- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
Csak egy kérdésem volna.
Dell G7 17 7790
Benne van minden (látszik is) , de a 15 colos méretben hol fér el ugyanez?
A 17-es is fullra van pakolva, nem hinném, hogy ebbe is bármi elférne még◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
steelsec
aktív tag
válasz MaxxDamage #40803 üzenetére
[kép]
KB ugyanaz, de a szemetek 90Wh akkut raktak bele nem lehet 60 asat kerni hogy legyen 2.5 inch hely is -
addikt
válasz steelsec #40804 üzenetére
Kell a francnak a HDD slot, én inkább örülnék a nagyobb akkunak több laptopnál is. Én már asztaliba sem fogok már szerintem HDD-t venni. Van benne egy 1 TB-os, de ennyi.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
MaxxDamage
félisten
válasz steelsec #40804 üzenetére
Csak 1 NVMe van benne azt ennyi?
Azért ja... elfért volna a Sata3 port is.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
steelsec
aktív tag
válasz Hopkins95 #40805 üzenetére
Ki beszelt HDDrol? Ceges gep, es elozobe kertem egy 500 as 2.5 inches ssd-t most azt usbn kell hasznalnom
(#40806) MaxxDamage
Igen ez az en gondom is, 1TB nvme-t kerni fonok nem biztos hogy orulne miutan megvette a gepet nekem[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Hopkins95 #40805 üzenetére
Az nem HDD slot, hanem Sata3 , nekem is 860 EVO 1TB SSD van ott, gyári HDD-t 1x nem kapcsoltam be... félre tettem azt ennyi. NVMe -be meg vettem egy 2TB-s PM981 Samsungot.
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz MaxxDamage #40808 üzenetére
Akkor elnézést. Csak arra akartam reflektálni, hogy a tárhely megoldható 2 Sata vagy Nvme SSD-vel és nem kell hogy elvegye a helyet a nagy HDD vagy SSD. Szerintem laptopban ez a legracionálisabb helykihasználás, mert az m.2-es slot tökéletesen ellátja ugyanazt a feladatot kisebb helyen.
Sata SSD-vel már nem spórolsz annyit, maximum 10 Eurót némelyik fajtáknál, de nagyon hasonló árban vannak már.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Dhampir
félisten
válasz MaxxDamage #40803 üzenetére
A gépedben még Coffee Lake proci található? Elégedett vagy vele összességében?
(#40798) Hopkins95
Örülök, ha tetszett, habár még faragható lenne.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz steelsec #40810 üzenetére
Mondjuk az úgy tényleg nagy szívás, én nem is értem a Dell miért nem tudott belerakni kettőt, holott az XMG meg a Xiaomi már egy ideje 2 darab m.2-es slotot kínál a gaming notebookjaiban. De az Acernek is 2 slotja van már az Acer Nitro 5-ben is.
Azért 2019-ban szerintem ez már alapvető dolognak kéne legyen, de úgy látszik a Dell még le van maradva a többiek mögött.
[ Szerkesztve ]
-
blue_23
senior tag
-
MaxxDamage
félisten
válasz Dhampir #40811 üzenetére
Igen [kép]
Teljes mértékben!
i7-7700HQ képest meg ég és föld /i7-8750H javára persze/◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz blue_23 #40813 üzenetére
Hát nem tudom, én olyan max 20 ezret látok az 1TB-os HDD és SSD között. Amióta egyszer a külső merevlemezem tönkrement és elvesztek az adatok(semmi fontos szerencsére csak filmek) egy fél méteres magasságból történő esés után a fotelből, azóta én csak SSD-ket veszek. SSD-nél ez nem történhet meg... oké, asztaliba még talán raknék HDD-t, de laptopba eszembe nem jutna, inkább fizetek 20 ezerrel többet érte, de tudom, hogy nem lesz ilyen gond vele és villámgyors lesz.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Hopkins95 #40815 üzenetére
Igen, SSD-be nem hiába nincs "mozgó" alkatrész, csak full elektronika
Hasonlóképp vélekedek én is az ügyben és támogatom.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Dhampir
félisten
válasz MaxxDamage #40814 üzenetére
Köszönöm, örülök, hogy bevált.
-
blue_23
senior tag
válasz Hopkins95 #40815 üzenetére
Nekem nem olyan gyors az internetem, hogy ki tudjam használni az SSD sebességét, illetve multinál se vagyok előrébb, ha 2 másodperccel hamarabb tölt be, mint a többieknek.
Szerintem jobban jársz, ha fontos adatokat felhőbe szinkronizálod, érzékeny adat esetén pedig mehet a külső meghajtóra, sokkal nagyobb biztonság.Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
addikt
válasz blue_23 #40818 üzenetére
Nem kell ahhoz gyors internet, nekem is csak 8 Mbit/s-om van otthon, de a Toshiba SSHD komolyan korlátozta a laposomat, főleg mikor beütött neki a Superfetch. Miután megkapta a Crucial MX500-as SSD-jét és kivágtam belőle a régi SSHD-t, még ebből az i5-ös Skylakeből is fürge paripa lett.
Fotókat egyébként már egy ideje bizony én is a felhőben tárolom.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz blue_23 #40820 üzenetére
Ha van zseton mai világb ateljesen felesleges a HDD max valahol routerre kötve backupként van értelme. Filmek ott vannak az amazonon vagy HBO go -n vagy netflixen vagy hulun most az a havi 1-2k pénznem ver földbe senkit cserébe írtó kényelmes és nem LOPUNK ami szerintem minimum. Őszintén hdd re mit tennél minden filmet streamelve nézek én személy szerint vagy moziba. Játékok alap, hogy ssd re mennek nincs is rosszabb mint egy csörgő lassú hddd ről akadozó isten csapása játékot játszani fps droppokkal. Játék mentéseket a steam elintézi ugyancsak felhőben tárolja aki meg lopja azokat is arra inkább nem mondanék semmit.... Zene spotify meg yt music. Képek meg mennek a felhőbe. 1 vagy 2 terás SSD bőven világ vége plusz 1 napig elegendő tárhellyel szolgál mostanság. Szóval mire is kellene nekünk a hdd ? vagy egyáltalán a hely ? Nem igazán látom értelmét.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, MSI afterburner segítségével akarnám megjeleníteni a hőfokokat és a frekvenciákat, viszont a következő [kép] fogad, nem találom az On Screen beállításokat
MX150-es VGA. - MSI PS42 -
Devily
tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni. Novemberben tervezek új notebook-ot venni. Hosszú idő után ismét jétszani szeretnék és ehhez nézegettem gépeket...meg nagyjából ezer tesztet. Végül 2 befutóm van. Dell G5 (5590, 9. gen Intellel) és Acer Predator Helios 300 (2019).
Szívemnek a Dell dizájn kedvesebb. Most is Dell gépem van, bár Latitude. Régen várok már olyan gamer gépre, ahol hátul is vannak portok. Azonban a hőgazdálkodás sem utolsó szempont, amiben a G5 nem igazán van toppon.
Mit lehet kihozni a G5 hűtésből, ha a proci kap egy kis UV-t és újrapasztázom a hűtést? A célom az lenne, hogy a burkolat ne 55 °C-on hevüljön.
Illetve: Szükséges-e manapség 16 GB RAM, ha mondjuk olyan címekkel játszanék, mint a Cyberpunk 2077?
Tudtok javasolni még olyan gépet, amit érdemes lehet megnézni? ASUS G531-et kapták most fel nagyon.
A gépeket a következő konfiggal néztem:
-i7 9750H (Mert nincs i5, ha 1660, vagy 2060 a VGA )
-GTX 1660 Ti / RTX 2060
-16 GB RAM
-144 Hz IPSElőre is köszönöm!
-
Pocok256
veterán
válasz blue_23 #40826 üzenetére
Ez mondjuk egyén függő én egyszerre max 3-6 játékkal játszok ami 2-300 gigát ha foglalnak ha nem játszok velük leszedem, Ha kell akkor meg újra felteszem az a 2 perc míg lejön steam -ről pont belefér De ez már ízlések és pofonok. Viszont hdd re játékot tenni akkor is öngyilkosság emlékszem anno a diablo miket laggolt rajta te jó isten. Meg az új játékok is ahogy nyalják fel a diskről a mapot egy lassabb eszköznél komoly fps droppokat kapsz.. Itt csak a pénztárca szab határt, de most komolyan amúgy arról van szó hogy egy 1tb os ssd 30k míg hdd 14k ? Hát na duplája cserébe nulla lagg. Nem tudok mit mondani ha valaki egy 300-500k s gépnél az a 15k vágja földhöz az szomorú.
Új Válasz 2019-10-29 16:08:27 (#40827) Sly189
Ha leírom magyarul ugyanezz az segít ? (mert minden benne van a cikkben. Vagy mi a probléma ?[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
steelsec
aktív tag
válasz Pocok256 #40828 üzenetére
Ezzel maximalisan egyet tudok erteni, meg az elozo agymeneseddel is HDD-t nem raknek laposba, asztali gepbe is csak azert hogy a felhok ne az ssdre synceljenek folyamatosan (Dropbox, Ondrive ilyenek) es ne felejtsuk kovi konzol generacio ujdonsaga hogy SSD
1TB ssd eleg is lenne, es csak azert nem veszek ebbe a laposba mert ceges, de lehet fonokot megkornyekezem, hogy leveszem a kezerol a mostani 512 nvme-t est es vegyen 1tb-t ebbe -
echterion
nagyúr
-
-
Darth_Revan
veterán
válasz Dhampir #40839 üzenetére
Vagy olyat kapott amilyet Windows-os modellhez szántak és volt beleégetve kulcs vagy javított lapot kapott amihez az előző tulaj aktivált Home-t.
Én az elsőre tippelek, nem hiszem, hogy a gyárba nagyon válogatnának hogy xy ismeretlen ország szervizének nagyítóval néznék milyen variánst küldenek.
Ez mondjuk az ASUS-nál pont ellenkezőleg sült el, G75-ös (?) gamer laptopuknál több alaplap is volt és nekem gyárilag nem volt benne SSD de ott volt az NVMe csatlakozó viszont a szakszervíz javításnál a spórolós lapot tette bele amiről hiányzott a csatlakozó.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Dhampir #40839 üzenetére
Nem ment sehogy sem normálisan az UV, aztán kínomban tettem fel egy home-ot is, mit veszíthetek alapon. Majd pár nap után feltűnt, hogy nincs a jobb alsó sarokban a szokásos aktiválja a windows-t felirat, így ránéztem a vezérlőpultban és voilá: "a windows aktiválva van".
-
yoogie
aktív tag
Alienware 15 R2-s notebook-ban valóban lehet vga-t cserélni? Szemezek evvel a géppel, megérheti?..
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
válasz yoogie #40844 üzenetére
Csak személyes vélemény, de nem venném meg. Maga a hirdetés is szerintem furcsa. A minőségibb gép csak másodlagos a hirdetésben,ez már alapból fura. A képeken kb semmi infó nincs,bezzeg,HD sentinel kép kettő is van. Ki kell próbálni mindenképpen,de elég leharcolt,nekem igencsak zsákbamacskának tűnik.
-
Muerte
Topikgazda
válasz yoogie #40844 üzenetére
[link] A gazdája azt sem tudja mit hirdet..Utoljára 17/15R1-ben volt cserélhető a kártya.Az alján az olvadás attól van hogy gyorstöltésen használták ami megolvasztja a tápkábelt,pont ott van a lapra csatlakoztatva ahol láthatóak a nyomok.(Ez egy gyári hiba egyébként,az összes AW15-17 R2-R3-mat érinti).A gyorstöltést ki lehet kapcsolni biosban, és ki kell cserélni a tápkábelt újra kompletten a DC aljzattal együtt,feltéve ha már nem túl késő.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz frame120 #40849 üzenetére
Ezt méretezték alul:[link] Amit itthonra vettem anyámnak netre 17R2-t,abban betonkeményre össze volt már olvadva a vezeték köteg,alsó burkolaton ugyanott egy 3-4mm-es átmérőjű kis pukli.Kicseréltem újra a kábelt,fast charge off,és működik hibátlanul már vagy 2 éve,ki sincs kapcsolva soha.Egyébként az R2-R3 egy hulladék konstrukció,úgy ahogy van.Játékra én nem használnám soha pl. anyámét,( 970M van benne).A ventik be sem kapcsolnak amíg el nem érik a hardverek a 80 fokot,aztán hirtelen maxra kapcsolnak,majd 1-2 perc múlva leállnak megint...egyedül azért vettem anyámnak azt a gépet,mert egyrészt nagyon jó áron ismerőstől volt,másrészt egy nagyon szép panel van benne,neki netre,youtube-ra tökéletes,de játékra én senkinek nem ajánlom azt a szériát.Nyáron az alsó burkolat fentről le egészen a közepéig felmelegszik vagy 50-60 fokra,úgy hogy közben a ventik állnak..Egy nagy kula az a bios.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Robotporszívók
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Új HP EliteBook 640 G9 Tartós Üzleti Fémházas Laptop 14" -50% i5-1235U 10Magos 16GB/512GB FHD IPS
- GAMER LAPTOP ELADÓ! I5-12450H, RTX 4050, 16GB RAM, SSD 500GB, FULL HD, 144HZ
- MacBook Air 2012 10" 4/128GB 6hó jótállással!
- Apple MacBook Pro M4 gépek 3 év garanciával, 27% áfával bontatlan csomagolásban termékbeszámítással!
- Szuper áron új Huawei Matebook 14 /Ryzen5-5500U 16GB 512 SSD 2160x1440 IPS Garancia!
- Dell Vostro 1015 Laptop
- Lenovo Thinkpad E490 HUN Core i5-8265U 8GB RAM 256GB SSD
- HP EliteBook x360 1030 G3 - i5-i5-8350U/16GB/256SSD//13.3 " FHD TOUCH Bang&Olufsen hang garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga i5-10210U/8GB/256 SSD/13.3"FHD 2in1 laptop garanciás
- Új Lenovo Ideapad Gaming 3 16ARH7 gamer laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest