Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
válasz cs.zs. #82095 üzenetére
Azért a tkom egyszerűbben ad részletre nem kell fizetési kimutatás egyebek hozzá
Persze 2 év de ha éppen nincs folyamatos munkaviszony ami manapság nem ritka vagy minimálbére vagy bejelentve ami sajnos szintén nem ritka akkor a tkom az egyszerű megoldásLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
neato3loco
senior tag
válasz cs.zs. #82128 üzenetére
Behúzom a függönyt. Úgyis műszak végén fogom élvezni miután kivezettem a 9 órát tehát nem a napfényben fogok vele játszani. Ezesetben a Zephyrus Oled széria esetleg plusz lóvéért jobb fényt szolgáltatna?
Esetleg ha dobnátok linkeket azt is megköszönném
[ Szerkesztve ]
~ Asszed mivan közbe' te vagy a sztááá'? ~ Pepsi Béla
-
consono
nagyúr
válasz cs.zs. #82131 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy bár jó az ASUS OLED kijelzője, de amiket felsoroltál egyik sem gamer gép, max lehet játszani velük. Azokban a házakban nem tudsz meghűteni egy 40-60W-os procit meg 90-130 W-os VGA-t, főleg nem egyszerre...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
neato3loco
senior tag
válasz cs.zs. #82133 üzenetére
A fülke mint mondtam vaksötétre befüggönyözhető fényes nappal is. A f*sz se akarja, hogyha mondjuk délután 3kor telik le a vezetésem a pofámba süssön a nap.. olyankor a fülke egy sütő. Nem mellesleg nappal 45 percre állok meg 4 óra 30 perc vezetés után. Az a szünet meg a kajára van, nem a kockulásra. Mellesleg 80% game a többi a maradék holnap elmegyek megnézni a mediamarktban hátha van valamelyikből kiállítva hogy tényleg ennyire szar e a fényerő.
~ Asszed mivan közbe' te vagy a sztááá'? ~ Pepsi Béla
-
Muerte68
addikt
válasz cs.zs. #82145 üzenetére
Elég sánta hasonlat, azért egy esetleg túl nagy teljesítményű géppel max az lehet hogy nem használja ki és tovább jó lehet
A gsxr el meg szépen meghalsz ha nem értesz hozzá
Nem hiszem hogy egy túlméretezett config bármi bajt tudna okozniLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Ubul86
őstag
válasz cs.zs. #82190 üzenetére
alapból amit első blokkban írtál, azt vágom, bár tény és való, hogy erre sose figyeltem, mert nem tudtam, hogy van erre program megnézem, amint haza megyek munkából, hogy a vantage-ben ezt hol lehet settingelni
alapból amúgy csendes módban van, de mondjuk ez most lényegtelen az akku szempontjából köszi a felvilágosítást -
mistake767
csendes tag
válasz cs.zs. #82180 üzenetére
Használtam én is a Vantage programot, de egyrészt régebbi tipusú legion laptopomhoz már régóta nincs frissítés, másrészt zavart, hogy 10-12 processt futtat a háttérben feleslegesen, harmadrészt a win11 már mindent felismer, ezért kerestem alternatívát.
Ezt találtam: https://github.com/BartoszCichecki/LenovoLegionToolkit/releases/tag/2.5.0
Ugyanazokat be lehet állítani vele mint Vantage-el, de nem fut a háttérben, ki is kapcsolhatod, akkor is megjegyzi a gép a beállításokat (pl. 60%-os tárolási mód). -
-
nagyúr
válasz cs.zs. #82220 üzenetére
Az OLED kárpótolni fog a gyengébb teljesítménye miatt. Én is azért őrzöm a régi AW-met mert OLED-es, pedig lenne rá lehetőségem, hogy egy jófajta X15-el boldogítsam magam, de nincs OLED már a AW palettáján. Úgy vagyok vele, hogy a kijelzőt nézem nem a GPU-t meg a CPU-t és már csak alkalmi játékos vagyok, arra a pár öreg Móriczka-grafikás játékra meg bőven elég a 3 éves hardver is. Ha meg jön olyan újdonság ami tetszik, viszont már nem megy rajta, hát: elengedem azt a játékot, megnézem youtube-on a walktrough-ját. Legalább nem nekem kell kínlódnom az ellenségekkel 😅😅
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Muerte68
addikt
válasz cs.zs. #82352 üzenetére
Köszönöm nem vagyok otthon ezekben mit hol lehet megnézni annak örülök hogy ha jó a kijelző főleg hogy képeket is szerkesztek rajta
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
-
Sidorovich
senior tag
válasz cs.zs. #82382 üzenetére
Ebbe már DDR5 kell, nem volt túl nagy választék így ezt rendeltem meg: https://ipon.hu/shop/termek/kingston-fury-32gb-impact-notebook-ddr5-4800mhz-cl38-kit-kf548s38ibk2-32/1984029
AMD-s a gép egyébként: ASUS G513RM-HF235
A feladatkezelő szerint a 2-ből 1 slotban van egy 4800 Mhz-es modul, megnézem majd a részleteket még AIDA64-el.KillHates, köszönöm szépen a felajánlást, privátban kereslek majd szerintem!
-
addikt
válasz cs.zs. #82426 üzenetére
Elbeszéltek egymás mellett.
Nekem is teljesen megfelel még a mai napig a régi i7-4940mx és ami vele van. Igények kérdése mennyivel éred be, mit nyúzol vele. Mondjuk van az is mikor már nem csak arról szol a történet hogy lassú, hanem hogy annyira lassú annál amit használsz hogy élvezhetetlen, akármit már nem tudsz vele jó érzéssel futtatni megfelelő minőségben. És ez csak az egyik szegmens, pl engem nem érdekel a kijelző minősége és stb.... ( Nem a mostani helyzet miatt ....sosem érdekelt, legyen jó fényerő és ok) Kinek mi az igénye. De mondjuk a topik éppen jelenkori aktualitását nézve nyilván mindig az új hardverrel foglalkozik ami épp aktuális a piaci kínálatban.
Azok a laptopok amilyen az enyém is bizonyos értelemben jövőállósabb, ha tudsz benne még utólag fejleszteni, tuningolósabb több oldalról. De ezek drágábbak, és inkább kivonják a piacról nehogy tovább üljön rajta juzer a kelleténél, menjen inkább vegyen gyorsan másikat, költsön rá többet, az jobban megéri a piacnak ha nem maradsz túl sokáig elégedett. Esetleg hamarabb tönkremegy az anyagminőség miatt......A DDR5-re: DDR3 cl11 majd cl9 nekem tök jól vitt mindent a mai játék felhozatalból. Minek ide DDR5? És hozta a proci és vga viszonyából mérve a vártat...1600Mhz
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
fogtunder
nagyúr
válasz cs.zs. #82499 üzenetére
hát, a gép fedelén Dell felirat van, nem AlienWare, innentől eléggé feltűnő a dolog.
én értem, hogy elsütötte a Dell ugyanazt a designt saját márkanév alatt is, de ez így akkor se korrekt. a hirdetés szövegében le lehetne írni szépen korrekten, hogy AW belső Dell házban.
a billentyűzet meg egy olyan dolog, hogy ha úgyse nézi az ember gépelés közben, akkor tök mindegy, hogy mi van ráírva. teljesen egyénfüggő, hogy valakit zavar-e akár egy ANSI, akár egy külföldi ISO kiosztás.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Phix
tag
válasz cs.zs. #82426 üzenetére
Köszi a válaszokat echterion és cs.zs !
Eredetileg nyilván arra gondoltam, hogy bár a GPU-CPU páros, illetve a laptop többi fő komponense értelemszerűen nem upgrade-elhető, viszont a RAM és az SSD pont igen; vajon van-e számottevő haszna, ha ma olyan platformot választok, ami az újabb generációkat is támogatja, kitolható-e ezzel valamennyire a választott gép életciklusa? A válaszaitokkal egyetértve (amire mondjuk magam is rájöhettem volna, de azért köszi a megerősítést ) - nem. Hiszen a teljesítményhez ezek minimálisan is alig adnak hozzá.
Vagyis, ami most jól fut, az később is ugyanúgy fog futni, ami meg mondjuk 2 év múlva már döcög, azon a DDR5 és a PCIe 5 sem fog segíteni semmit.
Úgyhogy vissza az árfigyelőhöz, és nézzük, mit akcióznak le leghamarabb a kiszemeltek közül, oszt' hadd szóljon!
cs.zs., a Te válaszodra külön még annyit: szerencsére nincs bennem és soha nem is volt ez a "mindig a legújabbat, legfrissebbet, leggyorsabbat beszerezni"-ösztön. Ha műszaki termékekről van szó, általában szeretem a leges-legújabbnál eggyel korábbi szériát megcélozni. 10-ből 9-szer ez az a sweet spot, ahol a legjobb ár/teljesítmény-arány megtalálható.[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
addikt
válasz cs.zs. #82606 üzenetére
Akkor majd a következő hónapban veszi, vagy felvesz 50e ft hitelt amit 2 hónap alatt visszafizet. Sosem értettem az emberi butaságot. Olyat mi értelme megvenni ami aztán nem fog kelleni?
Mint mikor a kijelzőt bámulom mert olyan szép csak nem történik rajta semmi gaming témában.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
laposonly11
senior tag
válasz cs.zs. #82614 üzenetére
Azért az nem így van, mert "kicsivel" többért, nem kapsz dupla olyan "forró" vasalót, vagy duplán "hűvösebb" hűtőt, sem duplán jobb TV-t, sem kocsit ami 200 helyett 400 Km/h val menne, viszont a a procik és videokártyák tekintetében, pláne hogy gyárilag összerakott PC, vagy laptopról van szó, azért nem mindegy hogy megnézel előtte teszteket hogy milyen teljesítmény kell, vagy beállsz a sorba és megveszed a túlárazott "legolcsóbbat", csak mert az belefér a keretbe.
"320 körül van VivoBook Pro 14" Oled, sajna ezüst színben"
Ez egy profi kis masina, képszerkesztéshez grafikusoknak, a tökéletes képminőség miatt, játékhoz éppenhogy elég, bár inkább gyenge(gondolom az RTX 3050 dedikált kártyás verziót nézed, nem a hasonló árszabású, tiszta rábaszás anyagilag, dedikált kártya nélkülit?), videózáshoz meg már túl erős! Ha csak max. filmezéshez, videóvágáshoz kell, miért nem veszel neki ahhoz szintén OLED es alap irodai ASUS laptopot 160 ért? [link][ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
Ubul86
őstag
válasz cs.zs. #82606 üzenetére
vagy esetleg 0%-os hitel? még nem is az egész költségre, de azért elég sok bolt szokott időközönként bedobni 0%-ost, legutóbb úgy jutottam a Samsung S20-asomhoz is, és azt pl a Samsung hirdette.
Ha van egy keret, legyen mondjuk 300, és 400 a gép, azért az a 100K hitelben szerintem legyűrhető. Főleg, ha kedvező feltételekkel, és akár korábbi visszafizetéssel is megoldhatóPersze tudom, hogy ördögtől való ötlet, mert hitel. De itt jelen esetben azért még is csak megérné, hisz jobb gép sokkal tovább él az illetőnél, mint egy már mai szemmel is kompromisszumos
-
törölt tag
válasz cs.zs. #82832 üzenetére
De miért Extreme presetben futtattad a teszteket?
Itt olyan vizuális effektek is bekapcsolásra kerülnek amit lehet szabad szemmel alig látsz. Viszont ezeket a kártyákat meg megeszik.
Ezek a kártyák nem max beálltásra vannak.
Belépő MMO, MOBA kártyák.Medium presettel nézd meg.
Vagy úgy, hogy az átlag legyen már 40-50fps.Amúgy a legtöbb játéknak nincs ilyen grafikája mint ennek a benchmark proginak.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz cs.zs. #82928 üzenetére
Nem tudom hogy vagy vele de ha én árulok például laptopot és tisztában vagyok az értékével plusz jobban felszerelve is mennyit érhet akkor nem 100.000-t dobnék rá az alku huszárok miatt hanem csak a felét nem árulni szeretném hanem eladni. Valamint az sem értem ne érts félre hogy miért kell 4/6GB VRAM-os gépbe 32-s memóriát bele pakolni holott a gép a grafikus teljesítmény korlát miatt nem bírja kihasznál a 32GB. Még 6GB esetén még szódával elmegy kategória szerintem de inkább több értelme van 8GB-s modellekbe pakolni.
[ Szerkesztve ]
-
bakelitlemez
csendes tag
válasz cs.zs. #82942 üzenetére
Igazából amit váltana a kiszemelt gép az egy céges M1-es MacBook Air (vissza kell majd adnom, más laptop/PC nincsen itthon emiatt nézek úgy viszonylag gyors alternatívát gamer szempontból), azon kívül egy 8 éves Samsung monitort bámulok egész nap (T24C300), így nem feltétlenül mondanám, hogy bajom lenne egy nem kimagasló minőségű kijelzővel - ezt úgyis csak gyakorlatban tudja meg az ember.
#82941: köszi, majd délután megpróbálok körbenézni itt BP-n hátha van valahol megnyomogatható, viszonylag ilyen F15-ös ASUS.
-
Speedy007
őstag
-
addikt
válasz cs.zs. #82957 üzenetére
Én is ebben reménykedem. Ha nem jön rendbe egy bizonyos idő után sem akkor nekilátok egy nagyobb pucolásnak, de egyenlőre kihagyom nehogy nagyobb kár keletkezzen. Közben keresek valami lemezt klónozni a teljes rendszert, eddig ezt még sajnos kihagytam.
(Volt már olyan is mikor a rendszer klónozása javított nekem hibát, sose felejtem )#82956 MaxxDamage:
Látom szégyenlős vagy, sebaj ha megjön a bátorságod jöhet nekem privátba. Tudni akarom nálad ez hogyan van....hasonló gép, nekem ez sokat segítene.
Sőt a beállításaid is segítenének, már ha van speciális. Tudom van a procimnak topikja, beleolvastam, oda nekem kell még bátorságot gyűjtenem, szerintem szétröhögnének.Igen, ezekre a játékokra én is nagyon vevő vagyok. És tudom még ezzel a ma már nem csúcs procival is nagyon jól futna bármi ami ma és a jövőben ki fog jönni, mert látom nem hiába áldoztam erre rengeteg pénzt, úgy mint te is. Úgy ahogy van minden most nagyon király.
Elcsábítottál a laposoddal.....[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
nagyúr
válasz cs.zs. #82960 üzenetére
Hát ja... De azért ne feledjük; hogy nem az Zephyrus sorozat emelte az Asus-t a "Best laptop brand" címre, hanem a konzumer termékei.
A többi igazi gamer brand; Razer, Alienware csupán egy réteg termék az Asus széles termékpalettájához képest. Viszont, ha a Lenovo így folytatja, akkor előbb-utóbb az Asus babérjaira fog törni
Egyébként PONT nekem nem kell magyaráznod a Zephyrusod bizonyítványát; tudom mennyire jó gépek[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
addikt
válasz cs.zs. #82960 üzenetére
Ez a ASUS ROG ZEPHYRUS G14 GA401QC amúgy nekem is bejönne kinézetre, látásból, mondom mert nem volt a kezeim közt. Nagyon megnyerő ritka szép, tudom egyéni ízlés kérdése ez. Nálam a vga erő a fő szempont, minden más másodrendű, de ezt ebben a topikban sosem fogom szégyellni kimondani, jelenleg futok az fps számra (nem volt ez így mindig csak ez kitolja a használati időt) és arra hogy minden ami kijön asztali konfigra azt az én laposommal maradéktalanul amennyire lehet ugyanúgy ki tudjam használni. Mert a gaming laptop az a én szememben egy luxus főleg a mai időkben. Lehet akármire használni egy laptopot legyen akár 15 éves olyan alkalmazással ami ha olyan fut számol akár 1 napig (régen volt egy videostúdió progi amit mindig használtam. Telt az idő cseréltem a progit újra, majd a hardver is frissült és mindig konstatáltam mennyivel rövidebb idő alatt végez).....emlékszem vissza a 2000-es évek elejére mikor az első asztali gépemet összerakattam az akkori csúcs dolgokkal és egy ideig csak a vga-t cseréltem, aztán egyedül maradva csak rájöttem hogy itt már a döcögés más keresztmetszet okozója és lecseréltem az alaplapot és a procit egyben muszájból, majd megint a vga következett. Hát ahogy szokták mondani minden kezdődik elölről. Csak én úgy vagyok vele ha valamire áldozok azért az abban a pillanatban mindenre vevő tudjon lenni. Az abban a pillanatban nem lehet kevés semmire. Aztán az idő majd ezt felülírja ami természetes mi is változunk a megélt idő után változó igényeink lesznek.
A mostani vásárlásom akár az új kijelzőmre ami egy igen nagy luxus és nem is feltétlenül szükséges itthon most számomra az egy belső igény hogy nem szeretek elvarratlan szálakat magam mögött hagyni, szeretem ha minden rendben van kerül amibe kerül csak legyen egy egészséges egész kompromisszumok nélkül ha meg tudom oldani.
-
nagyúr
válasz cs.zs. #82964 üzenetére
"A folyékony fém is "megsül" egy idő után?"
Nem, dehogy. Ez urban legend; arról van szó, hogy a gépekben lévő réznek látszó hűtés nem 100%-osan réz, hanem egy picit ötvözve van alumíniummal és ezért a gallium vagy indium "paszta" reakcióba lép vele és egy-másfél év után "aszpikosodik" azaz olyan mintha elkezdene szilárdulni. Ilyenkor veszít a hővezető képességéből (persze még mindig jobb mint egy hagyományos paszta.
Ezt az Asus úgy oldotta meg, hogy beáldozta a jó hővezetést és acél a felület ami érintkezik a proci flipchip-jével:
(a képen a jobb oldali rész)Az Alienware-nél egy kicsit szofisztikáltabb megoldást találtunk; ott ahol érintkezik a hűtés a flipchip-el, nikkelezik a rezet és így nem tud diffundálni vagy a benne lévő alumíniummal reakcióba lépni:
(x17 R2 hűtése, mondjuk a GPU-ra nem egy életbiztosítás vasat kenni)Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Akelaman
tag
válasz cs.zs. #82970 üzenetére
Tènyleg jòl megkaptad
Valòban nincs tùl sok vàlasztàs ebben a kategòriàban. Ha neked elèg az 1650 akkor jò az a gèp, azèrt nem csak, hogy kisebb, de lènyegesen jobb minősègű, mint egy TUF, vagy G15.
Mondjuk èn a magam rèszèről most [ezt] vennèm ebben a kategòriàban, de ugyebàr izlèsek ès pofonok
Remèlem be fog jönni. -
nagyúr
válasz cs.zs. #82972 üzenetére
... és az Asus-okban"csak" JOLED-ek vannak! Egy Samsung AMOLED panel még ezeknél is jobbak, ha egyáltalán lehet fokozni az OLED kérdést.
Most jönnek ki a QD-OLED panelek akiket az LG fog gyártani, azok beteg szépek lesznek.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ÚJ !! MacBook Pro Retina 16" M3 Pro 12CPU / 18GPU / 18GB / 512 SSD / Magyar
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
- HP ZBook 17 G5, 17,3" FHD IPS, I7-8850H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD,1TB HDD, P3200 6GB VGA, WIN 1
- Lenovo Thinkpad X13, 13,3 " FULL HD IPS, I5-10310U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, Számla, Gar
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FULL HD IPS, I5-8365U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garanci
- Lenovo Gaming Laptop: Ryzen 5 5500H/RTX 2050/16/512/gyári garancia
- HP Elitebook 8470p - i5-3320M, 8 GB RAM, 256 GB SSD, + 500 GB HDD.
- Dell Precision 7540, 15,6" FHD IPS, I7-9850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 4GB VGA, W10/11, Számla, Gar
- ÚJSZERŰ! Lenovo Thinkpad T490s / 14" FHD IPS / i5 8365U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Lenovo ThinkPad USB C gen 2 dokkoló, 135W-os adapterrel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest