- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsipampam
tag
válasz #46372352 #10258 üzenetére
Valahogy ki lehet cserélni azt hiszem. Addig is: nyiss meg egy új saját alkatrészt, majd : Tools/Insert Part.
Mutasd meg neki a kapott alkatrészt, majd alul pipáld be, hogy nem akarod asszociatívan. Így az építőelemek bemásolásra kerülnek. Egy mappába teszi (könnyebb átláthatóság végett), ha nem tetszik kihúzgálod belőle őket és utána törlöd a mappát. Ha más a méretezési metódus (mm-inch), akkor még kérdezi, hogy át akarod-e konvertálni. (Egyszer erről már volt itt szó (talán), majd megkeresem.) -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Feladat:
Elkészíteni inventorban egy összeszerelt szerkezet 3d-s modelljét, majd ezt kinyomtatni beméretezve 2d-ben alkatrészenként.Ti hogyan csinálnátok meg? Főleg arra lennék kíváncsi, hogy 3d-s modell után mit csinálnátok.
Elfogadok tutorialt is, videót stb....Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Kicsipampam #10259 üzenetére
Ez érdekes lenne szerintem - mivel a modelltörténet / modellfa az alap Datum elemekre épül.
Rajz esetén nem probléma ugye kicserélni a rajzlapsablont - mivel ebben csak a háttérben lévö elemek (rajzlap méret, definiált keret, szövegmezö) vannak, amik nem referencia elemek a késöbb létrehozott rajzi elemekhez.
Ellenben a modellsablon (template) olyan elemeket tartalmaz, amire ráépülnek a késöbbi elemek. Igaz, ez a referencia kapcsolat is újradefiniálható kellene legyen, de emlékeim szerint SW alatt is csak a létrehozásnál lehet definiálni 1 template-t, amit egy az egyben átvesz a modell - független kapcsolattal a template file-lal - ezért nincs is visszahatás, ha az átvett modellfa-elemeket pl átnevezzük - és pont ezért utólag a rendszer nem tudja, hogy mi volt az ami a felhasznált template-ben volt, hogy azokat törölje a modellben és azok helyére tegye az új template-ben szereplö elemeket (pl uj koordináta rendszer). Persze, ha sikerülne is, a szükséges referenciákat ekkor is ujradefiniálni kellene.
Huh, remélem érthetö, amit leirtam igy hirtelenjében.
Ha mégis müködik, irjátok le, érdekelne engem is a dolog ezesetben.[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
ReSeTer
senior tag
TÖRÖLD
[ Szerkesztve ]
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Creoban kellene csinálnom egy többcsuklós mechanizmust. Már írtam róla korábban. Kb meglennék vele, viszont amikor próbálnám összerakni és mozgatni a szerkezetet szétesik.
Két részletben próbáltam.
Egyrészt van 3 lapos vasam, amik magukban szépen mozognak:Illetve van egy dugattyú, ami önmagában szépen mozog:
Az első összeállításban megnyitom ez utóbbit és összerakom, akkor a mozgatásra teljesen szétmegy a dugattyúm:
Creo ezt dobja alul:
The selected assembly features are not in the same body.
Select assembly features in the same body to finish
specifying the connection.Van esetleg ötletetek, hogy mi okozhatja ezt?
Köszönöm!
-
Parson
addikt
Egy szinten (egy összeállitásban) kezeld a kinematikus kényszereket. Ezt irja az angol szöveg is, amit bemásoltál. (ha jól gondolom, bár én Pro/E WF4-ben csináltam utoljára animációkat)
No és probáld meg átgondoltan, csak a szükséges mértékben kényszerezni, különben befeszülések is elöfordulhatnak - koncentrálj a szabadsági fokokra.
Sok sikert![ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
Pedig odairtam zárójelben - egy összeállitásban. Vagyis egy összeállitásban (alösszeállitásokban definiált kinematikus kényszerek nélkül) definiáld a kinematikai kényszereket.
A 2D DRW rajzokat amugyis statikus modellekröl illik késziteni, igy az alkatrészeket (és önmagában fix / statikus alösszeállitásokat) nyugodtan bedobalhatod egy uj összeállitásba, ´s ott definiáld a mozgást.[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Nem mindegy, mit hogyan kényszereztél. Látatlanban nehéz erre mit mondani, de első körben én is inkább egy összeállításban raknám össze, bár működnie kell így is, ahogy csináltad, csak ez a nehezebb út.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
ben11
őstag
Kaptam még egy választ, ami szerint a piros elemből hiányzik egy csukló.. Szerintetek?
Egyébként tényleg köszönöm, hogy foglalkoztok a problémámmal.
Akkor kukázom és nulláról kezdem, Parson által mondottak szerint. Lehet valami "öröklött" betegség.. -
Parson
addikt
Ha jól definiálod öket, akkor nem lesz gond - Ha sikbeli mozgásról van szó, akkor elsökent azokat a kényszereket add meg, és akkor csak a maradék DoF (Degrees of Freedom)-okkal kell foglalkozni. A végén egyetlen szabadsági fokot hagyj szabadon, ahhoz kell majd kötnöd a motort, ami hajtani fogja a mechanizmust. Nem nagy kunszt, csak a kényszerek jó megadásának trükkjére kell rájönni.
(Èn speciel ha van rá mód 'skeleton'-t használok minden alkatrésznél, és akkor az alkatrészek geometriája és annak változása nem hullajtja szét a mechanizmust. - pl inverz kinematikai feladatoknál is jobb egy adott pályagörbén egy kitüntetett pontot végigfutattni.)[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
Hogyan tudom mozgatni a 2d rajz felületet egy már meglévő testhez képest Inventorban?
Ugye először is rákattintok valamelyik meglévő felületére a testnek, és akkor oda tudok rajzolni, viszont én mélyebben szeretném kezdeni a rajzot, tehát eltolni a "z" tengelyén.
Nem tudom mennyire érthető ez.
Nem is kell elmagyaráznotok, elég ha megadjátok az angol kifejezést, amivel rátudok youtubeon keresni, vagy máshol.Próbálkoztam "2d sketch moving, 2d sketch plane moving", de nem találta meg.
Köszönöm!
-
ReSeTer
senior tag
Na, csak sikerült találni valamit, csak simán plane-t kellett beírnom a keresőbe
-
repvez
addikt
Valaki ismeri a FreeCAD progit? mert sehogy nem jövök rá, hogy a kész rajzot, hogy tudom, ugy a rajzlapra rátenni, hogy beméretezve látszodjon.
Addig eljutottam, hogy a test az A4es rajztérben megjelenik,de nem tudom ezután, hogyan tudom méretezni.
At hittem, hogy a scect méretekből autómatikusan ráteszi és nekem márcsak az elhelyezésen kell esetleg modositani,de nem látok semmi opciót rá.A 0,16-oos verziót használom most
-
ben11
őstag
Jelenetem sikerült az összeállítás. Egy új asm-ben raktam be az alkatrészeket szép sorban és most működik szépen a mechanizmus.
Egy kérdés még. Van arra mód, hogy ha én egy servot berakok az egyik csuklóhoz, akkor az adott szögértékek között végezzen oda-vissza forgatást? Mert ugye a dugattyú ki be jár, de egyik csukló sem fordul körbe 360°-ban..
Vagy a dugattyút kellene közvetlenül mozgatni valahogy?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
Oda definiálod a gerjesztést (motort) ahova akarod. Egy a fontos - az a szabadsági fok ne, de az összes többi (és nem több elem) szabadsági foka pedig legyen kötött. A szög értékkel való korlátozásra is van lehetöség, több úton-módon is. Szerintem mélyedj el benne, és próbálgatással fedezd fel a rendszer ezen részének müködési alapjait, elvét, és rájössz a lehetöségekre... amik sokkal több, mintsem aprénként itt mindent kitárgyaljunk. De persze ha gond van, segitünk.
-
tisvol
aktív tag
válasz ReSeTer #10284 üzenetére
Video 3:36-tól
De elég rákattintani a Plane ikonra, aztán a felületre, és közben nem kell elengedni a bal egérgombot, hanem elúzni valamelyik irányba és a felugró ablakben megadod a távolságot. Remélem erre gondoltál.
Szerk: Áhh nem olvastam tovább, látom te is rátaláltál.[ Szerkesztve ]
Üdv:T.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Catia V5R18-ban szeretnék egy rudat meghajlítani 90°-ban csak nem tudom, hogyan. Extrude-ban néztem de ott nem találtam vagy nem lehet. Próbáltam a Rib parancsot, de arra meg hibát dobott ki, de lehet nem is arra való. Lehet valami egyszerű dolog, de nem jövök rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest