Új hozzászólás Aktív témák
-
Ventur@
senior tag
Üdv néktek!
Egy kérdésem lenne. A napokban szereztem be egy ien lapod (DS3-as). Minden okés pöpecc műxik tetszik is . Viszont lenne egy kis problémám amiben hátha tudtok segíteni. Van a gépben egy Creative SB Audigy SE és olyan gondom van h időnként váratlanul serceg v. recseg a hang. Nem sokáig pár mp de eléggé soxor. A másik h feltettem a Test Drive Unlimitedet. Ott is csinálja sőt néha el is megy a hang teljesen. Azelött egy Abit KV7-V lapban volt után meg egy MSI K9N Neo F V3-ban (igaz a 2. ien lap volt mer az első gyári hibás volt a második most ment vissza boltba bevizsgálásra mer fagy meg művel érdekességeket) és ott nem volt ez a sercegő hang. Alaplapi hangkártya le van tiltva. A másik pci slotban egy Leadtek WinFast TV2000XP Expert tuner van. Az SB-hez a gyári kapott drivert használtam eddig is és nem volt gond. A kérdés pedig h mi lehet a probléma? Ha valaki tud segíteni az nagyon jó lenne mer nagyon megszerette ez a hangkártyát . Ha kell esetleg a konfig akkor íme:
Chieftech GPS EB-350-101A
Gigabyte GA-MA770 DS3 (Bios ver. asszem F1 de nem száz )
AMD Athlon 64 X2 4800+ (BH-G2 revision) (alap semmi hajtás nincs rajta)
2 x 1 GB Kingston DDR2 800Mhz (alap semmi hajtás nincs rajta)
XpertVision 8600 GT Super + Zalman VF1000LED
Samsung HD160HJ 160GB SATA2
Hitachi HDP725025GLAT80 250 GB IDE
LG GSA-4167B DVD-RW
Creative SB Audigy SE
Leadtek WinFast TV2000XP Expert TV tuner
Genius SW-5.1 1000
+ monitor, egér, bill, webcam.Windows XP Prof Hun SP2 + driverek mindenhez ami kell.
Előre is köszönöm ha van valami segítség .
Mély tisztelettel: Ventur@ az állatnyomozoo
[ Szerkesztve ]
Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k
-
DaDy0219
tag
Na... sajnos továbbra is fenn áll a problemo, sőt!
Ma 2x is leállt a gépem úgy, mintha áramszünet lenne, de nem is indul újra.Próbáltam bekapcsolni, de nem reagált a gép.Kihúztam a tápból a vezetéket, áramtalanítottam mindent, majd viszzadugtam és úgy indult újra a gép.Semmi hibát nem ír a rendszer...
Mire gondoljak? -
yodee_
őstag
hát én ezt komolyan nem értem. havernak ugyanez a konfigja van mint nekem a ramokat leszámítva, és neki semmi ilyen hibát nem csinál. nekem ugye a hálózati gondok(helyi lanon történő elérés közben restart), most néztem egy 3dmark06-ot az meg megfagyot... most mit mondjak erre. pont azért cseréltem le az asus m3a-mat erre mert mondom mégis csak stabilabb, meg minden, erre... ott tartok hogy kivágom és előszedem az 1200es tualatinomat.
valakinek valami vélemény?
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
Exymiriem
tag
Nálunk a cégnél ahol melózom, ipari net van (gyors, meg nagy sávszélesség, stb...).
Egyszer valam akció keretében megemelték a sávszélt, és onnantól kezdve kezelhetetlenné vált... Rendszeresen fagyott, sokat kellett várni az oldalakra, gyakorlatilag használhatatlanná vált... Kérték a szolgáltatót, ugyan tegye már vissza, mert nekünk az elég, ami volt, de amióta megemelték, nem tudunk vele mit kezdeni. Jött a válasz, hogy az nem lehet, meg miért nem jó a gyorsabb, meg így meg úgy.. Aztán sikerült visszaállítatni, és minden megjavult! Nem mondom hogy ott is az a baj, de kérdés hány ember vonala fut azon a vezetéken, amit pl. 10 évvel ezelőtti terhelésre terveztek...Ha nem válaszolok azonnal, azért van, mert dolgozom. Kérlek légy türelmes, akár 24 óra is eltelhet, mire géphez jutok.
-
Ventur@
senior tag
válasz DarthRevan #1005 üzenetére
Everest-tel néztem F3-as bios van rajta. Már így vettem boltban a lapot zsír újan. Szal probléma továbbra is fenn áll. Még azt fogom megpróbálni h tuner ki SB ki és az alaplapival mit csinál. De kösz az infót azér mer nem tudtam mien bios verzióm van .
-
Ventur@
senior tag
DaDy0219 & yodee_:
Hasonló hibával találkoztam én is haverom gépen. Neki még egy Abit lap van (vmi ULi chipset-es) meg egy S754-es 2,6+ AMD. Az oanokat művel h usb-re rádugsz bármit aztán ha lehúzod újraindúl a gép . Meg ienek. Állítólag kontakthibás és amiatt. Lehet h nálatok is ez a gond. De ez csak egy tipp .Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k
-
Normende
tag
Segitsetek lehet hogy én vagyok nagyon nagy láma DE! vista 32 bites ultimatedre nem tudom föl tenni az ati drivert
fölmegy de nem müködik szabványos videókártya csak és semmi más
a tulajdonságokban sem jelenik meg
ha valaki tudja hogyan kell kérem segitsen
-
efi99
őstag
Mindenkinek, akinek váratlanul leáll a gépe, próbálja meg az Everest nélkül (ha az is fut.)
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
efi99
őstag
válasz DaDy0219 #1013 üzenetére
Járatni kéne csak DOS alatt vagy pl csak a BIOS-ban pár órát. Ha így is újraindul, akkor HW-hiba (főleg táp, RAM, elem, vagy alaplap) ha nem, akkor mégicsak a Win körül illetve valamelyik spécibb HW körül lesz a hiba (VGA, hangkártya ilyesmi)
-
varga911
senior tag
Sziasztok,
Szert tettem énis egy 770-DS3-ra énis. Egyelőre ok a lap, de az X-Fi XtremeMusic hangkártyám halott benne. Drivertelepítésnél kiírja hogy nincs creative eszköz a gépben, és kilép. A device manager látja a kártyát, mint Multimedia Audio Controller. Az előző lapomban (Asus P5Q) gond nélkül ment. Valami ötlet?
Üdv.
-
Hequila
őstag
F6-os BIOS-t próbálta valaki?
[ Szerkesztve ]
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Ventur@
senior tag
Ahoj!
Van egy kis gondom nemtom tud-e valaki segíteni. A következő: Feltettem az EasyTunePro 5-öt és időnként ha bekapcsolom a gépet és feláll a win ez a hibaüzenet fogad. Mit jelent ez:
Próbáltam újratelepítéssel akkor is bejött néha ez. EasyTunePro 6-től meg megfagy a win szal azt meg sem próbálom többször. Előre is köszönöm ha van valakinek infója!!!
[ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
Hi!Egy kis érdekesség.Próbálkozoztt már valaki fsb tuningal?
FSB400Mhz
tovább nem volt kedvem emelni.
(F6-os bios ) -
Cadal
őstag
válasz Borokafa #1027 üzenetére
Nice, Tekintve, hogy 28C van a szobámba én sem firtattam, hogy stabil-e, vagy mi a vége.
#1017 Ventur@: Az EasyTunePro 5 egy kis tuningprogi, a normális használathoz nincs rá szükséged, (töröld le) ha viszont tuningolni akarsz azt a bios-ba tedd. Vagy tedd fel az F4 biost, ot már van "Add support AMD OverDrive utility". Bár ezt csak halkan mondom, mert én még nem próbáltam
-
Cadal
őstag
Pár hsz.-szel feljebb felmerült, hogy az új F6-os bios nem sikerült jól, (antituning, + ram ídőzítés problémák) A melegtől nem tudtam aludni, ugyhogy kipróbáltam pár beállítást.
Tuning variációk F6-os biossal:CPU:10x300Mhz HT:1200Mhz Ram:1000Mhz
CPU:10x300Mhz HT:1200Mhz Ram:1000Mhz 4-4-4-15 időzítésekkel
CPU:10x320Mhz Ram:1066Mhz és ez ugye már +500Mhz!
Bocs hogy vissza állítottam a proci szorzót, de gondoltam most nem azon van a lényeg.
Amúgy lehet hogy nincs túl sok hozzászólás a topikban, de sztem attól még sokan figyelik, olvassák és ha mindig azt látják, hogy gyengék az új biosok, akkor sztem sokan nem is fogják kipróbálni őket. "Ti régi ph-s fórumozók", legalább Ti vegyétek a fáradtságot, és próbáljátok ki ezeket a frissítéseket, és ne ítéljetek 5 perc alatt.
Amúgy meg: respect, és szeretek mindenkit.a melegre való tekintettel terhelés tesztekkel nem foglalkoztam.
[ Szerkesztve ]
-
Mania
senior tag
F5-ig a ramok(Corsair XMS2 PC6400) feszemelés nélkül vitték a 800MHz-t 4-4-4-12 1T-n...ez most nem jön össze ,véletlenszerűen vagy nem indul el a lap(sípolás), vagy menet közben kezd el visítozni.
Abban viszont igazad lehet(mivel valamikor télen próbáltam), hogy a tuning a meleg miatt nem megy, végülis egy sima aluborda(Alpine 64) hűti a procit.Most még mindig az F6 van fent minden alapon, így nincs gond.
[ Szerkesztve ]
-
Terfoder
csendes tag
Szevasztok!
Nemrégiben egy máik pc-s fórumon érdeklődtem gép témában és egy 5000+ balck editionhoz és a pénzkeretem miatt ezt a lapot ajánlották hozzá. Mint veterán 770 nyúzókat szeretnélk kikérdezni a témában. Szerintetek érdemes ezt az alaplapot vennem vagy keressek egy jobbat. -
-
Hequila
őstag
Én is kipróbáltam az F6-os BIOS-t, és szomorúan kellett észrevennem, hogy a Power Managment menüpont még mindig teljesen felesleges dísz... Ugyanis bármit állítok ott be, nagy ívben szarik a fejemre. Illetve nincs gond, míg nem áramtalanítom a gépet (ami nálam naponta egyszer legalább előfordul). Az áramot visszakapcsolva ugyanis nem hajlandó billentyűzetre, se egérre elindulni (ahogy nézem ez a hiba a legtöbb (ha nem az összes) Giga lapnál fenn áll), másrészt ha nem Windows alól állítom le a gépet, áram alá helyezés után egyből indul, hiába van az beállítva, hogy ne tegye ezt...
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Hequila
őstag
-
Normende
tag
válasz Hequila #1038 üzenetére
Tehát!
BIOS.
Power Management Setup
ezen belül
Power on by keyboard ezt password re álicsd!!!
AC Back Function ezt Sofft off ra
Kb power on password
itt nyomsz egy entert és be irod a kódodt mondjuk 1
majd ismét enter és meg erősited
ismét beirod comfirm password be 1
és utánna F10 és mented
ezek után müködnie kell -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Nincs valakinek ötlete, hogy miért nem ismeri fel a lap firewire-en keresztül a digitális videókamerát?
Ponosabban Windows Movie Maker felismeri, de a Nero Vison nem.
Van valakinek ötlete?
Előre is köszi!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
efi99
őstag
válasz Hequila #1035 üzenetére
Sajnos ez "normális" dolog, más lapoknál is fennáll. Ha elmegy a feszkó kikapcsolt állapotban, majd vissza, utána már a szoft-indításra tojnak és sajna ebbe a körbe beletartozik a bill és egérrel való indításon kívül az időzített indítás is!
-
caleb
aktív tag
válasz Hequila #1043 üzenetére
Jó neked
Énis kipróbáltam és semmi változás. Lehet azért mert vezetéknélküli a bill+az egér.
Nem tudom,már nincs nagyon ötletem.Ps2 csatis,usb-s vezetékes dolgokkal semmi baj,ezzel a vezetéknélküli vacakkal nem megy normálisan.
Kell egy ps2 bill,és minden sikertelen újraindítás után átkell dugni a vezetéknélküli billt egy másik usb-be,aztán valamelyiknél csak elindulAz élet jó a világ nem!!!
-
basaharc502
aktív tag
Hali!
Én is 770 DS3-at akarok venni. Viszont mivel ez lesz az első lapcsere a gépemben nem igazán tudom hogy mi fog történni azután ,hogy kipakoltam a régi cuccost, és ezt berakom a házba...magyarul mi a tökömet kell csinálni miután a ramokat, procit meg minden egyebet rákötöttem, és elindítom a gépet? -
Hequila
őstag
válasz basaharc502 #1047 üzenetére
Keresd, hogy honnan jön a füst!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest