-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Reggie0 #30746 üzenetére
FB-on láttam egy posztot hol pörögnek a srácok (egy áruház parkolója), így csatlakoztam én is de ők már kifulladtak, így csak ketten körzőztünk egy BMW-s sráccal. Egyszer csak sziréna hang közelről és mint a filmekben elém és mögém is beállt keresztbe 1-1 rendőrautó. Elém H Astra mögém egy Duster amin jót nevettem magamban, mert azzal a két fostalicskával akkor sem érnek utol, ha nem egyforma gumim van (bocs de ez nálam most beakadt ). Aztán jött az igazoltatás (a másik sárcot is lekapcsolták), tudom-e miért állítottak meg stb-stb. Jó fejek voltak kérdezgettek a kocsiról, megdicsérték, hogy korához képest milyen jó állapotban van, stb. A végére egészen összehaverkodtunk a fiatal rendőrsráccal és a 30k és 3 büntetőpontból a végre 10k és 0 pont lett csak a "jutalmam". Mondta, hogy sajnálja de muszáj intézkedni, mert a közelben lakók hívták ki őket, zavarta őket a hang és figyeljek, hogy legközelebb csak magán területen csináljak ilyet (az áruház parkoló közforgalom részére átengedett terület, ahol ugyanúgy érvényes a KRESZ mint közúton).
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
Neked könnyű, mert becsületes, konfliktuskerülő fizimiskád van. Engem tuti felcsaptak volna a motorháztetőre.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
kenguru99
senior tag
Do You Need Winter Tires If It Doesn't Snow?
Pontosan erre az eredményre számítottam.
-
-
veterán
válasz #46372352 #30751 üzenetére
2014. 3X. heti gyártású Dunlop WinterSport 4D téli gumim van; tavaly télen még pöpec volt; viszont idénre elfáradt, hiába 5 mm-es még. (hűvös, száraz pincében tárolom, állványon)
Sónedves (semmi hó, csak nyirkos a só maradványától) aszfalton provokálva megy mindenfelé; bedobtam körforgalomba, 4 kerékkel csúszott a kiemelt szegély irányába, alig bírta megfogni az ESP.Elgondolkodtam azon, hogy jövőre inkább veszek erős középkategóriát és cserélem 2 évente, mint hogy prémiumot 4-5 évre kalkulálva. Még nem döntöttem, ennyi időre nem szoktam megtartani autót. Bár lehet, hogy a mostani vassal kihúzom az értelmes* elektromos autók megjelenéséig.
(* = megfizethető, normális hatótávú)
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz focvis #30763 üzenetére
Ismerős meg azt mondja, ő inkább vesz 8 éves prémiumot használtan, mint újan kínai-indiai-bármi középkategóriát....
Mondtuk is neki, hogy elég érdekes hozzáállás, mert szerintem pl. az Apollo, vagy nagy márkák almárkái is kínálnak bőven normális gumit.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Doki16
addikt
válasz Graphics #30767 üzenetére
Itt például tökéletesen látszik, hogy az összes új téli guminál rosszabb a használt téli. Pedig itt "csak" 5 évesről van szó.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
lacos001
senior tag
válasz Motion_Blur #30762 üzenetére
Cseszhetem, minden tiszta....
Látványnak és a gyerekkel szórakozni nem olyan rossz. -
Doki16
addikt
válasz forceberg #30776 üzenetére
Érdekes teszt lenne az is. Meg se tudom tippelni, hogy mi lenne. Annyira más szerkezetűek, hogy bármi előfordulhat. De tuti azok is rosszabbul szerepelnének.
(#30777) Motion_Blur: Ott akkor nagyon vigyázni kell a négyévszakossal. De pár napig ki lehet bírni az évben
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Viszlát #30772 üzenetére
Igen de végülis nem (csak) a saját sávomba kanyarodtam, illetve az irányjelzés is elmaradt...
Nem tudom a BMW-s srác menyivel úszta meg, teljesen külön szeparáltak minket. Az vt a mákom, hogy a másik rendőr a másik srácok szórakoztatta, a többiek meg fáztak és visszaültek a kocsijukba melegedni, így kellemesebb légkört tudtam kialakítani.#nincsbennetarcsi
-
kisza25
félisten
-
athomi
veterán
Tegnap este előttem egy Octavia a nyári gumijaival igen durva küzdelmet folytatott a hóban.
4wd nyári vs 2wd téli ha még nem lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
realist
őstag
Van esetleg valakinek a mostanság tapasztalható hó helyzetben Bridgestone Weather Control A005 gumival gyakorlati tapasztalata?
-
őstag
válasz realist #30783 üzenetére
Mindenkit próbálunk rábírni erre a gumira hogy tesztelje nekünk De nem emlékszem hogy valakinél sikeres lett volna ezen törekvés. De kevés teszt alapján még "nyáribb" mint a CC. De engem is érdekelne (CC +-m van, bár szerintem utóbbi 2 tél után még nyáriasabbat nem veszek).
-
Doki16
addikt
válasz Tom1939 #30784 üzenetére
Az a baj a télies keverék meg nyáron nem lesz jó. És többségben van az évben 7 fok fölött a hms.
De a tesztek nem azt mutatták, hogy jobb a A005 havon mint a CC+?
Már nem emlékszem, hogy kinek, de van itt a topikban olyan ember akinek Bridgestone van a kocsiján.A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
őstag
válasz Kornel #30785 üzenetére
Kocsiban csak az előre kiszámítható izgalmakat szeretem (azaz ha megnyomom a gázt és megy mint az állat az jó, de ha csúszkál amikor nem számítok rá az nem)
Uncsi vagyok
Doki16: A CC+ teljesen jó volt nyáron. Ennek a guminak csak akkor van esélye nálam ha nem rosszabb télen és jobb nyáron. De mostanában arra hajlok hogy ha elviselhető lesz a nexen a jazzen nyáron és lesz méretben akkor olyat veszek az scrossra is és 2 évente cserélem.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BigBlackDog #30789 üzenetére
Nexen esetében lehet hogy kukáznám (téliesebb és nyilván a nyár meg fogja viselni, ne legyen senkinek semmi baja az én általam eladott gumi kapcsán).
De úgy látom nincs még nexen scross méretben (legalábbis itthon még nem láttam, mondjuk annyira nem is kerestem).
-
BigBlackDog
veterán
válasz szőröscica #30791 üzenetére
2 évente egyébként is el kéne menni a gumishoz, legalábbis nem árt szvsz ilyen időközönként egy centrír. Meg aztán van az a felfogás is, ami szerint két évente nem gumit, hanem autót is cserélünk.
-
őstag
válasz szőröscica #30791 üzenetére
Ez nettó ugyanaz mint cserélni 4 évente mindkét szettet. Szóval kényelmi szempontból ez már nem olyan sok.
-
Graphics
Jómunkásember
Felkerült a Jazz-re a Vredestein Quatrac 5.
Ég és föld a fent lévő Hankook Kinergy Eco-hoz képest, utóbbi már kanyarodás közben is meg-meg ugrott szűk íves fordulásnál, gondolom annyira kemény volt az anyaga...
Az új gumi halk, könnyen fordul, jól tapad, jó vétel volt.
Tegyük hozzá a Hankook nyári , van még rajta minta kopásjelzőig 3 mm biztosan, szóval tartalékosnak tökéletes vész esetére.
De ténylegesen kényelmesebb megoldás a 4 évszakos, majd még egy Jazz facelift felnipárost kell szereznem, hogy félévente tudjam cserélni az első-hátsókat
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
speedernet
aktív tag
Nézte már valaki közületek hogy szomszédos országokból nem lenne e kedvezőbb gumit venni?
Vagy akárhonnan európábol
Gondolom adott típus ugyan olyan mindenhol. -
Viszlát
addikt
válasz Tom1939 #30796 üzenetére
Már akinek megér ennyit a 4 évszakossal járó kompromisszum.
Ha már kényelem, akkor két szett felni télivel és nyárival, tárolás a gumisnál, évi kétszer 20 perces program, hogy időpontra odagurulok és átteszik az éppen aktuálist. Mind anyagilag mind ráfordított időben bőven megéri a kompromisszummentes közlekedés.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
BigBlackDog
veterán
válasz Viszlát #30798 üzenetére
"...kompromisszummentes közlekedés."
Nem vitaindítónak, de tényleg, csak eszembe jutott valami. Két évvel ezelőtt nem négyévszakost használtam, hanem téli-nyári szettet. Ott is megvolt évente az a néhány nap, amikor azért nem indultam olyan magabiztosan útnak. Egyrészt tipikusan szeptember-október tájékán, az első fagyok környékén szoktak lenni, mikor bejönnek a hajnali -2-1 fok körüli hőmérsékletek és a párásabb idő. Ilyenkor még nyári van fent, mivel napközben azért simán volt, hogy 20-25 fokos, napsütéses időben jöttem haza. Reggel viszont érezhetően csúszkált már a nyári gumi intenzívebb gyorsításnál, kanyarnál. Illetve még jópárszor megesett, hogy február-március tájékán, napközben a "meleg", napos időben mászkáltam a télivel. A nyúlóssága eléggé feltűnő volt.
Most, négyévszakossal ezeket nem tapasztalom, tavaszi, nyári, őszi időszakban nem volt gondom. Egyedül télen van hátránya számomra, de legfeljebb hó esetén marad a home office (igen, ez nem mindenkinek opció, megértem). Szóval el tudok képzelni olyan felhasználási módot, ahol ugyanakkora "kompromisszum" van a négyévszakosnál és a külön szetteknél is. És értelemszerűen lehet szvsz lehet kisebb a "kompromisszum" a négyévszakosnál és a téli-nyári szettnél is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest