Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kukipapa_rr

    tag

    válasz matyee #41389 üzenetére

    (Nem vitázni szeretnék: azért is kérdezek itt, hogy jobban képbe kerüljek, és ezúton köszönöm mindenkinek a válaszokat.)

    Az a helyzet, hogy alapvetően munkára, fejlesztésre keresek gépet, ennek megfelelően szolidabb megjelenéssel (Dell G7 mellett pl. Lenovo Legion Y740 jó példának, hogy mit értek szolidabb megjelenés alatt), de ha már ennyit költök rá, rászánnék még, hogy játszani is lehessen vele (casual gaming). Az ideális egy mobil workstation lenne, de azokat sajnos nem szerelik RTX-ekkel, hanem pl. Quadro-kkal. Emiatt mentem el a gaming notebook-ok irányába.

    A Dell G7 ezzel az RTX 2080-nal mint kiderült az egyik legolcsóbb a piacon, tehát nem arról van szó, hogy van képük 900-at kérni érte, hanem ennél olcsóbban nem is lehet kapni (egyébként nem találtam egyértelmű forrást arra, hogy Max-Q verzió lenne, de akkor feltételezzük). Írtam, hogy nem kérdés, hogy ár/teljesítmény arányban egyértelműen rossz választás, egy 9750H/RTX 2060-as kombináció 600e-ben megáll, így az is játszik.

    Általában az újabb videókártyát célszerű választani, hiába alig gyorsabb, mint a régi, mert amikor eljön az első DirectX 12.1-et követelő játék, lehet cserélni a notit.

    A garanciális feltételeket a kapott linkről vettem, ezen bizony egyértelműen két év alkatrész garancia van (a feláras Gold csomagban, mivel az alap garancia 1 év alkatrészre, és csak 1 hónap (!!!) pickup), márpedig ha ennyi pénzt beáldozok, és 2,5 év után vibrálni kezd a kép, szeretném, ha nem kéne százezreket ráköltenem egy elavuló gépre. Ha tudsz megbízható forgalmazót itt Európában, amely valós 3 évet vállal, szívesen hallgatom.

    Szívesen várok alternatív javaslatokat, ha tudtok mondani.

    Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák