Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ferink

    tag

    Sziasztok!

    A problémám a következő: ProE segítségével tervezek húzószerszámot diplomatervben. Felület modellezéssel elkészítettem egy csésze felületet, abból eltolással származtattam a bélyeget, majd jött a testmodellek készítése... Lassan elkészül a szerszám 3D összeállítása amiről majd összeállítási rajzot kell generálni.

    Ezzel még idáig nincs is probléma, viszont a következővel szembesültem nemrég:

    A csésze/bélyeg felületben vannak hibák, nem érintőleges találkozások és ezek szépen a rajzgenerálásnál megjelennek amint nézetbe kerülnek (lsd. a képen az alulnézetben). A baj onnan eredhet, hogy két lemezalkatrész van szembefordítva egymással és a köztes részt kellett összedolgoznom felületekkel.
    Ezt nem volt egyszerű megkreálnom mivel most foglalkozok felületekkel először. Volt ahol egyszerűen nem tudtam érintőleges kapcsolatot létrehozni a szomszédos felületdarabokra. Az összefűzés, testképzés, eltolás működik, csak a 2D rajzokon virítanak a hibás élek...

    A kérdésem az, hogy ProE draft környezetben lehet-e a vonalakra egyedi tulajdonságokat definiálni, mint mondjuk autocad-ben, hogy eltüntessem a hibás darabokat? Ugyanis majd a rajznyomtatás miatt a problémát orvosolni kell.
    Tudom, hogy a modell javítása lenne a korrekt megoldás, ha máshogy nem megy újra nekiesek...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák