- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
a probléma elvileg hardveres(bár én is örülnék ha sikerülne egy újabb biossal visszarakni az AM3-asokat a supportba, de nem hiszem)
azt nem értem hogy miért írogatnak még biost ehhez a laphoz, ha az új procik nem mennek benne, amik mennek azokat meg majdnem mindet nem gyártják már, tudom mást is lehet betenni a boisba nem csak cpu támogatást, de akkor is fura.
Aurea mediocritas
-
DjZaj
csendes tag
válasz AXisBOLD #8300 üzenetére
"DjZaj: akkor nem táp, az nagyon korrekt. kékhalál nem volt?
egyet nem értettem akkor: 7600GT-vel DS3 rendben megy?"
Semmi fagyás meg semmi tökéletesen megy a gép windowsba csak ne futtassak játékot vagy ne akarjak élményindexet frissíteni ezzel a VGA val!
7600GT-vel hibátlan játszani is lehet!
Rohadjak meg ha értemMinden ami zaj!
-
-
AXisBOLD
addikt
-
DjZaj
csendes tag
válasz AXisBOLD #8304 üzenetére
Hát erre nincs szükség ugyan is raktam új wint raktam!
Illetve ha telepítettél már win7et mikor végez a telepítéssel és első indítás jön ott van olyan hogy azzal kezd a rendszer teljesítmény felmérése nos amint odaér, hogy AERO felmérése gép leáll!
Ekkor raktam bele 7,6GT azzal bejött a win megvolt a felismerés aztán visza a 4870 így már az élményindex magától nem frissül tehát működik a windows!Minden ami zaj!
-
AXisBOLD
addikt
bázz és tényleg, csak nincs kint az AM3-as plecsni.
DjZaj: én azért megpróbálnám mivel első indításos élményindex felmérésnél nincs fent a legújabb, vagy igen?
4870 másik gépben rendben ment? ki a gyártó?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
diablo1984
veterán
válasz AXisBOLD #8300 üzenetére
majd vagy hétfőn vagy kedden ugrok a cserelapért érte, még győr mellett várok a teherautóban, hétfőn rakok le pesten és tűzök haza....
amúgy ezzel a lappal, 2,9ghz-en szépen muzsikál a proci, nemhogy alap fesszel, hanem csökkentett fesszel! egy éjszakán át ment rajta az izzasztás, és hibátlan![ Szerkesztve ]
-
Papabear195
tag
válasz AXisBOLD #8306 üzenetére
Pedig ahogy elnézem a GA-M565-S3-nak még kókányabbak a tápellátó áramkörei mint a mi lapunknak. Egyszerűen el nem tudom képzelni mi lehet a gyenge láncszem a DS3-nál.
Én már árulom a DS3-at, de ha megoldanák a támogatást, akkor megtartanám és vennék bele olcsón egy nem modolható Ph II X3-at. De az is egyre valószínűbb, hogyha elviszik a DS3-at nem Gigát veszek, pedig zsinórban ez a 3. Giga lapom...
-
addikt
Hali! Van egy UD3 rev2-es lapom. Eddig Hyper TX2 hűtővel használtam "Voltage" opcióval, mivel az nem volt pwm-es.
DE! Most kaptam egy TX3-as PWM-es ventit. A lapban is átállítottam, hogy PWM, de állandóan maxon pörög! A voltage beállítással továbbra is jól állítja a fordulatot. Bár a jól az kétséges, mert néha üresben is felpörög.... Ennek a lapnak a vezérlése elég kókány nálam...There's a device that I've been using called a whoop.
-
Debilon
addikt
válasz Papabear195 #8313 üzenetére
viszont ebbe am3-at nem raknak bele, és a kérdés az am3 support...
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
adamka16
őstag
válasz Papabear195 #8313 üzenetére
sőt, AM2, AM2+, AM3 is megegyezik
-
Debilon
addikt
ha am2+ foglalatba rakod...
eddig úgy volt, hogy am3 CSAK am2+ foglalatban megy
ha jól emlékszem egy másik topicban linkeltek képet a foglalatokról..
sima am2-es foglalatba am3 procit nem lehet beletenni pont a lábak miatt, ha gondolod megkeresemSuzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
addikt
válasz adamka16 #8311 üzenetére
Legújabb, FG!
Debilon: Mind így van ahogy te írtad, de az AM2 foglalatba ha bele is megy az AM2+ nem biztos, hogy kezelni tudja. Csak ha AM2+-t is tud kezelni. Ez már lapfüggő! De fiikailag úgy van ahogy írod!
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
DjZaj
csendes tag
válasz Papabear195 #8324 üzenetére
Én beleraktam egy AM2 lapba egy AM3 procit ponotsan egy Asus M2N-SLI Deluxba egy Phenom II 550-et
Hibátlanul üzemel az Nforce 570 SLI chipsettel anyni hogy AMD Unknown processor de felment a win és gyors is voltMinden ami zaj!
-
Debilon
addikt
válasz Papabear195 #8324 üzenetére
mondjuk az érdekes, hogy az F6C bios-al pár am3-as proci kompatibilis lesz
bár hogy mitől..?
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
AXisBOLD
addikt
ki mondja, hogy nem megy bele AM2 lapba AM3 proci?
fizikailag belemegy, de ettől még lehet hogy nincs támogatva és nem indul a gépezet, de bele lehet rakni!
fölöttem a példa.
Aurea mediocritas
-
adamka16
őstag
válasz Papabear195 #8331 üzenetére
azzal még nem is lenne gondom, mert mostanába nem tervezem a DDR3-at, de akkor is. tuning+magas órajelek+4mag, nem elég egy jobb játékhoz...
-
AXisBOLD
addikt
válasz adamka16 #8330 üzenetére
ettől még az FX-5000(4 magosítva, 6MB L3-al, ~3.0GHz környékén) ugyan az mint egy True Phenom II X4 920-945.
játékoknak nem kell a 4 mag, ez már számtalan tesztből kiderült, ezért mondtam hogy inkább 4GB ramot vegyél. a mostani konfigom 2GB-al elég lassú volt, dobtam bele egy 2x2gigás kitet és láss csodát meglódult. az az Athlon X2 7750@3,2Ghz szerintem még nem kevés. 8800GT se egy gyenge darab. szóval én a ramra szavaznék, igaz az meg most méregdrága .
DjZaj: akkor sajnos nem tudom.
diablo1984: cserelap? ezt nem értem. kipukkant, vagy csak több tuning kell?
(#8308) Papabear195: megérteném, ha dognád a Gigát. én is úgy voltam egy időben, hogy nem kell új csilli-villi lap, ez bőven kiszolgál, proci bármilyen mehet bele. aztán kezdtek eltünedezni a támogatások. no comment. de szerintem ha elárulnák, hogy mit b@sztak el, nem sokan vennének az utódaiból. hozzáteszem, hogy azok persze korrektül vannak összerakva.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
adamka16
őstag
válasz AXisBOLD #8333 üzenetére
lehet igazad van, sőt biztos. de a játékoknak a Ghz a fontos, nekem meg a játékok
szóval érted mi a problémám?
a memória.. na az egy más dolog... nézegetem őket, anno a CSX-emet 8000-ért vettem postával együtt, 9 év garival. most meg lehet nézni hogy egy CEC kit mennyibe kerül használtan és újonnan is. 20e Ft egy 2gb kit
ha a procim meg el tudnám adni 13-ba dobnék hozzá egy kicsit, és egy erősebb 3 vagy 4 magost, amiben van tartalék. de ha ezt 3ghz fölé nem nagyon lehet tornászni pl UD3-al, akkor valszeg felejtős és inkább spórolok egy 550-re vagy 550 BE-re, vagy ezeknek 3 vagy 4 magos változatára.[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz adamka16 #8334 üzenetére
"játékoknak a Ghz a fontos"<-én is ezt mondom! és nem a magok száma, kivéve GTA4(az a ribanc).
hát nem tudom, hogy ha most vennél egy 550-et és azt szénné húznád milyen fejlődés lenne...biztos lenne, de nem annyi mint 4 giga rammal . de nem vitatom hogy erősebb a mostanidnál, jobban tuningolható és abban is van már 6MB L3 ami azét számít.
most nézegettem a ramokat és nagyon beteg árak vannak, gondoltam CSX helyett ajánlok valami más, de elmebeteg ami a memó piacon folyik: [link]. én nyáron a Platinumot 17k-ért vettem .
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
adamka16
őstag
válasz AXisBOLD #8335 üzenetére
pont ezt mondom én is.
nézegetem a CSX-eket én is, PH-n használtan 12-14 körül már lehetne venni. de ugye ez zsákbamacska ha az ember nem tudja kipróbálni. mert ha 1* hibázik már vele az oorthos, akkor dohatom ki jóformán. anno volt ennek a kitnek egy párja is, már akkor meg kellett volna vennem a másik 2 GB-ot is és akkor csak proci kellene egy erősebb.
meg igazából ezt se nagyon akarom húzni, mert így is annyi W-ot megeszik hogy csak na.. ezért is jobb lenne a 45nm-es proci.
de miért ennyire drágák a memóriák mostanába? esetleg egy Geil kit nem lenne jó? bár ha nem mennek együtt, akkor cseszhetem jóformán.
kingmaxot meg nem igazán akarok venni... -
AXisBOLD
addikt
válasz adamka16 #8336 üzenetére
azért lenne pár lehetőség. pl.: eladod a mostanit, és veszel 2x2 GB-ot.
vagy veszel mellé 2x1-et. azt viszont nem tudom, hogy mi menne jól mellette.
elvileg Geil(Giel ilyen is van ) és Crucial megy a lapban rendesen. de van egy CSX hirdetés is.
Ősembert is megkeresheted, hátha van valami ajánlata vagy Rambazár(ezt is Ő csinálja).
vettem már én is a Hardveraprón dolgokat, meg adtam is el. hát tudom vannak negatív és pozitív tapasztalatok. hogy vesz-e itt valamit, azt mindenki maga dönti el.
Papabear195: az is korrekt .
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Papabear195
tag
válasz adamka16 #8336 üzenetére
Ősembert én is tudom ajánlani, az én memóriáim tőle vannak. Az utalást követően pár nappal már meg is kaptam postán a memókat. Ráadásul még segít is a választásban. A Crucial ramokra is ő beszélt rá, mert kevés fesszel is beérik, a DS3-asnál meg elég kevés feszt lehet adni a ramoknak.
-
Cadal
őstag
válasz Papabear195 #8339 üzenetére
Ősembertől való vásárlásról még annyit, hogy 3 nap próbagarit ad, utána ha gond van intézheted magad RMA-ban. Azért kellően olcsónak kell lennie, hogy megérje tőle vásárolni.
-
Cadal
őstag
válasz adamka16 #8343 üzenetére
Ha jól tudom a tengerentúlról hozatja a cuccokat, és kétlem, hogy kapcsolatban állna (már ha egyáltalán van) a termékei magyarországi hivatalos képviseletével. Így 3 napot bevállal, utána meg gyártói gari lép életbe. részletek.
A legjobb, az amikor az aprón úgy hirdetik, hogy Ősember garis, na az egyenlő a 0-val. -
-
L@co
aktív tag
Hali!
Új 5000+os procim van Gigabyte MA770-UD3 (Rev2.0) lapban.
Bekapcsoltam a 4 magot meg az L3 Cache-t és 2.8Ghz-re állítottam (-0.075V VDD-vel), de mivel én csak hétvégén vagyok otthon, és hétköznap csak netezésre van használva a gép.Ezért arra gondoltam h. kellene egy olyan beállítási profil, ami mondjuk 2 magot meg olyan 1Ghz-et állítana be kis magfesszel, és ha én véletlenül játszanék, akkor egy kattintásra működjön a minden.
Tudtok valami progit amivel ezt meg lehet csinálni?
Láttam az Easy Tune-ban olyan beállítást amivel ki/be lehet kapcsolni a magokat, ezt próbálta már vki? (én még nem mertem)A rendszer ventillátorok szabályzására van vmi mód, mert nekem nem nagyon sikerült elcsendesíteni őket az Easy Tune-ból?
-
diablo1984
veterán
válasz AXisBOLD #8345 üzenetére
ugyanilyenre cserélik, jó ez, csak az ottikát nem komálja valamér'
L@co: 1. az x2 5000-es, és nem 5000+-os, nem mind1
2. olyan nincs, hogy menet közben levesz 2 magot, miért tenné, ha visszaveszi az órajelét 1000-re nem mindegy, hogy most 2 mag ezren, vagy 4? úgyis sz@rtse eszik....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- Napelem
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- BestBuy topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- További aktív témák...
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest