni.
Ezen a területen internetre, külön számítógépre nincs lehetőség (költséges).
Az alábbi képen próbáltam szemléltetni miről van szó.
[kép]A kérdésem az lenne, hogy mi a legegyszerűbb (legolcsóbb) megoldás arra, hogy itt (a kérdőjel helyén) tudják nézni csak annak az egy kamerának, külön a képét élőben.
Én egy másik, alapkategóriás Eurovideo kis rögzítőt gondoltam, és egy PoE switchet(egyik menne tovább a kamerába másik a rögzítőbe), a rögzítőre pedig rákötök egy monitort, amit így ki is próbáltam, összejött, de nagyon szaggatott, bizonytalan volt a kép. Ez persze lehet, hogy pont az alapkategóriás rögzítő gyengesége.
Néztem egy jobb, Hikvision rögzítőt, de azzal sajnos nem tudtam felvenni a Dahua kamerát, hiába Onvif, nem láttam vele.Tudtok ebben segíteni, valami mást javasolni, nézzek egy másik rögzítőt, vagy egy mini pc-t a rögzítő helyett, ami megtud jeleníteni egy kameraképet ? Vagy van erre valami külön eszköz?
Köszi.
-
markussandor
senior tag
válasz minimumgame #9918 üzenetére
Szia,
a Dahua-t nem ismerem, de Hikvision esetén lehet létrehozni olyan felhasználót, ami csak nézői joggal rendelkezik, ezt lehet kamera oldalon is és nvr oldalon is kezelni. Az nvr oldalon annyival bonyolultabb, hogy ott a 6-ból csak a kívánt kamerához férjen hozzá.
Gondolom a Dahua is tudja ezt...Én nvr oldalon oldanám meg, mert akkor nem gond, ha változik a kamera ip címe, és egy felületen managelem az összes hasonló usert.
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok!
IP kamera vásárlása előtt állok és ebben kérném a segítségetek.
Lehet nem hétköznapi lesz a kérés, de elsősorban háziállatok lesésére lenne kültéren (szeretett kedvenceimtől messze élek, és jó néha rájuk nézni), de persze olyan helyre lesz téve ahol biztonsági megfigyelésre is alkalmas. Kültéren lenne, lehetőség szerint forgatható jobb lenne, mert általában a kerítés mellett és az ajtóban van a kis négylábúak kedvenc helye.Fő szempontok:
- otthoni megfigyelés távolról
- memóriakártyás rögzítés előny
- UTP kábel nélkül, WIFIN előny
- esetleg forgathatós
- nincs teljes sötétség, kis fény beszűrődik a közvilágítástól, tehát nem lenne szükséges az IR
- HD/Full HD felbontású legyen
- 10-15 méterre lkéne ellásson max, nem kell hogy sötétben is, de előny
- mikrofon a kamerában előny lenne, de nem szükségesKezdő vagyok ilyen témában, mindenféle segítséget/észrevételt/kritikát nagyon szívesen fogadok, persze kisebb nagyobb eltérések beleférnek az előbb felsorolt tulajdonságokból
Az ár nem telejsen megszabott, 10-20ezer forint körül maradni viszont jó lenne, akár ha több funkcióról lekéne mondani akkor is.
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz markussandor #9921 üzenetére
köszönöm szépen a tippet, szemezgettem ezzel a kamerával, nagyon tetszett is, viszont nem vízálló. Esetleg tető alatt kültéren megodhat lenne, de nem tudom a pára mennyire ölné meg egy egy vizes hajnalban/éjjel. Vagy azt bírnia kéne, nem jelenthet problémát?
-
thn
csendes újonc
Üdv!
Nálattok is problémát jelent éjszakai felvételnél a számtalan, infrával megvilágított porszem? A legalacsonyabb érzékenységre állítva is folyamatosan bejelez tőle a mozgásérzékelés a kamerán. Ilyen (AHD) kamerám van: SCAHD-T201F PHOENIX
És ilyesmik szállingóznak a felvételen, mint amit ez a jóember ráz ki a kispárnából: https://www.youtube.com/watch?v=g26lJjIZOks -
motrola
aktív tag
válasz markussandor #9919 üzenetére
A Dahua kamerában is létezik korlátozott felhasználó (visitor).
Létre kell hozni, az admin-nak.Csak nézegethet.
Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz markussandor #9925 üzenetére
köszönöm, esetleg pontos típust tudsz ajánlani amivel pozitív tapasztalatod van?
-
markussandor
senior tag
válasz ZTE_luky #9926 üzenetére
persze, hikvisionjaim vannak, de 25k feletti áron vettem őket, ja és egyik sem forgatható, az rohadt drága
ezt vettem utoljára -
minimumgame
tag
válasz markussandor #9919 üzenetére
Köszi, a fizikai megvalósítása lenne a kérdésem. Konkrétan hogy hozzak össze egy PoE UTP kábelből képet.
Erre gondoltam, hogy egy másik rögzítővel kellene, de fentebb leírtam a részleteket. -
NORBl
aktív tag
Tegnap volt nálunk áramszünet, többször is, volt, hogy elment, de 1-2 másodperc után visszajött.
Elromlott a Xiaomi Dafangom. Menthető lehet ? Valami szaki meg tudná szerintetek javítani?
Mi mehetett tönkre benne?
Tudtok javasolni, megbízható, könnyű kezelhetőségű IP kamerát, ami ilyen plug and play?
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz markussandor #9927 üzenetére
köszönöm a linket, igen, én is észrevettem hogy őrültség lenne a forgathatóság miatt annyit rááldzni, és talán teljesen felesleges is, ha mindneképp két pontot szeretnék megfigyelni, lehet olcsóbb lenne a két kamera, vagy ha ügyesen matekozok beláthatná mindkét pontot is Csak a tápkábel okoz fejfájást, otthoniak elleneznek mindent, fúrást is, kábelcsatornát is. ZSóval elég nehéz dolgom lesz Kint az udvaron van egy aljzat a villanyóra mellett, viszont ott meg ázna, és közvetlen sütné a nap, amire azt olvatam megöli a lencsét. De kicsit gondolkoztam és ki is lehetne váltani a mikrofonnal a forgathatóságot, hisz ha szólok nekik, úgyis odajönnek
-
markussandor
senior tag
válasz minimumgame #9928 üzenetére
Gondolom nem direktben van kötve a kamera az NVR-re.
Ha igen, kösd rá egy switchre, és akkor bármilyen kliens láthatja azon a hálózaton a képet! -
kisapa
senior tag
válasz minimumgame #9928 üzenetére
Ha az ip rögzítődnek van analóg kimenete akkor beállítod, hogy azon a kimeneten csak az a kamera jelenjen meg és kész.
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz TarekElAli #9934 üzenetére
elnyerte a tetszésem M ia véleményetek a garancia nélküli, knai forrásból megvásárolt kamerákról? megéri a kockázat? ezt a típust nem találtam me egy általam megbízhatóbbnak mondható külföldi oldalon se.
-
s7evcsenko
addikt
Egy ilyen kínai csoda mennyire lehet vajon használható első kameraként, ismerkedés az IP kamerákkal címszóval?
Telón néha távolról ránéznék a lakásra, kb ennyi lenne a lényeg."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
bigrock
Topikgazda
válasz FIREBLADE78 #9937 üzenetére
Rögzítő usernév/jelszó?
-
gozso
őstag
válasz FIREBLADE78 #9937 üzenetére
érdekes, Windows alatt, ez (IVMS4200) tök másképpen néz ki
nálam a HIK-Connect felhasználó és jelszó kellfél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Összeraknék egy kamara rendszert a házban és ház körül. Amire szükség lenne:
Ház oldalára kettő járda kert miatt. Egy bent a nappaliban (ha nem sokkal drágább akkor mennyezetre egy 360 fokos) és egy a lépcsőházba. Legyen rajta Ethernet ami tápot is visz, de wifi is jó lenne (ha nem sokkal több). Telefonról legyenek elérhetők és nagyon fontos lenne, hogy mozgásra küldjön jelzést (kép vagy pár másodperces videó). Mentés mehet sd kártyára kamerában (nem muszáj), de sokkal fontosabb lenne ha hálózaton otthoni gépre (win) és pl. munkahelyi gépre (win) is rögzítene persze ne tudjanak belenézni mások. A felbontás full hd és éjszakai kép is legyen.
Mennyire kicsi a fogyasztása a kameráknak, egy szünetmentes elbírja őket?
Itthoni beszerzés előny lenne a garancia miatt. Erre tudnátok adni egy "költség hatékony" megoldást?Előre is köszönöm.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
kissdani
senior tag
Sziasztok kültéri kamerát szeretnék lényeg hogy wifis legyen és tartós 30k alatt.
Kettő tipust néztem ki: Hikvision DS-2CD2141G1-IDW1, és Xiaomi YI Technology Outdoor CameraMelyik lenne jobb választás? Vagy esetleg lenne jobb alternativa?
Köszönöm.
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Tamoo
MODERÁTOR
Még mindig az Annke DT81GB -hez keresnék egy izmosabb tápot, tudnátok esetleg ajánlani valamit? Amit adtak hozzá csak 1.5A-es. Nem sovány ez hdd-vel használva?
Ezt találtam egyelőre: link talán jó lehet hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
Usgyi
aktív tag
Sziasztok!
A linkelt kamerából szeretnék rendelni. 3 különböző fókusz méret van megadva. Melyiket érdemes választanom?
Kültérre lenne felszerelve, éjszaka maximum 20-25méterig kellene ellátnia.Köszönöm a segítséget!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
Greenbook
tag
válasz minimumgame #9933 üzenetére
A hálózatot ( réz,optika,mikró) mindenképpen ki kell építeni a monitorozáshoz.
A helyszínen akár HDD nélküli NVR + monitor az 1 db kamera képének a megjelenítésére.
X + helyen így oldottam meg, működőképes hosszútávon.http://csatlakozok.atw.hu
-
lakisoft
veterán
Ha valaki samba-val szeretné belőni a kameráját tudok segíteni most állítottam be az enyémet és elég sok hibán kellett túljutni mire elkezdett működni. De most már megy ... .
- Árad -
-
huan
őstag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy kültéri ip-kamerát, de mivel nincsenek nagy igényeim, ezért a csőkamera bőven megfelel, forgatni nem szeretném. Tudnátok irányt mutatni milyen márka és típus között keresgéljek (nem külföldről rendelve, minőségi kamerát szeretnék), ha a kamerát:
- nem tudom fedél alá tenni, tehát az időjárási viszonyok mindig érni fogják
- kb. 25m-re lévő autómat szeretném megfigyelni majd, tehát éjjel odáig "ellásson"
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Cooler Master NR200P
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Seagate 8TB kulso hdd USB 3.0
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest