- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Firstaye
tag
válasz istnag #54955 üzenetére
Gumisok jellemzően a gumiszereléshez értenek, nem a gumikhoz, néhányuk még ahhoz sem annyira.
Itthon egy szintén j10 qashqa-on ennek a klebernek a testvére BFGoodrich G-Force Winter 2 (még nem suv verzió) van, és bevált. Így az 5. szezonra az uv-val jobban terhelt oldalán lévő barázdák tövénél megjelentek apró repedések, de ez szinte már természetes a mostani gumiknál. Hangjára szoktak panaszkodni, szárazon nem tűnt fel semmi, esőben hangos hátul, de az inkább az elspórolt dobbetétnek köszönhető.
Ha 215/65 r16 itt is a téli méret, abból az új Hankook RS3 W462 venném, kleber árában van kb, de mégiscsak új fejlesztés. -
[CS]Blade2
addikt
válasz istnag #54953 üzenetére
Egy időben láttam az egyik Toyo-t egy teszten meglepetést futni, de úgy látszik, hogy 1x-i eset volt. Én Hankook RS3-t vettem.
[link]
Szárazon jó a Toyo, de ahogy jön a t...ny, már a Hankook jobb, havon pedig jóval jobb. Egyebekkel kompenzálni nem tudja, így, ha minden szempont számít, akkor azért csak-csak a Hankook jobb.
Ha tudnám, hogy egy cm-t nem fogok hóban menni, akkor közelebb kerülnének egymáshoz, de szerintem a nedves tulajdonságok miatt akkor is inkább RS3.Ha valakinek télen kell arra, hogy szárazon jól tapadjon, akkor lenne nyerő. Szóval olyan kocsira jobb, ami hóban és esőben nincs előszedve, de egyébként meg fut télen.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz [CS]Blade2 #54957 üzenetére
Sőt, ha 944-es lenne akkor rosszabb a helyzete: [link]
-
veterán
Túl magas ET-hez ugye létezik nyomtávszélesítő.
Túl alacsony ET-vel lehet kezdeni valamit? Le lehet esztergáltatni a felniből középen belül ahol felfekszik?https://tinyurl.com/rasoapro
-
félisten
-
veterán
válasz szabonagyur #54963 üzenetére
és F_Zolee
Nyilván VW logóval használnám.
Maga a felni tetszik, nem az hogy Porsche. A letisztultsága.
De tárgytalan, nagyon offos méret.
Nekem a mostani pont megfelelne ha 7 széles lenne nem 6,5:
https://tinyurl.com/rasoapro
-
istnag
addikt
Kleber krisalp hp3 suv lett. Köszönöm a tanácsokat.
-
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Toyota Avensis autóra keresnék nyári gumit, 215/55 R17 méretben. Nyugodt vezetési stílus, a kocsi automata váltós, jelenleg 94W-s kerekek vannak rajta. Fontos lenne a tapadás, meg esetleg a halkság.
Találtam ilyeneket:
GoodYear EfficientGrip Performance 94V - 48 ezer
GoodYear EfficientGrip Performance 2 98W XL - 52 ezer
Hankook K135 VP4 98W - 46 ezer
Michelin P4 Selfseal 94V - 54 ezer
Nokian Wetproof 94V - 40 ezerVagy mi mást ajánlanátok? Eddig mindig prémium gumijaim voltak, de ahogy elnézem, számomra akár másodvonalbeliek is jók lehetnek (budgetet nem szeretnék). A keret nagyjából 50 ezer lenne per gumi.
Az egyébként miért lehet, hogy egyes kereskedők látszólag ugyanazt a gumit kétszer listázzák, eltérő árakon, és különböző értékelést is írnak mellé? Pl. az Automax a GY EfficientGripet kétszer listázza, az egyik halkabb de rosszabb tapadású, és drágább is.
Érdemes most megvenni és tárolni tavaszig? Azt gondolnám, hogy ennél csak drágábbak lesznek akkor a gumik, nem?
Gumiwebshop üzlet ajánlott?Köszi előre is a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Találtam itthon kifejezetten a Passat Alltrackem gyári 18-as felnijét, de valamiért telibe lett feketére fényezve.
Eléggé nehezemre esik elhinni az eladónak, hogy javítva nem lett, mikor nincsenek "előtte" fotói, meg hogy ő fényeztette feketére mert "mindenki fejetét keres".
Van egy olyan elméletem, hogy ezek a feketére fújt felnik mind hegesztett javitgatott vackok, és feketére flakonbol le lehet tűrhetőre fújni, míg az ezüst nagyon kényes.
-
brumi1024
veterán
Érdekesség: használt CC2 (2 mm környékén) vs új, jó budget négyévszakos teszt. Az öregedést nem veszi figyelembe a teszt, de azzal nehezebb lenne reprodukálható körülményeket hozni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Köszi, beszélni kell vele, nem tudom
Úgy látszik vagy letiltott, vagy törölte a hirdetést. Amikor marketplacesre ráírsz a FB létrehoz egy csoportot, abból kb az utolsó mondat után azonnal törölte magát ebből a csoportból, és már a hirdetést sem találom facen.https://tinyurl.com/rasoapro
-
forceberg
veterán
válasz brumi1024 #54977 üzenetére
Igen, az öregedés egy fontos szempont lenne. Igazából az is egy előnye a négyévszakosnak, hogy az úttal érintkező felülete a guminak mindig frissen kopott, azaz nem állott.
Megnézném pl. egy használt téli szett teljesítményét frissen a tárolóból felszerelve, majd 1 hónap használat után ismét, amikor a nyáron rámerevedett felső réteg már lekopott. Szerintem lenne különbség.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
lorcsi
veterán
mi a véleménytek a https://spintero.hu/ oldalról?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
brumi1024
veterán
Oregedest amugy kerdeztek tole, az volt a valasza, hogy premium gumiknal szerinte 1-2 ev minimalisan befolyasolna, 5 evnel pedig mar le kellene dobni. Lehet, hogy csinal ilyesmi tesztet, de ez vagy valami gyorsitott oregedessel mukodne, vagy 1-2 ev mulva.
-
lorcsi
veterán
válasz lorcsi #54986 üzenetére
elírt, nem frissített árra hivatkozva ki sem szállítják
kicsit érdekes, mert a megrendelés rögzítéséről kaptam értesítőt
de ugyanennek a nyomtatványnak az alján meg az szerepel, hogy a szállító fenntartja a jogot a megrendelés visszavonására...
plusz: "Ez az e-mail nem a megrendelés visszaigazolása, hanem annak megerősítése, hogy elfogadtuk az új megrendelést és a nyilvántartásunkban van."tehet vajon ilyet?
ui: van erre valahol szaktopik..webes rendeléstől visszalépő cég kérdéssel
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
veterán
Mennyivel ér kevesebbet egy egyébként hibátlan felniszett, ha az egyiknek a szélén van egy körömnél kisebb horzsolás?
Volt neki egy hibátlan is, ami már elkelt, ahhoz képest 8%-kal adja olcsóbban. Ha úgy vesszük az az egy felni 68% áron van.
Ez reális? Azért egy 10%-ra csak le kéne alkudni, nem?Egyébként máshol nem nagyon van ilyen felni, csak 40%-kal drágábban kopott és nekem nem jó méretű gumikkal, vagy ujszerű prémium, de szintén offos méretű gumival dupla áron.
-
chewycl
tag
Sziasztok!
205/75 R15 mèretben keresek terepgumit. Az autó (suzuki samurai) egész évben erdoben van használva. Mit ajánlanátok? Esetleg nézzek szét a használt piacon? Maga az autó sem ér sokat... Kap rendesen az élettol.
-
forceberg
veterán
-
jpm
senior tag
Van lehetőségem venni 1garnitúra hankuki téli gumit, szinte bármilyen min 16" méretben ("C"-s is) elég olcsón, nekem viszont nincs rá szükségem akit érdekel a lehetőség írjon rám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest