- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Nekem egy 2012-ben gyártott Pirelli SnowControl 3 W190 van a kocsin, ezt adták hozzá, amikor vettem nyáron, profilmélysége még szinte gyári.
Ma reggel fél 7 körül még felénk sem volt letakarítva semmi, csak a kocsik taposták le a havat. Ésszel vezetve városon belül egyetlen egy olyan kereszteződés volt (12 kilométeres távon), ahogy rendesen össze kellett szednem, de ott is csak azért, mert hirtelen kanyarodtam ki egy másik útra, talán még egy kis szándékosság is volt benne.
Azért persze érezni lehetett pár helyen, hogy tapadáshatár környékén mozog, de semmi váratlan nem történt. ABS-re nem volt szükség, a menetstabilizátor ikonja is csak néha-néha villant fel lámpától való elindulásnál.Ez persze nem jelent semmit, mert egy téli gumi mégis hogyan máshogy viselkedne ilyen helyzetben? Csupán a kolléga 4 évszakos tapasztalatait szerettem volna kontrasztba helyezni. Pedig aztán a Quatrac 5 inkább téli keverék, nem?
"Less but better" - Dieter Rams
-
stickermajom
addikt
[link] Erre esetleg van valakinek ötlete? Fél tenyérnyi helyen lemállott a lakk a felniről. Javítható, vagy az egészet kell újra? Illetve mennyi az anyagi vonzata egy ilyen műveletnek?
-
choco01
addikt
válasz szőröscica #17202 üzenetére
Igazából a kettő majd nem ua. csak papíron jobb a Q5.
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Kornel
veterán
Na hóban kevés az apollo.
Friss havon ugyanaz, amit a q5-ösről irtak előttem, vonoero és fekezoero az a elég kevés van.
ABS asr dolgozik rendesen.
Ellenben latyakon meg bírta a strapát, az M0-an 80-100 között mentem, voltak nálam sokkal lassabbak is.
Ami biztos, hogy hóra nem valo, bár most a TS850-hez hasonlítom, legutóbb azzal mentem hóban a mondeoval. -
kisza25
félisten
válasz Kornel #17207 üzenetére
na most akkor ennyiből lehetne nyári gumid is, latyakban az is jó, hóban az is csúszik
Tegnap mellékutakon szórakoztam ts 850-el, 60-80 satufék 90fok másik utcába be, teljes volt a kontrol a kocsi felett, minimális abs darálás, kicsi oldalcsúszás, kigyorsításnál rendesen kellett tolni, hogy kipörgésgátló beavatkozzon.
Meredekebb dombok alján is simán megállt és dombnak felfelé is padlógázzal el lehet indulni, mondjuk ott már villogott a sárga visszajelző rendesen
Asszony nem értette mit vigyorgok amikor hazaértem
Egy tükörjeges stop táblánál azért volt darálás, de vissza kapcsolgatva meg tudtam állni[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
veterán
válasz stickermajom #17204 üzenetére
Szvsz telibe szokták javítani. Homokfújatni kell, majd fényeztetni, tippre 7-10 ezer Ft.
Vagy hagyod így.Alternatíva, hogy Te s.k. lecsiszolod - én magam nem vállalkoznék rá.
Ha nem fontos, hogy nagyon szép legyen, akkor esetleg óvatosan lecsiszolod a lakksérülés peremét finom csiszolópapírral és lelakkozod a hiánynál. Lakk-sprét tudok adni kölcsönbe - metálfényezésre valót. Kicsit gány, de óvni fogja a felnit.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz focvis #17212 üzenetére
Köszi, legalabb van fogalmam az egészről. Lehet, hogy erre a szezonra hagyom még. Többinek nincs nagy baja, de akkor már inkább az összeset fújatnám újra.
Szerk.: Ez a lefújósdi is megérhet egy próbát, hátha. Bár így is csak közelről feltűnő szerencsére.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
picit elgondolkodtam. Jövő nyáron kellene vegyek így is úgy is új nyári gumikat. A dilemma az az, hogy frissítsem-e az autóm kinézetét: pl. egy r17re váltással (mondjuk tudnék egy szett szép felnit 80k körül teszemazt és hozzá néztem most van kumho ecsta xs ku36 gumi 10k/db áron, persze nem tudom, hogy ez jó gumi-e) vagy maradjak az r16ok és arra ajánlotok nekem valami gumit? jelenleg continental premiumcontact 2 van rajta ha minden igaz, ezzel meg vagyok elégedve néztem is mostanit az 5ös szériát 22k darabja, ha esetleg nincsen másik alternatíva és marad az r16 akkor azt fogok venni, de ha javasoltok mást akkor azt is megrágom.
Azért jött az a döntés, hogy marad amúgy a conti, mert nem okozott csalódást számomra egyik esetben sem.
Szóval az a lényege az egésznek, hogy pl. az a 4db conti 90k környékére futna ki, na most ha "váltanék" r17re nem lenne jelenleg sokkal nagyobb a költség 90k a felniszett + 50k ez az ecsta (persze ha az jó gumi) és akkor csak annak a többlete lenne, feltéve ha nem értékesíteném a mostani szettemet.
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
szőröscica
addikt
válasz zsolt19900 #17216 üzenetére
Szerintem felesleges, a komfort romlana ezeken az utakon. En kisfelni-parti vagyok
-
veterán
válasz zsolt19900 #17216 üzenetére
10 ezerért a 17"-es Kumho - jól gondolom - használt? Mert ha új, akkor az vmi hihetetlen bestbuy, meg kell venni.
Használtat használthoz, újat újhoz hasonlíts.Passatra szvsz nem vészesen nagy a 17".
-
zsolti1902
aktív tag
Sziasztok.
Az emagon most akciós a Michelin Alpin 5. Lehet valami hátulütője, hogy 5K-val olcsóbban adják?
(Pl Régi vagy eltérő DOT számos, esetleg más?)
Magáról a típusról csak jókat olvastam!Köszi!
My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB
-
Qru
MODERÁTOR
válasz zsolti1902 #17219 üzenetére
Nyugodtan vedd meg. Az A5 friss fejlesztés nem lehet régi DOT-os.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
zsolt19900
őstag
válasz focvis #17218 üzenetére
belinkelem, nem titok ha elfogyasztja a fórum elfogyasztja de még találtam egy lehetőséget, de az is kérdéses számomra.
böngészgettem még egy két oldalt és figyelmes lettem arra, hogy conti premiumcontact 2 2db 205/55r16 20k és ebből az 5ös sorozatra is 2db árra (ha jól értem, de írtam nekik) 32k írtak, de az 215 széles. Namármost 2 kérdés is felmerült (hát ha ti is tudtok ötletelni): feltehető-e pl. első tengelyre a 215 széles prct5 hátra pedig a 205széles prct2? tudom 1 kemény centi a különbség, de azért megkérdezem, továbbá józan paraszti ésszel gondolkodva a prct2 nem mai játékos típusát illetően, lehet ez friss dotos gumi? (mondjuk erre is rákérdeztem, de ide is beteszem a kérdést)
szóval nagy a dilemma, jövőre váltanom kell mindenképp mert megöregedtek a gumik.... és szerintem az a kumho új gumi a (tuti kamu 45k-s leárazott áráról) 10k darabárával, de hát ott van, akciós aztán kész.
Szóval vagy-vagy (de hozzáteszem Morris is ugye váltani szeretne r17ről, mert nem tettszik neki a komfort és ugye ő is passatozik )
mert ha a contik feltehetőek a szélességbeli különbségtől eltekintve és a 2es szériás lehet friss dotos akkor 60k alatt megáll az egész mutatvány.
szóval nem tudom
[ Szerkesztve ]
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
félisten
válasz zsolt19900 #17221 üzenetére
*Raktár-készlet: 1
Innentől nincs miről beszélni
-
zsolt19900
őstag
válasz szabonagyur #17222 üzenetére
nabasszus tényleg, automatice azt néztem, hogy kosárba xy darab aztán gondoltam akkor már van annyi
akkor a kérdésem inkább átterelődik a 2. részre, hogy az a conti páros jó lehet-e úgy, van van esetleg más márka más alternatívákkal?
-
szőröscica
addikt
válasz zsolt19900 #17223 üzenetére
Szerintem nem jó ötlet, az pedig különösen nem, hogy hátra menne a rosszabb, öregebb gumi.
Keress a gyári méretedben valamit, mondjuk Michelin Primacy 3-t vagy Primacy HP-t. Sokkal tartósabb, mint a Contik.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz zsolt19900 #17223 üzenetére
Minőségi 205/55r16-nak a darabja szokott 20 ezer körül lenni. Tavasszal akciózzák őket.
Ha nem muszáj, nem tennék eltérő méretet az első és hátsó tengelyre.
-
zsolt19900
őstag
válasz focvis #17225 üzenetére
joamilestoné: egyelőre senki nem mondta, hogy rosszabb vagy öregebb stb. nem tudom miből gondoltad, egyelőre az is kérdés számomra, hogy jobb-e vagy kb. ugyan azt tudja az 5 ös sorozat, mint a 2-es?
Focvis: mi történik kb. ettől az 1cm eltéréstől? nem úgy viselkedik a két abroncs megcsúszáskor stb? mert akkora nagy eltérésekre én személy szerint nem tudok gondolni, mintha mit tudom én milyen gumikat tennék fel első és hátsó tengelyre.
Megvárom én a tavaszt azon ne múljék ha marad az r16 akkor azt még el is kell vinnem felújíttatni, mert nincsenek valami tökéletes állapotban sajnos.
-
félisten
5.5Jx14 ET55 lemezfelnit keresek, de mindenhol ez a méret ET45-el van csak. Mekkora gondot jelenthet ez?
-
veterán
válasz zsolt19900 #17227 üzenetére
történik kb. ettől az 1cm eltéréstől?
Szerintem se sok, de elsőkerekes gépen szokatlan, általánosan nem bevett megoldás.
Időnként célszerű megcserélni a tengelyek közt a kerekeket, így 1x elől, máskor hátul lesz a szélesebb. Fura.@szabonagyur: 1 cm-rel beljebb lesz a kerék -> nem előnyös,; rossz esetben beleér valamibe.
Ez még a Honda City?[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
rbalint88
addikt
válasz zsolt19900 #17221 üzenetére
Szerintem ha olcson es jol akarod megoldani a kerdest, vegyel egy szett hankook ventus prime gumit. Oreg biztos nem lesz, mert '16-os megjelenes, szoval ha gyartas elejit kapsz se lesz tultarolt. 70 alatt megvan a garnitura es fasza gumi, pc2 szintet biztosan megugorja. Passatra feleseges a peresites, attol se lesz versenyauto, de a futomuvet szetkurja es kenyelmetlen lesz. Tapasztalat, b5.5 volt 18"-lal is, nem jo. 16" boven eleg ra, Pirelli P7 cinturato nagyon jol mukodott rajta, fogott mint a ragaszto.
Ja, mai elmenyek, tapasztalatok: szomszed a fiskerre valami yokohama suv negyevszakost vett, mert teli nincs ra (22"). Siman ki tudott menni vele a havon, tok jol elkozlekedett.
Asplashen a hankook rs2 is allandoan kiporgott kicsit nagyobb gazra. Szerintem erre barmit rakhatnek, nem tenne csodat. Futomu ennyit tud, kis onsuly, csirke gumi, alapjarati nyomatekszegenyseg miatti porgeteskenyszer erre eleg. Mondjuk egy sperr segitene
Kivancsi vagyok, mit fog kezdeni az apollo a dizel powerrel, ha kesz lesz az alfa es lesz meg teli utviszony. Annal mondjuk oriasi segitseg, hogy alapjaraton, gazadas nelkul el lehet indulni vele emelkedon is... -
zsolt19900
őstag
válasz rbalint88 #17232 üzenetére
nem is volt szó itt nagy peresítésről csak ez a lehetőség van azon az oldalon és így 60alatt meglenne a szett gumi
ebből a hankookból tudsz linket adni, hogy hol érdemes venni? és hol lenne meg 70ből? továbbá akkor ezt nem a 2es premiummal, hanem az 5össel kellene összevetni mert azt találtam 22kért, attól is jobb gumi ez?
-
rbalint88
addikt
válasz zsolt19900 #17233 üzenetére
Attol valoszinu nem jobb, viszont nem is 22k, hanem 16-17 en auto-stop.hu-tol vettem.
-
zsolt19900
őstag
válasz rbalint88 #17234 üzenetére
és amit írtál a p7 azzal mi a helyzet? az is jó gumi? ez a p7 cinturato amiről szó van? mert láttam az is 20 alatt van és abban a shopban amit te mondtál találtan premiumcontact5 öt 20k ért, szóval már az sem 22k csak azért húz a szívem annyira a contihoz mert a 2esnél csak jobb az 5ös és ha már bizonyított a 2es akkor miért ne de a hankook ventust is rágom erőteljesen
-
Motion_Blur
félisten
Kicsit akkor itt most megrogyott a 4évszakos "mese".
Én kb. 15 ezret megyek évente, kb. 6 év alatt koptatom le a gumikat, mire meg is öregszenek. De még azért el tudom adni őket. Semmilyen logikus érv nem szól amellett hogy vegyek 4évszakost, egyedül a kerékcsere költsége. Azt meg pont lesz*rom.
Nem tudom hogy mondjuk amikor 35-40 fokban megyek a horvát szerpentineken a 60 fokos aszfalton, mit produkál a 4évszakos és főleg meddig. Mert ugye muszáj puhának lennie, és akkora hőmérsékleten szerintem az a gumi felhólyagosodna.... Hóban meg nagyjából kuka, szóval én még mindig nem vagyok meggyőzve.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
evo87
őstag
válasz Motion_Blur #17236 üzenetére
Nem tudom. Lehet, hogy hirtelen felindulásból írtam, és lehet, hogy túl szőrös szívű voltam... kollégám a dedikált téli gumikkal is hasonló élményekről számolt be a friss, letaposott hóban. Tehát az is lehet, hogy túlzó elvárásaim voltak a 4évszakosokkal kapcsolatban.
Utólag belegondolva egy mindösszesen 2-3 óráig érvényes, szélsőséges időjárás volt ami kiváltotta a heves érzelmeket, mert egyszerűen azt vártam el a realitásoktól elrugaszkodva, hogy az aszfalthoz hasonló taőpadás legyen a jeges havon is. Ez nyilván a legjobb téligumival sem teljesül, a ffriss havon azzal sem lehet a nyári körülményekhez hasonló tempóban közlekedni (nyilván majd jönnek mindjárt akik megmondják hogy de ők hóban is 130 km/h-val mennek).
Mindezek tükrében enyhültem a gumival kapcsolatban, hiszen azóta is általánosságban nagyon is jól teljesít. Ami tény, és dicséretet érdemel, hogy vizes úton és a száraz, -10 alatti körülmények között is remekül teljesített, csak ugyebár a jót hajlamos megszokni és természetesnek venni az ember.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Kornel
veterán
válasz Motion_Blur #17236 üzenetére
Hát most nem tudom én se, most szakadó hóban hókásás úton 90-100 között jöttem a nulláson hazafele, lehet csak rég láttam havat.
Ha nem padlón indultam ma a havas parkolóból a havas mellékutcán ki, akkor nem dolgozott se ASR, se normális megállásnál az ABS, lehet csak a vezetési stílusomat kellene átgondolni. -
gg72
veterán
Ma nekem is volt lehetőségem élesben tesztelni a Michelin CC-ket Eplényben, friss hóban, letaposott hóban, latyakban egy 1.6-os Hyundai i30-on. Összességében elégedett vagyok velük, mindenová eljutottunk és feljutottunk, a legrázósabb rész egy emelkedős utca volt, ami alul murvás, erre esett rá reggel az eső, kicsit rá is fagyott, majd jött a hó. Itt én bénáztam, ugyanis nem vettem elég lendületet, az utca közepén megállatm és hát onnan csak nehézkesen tudtam feljönni, de sikerült, másodszor jobban taktikázva nem volt gond. Ugyanitt egy Astra téli gumikkal hasonlóan megszenvedett.
Sajnos nincs összehasonlítási alapom, mert a kocsin nem voltak még "igazi" téli gumik, de ahogy korábban mások is írták, szerintem visszafogotabban közlekedve teljesen vállalhatóak.
Nálunk amúgy azért is esett a választás 4évszakosra és CC-re, mert éves szinten csak max.8ezret megyünk az autóval, azt is leginkább nyáron, autópályán és városban, télen egy-egy síelés szokott összejönni, mint most is.Vizen amúgy tényleg parádés a gumi, idefelé BP-től Veszprémig özönvízben jöttünk, sok vízátfolyás is volt, de a gumik csodásan fogtak.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Nem lesz ma Eger, holnap így keresek valami havas részt.
Mátra, vagy valami. -
belaazallat
addikt
Üdv!
Ma 10 cm-es hónak köszönhetően teszteltem megint a bő 1éves CC-ket.
Városban a felsózott letaposott úton, a kásás izén gyakran megúszik, tojáshéjakon lépdelve lehet közlekedni, ott ahol letolták és újra havas ott rendben irányítható. Ahol nem volt sózva sem takarítva, ott meg alig lehet megcsúsztatni.
Mondjuk a Volvo V40 1.6 nem egy sport autó!
A kép a teherpályaudvaron készült, ott van hely állatkodni. Egy meredek emelkedő is van ott, simán felment rajta, igaz esp közbe-közbe avatkozott.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
addikt
válasz belaazallat #17246 üzenetére
Régen volt már, mikor még középsuliba Egerbe jártam, de a pályaudvaron nem macskakő van? Az azért csúszik rendesen hó nélkül is.
-
belaazallat
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest