- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz Pocok256 #52095 üzenetére
Ez nem teljesen igaz, sőt. Én így használom az X51-em, 22 ezerért volt akcijós 4TB hdd, így erre megy minden, a rendszer meg egy 125-ös ssd-n van (elég meleg van a házban hdd nélkül is). Sebességben ugyanolyan, mint egy hdd, ha ahhoz viszonyítjuk, akkor nem változik. Ssd-hez képest meg olyan, mint egy hdd.
No offense, de minden filmet, sorozatot nem tudsz lefedni netflix-hbo go kettőssel, inkább ez a nettó hülyeség.
-
Pocok256
veterán
válasz echterion #52101 üzenetére
Igaz mert van hulu meg amazon is Ja és disney+
Btw ezt meg nem értem mit akartál itt ?
"Sebességben ugyanolyan, mint egy hdd, ha ahhoz viszonyítjuk, akkor nem változik. Ssd-hez képest meg olyan, mint egy hdd."[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
-
Pocok256
veterán
válasz echterion #52103 üzenetére
Én ezt értem és van mikor sajnos nekem is le kell töltenem de az a 30 giga film amit megnézek majd letörlök ugyan elfér az 1 teras ssd n. És itt ahogy mondod laptoprol van szó abba ne rakjunk hdd t. Asztaliba még oké elmegy egynek mert lehet backup server vagy valami mást is kiszolgál...
-
-
addikt
válasz sh4d0w #52092 üzenetére
Persze mert nem tudod. Ne azt mond amit hallasz, olvasol, hanem amit tapasztalsz. Miért mondanék valótlant? Nem a rendszer betöltésről beszélünk ami akár 10 perc is lehet, hanem egy játék futtatásról. Metro Exodus és hasonlókat nyomtam rajta végig kifogástalanul. Nincs mindenkinek drága cucca otthon, merjen nyugodtan hdd-ről is ha az van, főleg mert semmi gond vele. Stopperrel nem mértem. Olyat hogy csak ssd-ről lehet játszani ne mondjunk, mert nem igaz!
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
-
sh4d0w
félisten
Én azt az állításodat vitattam, hogy nem érezhető a különbség HDD és SSD között. Ha betöltesz 1 GB adatot, HDD 10 mp, SATA SSD 2 mp, NVME 0.5 mp.
Ne mondd, hogy nem érzed a különbséget, mert a végén még elhiszem (nem). Full nonszensz, hogy nincs érezhető difi.
https://www.coreinfinity.tech
-
echterion
nagyúr
válasz Pocok256 #52106 üzenetére
Persze, hogy szereti. De nem igazán látom hátrányát a laptopomhoz képest egyiknél sem, mikor a tv-n játszom velük,persze lassabb a betöltés, de azért nem olyan gáz közel sem, a világban barangoláskor meg nincs megakadás így sem. Majd lemérem a különbséget holnap, ha lesz rá időm.
-
Pocok256
veterán
Nem vezetek, egy laptopba nem való a hdd majd rájössz, hogyha tényleg folyamat cipeled mindenhová brkapcsolt állapotba aztán egyszercsak bad sectoros lesz a sok Pesti kátyútól. Lassabnak meg lasabb hagy ne linkeljek már ezer plusz 1 videot... Szignifikánsan lassabb pl
Klikk
KlikkIgazából vizatkozhatsz a tényekkel csak értelme nincs hülyét csinálni magadból szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz echterion #52111 üzenetére
Nekem wownal régi emlékem ahogy a sok addon töltötte be az adatot vagy új részre értem és textúra hianyosak voltak a karik pár masodpercig vagy a tatyo.nem jelent meg azonnal meg ilyenek. Ez ssd után teljesen megszűnt. Persze jó rég wowoztam és van akit ez nem zavar de letagadni hogy nincs diffi és nem érezhető hülyeség szerintem inkább csak valaki képes együtt élni ezzel a kompromisszummal mint én a fos hűtésű laptopommal
-
fordjee
aktív tag
válasz memoril #52094 üzenetére
Szia. Én így használom, 1tb samsung evo 960 vagy 970, hirtelen nem tudom melyik és külső házban. Szinte minden játékot erre telepítettem. Problémát még nem tapasztaltam, fut minden normalisan. Hogy lassabb-e mintha belül lenne, azt nem tudom, nem próbáltam ki, talán egy nagyon picit töltésnél, de egyáltalán nem vészes. Én azert azt tanácsolom, hogy tedd a gépbe, ha van rá lehetőség, az a biztos. Jah, amúgy elég sokszor ki-be dugdosom, de szerencsére nem volt idáig probléma.
fordjee
-
addikt
válasz sh4d0w #52110 üzenetére
Ugyanazt sose néztem a kettőn, mondom nem volt stopper, de semmi zavaró kivetnivalót nem tapasztaltam. Mit is? pl beszaggatást, mert közben elkezdett tölteni, a játék betöltésre sem kell túl sokat várni. Biztos van különbség de nem annyira hogy ebből vitát kellene gerjeszteni. Egyéni vélemény. HDD van az illetőnek, fog azon is menni hasonló fps szám mellett.
Ha akarnám tudnék két ssd-t használni a gépemben a hdd helyett, de pont nem tapasztalom hogy feltétlen szükségem lenne rá. Tudom hogy nem tetszik itt sokaknak megint egy egyedi megfogalmazás, korábban is ezt mondtam, ez nem változott.
Ugyanakkor döntse el mindenki neki hogy jó.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Pocok256
veterán
-
wanted5
őstag
válasz memoril #52094 üzenetére
nyilván játékfüggű, én próbáltam, egyetlen bajom az volt, hogy a win mindig lekapcsolgatja egy idő után, aminek ugye az az eredménye, hogy kifagy a játék
semmilyen normális megoldást nem találtam rá, egyedül annyit, hogy a egyszerű progit elindítot a háttérben ami x időnként ír rá vmit és letörliFord Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
addikt
válasz Pocok256 #52116 üzenetére
Hát ezaz, én tényeket mondok mert használom, te meg nem használod, így nem tudod.
Hétvégén lesz időm erre, feltolok pár klasszikust ahhoz ami most ott van és megírom mennyi idő alatt tölt be. Írok egy listát. Nem rég pucoltam, de ok feszegessük a témát mennyi az annyi.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz Pocok256 #52120 üzenetére
Ugye azért lejön hogy az emberek nem egyforma tudású laptoppal vannak? És más az ingerküszöb is, meg a pénztálca. És ez fontos szempont. Nem csak az hogy az SSD mennyire veri a HDD-t szintetikus tesztekben, hanem az hogy tudjuk-e használni megelégedéssel. Arról nem beszélve hogy ez csak egy tényező a gépen belül, maga az egész együtt vizsgázik mindig. Szeretek tesztelgetni, mindig a gyakorlati oldala dönt, és csak a két szememnek hiszek.
Rosszindulat sosem volt bennem akinek ilyet írtam, nem fog drága vásárlásba kezdeni miattam, kipróbálja, aztán dönt. Majd jól lebaszhat miért nem vett ssd-t........
-
addikt
válasz wanted5 #52121 üzenetére
Nézd, az lejön hogy egy komolyabb proginál egyre több adatot kell beolvasni, lassan 100GB egy új game.....ok. Én csak egy személyes tapasztalatot akartam megosztani, mint fentebb írtam ebből, ha nem ért egyet velem anyagi kár nem éri. Meg lehet mondani, osszuk meg egymással amit látunk.
Mint írtam hétvégén kicsit megvizsgálom(mennyire gáz) a dolgot, csak mert már megint elszabadítottam itt valamit. Nyitott vagyok mindenre....rendben.Lehet videót is készíthetnék, még sosem tettem, azt is megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Még annyit.....persze sokféle játék van, nyomom otthon egyedül, meg a neten a haverokkal, meg ugye mit és hogyan milyen beállításokkal. Elhiszem ez sem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Pocok256 #52120 üzenetére
Na akkor amim van a nap végére....DOOM Eternal, és WRC9 a hdd-n......2-3mp mire indul és picit sem kell várnom semmire mire játszhatom. Vagyis nincs olyan itt hogy idő, a játékmenetben meg főleg. De majd folytatom ahogy ígértem. Nem kell elhinni minden videót.
-
MaxxDamage
félisten
De miért már...!?!?
Tudja mindenki, aki meg nem az neten talál róla ezer+ezer infót,videót,tesztet bármit!
Lejárt lemez rég az HDD vs. SSHD vs. SSD téma!
2008-2010 már elmúlt....az első SSD is jobb volt, mint az akkori/mostani HDD-k...
Miért kell mindent ennyire túl bonyolítani?
Sokszor nem értelek, de már nem is akarom és lehet jobb is.Ja és ez SSD-s téma mind, igy akár törölheti a TG az egész előzményt.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
echterion
nagyúr
válasz Pocok256 #52113 üzenetére
Ja jgen, mint momdtam, a betöltés lassabb, ez főleg ott észlelhető, ahol sok játékos van és ott logolsz be. Én nem használok addonokat már jó ideje, így azok nem tudom, ezt higy befolyásolják, igazából csak arra akartam célozni, hogy ha már egyszer betöltött, onnan már nem érzékelek akadást töltés miatt.
-
KISDUCK
addikt
Hát pedig az ssd betöltésben köröket ver a hdd-re. WoT-nál is 10-20seccel gyorsabb az ssd. Talán még a diablo_iii topic fejlécében is ott van a tipp, hogy ha nincs ssd-d akkor másold át a játékot pendrivera mert jobb az elérése a hdd-vel szemben és még onnét is egyenletesebb a textúrák betöltése. Ezek nem szintetikus tesztek, hanem gyakorlati tapasztalatok. Fényezheted a hdd-t, de az már "elavult" technika a flash memóriák mellett.
-
wanted5
őstag
válasz echterion #52128 üzenetére
De most nem a torrentről volt szó, hanem a játékról. Pl. pont a doom-nál volt, vagy a nioh jut még eszembe, amik ugye olyanok, hogy ha betöltött az adott map, akkor utána nem nagyon foglalkozik a hdd-vel, ami így egy idő után lekapcsolt.
@KISDUCK persze, mindent végigpróbáltam, bár annyira már nem is érdekel, ami nekem kell bőven elfér a 2 SSD-n ami van a gépben
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
addikt
válasz MaxxDamage #52126 üzenetére
Így van, miért kell ennyire túlbonyolítani. Nem is én kezdtem, miszerint hdd-ről nem lehet játszani, meg gáz 2020-ban. Meg ügye milyen játékról is van szó, ha már kötekszünk.
Akkor téma lezárva.[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
Pontosan te kezdted egy bullshittel és ezért is nem írtam ide lassan fél éve mert egyszerűen lehetetlen elviselni azt a hihetetlen hülyeséget ami belőled árad és oylan szinten húzod le a topik szinvonalát a nagyobbnál is nagyobb hazugságokkal és butaságokkal hogy borzasztó ...
Ezzel kezdted "Igazán különbséget futtatásnál még nem vettem észre, még betöltésnél sem."
Erre írtam hoyg hazugság vagy pedig beteg vagy mert egy metronál pont 40 másodperc vs 2 perc a töltési idő amit már igenis roahdt nagy differencia.
-
MaxxDamage
félisten
Játszani lehet, de nem ajánlott.
Mai időkben a HDD max. adattárolásra való, nem pedig játékra
Veszel pl. konzolt és HDD-t teszel bele?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz KISDUCK #52129 üzenetére
Szerinted csak mert egy pálya után picivel legyen (akár 30mp) többet kell várnom a betöltésre, mintha ssd-ről menne az kicsit is zavar, főleg hogy nem teszteltem előtte? Megkapom amit akarok és kész. Azt látván hogy egy jól megpakolt rendszer hogy bootol egyikről másikról, nem azonos játékbetöltésre is. Itt nem fogja a Win mappát újra beolvasni.
-
addikt
válasz MaxxDamage #52135 üzenetére
Amiből az egész kiindult.....szerinted milyen gépe lehet a srácnak? Mit lehet mit nem azt mi döntjük el. Mindenki tudja mivel jobb, mire telik, és használja amije van.
Lehet irigykedni a 4TB lemezemre, meg arra hogy nem minden laposba megy a hdd, szerinted érdekel?Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
echterion
nagyúr
válasz MaxxDamage #52135 üzenetére
A most piacon lévő konzolokban még hdd van (xbox nem is egyszerű a csere), csaxszólok.
-
MaxxDamage
félisten
Miért irigykednénk a 4TB lemezedre(?), ha 4TB SSD-d lenne, arra talán lenne aki
Én csak SSD-t használok laposba (nem volt kevés cash összességében) és nem bántam meg.(#52138) echterion:
Én az újakra gondolok, de vettem a lapot.
Én a régi (mostani) szériába is SSD-t raknék, ha lenne, de nem is kell.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Evil Snowman
őstag
válasz MaxxDamage #51911 üzenetére
Na megjött a válasz:
"Sajnos a kérése nem megoldható. Nem építhető be a megadott készülékbe más típusú kijelző."
Ahogy az meg lett jósolva.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Evil Snowman #52140 üzenetére
Sajnálom!
Akkor marad a másik megoldás, amit mások is javasoltak.
Add el és vegyél egy másik notit kis ráfizetéssel akát (megéri)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz KillHates #52063 üzenetére
Lemértem a vastagságot és 1mm
Ez jó lenne az adott helyre/célra? [link]
Vagy inkább ez? [link]
Méret az (ami kell) 680x740 (mm) és fedi a teljes felületét (matricáig)[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
törölt tag
Erre esetleg valakinek van tippje?
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #52142 üzenetére
A kéket vedd! Annak egész jó a hővezetése; 6W/mK
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MaxxDamage
félisten
válasz KillHates #52144 üzenetére
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #52145 üzenetére
Itt olcsóbb picit. Pont ezeket nézegetem én is.
-
MaxxDamage
félisten
válasz #68216320 #52146 üzenetére
Mind1, már megrendeltem és kifizettem.
Pénteken érkezik is (elvileg)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #52147 üzenetére
Lassú voltam
Jól követem a dolgokat, hogy SSD hűtéshez kell?Én éppen azon gondolkodom, hogy a CPU VRM-ről lepucolom a K5-öt és a gyári 1mm-es pad helyett (elnyomta a hűtést) csak 0.5mm paddal próbálkozom. Hátha jobb lesz és biztonságosabb a vrm tekintetében.
-
Evil Snowman
őstag
válasz MaxxDamage #52141 üzenetére
Szerintem elengedem a gamer noti dolgot. Ameddig ez kiszolgál, addig kiszolgál. Van mellette Xbox is szerintem veszek egy series X-et majd a One X mellé. Valamint a GamePAss Ultimate mellé már jár a game stream, oda meg csak elég lesz egy bika net (ami már van) meg egy alap laptop, ha esetleg lesz olyan játék amit kontrollerel nem esik kézre és emiatt kell a bill+egér kombó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest