Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Pubszon #1238 üzenetére

    Ezt az okozza, hogy az adott oldalon (mint pl. a PH-n is van ilyen "probléma") a kitöltött űrlapot esetleg nem egy másik feldolgozó fájlba irányítják át, majd a feldolgozó fájlból irányítják vissza (adatok feldolgozását követően) az eredeti oldalra, hanem azonos oldalon dolgozzák fel a kapott adatokat, mint ahol a megjelenítés is történt. Ezek ún. POST adatok, egy űrlap mezőjének elemei, pl. hozzászólás elküldésekor ilyen üzeneteket küldesz a feldolgozó program felé (ami lehet pl. PHP nyelven megírva), ha nincs az említett átirányítás, akkor egy frissítés során a böngésződ mindig újból és újból el akarja küldeni feldolgozásra ugyanezeket az adatokat, hiszen tárolja.
    Példa, hogy mikor "tűnnek el" ezek az adatok Chrome-ban és az összes böngészőben is: van egy űrlap (pl. akár hozzászólás írásakor), kitöltöd (megírod a hsz.-t), majd elküldöd, és a form úgy van beállítva, hogy továbbítsa az adatokat (a POST-adatokat) egy feldolgozó fájlnak, tehát abba a fájlba küldi tovább a megkapott adatokat. Az szépen feldolgozza, az esetleges hibaüzeneteket vagy sikerre utaló üzeneteket átmenetileg eltárolja pl. egy session-változóba, majd ezt követően történik egy ismételt átirányítás az eredeti oldalra, ott a letárolt hiba- vagy sikerüzeneteket kiírjuk, majd felszabadítjuk a session-változót. Ilyenkor ha frissítesz, már nem jelenik meg az általad mutatott ablak, mert a böngésző már nem tárolja a POST-adatokat.

    Ez nálam mondjuk FF-ban is megjelenik.
    Mellesleg az eltüntetésére nem tudok módszert. Ez az adott oldaltól függ, hogy hogyan oldják meg a feldolgozást, ha nincs átirányítgatás, akkor ezt ki fogja írni, mivel a böngésző még mindig tárolja az adatokat, kerülő megoldás max. az, ha a címsorban ismét megnyitod az oldalt (nem frissítéssel), vagy új fülön nyitod meg. Ez van.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák