-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Felnit mivel erdemes kuldeni? Mi a legolcsobb verzio? -
-
TommyY2
tag
válasz Kornel #43097 üzenetére
215/60 R16. 23.000 volt darabja + felszerelés. Olasz gyártmány, a gumis esküszik rá és ő is azt használja.
Én is láttam hasonló tesztet, ott a legutolsó helyen szerepelt. Sajnos mindezt csak utólag.
Igaz, hogy olyat is láttam, ahol száraz és nedves úton az utolsó helyen szereplő kínai Triangle márka a műgyanta tesztpályán az első helyen végzett.
TommyY
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz TommyY2 #43111 üzenetére
Ránézve a kínálatra ( [link] ) egy Nexen-t olcsóbban ki lehet hozni, de utólag már szerintem kár agyalni ezen, használd, ha nem tragikus, akkor közlekedsz vele, legközelebb meg vagy benézel ide, vagy egy gyors pillantás az Árukeresőre, ott is elég szépen lehet szűrni.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz TommyY2 #43095 üzenetére
Egy tesztet találtam, egy selejtezőt, ahol az 52ből 49. lett - így értelenszerűen a rendes tesztig nem jutott el.
Valószínű olcsó keverék, ami szárazon gyenge, vizesen gyengébb, havon (?) korrekt; és elég gyorsan öregszik.Egy újabb, tipikus példa arra, miért nem érdemes a gumisra bízni a gumiválasztást!
Felénk is kíni szarokkal jár a gumis, munkás autón téli Taurus télen nyáron fent van. Nem kommentelném... Azt se higy húgomnak mindig hátra rakjs az öreg, kopottabb gumit, és hogy milyen gumikat ajánl az ismerösöknek.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
Ránéztem -évek óta először- a csak téi gumi tesztekre, konzervatívabb emberek kedvéért (sokszor kifejtettem erről a véleményem/tapasztalatom már).
Úgy nézem átlag méretben nekünk messze legjobb választás a Bridgestone LM005 és a Hankook icept RS2; jól látom?
Havon tűrhetőek, de a nálunk 99%ban uralkodó télen sokkal ügyesebbek a klasszik télies dobogósoknál - bár a B a legtöbb tesztet megnyeri ahogy nézem. Egy teszt a sokból. Szárazon 10 meg 11. a C TS860 és a GY UG9+/D WS5; míg a másik kettő első helyen van. 90/130nál rohadtul nem mindegy. Michelin meg kb középen.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
TommyY2
tag
válasz Kornel #43112 üzenetére
Ismét megnéztem a kínálatot. Ami ugyancsak meglepett, hogy ugyan olyan Momo W-2 típusnál, csak más méretű gumi esetében a tapadás már nem E, hanem C. Ez kissé megnyugtat, de most már végképp nem értem az egészet. Egyébként a másik autónkon is Momo van, azt is a gumis ajánlotta annak idején. Most már 5 éves, de abszolút nem kemény.
TommyY
-
nagyúr
Na berendeltem én is a Vredestein Quatrac-ot 205/55R16 méretben az Accordra. Kíváncsi leszek milyen, még sosem volt 4 évszakos gumim.
-
-
nagyúr
válasz tboy93 #43118 üzenetére
Na, most hívtak telefonon, hogy a webshop még ugyan úgy jelzi hogy van készlet, de amúgy már nincs, elvitték a teligumit.hu-ról az összes Vredi Quatrac 205/55R16 H-s gumit. V-s szett még van, de abból is az utolsók közül tudott adni. Így egy picit drágább lesz, 94 helyett 96 azt hiszem.
-
veterán
válasz tboy93 #43126 üzenetére
Csak tud 210-et.
Nem szentírás:
Figyelem!
Soha ne szereljen fel autója eredeti abroncsánál alacsonyabb sebességindexszel rendelkező gumit. Magasabb sebességindexűt viszont ellenben nyugodtan felszerelhet.
Felrakhatok-e autómra a gyártó által előírtnál alacsonyabb sebességindexű gumit?
A törvény tiltja olyan gumi felszerelését, melynek sebességindexe nem éri el a gyártó általi abroncsét. Ugyanez érvényes a terhelési indexre.
A téli gumik sajátossága
Felszerelhet olyan téli gumit, melynek sebességindexe egy betűbesorolással alacsonyabb a nyári abroncsnál. Ha gépkocsiján például V indexű nyári gumi van, akkor közlekedhet olyan téli gumikkal, melyek mutatója H.
Ennyi erővel Q-t is feltehetsz. -
-
nagyúr
válasz Dan-szan #43133 üzenetére
Szezon van, sokan vesznek ilyenkor gumit. Kíváncsi leszek mikor kapok majd időpontot átgumizásra
Használt 6 éves Michelin gumim egyébként meglepően jó állapotban van, még nem is repedezett. Minta is van rajta. Lehet felrakom egy tizesért apróra, valakinek füstölni jó lesz
[ Szerkesztve ]
-
Dan-szan
senior tag
válasz tboy93 #43134 üzenetére
A gumisra lehet több időt kell most várni, nekem szerencsém volt 2 napra adtak időpontot, de egy másik gumisnál már majd másfél hétről beszéltek itt a vidék fővárosában (Debi).
Egyébként én gondolkoztam a V-s gumin, olyan volt fent is de aztán maradtam a H mellett.Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
8
senior tag
válasz tboy93 #43122 üzenetére
Szép mese, szezonban az utolsó filléreket is kipréselik a vevőkből.
A nyárit majd tavasszal tedd fel apróra, prémium, nem is régi, szerintem 20-30 között simán viszik a szettet.
Sebességindex:
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
36. § (2) A járműre felszerelt gumiabroncs méretének, terhelhetőségének és sebességhatárának meg kell felelnie a jármű vonatkozó adatainak. Téli mintázatú gumiabroncsot szabad felszerelni a járműre abban az esetben is, ha annak sebességhatára alacsonyabb a jármű legnagyobb sebességénél. Ebben az esetben a jármű vezetőfülkéjében a gumiabroncs megengedett sebességére utaló feliratot kell elhelyezni.Tehát alacsonyabb sebességindexű nyárit nem szabályos használni, télit (és nyilván négyévszakosat) csak úgy, ha jelezve van a vezetőfülkében.
Más kérdés, hogy itthon a kutyát nem érdekli - addig amíg nincs valami vita a biztosítóval, mert akkor mindenbe belekapaszkodnak hogy ne kelljen fizetniük.
[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Dan-szan
senior tag
Ajjaj most akkor kezdjünk el félni? Mellveregetés 1 felvonás : Elkezdődött a tél....
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
ginola
addikt
15 méretben milyen téli gumi ajánlott,?
Keveset futok az autóval , a lényen, hogy jól tapadjon és lassan öregedjen. -
stefanitsr
senior tag
válasz Remekelek28 #42998 üzenetére
Én próbáltam, és katasztrófálisra sikerült, tényleg vidd el szakihoz
RS Type97B, SLR105 C, TM Mk23, DE M56A, M56DL, A&K M24, WE XDMc - NE PM-et írj ! mail: stefanits@gmail.com http://playtogether.worldofwarships.eu/invite/mqwb539
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Steam Deck
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mazda topik
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest