- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz B-L-A-C-K #17851 üzenetére
a szám a súlyindex, a betű sebességindex. a 96 a normál terhelésű, a 100-as az xl ennél a méretnél, az Y pedig 300km/h sebességhatárt jelöl.
Valóban nem Pirelli, de pl a Barum is tök jó és új, előélet nélküli gumi. Ez nehezen forintosítható, ha mondjuk kiderül, hogy szálszakadt vagy el van fékezve vagy mittomén.
-
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz rbalint88 #17858 üzenetére
Korrektnek tűnik fész csoportból veszem (nem is hirdette csak ott írt rám, mert én kerestem ilyet), nem kamu profil, abba is belement egyből hogyha felrakom valami baja van visszaveszi e. Meg kérdeztem hogyhogy ilyen új és már adják is el, mondta a merci kigurult a szalonból, egy kicsit volt rajta és ment a gyári felnire a téli, nyáron meg 20-as kerekek kerültek alá... Szóval csak jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz focvis #17860 üzenetére
Nagy gumi amúgy se jó semmire, de ezzel a télivel már megszoktam, de mivel 225-ös kilőve így be kell vállalnom ezt. Már le is beszéltem utánvétellel, ma oda is adja a futárnak (mondta előtte megnézhetem nyigodtan), hétfőn elvileg itt van, fel is löketem rá valahol, igaz akartam még várni az idővel, de bevállalom már most, reggel ma 5:40kor 11 fokban jöttem dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz B-L-A-C-K #17863 üzenetére
Téliben 225/45r18 rémlik, a nyári meg 245/45 lesz. Szvsz nem fog nőni; mindkettő eleve visszafogja az autót, ha azonos méret lenne, akkor csökkenne a fogyasztás, talán így is lemegy pár decit.
(Minden autó a rá passzoló / felrakható legkisebb kerékkel megy a legjobban. Ez főleg a gyengébb motoroknál okoz ordító különbséget, de az erősebbek esetén is észrevenni.)
[ Szerkesztve ]
-
lenko
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #17865 üzenetére
"Nekem a téli is 245/45 R18"
Neee, kb. a legkisebb kell amit felenged a fék télen, vagy esetleg attól egyel nagyobb, autó / fékméret függő.
Öcsém 328 Ci-jén van hátul 245, elől 225. ( 2széles felnik gyárilag) a télije 205/55 R16!
Vectrara ugyan felesleges 245 télre főleg. (pénzpazarlás/futómű megsínyli/fogyasztás/hóban nem tapad)(#17868) B-L-A-C-K
Ebben az országban nem igen lehet hódolni, a jól kinéző felni méreteknek. Szarok az utak, nincs mit tenni.
Én inkább kisebbeken járok, egy pozitívumot lehet kiemelni sok negatívum mellett itthon. Ez pedig az esztétika. Nem ér ennyit...[ Szerkesztve ]
Az embereknek fáj az igazság!
-
B-L-A-C-K
titán
Ez a gyári méret ennél, meg ilyenből találtam jót jó áron (utólag látva a kiskönyvet akkor XL-ből felment volna rá 225-ös is de már mind1). Amúgy nem is volt vele semmi bajom, szépen tette a dolgát, de szívesen raknék rá kisebbet, viszont akkor felni csere is kellene már kisebbre, amivel meg bénán néz ki, meg ugye a meglévő télit is adhatnám el.
focvis: Köszi, majd meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Lassan talán csak jön a tavasz, nyár, nekem meg nincs nyári gumim. 2004-es Opel Meriva, a gyári méret 185/60 R15, ettől nem is térnék el. Nagy átlagban évi 25 000 km-t megyünk, a súly szállítás nem jellemző, illetve a nagy sebesség sem (nyilván, nem OPC a járgány ).
A télim Dunlop, azzal nagyon meg vagyok elégedve. Jó lenne, ha viszonylag csendes lenne, mert autópályán elég nagy a menetzaj, ha ezen alakítani lehetne a gumival, az nagyon jó lenne. Szóval a kérdésem, hogy milyen gumit javasoltok? Árban 20 ezer körülire gondoltam, a használtat pedig kerülni szeretném."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
B-L-A-C-K
titán
Azért BP-en a város közepén járkálok leggyakrabban, itt annyira nagyon gáznak nem mondanám még az utakat, vidékre gyakrabban járok majd vidékre (oda vissza ~600km), ott meg majdnem végig pályán megyek. Na meg cserélgetni se akarom kisebbre mivel úgyis adom el majd tél végén, és valószínű nagyobb felnivel jobban is ráharapnak mint kisebbel (persze ezt csak én remélem így van... ).
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz SPeti1984 #17875 üzenetére
Köszönöm, és neked is Qru!
Most jelenleg a Dunlop Sport Blu Response és a Goodyear Efiicientgrip Performance van versenyben, egy ezres kb. a különbség a Goodyear javára. Még tanácsot tartok lelkemben...
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
ACAB95
tag
Üdv
Sebring abroncsok melyik konszern alá tartoznak? Ill. hol gyártják?"Ami nem öl meg, az megerősít."
-
D.Orion
veterán
Üdv!
Pár hete jártam itt gumi ügyben. Sportosan vezetett Hyundai Accent-re kerestem gumit, napi 50km-es futás, általában 1 fő, max 2. Kisebb pontosítás történne:
1399ccm/71KW
185/60/R14 helyett -> 185/65/R14 a gumiméret.
Így lényegében annyit változik a dolog, hogy 82T vagy H helyett 86T vagy H lesz.Viszont ami kérdésem lenne: Korábban a Dunlop SP Sport Blue Response ill. Continental ContiPremiumContact 5 lett ajánlva.
Dunlop SP Sport Blue Response kapcsolatban ránézésre vannak fenntartásaim. Ez a gumiabroncs ezzel a mintával, hogyan tud ugyanolyan tapadást vizes/esős időben, mint a Dunlop STREETRESPONSE 2?
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
Volvo V60 D3 2011 autora evi max 10k km futashoz keresek gumit. CC+ szimaptikus lenne, de egyreszt nem tudom hogy mukodik ekkora meretben/ilyen nehez auton (215/50R17 gumi kell ra). Viszont csak egy felniragnitura van, a teli gumik is 5-6 evesek, szoval azt is cserelni kellene. Az egyetlen ketsegem a tenyleg teli utviszonyok kozotti teljesitmenye, nalunk ha esik ho, az par nap alatt biztosan kijegesedik, ott meg a telivel is csak lenduletbol tudtunk kijonni most. Sottozero serie2 es alpin a5 van rajta, ezekkel vettuk.
Telibol valoszinu hankook w320 kerulne fel, nyaribol is hasonlo kategoria, VP3 mondjuk.
Csak akkor kell vadaszni meg egy felniszettet, mert utangyartottat es lemezt nem rakunk fel. -
aginor
veterán
Sziasztok!
Tudtok olyan helyet ahol gumira elfogadják az Erzsébet kártyát?
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Qru
MODERÁTOR
válasz rbalint88 #17885 üzenetére
Pedig a CC+ jó választás lenne, 95-ös a súlyindexe az ebben a méretben XL-nek számít (a non XL-ek 91/93-as indexűek sebesség indextől függően).
Ha ilyen keveset megy és jégen is akkor a lágyabb keverékű nonplus-t vegye belőle. Próbáltam jégen és nem volt gond vele. Tudom az enyém 4wd de ha nincs tapadás akkor kenheted a hajadra azt is...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz rbalint88 #17894 üzenetére
Mehet a chip akkor, a D5-ben is ugyanez a váltó van. 200 Le fölé is mehettek.
Mod:
Hankook-ot annyira nem komálom de jó gumi, csak nálam a jó gumi az japó vagy német. Szubijektiv, ha megnézed szoktam ajánlani ettől függetlenül a Hankukit is.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
bul07
nagyúr
Hát igen van aki meg más márkával nincs kibékülve
Én például soha többet nem veszek Pirelli gumit
Pirelli p6000 szinte egy nyár alatt elkopott annyira puha gumi volt
Egy vészfékezésnél szó szerint 3mm profil elkopott a két első gumin, kifékeztem.
Tapostam a féket mint állat hogy ne vágjak oldalba egy pótkocsit, zetorros elém fordult egy földútról a pótkocsija meg ott volt előttem
Céges autó volt , ment hátra kicsit ütött de pár hónapot kellet kibírnia, kézifékkel elkoptattam hogy biztos cserélni keljenFékeztem én már régen is nagyot hol kelből hol szórakozásból de ilyen mértékű kopást nem tapasztaltam egy guminál se
Matador gumival viszont nagyon jó emlékeim vannak
Emlékeztek még a 2002-2003 télre mikkor az a rettenet nagy hó volt sokáig, akkor egy Opel Astra F Classic Kombi 1.4 60le nyúztam Matador gumival, mentem vele mint meszes volt nap hogy 900km mentem abban a nagy hóban, és nagyon jók voltak a Matador gumik(akkoriban 5-6000Km körül volt az átlag futás havonta)
Mindenki az emlékeiből gazdálkodik, amivel jó emlékei vannak azt megfogja venni és amivel nincs azt nem fogja
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
rbalint88
addikt
én meg a contival vagyok így, hogy nem szimpi, kifejtem
amit vennék: dunlop, pirell, hankook, apollo/vredestein
feltételesen: michelin (pl cc, pilot sport), bridgestone (pl re002), kumho
többit azért nem, mert általában van jobb alternatíva adott áron vagy csak kínaifos
ami tiltólistás nálam, az a kléber. akkora egy retek szart még nem láttam, kínai gumik jobbak, de ez még drága is, merthogy majdnem michelin - a nagy frászt.Contival az a bajom, hogy a tesztek az ő irányukba csalnak, mert általában olyan tesztautó van, amin conti a gyári elsőszerelés. Plusz ugye fricc gumi, toljuk meg kicsit a szekerét és a szubjektívebb részeken kicsit adnak neki (nem sokat, de itt már ugye olyan kis különbségekről beszélünk, ami adott esetben pont a tesztgyőzelmet jelentheti) és hopp, megvan a világ legjobb gumija. Meg itthon általában mocsok drága, egyszerűen nem éri meg a felárát, ha tesztgyőztes, ha nem.
meg amit eddig próbáltam (pc2, sc2, ts810), azok a tesztgyőztességük ellenére se voltak olyan agyeldoós gumik, a pc2 az konkrétan csak eldobós volt -szálszakadt vsz, dobolt- sehogy nem tapadt igazán jól. sc2 szárazon atom volt, vízen istenkísértés E34 M5-ön, ts810 octavián vízen nem hozta az elvárhatót. -
Qru
MODERÁTOR
Sport gumi ilyen, kopik ha használod.
Matador tök oké, amúgy a Continenta-é az a márka (is) elég régen.
rbalint: Téliben TS850 van, az elég jó. Vizen nem villant annyira de amúgy elég jó.
Nehéz tök obektív tesztet csinálni de talán az ADAC balhé ért vmit, mert most már csak 3. lett a Conti PC5. A BS meg a Pirelli is beelőzte a nem SUV kategóriában.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest