Új hozzászólás Aktív témák
-
Cybertrone
veterán
válasz Cyberpunk #4897 üzenetére
Megcsinálom majd neked holnap.... ma már nincs mentalitásom a benchekhez, meg a kiccsalád alszik már, és hát ha bevadul a cucc, van hangja neki
Control panelben kikapcsolom majd az sli-t és úgy is megnézem! Csak nem 580 lesz kilátásban a 470 helyett? netán sli?Fsb1000:
Nyílván nem a leg hozzáértőbb a kolléga, ennek tanubizonyságot is adott számtalanszor... főleg mikor megvette a 2. 570-et és aztán bepakolta csórókat egy UD4P-be , de na, nem mindenki kezdi fullról a szakmát!
A tanulópénzt megfizette, illetve nem értem miért nem kér segítséget ha valami baja van a cuccal, lehet egy 5 perces meló után menne mint a meszes!
Más kérdés az ssd... megtehetném hogy veszek eg másikat, de jelenleg nem kell... megnyugtatok mindenkit hogy 1 perc alatt nekem is bebootol a masina, és bár jólenne ha game betöltésben gyorsabb lenne, így is a baráti körben messze mindenki utánam érkezik be a pályára... ezért is van most parkolópályán! Meg hátha kicsit esnek az árak, és lehet jó áron venni egy 250-es-et akár amivel el lehet lenni, és nem csak 1 game a win, és 5 program fér rá!helkis:
Nah azért én próbáltam a színvonalat feldobni 1-2 benchel... bár most úgylátom mindenki inkább lelkiestet tart[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
pszichiater
senior tag
SLI fosra reagálnék. Olvasva az eddigieket gondoltam csak megnézem már én is ezt a kérdést. Aktuális kedvencem az alany: Medal of Honor 2010 multiplayer. Azt a map-ot választottam amit azért már elég jól ismerek. Kipróbáltam sli on, illetve off beállítások mellett is. Fraps megy a bal felsőbe. Annyira megmutatnám nektek egy fél perces yotubbal, hogy mi a különbség, de miután elíndítom a rögzítést, úgy belassúl, hogy szinte "diavetítés" lesz az egész. Beesik az fps mint a szar. Én nem értek ehhez a progihoz. Van valami más módja a rögzítésnek? Kamerám nincsen sajnos.
"Idegeskedni annyit jelent, mint mások hülyeségét saját magunkon megtorolni....."
-
Cybertrone
veterán
válasz pszichiater #4902 üzenetére
Fraps az szar... úgy veszi fel a dolgokat ahogy a gamben a beállítás van namost ha full hd akkor úgy, egy külön partíció kell csórónak mert igen szép terjedelemmel bír a felvett kis anyag akár... Mellesleg hogy skálázódik a MOHA? Ha jól sejtem 580sli dorombol ott is...
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
helkis
veterán
válasz Cybertrone #4901 üzenetére
így van, pár teszt önmagáért beszél, közben én is toltam egy default vga-s heaven2.5-öt azokkal a beállításokkal ami nálad is volt és 740p lett, tehát mondhatjuk hogy itt pont 99%-os az sli..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Cybertrone
veterán
Ezek a benchek egy kis házi teszthez készültek, a 6970-es topikban megkértem Szlobi kollégát vessük össze a cfx-ét az sli-vel...
Olvastam majdnem mindenhol hogy a cfx majdnem olyan erős mint az sli, sőt néha erősebb, és hogy az milyen jól skálázódik... namost az sli mindenhol elverte a cfx-et súlyos fpsekkel, de nem ez a lényeg, hanem az hogy a neten fellelhető teszteknek butaság hinni, inkább kérjen meg valakit hasonló rendszerrel lévő embert és úgy nyomjunk teszteket... a 6970 cfx eredményei a topikjában találhatóak, semmi rosszindulatuság nem volt bennem mikor megkértem nem akartam Janit jáccani akinek erősebb a cucca, csupán kíváncsi voltam a szituációra!
Pár game amiben biztos teljesen van sli kihasználtság:
Crysis
Crysis warhead
Crysis 2
Stalker COP
Cod black ops
Metro 2033
Battleforge
Lost palnet extreme condition
Lost planet 2
NFS Shift (nem a 2 hanem az 1 a 2-ből kimaradt szar az egész)
Just Couse 2
RE5
F1 2010
BFBC2 (közel 100%)
stb...
Tehát úgy is felfoghatjuk hogy ami élgame, és nem holmi lim lom szar abban mind fellelhető![ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz pszichiater #4902 üzenetére
Állítsd a Fraps-ot 30fps-re és Half-size-re. (ha nem igy volt) Úgy tovább bírja.
Nem csak fullHD-ban tud felvenni...
----Az én problémám az SLI-vel nem az, hogy nem skálázódik rendesen, hanem hogy a képmegjelenítések időköze nem egyenletes.
Lehet már csak bebeszélem magamnak, hogy látom, de a GTX570 egy megkönnyebülés volt a jóval erősebbnek számító GTX460 SLI-től. És ezt a az élményt már párszor átéltem...És még azt mondhatom, hogy a 460SLI nem akadt és semmi más gond se volt vele.
Mégis más a jétékélmény az 570-el.Szóval aki teheti próbálja ki az SLI-t, minél erősebb VGA-val. Sokaknak bejön, megfelel, stb.
Szerintem jó érzés, mikor a saját gépben érezni a nyers erőt.---
Volt pár CFX-em is, de a középkatagóriából, Sőt ahogy sokan a 4870X2+4890 triót is kipróbáltam, mikor az ára lement. Az SLI jobb volt, csak nem minden lap támogatja.
Én szerintem a tesztek is ezt támasztják alá.
Mindig az SLI-nek volt jobb a skálázódása, és - szubjektív - a cfx mindig jobban akadt.[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz fsb1000 #4906 üzenetére
Nálad más a célspecifikáció! Említetted hogy sokat tolod a kedvencedet a GTA4-et, namost ott lehet hogy a mikrolaggok, miatt, esetleg az inputlagg megléte sli esetén befolyásolta nálad a gamet... sebaj neked jobb jelen pillanatban az 1 kari, de lehet nem lesz ez mindíg így!
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz Cybertrone #4905 üzenetére
Mondjuk én még nem láttam tesztet ahol azt állították hogy a 6970 cf gyorsabb mint a gtx 580 sli, csak voltak olyan multimonitoros benchek ahol a gtx 580-ban elfogyott a ram, az amd-ben meg nem és emiatt gyorabb volt.
-
Cyberpunk
félisten
válasz Cybertrone #4901 üzenetére
Kösz az jó lesz
Hát igen komolyan fontolgatom a GTX580-as vételét. 470-es kevésnek bizonyul azokban a játékokban amit én szívesen tolok. BF BC2 például single azért elég, de a multihoz kell az erő
SLI-sem kizárható, de akkor lapot is kell cserélnem. Meg most beleszerelmesedtem ebbe a házikóba [link] Szóval arra is kell a pénz.
GTX590-ről lemondtam a pénz másra ment el, de az is tervezve volt. Meg kissé elriasztott tőle az a kis döcögős rajtHope was the right choice, and it always will be.
-
Cybertrone
veterán
válasz Whit3Rav3n #4908 üzenetére
Biztos hamarabb elfogyik az 1.5gb mint a 2gb... de ez van ezt kell szeretni... Mindenesetre nakos nem panaszkodott mikor készítette a videót és 3 monitoron tolta a crysis-t 570 sli-vel
Cyberpunk:
Szép ház sok sikert hozzá! Nekem egy Giga aurora 570-ben vannak beszuszakolva a dolgok, illetve annyira nem beszuszakolva, elférek egyenlőre benne! 590-es biztos jó, csak szerintem totál felesleges volt kiadni[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz Cybertrone #4907 üzenetére
Általánosságban írtam. Nem GTA4 specifikus, de valóban játékonként változik.
Nem játék, de legjobban furmaknál létszik.
Egyenletes forgó geometriai alakzat, statikus háttérrel.
Erre a szemünk nagyon érzékeny. -
priti
addikt
480 SLI-t ne. Külföldről meg pláne ne. A létező legpocsékabb választás játékhoz hidd el. Az a GPU nagyon nem sikerült. Egy teljesen más elképzelés teljes csődjét követően volt muszáj kijönni valamivel ami az eredeti agyoncsonkolt változata, de minden sebből vérzik, csak a kényszer miatt született meg az a kari. Nagyon esélyes, hogy a kettőből az egyik még nálad elpusztúlna SLI-ben és nyernél egy gariztatást. Muszáj lenne szoftveresen megkergetned a ventit és megőrülnél a turbinahangtól.
Több kártyás rendszereket kis VGA-kból érdemes manapság én erre jutottam. Legutóbb az 5770 CFX-em két 1000Ft ordasi blokkal halál jó volt például. Óriási teljesítmény veszik el szoftveresen. Az 5770 CFX kenterbe verte a 4870X2-őt és ez tisztán a driver miatt van. Csak a Giga 1GB GTX460 miatt volt érdemes eladnom, mert ez simán viszi a 815/2000-ret feszemelés nélkül.
Mindkét gyártónál a vonatkozó sorozatok csúcskártyáinál igaz, hogy kevésbé "figyelnek" a meghajtóra mielőtt az új sorozat csúcskártyája megjelenik, hogy a kettő között mérhető teljesítménykülönbség többnek látszon. A csúcson óriási lehúzás megy mostanában, már egy ideje nem is mentem fel. Nem csak pénzben húznak le még teljesítménnyel is levesznek. Egy két GPU-s vizesblokkos karival nézek csak fel újra szívesen, mert nyáron szart se ér a léghűtés és azt piszkosúl megbántam, hogy az EVGA Black Pearl 9800GX2-őt lecseréltem annó egy EK blokkos 4870X2-re ami simán megdöglött a blokk alatt.
Persze még nem biztos hogy nyárra lemegy az ára egy vizes 590-nek, most még horror drága kinnt is.Hardverlesen
-
Cybertrone
veterán
Szép okfejtés... ezt a verziót légyszives közöld majd Lauda fórumtársal is aki már majd 1 éve hajt sli-ben 480-at... És azt se felejtsük el hogy mikor kiadta ezt az általad csonkolt sok sebből vérző cuccot az NV nem volt semmi ami leverje teljesítményben
Mellesleg kösznjük hogy elmondtad hogy nyárra a felső kategóriás ref csúcskarik sli-ben megdöglenek, de nézd el nekem azt hogy kételkedek benne mikor 65 fok fölé így sem mennek...
Azmeg hogy szoftveresen utánnaállítok a ventiknek természetes, mivel a gyári ventiprofil egy kalap szar, és hát muszály valamit nekünk csiszolni rajta
Kis vgak-ból meg lehet építeni mindent, viszont annyiból, vesz az ember 1 nagyot, és akkor köszöni nem kér a kis karikból sli, ill cfx-ben![ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Rövid kérdés.
Gainward Gtx 580 Phantom vagy Asus DirectCU 2 Ha az ár nem számít ti melyiket vennétek?Hope was the right choice, and it always will be.
-
Cybertrone
veterán
válasz Cyberpunk #4916 üzenetére
Phantom... hogy miért?
Jobban néz ki (szubjektív), és nem 3 slotos böhöm nagy bálna, ai alá semmi nem fér, és egyedül terpeszkedik az alaplapon!pszichiater:
Kedves kolléga engem érdekel, hisz sli-m van Mellesleg mindenki abban hisz amiben akar ugyebár, lehet szidni az sli-t lehet szidni a felső kategóriás karikat hogy lehúzás az egész, de mikor bekapcsolom a gépet, és a gamek mennek mint a disznó akkor vajon mivan, lehet megváltozna sok emberke véleménye ha 1 órára ideülne, és csapatná kicsit[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
válasz Cyberpunk #4916 üzenetére
Ez neked kell eldönteni mert jól néz ki a mind a kettő de az Asus kicsit hűvösebb lehet pár fokkal ha ez számít .Viszont a Phatom kevesebb hellyel is beéri .Viszont hangra nem tudni melyik a jobb Asus 2venti vagy Phatom 3venti.
Viszont a DirectCU 2 is jó lehet egyre több emberke rendelkezik vele kérdezd meg valamelyiket.[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz Cybertrone #4920 üzenetére
Vagy egy kis Afterburner is megteszi Ám igaz az Asus kiütné a hangkártyám szóval marad az MSI.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
-
SzlobiG
félisten
válasz Cybertrone #4923 üzenetére
Sehogy. Nekem azért bent van a két VGA között az X-fi.
[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
válasz Cybertrone #4915 üzenetére
Jajj ez a véres kard B+ állandóan. Kééész vagyok tőle. A 480-at decemberre ígérték. Mikorra jelent meg? Mit ígértek mi lesz benne a decemberben megjelenő GPU-ban? Mi lett benne végül a (nem kicsit) megkésett GPU-ban? Nézz utána annak is ha már böngészel, hogy milyen meghibásodási ráta számít nagyon esélyesnek. Nem, képzeld nem azt jelenti, hogy minden második VGA meghibásodik. Lauda-val nem értem miért kellene beszélnem.
Mellesleg kösznjük hogy elmondtad hogy nyárra a felső kategóriás ref csúcskarik sli-ben megdöglenek
Te totál készen vagy jóbarát. Ez már a végső stádium, itt én már nem tehetek semmit.
Hardverlesen
-
Cybertrone
veterán
válasz SzlobiG #4924 üzenetére
Nah erről beszéltem... egy légy nem száll be oda... szvsz nekem nem kéne... jelenleg a 2 karim közé befér a kezem, sőt... ezért is hűvösek, itt azt látjuk hogy terhelés alatt a felső szívja le a meleget az alsóról, és kb sacc 10-15 fokkal melegebb is lehet nem tuti!
priti:
Köszönjük uram a megtisztelő hsz-t, máskor elő sem fordult még hogy késett egy-egy vga... sőt... Gondolom volt már slid belőle hogy ilyen faszán informált vagy[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz pszichiater #4927 üzenetére
Ez nem az enyém Guru3D-s tesztből linkeltem ide a képet nekem CF rendszer van.
-
Cybertrone
veterán
válasz pszichiater #4927 üzenetére
A képen egy classified van meg a 2 bálna meg egy gusztustalan sli híd... ez sem az evga-é az is biztos... , ha kell kép csinálok én ugyan ez a lap, csak másabb körítéssel, és stock hűtéssel
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Cybertrone #4825 üzenetére
10-ből 10 biztos nem - én pl. 1366x768.
(Csak most kezdtem olvasni ezt a témát,
ha esetleg más is írt ilyet, akkor bocs.) -
Cybertrone
veterán
válasz DigitXT #4930 üzenetére
Ezt a HSZ-t el is felejtjük amit írtál, még megint erőre kap FSB1000 kolléga de mellesleg te nem is slit hajtol, annyira csak nem vagy beteg
[ Szerkesztve ]
-
FLATRONW
őstag
válasz pszichiater #4917 üzenetére
Ki lehet próbálni az MSI Afterburnert videófelvevéshez, a legújabb béta már támogatja a hangfelvételt is. És a képfelbontást belehet állítani 1/4-re is, szemben a FRAPS 1/2-vel. Ha a videó formátumhoz RTV1 compression-t választasz, akkor kevésbé fog szaggatni felvétel közben a játék. És játék közben nem korlátozódik be a maximális képkockasebesség arra az értékre amit a felvételhez beállítottál.
-
aktív tag
-
DigitXT
nagyúr
válasz Cybertrone #4931 üzenetére
285-ből volt SLI-m: a single 580 hozza a szintjüket, úgyhogy egyelőre nincs szükségem 580SLI-re. Ha FullHD TV-re váltanék (erre amúgy van esély a jövőben, csak nem "most azonnal"), akkor lehet, hogy kezdene kevés lenni a single 580. Nekem nincsenek többszáz fps-es igényeim: 60 fps legyen fixen, fölötte nem érdekel, alatta meg ne legyen. Soha. Ha ezt tudja a cucc, jöhet. Multit nem nagyon játszom. Agyatlan lövöldözőset meg pláne nem, esetleg néha egy kis autóverseny... Oda elég a 60 fps.
Egyébként fsb1000-nek teljesen igaza volt az okfejtésében, többekközt te nem tudtad azt értelmezni. De most komolyan. (Mobilon olvastam végig a témát: néha alig fértek el a hatalmas e-penisek a kis kijelzőmön, bezzeg a logikus gondolkodásról tanúbizonyságot tevő HSZ-ekre úgy kellett vadászni.)
-
boogie84
veterán
Full HD-re elég a 2500K + 570?? Ha igen, vajon meddig? (hátha el tudom passzolni az 1680as monitorom)
Köszöntem!
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Cybertrone
veterán
-
keIdor
titán
Van aranyközépút, mondom ezt két konzol mellett. Nekem 2 éves lesz az i7 rendszer. Ram kivételével (mert az meghalt) csak az alaplap lett cserélve egyszer +3k költöttem rá: Rampage II Gene->EX58 UD5, hogy rendes ATX legyen, ennyi. Most HD5870-et is csak és kizárólag GTX-580-ra cserélném, semmi másra, de egyébként most is elég mindenre 1920x1080 8xAA, 16xAF mellett. Ezt a beállítást csak Metro 2033-ra meg a két Crysis-ra nem tolnám rá, minden másra igen...
Te csináltad rosszul, amikor megvetted az i7-975 Extreme-t 250k környékén gondolom meg az 570 SLi-t rá a 285 SLi-re vagy mi volt neked. Rosszul költekeztél!
Nekem ez a 920 2009. május környékén került 52k-ba és mivel tuningos ezért most is elmenne hasonló áron 2 év elteltével...
Az SSD meg igen is sokat gyorsít, az SLC 32GB-os Samsung-om is 2 éves és a rendszer igaz szűken, de elfér rajta és sokkal gyorsabb az egész. Ja... 20k volt 2 éve.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Elektromos autók - motorok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple asztali gépek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Salgótarján és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest