- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
evo87
őstag
válasz kisza25 #17150 üzenetére
Én a Láncserre Quatraq5-öst csattintottam fel novemberben. Alapvetően szkeptikus voltam, sosem használtam még 4évszakost, csak dedikált téli vagy nyári gummát. Pozitív csalódás volt eddig, korrekt, halk, még a nagyon hidegben is vállalhatóan tapadt, mind fékezéskor, mind kanyarban. Tehelésváltáskor, gázelvételre azért megúszik már tempósabban. Nyári képességekről nem tudok nyilatkozni sajnos.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Qru
MODERÁTOR
válasz kisza25 #17150 üzenetére
Nekem a másik kocsin TS850-van de hiába azonos méret mint a CC nem objektív a hasonlításuk mert az egyik egy durván orrnehéz esetlen dízel FWD-s autó a másik meg egy Impreza. Tehát leginkább az almát a körtével és mivel nem mértem ezek csak érzések/benyomások:
Vízen nagyon stabil, veri a TS850-et és főleg fékútban jobb. Havon az elindulással még meredek emelkedőn sincs gond (bár nagyon nagy hóban nem próbáltam még). Havon kicsit odalépve oldalirányba hajlamos csúszni meg a fékút is hosszabb érzésre mint a TS850-el.
Összességében: hóban arra elég hogy ne ragadj ott sehol, bőven vállalható szintet hozza de nem téli gumi.
Melyiket? Nagyon egyszerű: ha alapvetően nyári kell mert nyáron mész sokat akkor CC, ha alapvetően téli kell akkor meg Vredi Q5 vagy bepróbálhatod az Apollo-t is.
#nincsbennetarcsi
-
choco01
addikt
válasz kisza25 #17148 üzenetére
Nekem teljesen jól viselkedik a CC mentem vele havazás közben amikor már volt egy 10cm de még szakadt és még nem sóztak meg semmi, sok helyen enyém volt az első nyom, ilyenkor jobban kellett figyelni, meg nem szabadott annyira lőni neki, de nem hirtelen vesztette el a tadást akkor sem.. A lesózott lejárt de még havas részeken meg a felére csökkentek a fékutak a friss esethez képest.
Nem bántam meg a vételt, bár azt nem tudom hogy meredekebb lejtőn hogy bírnék felmenni, de majd kipróbálom.Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
kisza25
félisten
köszi mindenkinek jöhet még
a CC sanszos, mert többet lenne használva nyáron, de még az ára miatt győzködnöm kell magam.más: na most délután találtam egy érintetlen havas parkolót (már nem az ), egy régi élelmiszerbolt parkolója volt ~100m x 100m-es, már tudom mire jó a menetstabilizátor , eddig egyik kocsimban sem volt, most leteszteltem rendesen, azért nem gyenge, hogy padlógázzal megcsúszás nélkül el lehet vele gyorsulni, én mindig azt hittem a seggét szedi össze a kocsinak, de ezek szerint az csak hátsókerekesekre vonatkozik Azért ez a ts 850 tapad rendesen, 90 fokos kanyarok kellettek, hogy kicsit megússzak oldalra, de akkor is simán lehetett uralni, pedig azért 1,4 tonna a kocsi és relatív hosszú (i30 cw)
Ja és satuféknél is csak 1x úsztam meg kicsit, mert valami nagy gödröt elkaptam, de pillanatra leléptem és vissza a fékre már simán egyenesben megállt, a fékerő elosztó is egész jól produkált[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
TayRol
nagyúr
Hali,
Kellene téli gumit vennem, de elég hülye a méret: 205/55R17. Van valahol valami jó ár/érték arányú?
-
spiky03
veterán
Van itt olyan akinek Hyundai i30-asa van és 2007-2011 közötti benzines és van benne ESP és kint parkol?
Ha igen kérném, hogy írjon egy PM-et mert lenne egy érdekes kérdésem.
Köszönöm szépen!
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
veterán
Amit múlt héten vettem autót azon Nokian zLine van a nyári keréken (235/40r18), kb. 300 km-t mentem vele a mostani nagy mínuszokban, így a tapadását annyira nem próbálgattam. Zajosnak zajos, de nagy a méret is, ami eleve zajosabbá teszi.
Milyen Vectra? Ha Vectra B, akkor 205/55r16 kell rá. Így még kedvezőbb is lesz az ára.
[ Szerkesztve ]
-
baluka6
aktív tag
válasz TayRol #17160 üzenetére
Szia,
Nálunk céges autók ugyan ilyen Scenic-ek, azokon 16-os felni van 205/60 R16 gumikkal. Ebben a méretben a Hankook W320 ~23 ezer körül van/ db. Kb 40 ezret spórolsz a 4 gumin, anniyért bőven kapsz 4 lemez felnit és utána pár évig gumishoz sem kell menned, mert tudod otthon cserélgetni a kerekeket.
De ez csak az én véleményem.
-
veterán
4 db Vectra B-m volt, ezek gyári kerékmérete:
- 1.6 16v - 185/valami R14 - nem emlékszem pontosan, de gondolom akkor /70
- 2.0 - az alap 195/65R15 helyett a feláras 205/60R15-tel kértem
- 2.0 - 205/55R16
- 2.6 - 205/55R16A 185/70R14-nek simán váltómérete a 205/55R16 és lényegesen olcsóbb a 205/50R16-nál. A döntés a Tiéd!
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
Michelin Alpin A5 ajánlott gumi?
-
evo87
őstag
Azért ma reggel a mínusz 12 fokban a forszírozottabb kanyarokban már érezhetően csúszott a Vredestein Quatrac5... nem örültem neki.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Skillet
addikt
ehhh
rossz döntés.
205/55/16-ot rá! hidd el!
az idétlen méreteket meg felejtsd el, ha lehet(#17180) focvis
hja, nézze csak meg ott is. aztán vegye az olcsóbb és ésszerűbb méretet. utána a drága és az olcsó különbözetéből hívjon meg minket valamire[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
veterán
válasz focvis #17180 üzenetére
Jól van, értem én, hogy ez is gyári méret a verdára, de akkor hogy a répában lehet, hogy a 185/70-nek pontosabb váltómérete a 205/50, mint a 205/55, mégis ezzel szerelték? A kettő kerülete közötti különbség nem elhanyagolható.
Ha ez alapján nézed, egyértelműen a /50 a nyerő:
[ Szerkesztve ]
-
evo87
őstag
válasz rbalint88 #17185 üzenetére
Nyilván bizonyos felületen már mindegy milyen gumi van a kocsin, elkezd csúszni.... de ilyenkor mindig motoszkál az emberben az, hogy vajon dedikált télivel és azok közül is egy közép meg egy prémium márkával hol lett volna a határ ugyanazon körülmények között.
-
Killer01
őstag
Én is állatkodtam picit reggel a -14 fokban a WR D4-eken... nem akart csúszni
-
máyköl
veterán
Semperit Master-Grip 2. Gondoltam megcsúsztatom a verdát kicsit, de nem jártam sikerrel, állat ez a gumi...
-
veterán
válasz Killer01 #17187 üzenetére
Tegnap -9 fokban megpadlóztam az autót az enyhén kanyargós Margit körúton -> 4 kerékkel sodródtam gázelvételig. ESP van. Dunlop Winter Sport 4D.
Szerk: a guminyomást még be kell állitanom, kb. 3 bárra fújtam a gyári min 2,4, max. 2,8 helyett. Ez biztos csökkentette a tapapdást.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
Ez azert egy sokosszetevos dolog. Fugg az autotol, a gumitol, gumin belul is XL vagy sima, stb. Szerintem egy jo negyevszakos ott van, ahol a dedikalt gumik kozepe kb. Szoval itthon az atlag 60-ra kitablazott kanyart negyevszakossal 75-tel tudod biztonsagosan bevenni ebben az idoben, telivel meg 80-nal. Toptoptop telivel meg 82. Szerintem nem zsakbamacska, szelsoseges korulmenyek kozott ovatosabban kell vele menni picit es jo lesz.
-
félisten
-
Skillet
addikt
válasz focvis #17189 üzenetére
ilyesmiket én nyárival sem tapasztalok... biztos kevés nálam a power
múltkor az RS oktávia elől az itt következő balosban toltam meg neki, 2-esben, padló...
KATT
pár centit megindult a feneke, de semmi egetrengető.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
evo87
őstag
Jó reggelt!
A mai reggelen friss és letaposott hóban volt alkalmam tesztre fogni a Vredestein Quatrac5-ösöket. Az eredmény: siralmas. Oldalirányban és hosszirányban is nulla tapadás. Tehát kanyarban csúszik össze-vissza, elindulni nem lehet vele, még enyhébb gyorsításkor is elforognak a kerekek és gyakorlatilag minden fékezésnél darált az ABS. Ez így asszem nem oké, kb olyan érzésem volt, mintha felkeményedett nyárigumival szórakoznék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest