- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cadal
őstag
válasz adamka16 #8200 üzenetére
az "fsb" állítgatása soha nem befolyásolta a C&Q működését. nyugodtan állítgathatod. Azért a biosban elállított szorzónál is működő C&Q-re kíváncsi lennék.
Mert azt tudom, hogy ha elállítod a feszt akkor még működik a C&Q újabban, de szorzóról ezt még nem tudtam.[ Szerkesztve ]
-
-
Cadal
őstag
válasz adamka16 #8204 üzenetére
Nem tudom. Próbáld úgy, hogy nem veszed vissza a memót, nekem is voltak 1066-os CSX CEC ramjaim megfelelő (~2,0-2,1V) fesszel mentek azok többet is a névleges órajelnél.
Vagy esetleg azt próbáld meg, hogy nem x4-re veszed vissza őket, hanem x3-ra egy próba erejéig. valamikor én is kínlódtam, és akkor ez segített. -
Stirlitz
senior tag
válasz adamka16 #8208 üzenetére
Hát próbálj szigorúbb időzítéseket beállítani manuálisan. Amit magától beállít az amolyan bolondbiztos. A régebbi bios-al nem ment a gép ilyen időzítések mellett. De, ha figyelembe veszem azt, hogy neked 1066-os ramjaid vannak, akkor ezek az értékek nem is rosszak szerintem.
-
diablo1984
veterán
megcsaltam a lapot és berendeltem az asrockot! ma vitték el tőlem az ud3-at, tegnap a phenomomat, most egyenlőre kb 1 hétig csak a laptop vígasztal!
-
adamka16
őstag
válasz diablo1984 #8211 üzenetére
és miért adtad el?
-
Hanok
senior tag
Egyébként Rev 2-esek már tudják ezt, régeben Nesa kolléga már beszámolt róla csak lehet pont lecsúsztál... Rev 1 még a legutolsó bios-al sem tudta nekem...
adamka16: Nekem ugyan ez a kombóm van, és gond nélkül viszi 4x-es szorzónál az 1100-at 1,95V-al...Lehet érdemesebb lenne meglesni egy másik biost...
[ Szerkesztve ]
-
adamka16
őstag
válasz diablo1984 #8215 üzenetére
de akkor miért nem Rev2-est vettél helyette?
-
diablo1984
veterán
válasz adamka16 #8216 üzenetére
mert a rev1-nél sem tetszett már az annyira, hogy minél újabb a bios annál kevésbé megy a tunning, mígnem 0 tunninggal használtam az egészet, ahhoz meg nem kell tudás....
az asrock meg annyi pénzt megér, minimális összeget kell csak ráfizetnem, cserében sideport ramos vga is lesz alapból a gépben, meg sokkal fejlettebb rajta a chipset!1 próbát megér, pláne meg hogy HERRZ is ilyet hajt és már ez elég nekem!(tőle van a pretested procim is)
-
adamka16
őstag
válasz diablo1984 #8217 üzenetére
akkor gigából kell venni 790-est na nekem mindegy... én kerülöm az asrockot az fix
-
Lasi
tag
Sziasztok,
Öcsémnek vettünk egy AM3-as Athlon II X2 245 -ös procit, az alaplap egy GA-MA770 DS3 az F7 bios -szal. a proci egyszer már elindult, feltettük a wXP-t (ez volt itthon) és a második újraindításnál már lefagyott az XP betöltő screen.
A következő bekapcsolás után már a csippanásig sem jutunk el, bár a ventillátorok pörögnek és indulás után belassulnak. Betettem a régi procit (egymagos Athlon 3800+)
de még ezzel sem indul a gép.Valami ötlet?
Nem hiába véletlen! - http://lasi.atw.hu/
-
Szokenesz
senior tag
Üdv.
Az természetes dolog, hogy a rev.1.0-ás UD3-as lapomban egy Phenom II 925-nél nem tudom az "FSB-t" 262MHznél magasabbra emelni?
Szorzót vissza vettem 14ről, szóval nem a CPU fogyott ott el. Feszt nem emeltem csak a ramnak, CPU-t is alapfeszen hagytam mivel 2.8GHz alatt voltam, de azt emeltem is kicsit, de akkor sem ment tovább.
Ja és az NB, HT szorzót is vissza vettem azok 2000-2100körül mentek volna.
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-MA770T-UD3P ( Phenom II X4 925 procival) laphoz ezt a memóriát néztem ki:
2GB 1600MHz DDR3 RAm Kingston HyperX (KHX1600C9D3/2G) CL9
Jók ezek, vagy tudtok mást ajánlani ebben az árkategóriában?
Tuning nem lesz, vagy esetleg nagyon kevés.
-
Borokafa
őstag
válasz diablo1984 #8211 üzenetére
Hát már ide jutottál.............
-
GAbre
veterán
Vki tudja mi lehet a gond a rammal?
Van haveromnak 5600+-os procija,vett 1gb memória mellé még 1gb-ot!
darabig ment is,de aztán folyamat újraindítgatni kellett,mert nem akart butolni,azt hittük alaplap,vagy proci,mert ha hajlandó volt elindulni,akkor kiírta,h safe módban menjen az fsb miatt(F1 continue,DEL bios)!
De most rájöttünk,hogyha nincs benne az új memó,akkor nem csinál ilyet...
Hogy nyúlkálhat bele 1 memória a cpu fsb-be,amikor a a bios szerint 200-on van(és ugyebár ez az alap is..)???
Előre is thxAvatar
-
AXisBOLD
addikt
-
L@co
aktív tag
válasz feri444 #8049 üzenetére
Tegnap vettem az Gigabyte GA-MA770-UD3 Rev2.0 alaplapot és új X2 5000+os procit, és nekem sem megy az AHCI Samsung 250GBos SATA II és Pioneer IDE DVD-RW van benne.
FB BIOS van rajta. Érdemes frissíteni FF-re v. FG-re? A gyártói honlapon az FF BIOS-tól írja hogy ismeri az én procimat, de ennek ellenére ACC-vel bekapcsolta rajta a 4magot, és az L3 Cache-t.
-
Stirlitz
senior tag
Most víccelsz? Egyértelműen igen a válasz, már csak azért is, mert a legújabb bios-al gond nélkül megy a c&q és a bios-ban tilthatók egyesével a magok, ha véletlen nem menne a &4 mag. Ezenkivül raid is frissült benne az biztos, mivel gyorsabban inicializálja az új bios a winyokat nálam. És természetesen, azért is, mert az fb nem ismeri a procidat, még ha most nem is okozz gondot, nem jelenti azt, hogy nem is fog a régi bios.
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
válasz diablo1984 #8233 üzenetére
Egész jók mostanában az Asrock lapok. A gyerekek nyúznak nálunk is egyet, igaz inteles G43Twins-FullHD
-
AXisBOLD
addikt
válasz diablo1984 #8233 üzenetére
kíváncsi lennék hogy ez a 16+4 crossfire mit tudhat. de nagyon rendben van ez a lap. pár napja HERR Z csinált egy Logoutos cikket egy hasonlóan jó Asrock lappal meg egy Athlon 5000-el.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
diablo1984
veterán
válasz AXisBOLD #8235 üzenetére
ez az!
tudom, olvastam a cikket így leépítésből igencsak fejlesztés lesz, mert a proci, ami a cikkben van, már itt van nálam, a deszkát meg hétfőn hozom el! a cikkben egy kissé fapadosabb asrock volt, de Z saját gépében jelenleg is ez a lap van, amit én is veszek!Borokafa: én is csak azért veszem, mert jókat hallani róla, meg olcsóbb mint a giga(pláne ahonnan én veszem, a gigám használt árára minimálist kell ráfizetni), bár az fx5000-es topicban a gigga ezen ud3 rev2-es lapja is szépen teljesít az új biossal! nekem mind1, leépítésből ha 4 mag és csak 3ghz lenne, az sem lenne rossz alapfeszen, bár alapfeszen ez a proci a 3200-at is bírja.....(szemben a 9750-esemmel, amit alapon járattam)
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz diablo1984 #8236 üzenetére
majd írd meg hogy mire jutottál
érdemes ezzel hybrid crossfire kialakítása? vagy ez nem volt szempont.
belőnéd a proci topikot, valahogy nem sikerül megtalálnom, korán van még.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
válasz diablo1984 #8238 üzenetére
ohh, köszi. ezt ismerem, de nem tudtam hogy ez lett a hivatalos topikja.
egyébként ha az igp nem volt szempont akkor hogyhogy nem UD3 rev2? ára miatt?
Aurea mediocritas
-
diablo1984
veterán
-
Osynho
addikt
Szerintetek 770, vagy 785g a jobb tuning szempontjából? Az említett Asrock A785GXH/128M-vel én is szemezek, de pl az A770DE+ is szimpi. 300-as fsb-t tudnak ezek?
[ Szerkesztve ]
-
HERR Z
veterán
válasz diablo1984 #8242 üzenetére
elégedj meg 3ghz-el, aztán majd +10k-ért kapsz +1ghz-et 1-2 hónap múlva ha kell a kraft
-
AXisBOLD
addikt
válasz diablo1984 #8240 üzenetére
már emlékszem, hogy írtad. minél újabb volt a bios, annál kisebb volt a tuning potenciál.
meghalt ez az asrock , az nagyon nem jó, látom Z is itt járt, de nem írta le mi volt a baj.
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
-
diablo1984
veterán
válasz AXisBOLD #8247 üzenetére
azt nem is tudom, amit ő, mert az 1066-os kingmaxok, nem bírják az 1100-as tempót, az alsóbb osztókon meg nem megy a gép sehogy(valamiféle hiba folytán nem indul el 750-en, meg 500-on sem...)
mind1, most 2900-ra raktam a procit, ekkor 1066-on megy a ram és eddig bírja.... -
AXisBOLD
addikt
válasz diablo1984 #8248 üzenetére
akkor ezek szerint megjött minden. 2900 az korrekt, én is kiegyeznék ezzel 4 magon+6mega kess.
remélem minden jól alakul és a lap is bírni fogja. végigolvastam a fórumot és láttam hogy kibeszéltétek Z-vel.
Aurea mediocritas
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest