-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
18 éves felnit (Borbet) mennyire javasolt még télre használni? Egy-két padka sérülést (horzsolást) leszámítva nincs látható baja. Vagy inkább vegyek új felniket? Bár akkor már váltanék 17"-ra, de ahogy nézem az árak igencsak elszálltak.
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
raziel01
veterán
válasz Zsombe #43058 üzenetére
"A Borbet magas minőségi színvonalú alufelnik gyártója. Európai vállalat, amely több autógyártó első szerelésű felniket beszállító partnere. Az optimális végtermék eléréséhez minden tárcsát tesztelnek. A Borbet azon van, hogy minden termékük, mely a gyártócsarnokot elhagyja, tökéletes legyen. A keréktárcsákra 2 év festési és teljesítményszavatosságot ad a cég."
Pont az az alufelnik lényege, hogy tartósak, nem rozsdálnak. Nekem is 10 éves gyári alufelnim van. Köszöni szépen jól van.
-
MasterMark
titán
-
MC Pite
veterán
válasz polonic #43037 üzenetére
Igaz is, meg nem mindegy ha hóra való gumikat nézel?
Ha 160-200 napit biztonságban akarod letudni, ne a havas 1-5 napra súlyozz. Gy, Nexen, Nokian, Conti 4S abroncsait is vedd fel a listára. Michlin és Bridgestone közül a Michelint venném, vagy Gy vagy Conti. (De már kb 5 éve Gy 4S a téli gumi az autóimon.)bazsimano: +1 gyárira. Megjegyzem sok aftermarket alufelni kúpja a lemezfelniével egyezik(amikhez szerencsém volt), azaz ahhoz mégis kellhet 20 csavar. Télire gyárit vagy acélt szeretek használni, só miatt a gyári lakk (alunál); kátyúk miatt meg a könnyebb és sttapabíróbb acélfelnit.
Más: Ma voltam a 208al a ganpályán, kipróváltam (az autót és) a Kinergy 4S2-őket. Ugye ezek inkább nyáriasak, kíváncsi voltam a reggeli négy fokban és műgyantán milyen lesz.
Fékezésben egész jó, kapaszkodásban kőzépmezőny (40km/h; új Civic TS860al elérte felfelé a 62-őt, elsőkerekestől nem rémlik ilyen jó eredmény, vszínű ügyes az elektromos difije) irányíthatóság egész jó(47 sec a vegyes szlalom), aszfalton meg jobb mint a téli. (Többiekhez és korábbi tapasztalatokhoz képest.)[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
ngaba
aktív tag
Szó se róla, én is Goodyear gen3-at vennék, ha most vennék 4S gumit, és én is megsüvegeltem az első tesztek után. De... Amikor én először olvasgatni kezdtem a topicot (augusztus környékén), akkor az volt itt a mondás, hogy a Conti egy kiegyensúlyozott, "semmiben se jó igazán" gumi, nyáriasnak CC, téliesnek GY gen2 / Nexen kell. Most, hogy a jelek szerint mindenki a kiegyensúlyozottság irányába mozdul el, tehát egyre contisodnak, hirtelen elavult / télies lett a Conti... Nézd meg pl. a tirereviews-es tesztet, nincs érdemi különbség a Conti és a hirtelen sztár lett GY között. A GY vízen jobb, a Conti viszont aquaplaningban, a többiben meg nagyon hasonlók, illetve a Conti zajosabb, ahogy szokott. Ennyi. (A subjective diagramokat nem néztem, az nem érdekel.)
[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
válasz Kornel #43065 üzenetére
Ez az autobildes? Mert az általam emlegetett Tirereviews tesztben a GY száraz fékútja _még rosszabb_, mint a Contié (igaz, elhanyagolható a különbség), és összességében a GY egy elég hasonló guminak rajzolódik ki (az előző hozzászólásomban említett különbségekkel).
Ja, látom már, hogy az Autobild, és hogy száraz fékútban +3,4% a Conti fékútja. Az annyiból érdekesebb, hogy a gyakoribb méretet teszteli.
Ja, és hazudtam az előző kommentben: Szerintem ha most vennék 4S gumit, valószínűleg Quatracot vennék. :) (A prémiumok közül GY-t.)
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Kösz srácok az aggódást, ez éppen egy céges Honor 20 pro, egyébként saját célra kizárólag Xiaomi, már 6 éve.
Ez sem rossz, 7 óra SOT simán megvan, de egy csúcs Xiaomi jobb képeket csinál.[ Szerkesztve ]
-
-
erdey_a
addikt
Sziasztok, mi a megfelelő eljárás télen az alufelnikkel? Négyévszakos került a szekérre, így télen is alufelnin gurulunk. Létezik valami szer, amivel érdemes kenni, kezelni? Vagy mossam gyakran, aztán ennyi?
Vérboci
-
Kornel
veterán
-
-
8
senior tag
válasz erdey_a #43077 üzenetére
Ha van sérülés az alufelnin (ahol sérült a fényezés), ott minimálba meg lehet oldani a téli védelmet ha lekened a sérült területet színtelen körömlakkal. Előtte nyilván zsírtalanítsd az adott részt.
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
raziel01
veterán
[link] The Best Tire For Snow? Off-Road vs All Season vs Winter Tires
-
bozont
veterán
Üdv
Felkerült nekem is a téli, friss új abroncsokkal. Viszont most eléggé balra húz az autó, ha elengedem a kormányt az is kicsit balra áll. Talán a nyárinál is megvolt de nem ennyire. Elrontott centírozás tud ilyet okozni? Vagy inkább nézessem meg a futóművet? -
2ozzmexy
senior tag
válasz FireFox1996 #43080 üzenetére
Nem tudom hova jársz gumishoz, de ez BP-en olcsónak mondható... Nekem ennyiért csak a gumisarok szerel 16"-ra gumiszeleppel ütött súllyal...
Az átlag olyan 3-4000 HUF/kerékre jön ki, de nívósabb helyeken van pofájuk 5-6rongyot is elkérni egy abroncs szerelésért..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
válasz bozont #43085 üzenetére
Futómű, biztosan, ha egyébként nem ráz és nem szitál a kocsi. Ha jó a futóműved és jó a centrír, akkor 160-nál ha elengeded a kormányt (no nem teljesen, csak ne markold vérhólyagosra, fogd lazán) fut az autó egyenesen, de KI NE PRÓBÁLD!
Lézeres futóműbeállításra gugliz rá, mert ez kormánymű gond lesz, fejből megmondom. Vagy összekötő gömbfej, vagy alsószilent. Ha kerék baja van (felni/abroncs) akkor ráz, szitál, morog, dübörög.[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
raziel01
veterán
válasz 2ozzmexy #43089 üzenetére
Haver is volt egyszer drágább helyen. Azt hitte majd milyen prémium minőség lesz.
Alapvetően jól megcsinálták csak utána az út szélén mikor kereket kellett volna cserélni akkor 1 méteres erőkarral se tudták meglazítani. Ezért járok én olyan helyre ahol biztosan tudom, hogy nyomatékkulcsot használnak. Ha idegen helyre kell mennem valamiért akkor meg viszem a saját nyomatékkulcsomat és lehúzom 120 nm-el én ha látom, hogy nem azzal akarják. Képesek alufelnit is 300-400 nm-el meghúzni. -
bozont
veterán
válasz 2ozzmexy #43090 üzenetére
Nem ráz, pont most pályáztam kicsit, 140-nél is szép finoman gurul az autó. De érezhetően ellen kell tartani jobbra. Mondjuk 50-nél és 100nál is szépen előjön a balrahúzás. Csak az furcsa hogy most határozottabb a dolog, mint a nyárival. Bár az kicsit szélesebb mint a téli (gyári alu 195/55 R16), lehet az enyhít kicsit rajta?
A téli is egyforma, azzal gurult ki a gyárból. Az lemezfelni 185/70 R14.
Elég gyenge akkor ennek a kis Corsa E-nek a futóműve, ha 60e körül már hozzá kell nyúlni, pedig kerülgetem a kátyúkat (tavasszal már cserélve lett a jobb első kormányösszekötő, akkor elvileg kapott futómű beállítást).
Igaz, ebből az utolsó 25e km az én részem.De akkor elviszem megnézetni.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz bozont #43093 üzenetére
Előző szettel is ugyanígy húzott oldalra?
Ha állítva van a futómű, akkor legyen megnézve a 0° középállás diaggal a kormány rögzítésekor, illetve kalibrálni kell a szervót is tudtommal (Fiat Grande Punto vonalról, de ugyanaz a platform, szerintem egyforma a procedúra) Toronycsapágy, stabpálca, rugó törés is előfordul, érdemes ránézni állítás előtt.
[ Szerkesztve ]
-
TommyY2
tag
Sziasztok!
Most vásároltam a gépkocsimra Momo North Pole W-2 téli gumiabroncsot. A gumisom ezt ajánlotta, egyébként ő is azt használja. Sajnos csak utólag láttam, hogy a tapadása E kategóriás.
Van valakinek konkrét tapasztalata ezzel a gumival?
TommyY
-
Kornel
veterán
Mennyiért "ajánlotta", milyen méret?
A 2020-as Autobild első körös fékút teszten a 49. lett az 51-ből: [link]
[ Szerkesztve ]
-
zsolt1225
aktív tag
Sziasztok,
segítsetek kicsit. [link] Ezek kb. milyen mélységűek lehetnek? Tulaj szerint kb. 2000km van benne. DOT 4219
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest