Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KillHates

    nagyúr

    Hát azt hittem ilyen csak a neten van. Ma hoztak hozzám egy Zephyrus 15-öt, ami Ryzen7 4800-as procival van szerelve. Alapjáraton is nagyon melegedett a gép; 60-70 fok között ingázott, de terhelve nagyon hamar felugrott 90 fok fölé. Láttam én már ilyesmit kékmatricás gépben; így nem nagyon izgatott fel a történet. De a csavar ott volt a dologban, ha felmelegedett a gép, akkor hiába állítottam le a terhelést, a ventik üvöltöttek és masszívan tartotta a gép 80 fok feletti hőmérsékletet. Nézem a HWinfo-t 1.7 GHz-en lazsál a proci mégis 83-81 fok között billeg, a ventik szinte maxon. Az ilyesmi akkor szokott előfordulni, ha a paszta ki van száradva, vagy valami gond van a hűtéssel. Hát a paszta eléggé gatya volt, sajnos az AMD proci kialakítása miatt nem lehetett TGC-zni a CPU-t:

    Illetve lehetne, de ahhoz le kellene lakkoznom a kapacitorokat és akkor meg oda lenne a gari.
    Szóval került rá hagyományos kerámia paszta. Visszaraktam a hűtést, felpattintottam a gép hátulját és leteszteltem. Kb 2-3 fokot javult a történet, de így sem tudta visszahűteni a CPU-t a gép a terhelés után. Levettem a hátulját, hogy csináljak hőkamerás képet a hőcsövekről, mert az a gyanúm lett, hogy valamelyik heatpipe rossz. Elindítottam a terhelést, a gép seggel felfelé szétszedve. Hallom, hogy a ventik sokkal hallkabbak... Nézem a hőképet és 60 fokos a gép :Y Nézem a tesztek 70 fokos a CPU! Miafax? Mondom, olyan mintha a gép nem kapna levegőt alulról. Ránézek az alsó deklire és az a látvány fogadott:

    Hát... elmehetnek a fenébe az ánuszék! Ennek a nyomorult gépnek is betömték a szellőzőit, nem csak az AMD-s TUF-oknak :W Összeraktam a gépet és mondtam a gazdájának, hogy vigye vissza és kérje vissza a pénzt; ezzel a géppel nem lehet úgy semmit sem csinálni, hogy a garancia megmaradjon rajta :N Pedig a hűtés nem rossz; ilyesmi van a 9750+2080-as Zephyrus G701-ben is és elbír vele.

    Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Új hozzászólás Aktív témák