- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madridistah
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a 6000-ről? Egy ilyen vásárlásán töröm a fejem. Legyetek szívesek írjatok tapasztalatokat, pozitívumokat, negatívumokat stb. vagy ha másikat ajánlanátok a geniusok közül az is jöhet, szóval úgy minden . -
tjojo
tag
Érdekesek ezek a Genius hangfalak. Tegnap este még jó volt az 5005, ma meg be se kapcsol.
Többet se veszek tőlük hangtechnikát, az biztos. -
Patice
nagyúr
Ez sajnos egy szériahibája az 5005-ösöknek. Asszem a biztosíték ilyenkor a ludas. Ha még garis, akkor vidd el Genius szakszervízbe. Állítólag amit ott megcsinálnak, avval nem lesz gond később. Én is eljátszottam ugyanezt az Én 5005-ömmel, 3 hónaposan vissza garba, azóta semmi gond nem volt, pedig most már a 3. évét tapossa.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Eagl3
veterán
válasz Madridistah #4601 üzenetére
Engem több mint két éve hibátlanul szolgál a 6000-em. Logoutnomnál lévő iromány még mindig aktuális.
[ Szerkesztve ]
-
Adonimus
senior tag
Tuti, hogy biztosíték. Amikor bekerül a szervizbe egy 5005, hogy meg se nyikkan, szét sem szedik, csak kikapják a hátuljából a biztosítékot és visszatolnak egy másikat. Viszont a futárt nekem kellett fizetni és ezen felül 1 hónapig hallgattam szokol rádión a hangokat, hisz addig volt oda a hangcucc.
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
Madridistah
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Megérkezett a hagfalszett, de nem tudom notebook-on beállítani hogy mindegyik hangfal szóljon (sajnos csak alaplapi hangkártyán tudom egyelőre használni, valamint Fujitsu Amilo Pi3560 típusú notebook-om van). Van 3 jack dugóm amik működnek is de Realtek HD Audio Manager-ben nem tudom beállítani, csak a frontokat, vagy ha valamelyikeket a fejhallgatóéba teszem. Hogy lehet megoldani hogy ne csak 2 szóljon?
Előre is kösz a válaszotokat![ Szerkesztve ]
-
Adonimus
senior tag
válasz Madridistah #4608 üzenetére
Próbáld feltenni a kérdést a hangkártyáknál vagy egy laptop fórumon, nagyobb sikerrel jársz.
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
Storms
őstag
üdv
valaki tudna segiteni ezt a kábelt hogy hivják? KÉP
Genius SW-HF 5.1 5000-hez volt csak megtört és kellene másik. kösziASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
Patice
nagyúr
válasz Madridistah #4608 üzenetére
Realtek HD Audio driver-ből frissíts egyet.
Aztán a főnézetben át kell állítani 5.1-es működésre és akkor tudod állítgatni az egyes csatornákat is!
Ezután a lejátszó programokat se hagyd ki, azokban is lehet állítani, hogy hogy küldjék ki a hangokat.
Ennyi.
-
Patice
nagyúr
válasz Adonimus #4613 üzenetére
Az biztos, hogy egyszerű, de szerintem csak a Genius gyárt(tat) ilyen kábeleket a rendszereihez. Általános hangcucc boltban, vagy multikban nem hiszem hogy fog pont ilyet találni. Azért javasoltam a Genius szakszervizt. Ott van legalább alkatrész is. Akkor csak akad kábel is. Van erre külön topik is (Genius - Kérdések és válaszok)
-
Storms
őstag
válasz VIPowER #4615 üzenetére
De ez csak stereo kábel nem? Én 5.1-be használom a gépre kötve. Egyébként szerintem ez lesz a kábel neve: Link One G9 to 3 x 3.5mm cable Google nem talál sok mindent rá. Olyana kábell mint az Svideo csak eben 9 tüske van ha jól tudom.
ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
Patice
nagyúr
Ezért írtam, hogy egyedi, Genius által használt cucc.
Ha a kolléga hozzászólását figyelmesebben elolvasod: három!!!! ilyen kábel.
Csak számolj utána 3 sztereó (két csatornás) kábel és meg is van a 6 csatorna (5.1).
3 jack a számgép hangkártyájába a másik oldalon meg lesz 6 RCA csatlakozó, amit az 5.1-es bemenetre kötsz a mélynyomón (persze odafigyelve, hogy melyiket hova).
Ennyi.
-
VIPowER
őstag
Csak most látom, hogy Patice kolléga már felvilágosított.
-
Patice
nagyúr
válasz Madridistah #4618 üzenetére
Utánanéztem a laptopodnak, amit említettél. Az elején láttam 3 jack csatlakozót, szóval az összekötés lehetséges!
A Realtek driver-ben itt állítható a csatornák száma:
(így néz kiXP:
Vista, Win7:
Ettől jobban már nem tudom elmagyarázni....
-
Bndsz
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.Nem vagyok otthon a témában,előre is bocs.Van egy Dht 510-es Geniusom,már vagy hat éve megvan,semmi baja.Haveromé a napokban tönkrement és nekem adta a hangfalait.A kérdés az lenne,hogy ha rákötöm őket az enyémre,a sajátok mellé,magyarul mindegyik hangfalból kettő lenne rákötve,akkor az elronthat valamit?Egyáltalán jobban szólna?
Köszönet előre is.
Üdv! -
Patice
nagyúr
Ha jól emlékszem a szatellitek 4 ohmosak.
Ha sorosan kötöd, akkor az impedanciák összeadódnak 4+4=8. Ezt talán elbírja az erősítő rész, de a nagyobb ellenállás miatt halkabban is fog szólni.
Ha párhuzamosan kötöd őket akkor az ellenállás reciprokát kell összeadni és annak a reciproka adja az eredő ellenállást. 1/4+1/4=2/4=1/2 aminek a reciproka 2. A 2 ohm már túl kicsi ellenállás lehet az erősítő résznek és túl nagy áramfelvételre késztetné a rendszert, ami miatt lekapcsolja a védelem az erősítőt. Vagy kimegy a biztosíték. De hangosabb lesz, egy darabig
-
pChriss
tag
Sracok, egy kis helpet kernek.
Ugyanis az a hondom, h egyik naprol a masikra majdnem elnemult a jobb elso hangfal.
Vagyis azt hittem, h a hangfallal van a baj de kiderult h megsem, atkotve a masik oldalra tokeletesen szol, utana gondolkodtam h akkor itt a bemenettel lesz a gond, Rca kabelt megneztem, ott sincs hiba, így maradt a hatlapi panelen a bemenet.
Szoval az egesz olyan h ha osszedugom rca.val akkor csak a bal oldali front szol normalisan, a jobb az epp h hallhatoan csak, ezt megprobaltam ellensulyozni azzal h tobb kraftot kapott a jobb oldal, de ugy meg mar fel hangeron is recseg, megint nem megoldas.
Szetszedtem mar tobbszor is, csak azt nem tudom, h a hibat hol keressem, pupos kondit nem nagyon talaltam a nyak.okon.
Osszegezve annyi h alig szol a jobb front, de kabelezes minden okes, szerintem az erosito reszben lehet a hiba.
Valaki mar talalkozott ilyen jelenseggel es letezik ra megoldas ?
Tobb ezer hozzaszolast nem olvastam most at, meg igaz h koran is van meg, de mar ketnapja csak nezem h mi lehet a baja, ha kicsit kesze-kusza vagyok elnezest
Elore is koszonom a segitsegetIgen, szerintem is... "P10 ds "
-
pChriss
tag
sorry, dupla.
[ Szerkesztve ]
Igen, szerintem is... "P10 ds "
-
-
Fakokeselyű
csendes tag
Hy! Nekem van egy eladó GENIUS SW-HF 5.1 6000 v2 szettem! 2010 júlíusában vásároltam! 3-4 szer használtam fél hangerőn. Akit érdekel írjon e-mailt! bakogyuri@gmail.com
-
Sandrew
őstag
Sziasztok! SW-HF 5000 3évesen mennyit érhet?
-
Patice
nagyúr
válasz Sandrew #4639 üzenetére
Igen. PC hangkártyáján 3 jack --> 6 RCA a Genius-on. 3 db jack-2RCA kábel kell majd, vagy használod azt az egyet amit a Genius-hoz jár gyárilag. Ha ezt nem adják az 5000-es mellé, akkor Kácsa-Audio Basic Line kábelt tudom ajánlani.
-
RexpecT
addikt
A Speaker Fill beállítás esetén nem minden stereo hagot fel kellene "kevernie" 5.1-be?
A legtöbb sorozatot amit nézek nem keveri fel 5.1-re a cuccom(Genius 4000).Csak a K-Lite be kellett beállítani hogy 5.1-es cuccom van .
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
Néha csinál olyat a hangfal hogy pattan egyet, pedig csak netezek.Ez mitől lehet?
-
Patice
nagyúr
válasz RexpecT #4642 üzenetére
Ezekből gyárilag kispórolták a zajszűrő áramkört, ha jól tudom. Bármi, ami azonos hálózati körön van a hangfallal és be- vagy kikapcsol kis impulzusokat gerjeszt a hálózaton, amit a hangcucc kierősít. Pl.: hűtő bekapcsol, valaki felkapcsolja a villanyt pár szobával arrébb. Ilyesmik szokták okozni.
-
RexpecT
addikt
Valszeg a driver-codec kombó lesz a ludas.Azóta csinál olyat is hogy nem mindig keveri fel a hangot 5.1-re(Alkalmazásfüggően változik ez, Speaker Fill bevan kapcsolva).Még tesztelgetem de a driver(VIA...) is beállítás függően érdekes dolgokat tud produkálni(a saját tesztjében sem mindig szól a hátsó hangfal béldául).Elég idegesítő...
Milyen Codecet érdemes használni?
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz RexpecT #4644 üzenetére
Attól függ, hogy milyen sztereó forrást akarsz 5.1-ben hallani.
Ha film, akkor a filmlejátszó programodnak kell olyannak lennie ami ezt tudja.
(pl: Media Player Classic és/vagy AC3 filter)Ha sztereó zene, akkor szintén olyan program kell ami ezt megteszi. (Talán JetAudio tudja ezt alapból, WinAmp meg más gyakori program alá asszem van kodek.)
A hangkártya drivert max. frissítsd, és csak állítsd 5.1-re.
A Speaker Fillt szerintem hagyd ki a játékból.
-
LagerMaister
tag
Nekem már lassan 4 éve megvan a Genius 5005.Semmi gond nincs vele, kiválóan működik, pedig csak egy alaplapi hangkártyával üzemel.Sajna a távkapcsoló már nincs meg, de nélküle is elboldogulok nagyon megérte az árát!
Alaplap: Asus F2A85-M LE----Proci:AMD Athlon(tm) X4 750K Quad Core 3.4GHZ---Cooler Zalman CNPS10X Optima---RAM:Kingmax 2x4GB, DDR3, 1333MHZ---Videokari:nVidia GTX660 TI 2Gb 192Bit DDR5 --Merevlemez:KINGSTON 120G SSD, Samsung 2x1Tb---Táp: nJoy Ayrus 500W---Monitor:Samsung TV---Ház:ASUS TA-863 ---Bill
-
szika87
aktív tag
Már kb 3éve van a Genius 3600-as (DHT-510) és hát mikor először megszólaltattam,lehet nevetségesen hangzik de kb leesett az állam h milyen jól szól noha hozzáteszem előtte egy gagyi 2.0ás pc hangfalam volt.Már jó ideje le akartam cserélni egy JBL scs-178+erősítőre de lévén h diák vagyok (fősuli) azt hiszem sose fogom kigyűjteni rá h ne érezzem meg nagyon, gondolkodtam rajta hogy lecserélem egy újabb Geniusra mert megvoltam vele elégedve, jól tudom most a 6000-es a legerősebb Genius jelenleg a piacon? Mert viszonylag olcsón lehet már beszerezni.
Másik dolog ha lecserélném a jelenlegimet a 6000-esre, gondolom nem lesz akkora különbség mint annó a gagyi 2.0ás VS Genius 3600-as között?
köszi
üdvWe are here for a good time, not a long time.
-
Patice
nagyúr
válasz szika87 #4647 üzenetére
Igen, most a 6000-es a legnagyobb a Genius 5.1-ekből. Hangminőségileg szerintem tényleg nem lesz akkora ugrás. Talán a kétutas hátsók és a nagyobb mélyközepek a szatellitekben jobb átvitelt eredményeznek.
Az új 6000-es ára közel van ahhoz, amennyiért egy JBL SCS 178-as hangfal szettet megveszel használtan. Tudom, ehhez még erősítő is kell, de azt is lehet elég jó áron már használtan venni szerintem. (Karácsonyra?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest