-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bencze
senior tag
válasz kk831228 #30083 üzenetére
Garmin csoportban az szokott lenni a válasz, hogy mindenkinek minden szupi láttam még ilyet másnál is. Igazából vártam a szezon végét, hogy csináljak egy resetet rajta, ki tudja ha segít. Úgyse tudok usb-n szinkronizálni pár hónapja mert mindig hibára fut az is. Fel kell melegítsem a témát a supporttal, eddig mindig sikerült lerázzanak valamivel
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
inf3rno
nagyúr
válasz kk831228 #30097 üzenetére
Nem jövőre terveztem, hanem mondjuk 5 év múlvára, ha már mennek a komolyabb tempók félmaratonon is. Viszont benne van a bugi a lábamban, hogy kipróbáljam a maratont, és ne törődjek az ilyen célokkal. A tavasz szerintem ideális a maratonhoz, mert pont előtte van egy hosszú alapozós időszak, aminél hozzászoksz ezekhez a távokhoz. Utána a kigyorsításnál elveszik valamennyi ebből az állóképességedből. Legalábbis én így tapasztaltam UB után, amikor átálltam rövidebb távokra.
Buliban hasznos! =]
-
Dreamie
őstag
válasz kk831228 #30109 üzenetére
Futásnál, volt olyan nálam is a fenix 5x-nél, hogy nem vártam meg amíg gps jelet talál, és elindultam... akkor amíg nem talált jelet kicsit furán rajzolta az útvonalat, mintha a háztömben futottam volna. És egyébként is, ha a szokásos köreimet futom, akkor ráközelítve mutat bizonyos kilengést... nem tudom mi lehet az oka. Viszont túraútvonalat feltöltve 24 km-en át egyetlenegy tévedés nélkül végignavigált gyönyörűen. És akkor se volt vele gond amikor megterveztem vele a futás útvonalát, gyönyörűen végigvitt.
[ Szerkesztve ]
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
margithid
veterán
válasz kk831228 #30379 üzenetére
Én sima fekete teát iszom, lidlben veszem, 350 Forint, 50 filter, nekem megfelel.
Ja és ilyen mesterséges édesítőszert hazsnálok, 3 szem egy csészébe, de a túrómat is ezzel édesítem!Szerintem a cukornál nagyobb hiba nem létezik, ezekkel a mesterséges édesítőszerekkel nekem semmi bajom nincs, ellenben amióta letettem a cukor rendszeres fogyasztásáról, azóta elmúlt a fejfájásom többek között. Ja és kb 10 kg-ot fogytam, évek óta stabilan tartom a 80 plusz 1-2 kg-ot.
-
parandroid
félisten
válasz kk831228 #30391 üzenetére
Akárhogy is, ennek egyrészt nem most van az ideje, másrészt egyszerűen ezt is ki kell edzeni. Amíg az alapok nincsenek meg, és arra nincs ráépítve stabilan minden pulzustartomány, addig persze, hogy mindenfélétől függ, hogy összejön-e. Stabilan akkor tudod, ha bármikor összejön. De ehhez nem heti 2-3 edzés kell, és nem 1-2 év.
Néha az az érzésem, hogy túl erős célokat tűztök ki magatoknak (nem rád gondolok, csak már idekattintottam válaszra, és ehhez kapcsolódik), a hozzá tartozó edzésmunka viszont nem mindig készül el hozzá, és ebből adódik némi frusztráció, meg csalódottság - a sérülésveszélyről, és túledzettségről nem is beszélve.
Ja, a németeknél van egy ilyen kifejezés, hogy mimimi, pont az ilyesmi picsogásra, nyafogásra, meg kifogáskeresésre használják.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
inf3rno
nagyúr
válasz kk831228 #30386 üzenetére
1kg zöld tea szerintem nekem egy évtizedre elég lenne. Most egy 50g-os gyógynövénnyel kevert zöldteát iszok ősz óta, de alig fogyott még belőle. Szerintem ki fog tartani a teljes szezonban, ezen kívül van még itt két filteres csak az íze kedvéért meg egy kamilla. Ha spórolni akarsz a teáknál az a titka, hogy leveleset kell venni, mert a filteres rohadt drága, semmi nincs benne az aromán kívül és hamar elfogy. Az egyedüli kivétel filteresben, amit ittam az a Japánból hozott zöld tea volt selyem filterrel... Leveleset teaházakban érdemes venni, jobb helyeken adnak neked kimérve. Egy ilyen kis tasak 1-2 ezres lehet emlékeim szerint és sokáig elég. Én mondjuk minden évben kapok ajándékba, nem is emlékszem, hogy valaha vettem volna kimért zöld teát.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
Zola007
veterán
válasz kk831228 #31074 üzenetére
MIUI 8-ban már nincs ilyen funkció, biztonsági okokból kivették belőle.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Peterhappy
őstag
válasz kk831228 #31179 üzenetére
Én nem tudom nem az elejét megnyomni, egy óriási lejtővel indul ez a szakasz Épp ezért szoktam gyalázatos utolsó 1 km-eket futni...
Az volt még a gond, hogy menet közben megéheztem. Szépen készültem a futásra, okosan reggeliztem, csak azzal nem kalkuláltam, hogy Roger bácsi lead két szettet Cilicnek, így az Öreg alaposan megcsúszta a napirendemet
@gombi01: köszönöm szépen!
-
Vertigo18
addikt
válasz kk831228 #32609 üzenetére
Éppen ezért kell kísérletezgetni, hiszen ez nem azt jelenti, hogy a futózoknik nem jönnek be neked, hanem azt, hogy AZ a típusú futózokni nem jött be!
Nekem volt olyan bokazoknim, ami a talpamra csinált valamit, ami nagyon fájt. Egy másik (ráadásul ugyanabból a márkából) meg tökéletes.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
zsinnyegtet
aktív tag
válasz kk831228 #32779 üzenetére
Ohhhh...ennyiért inkább valami svájci órát vennék
Azt hiszem hozzám és a pénztárcámhoz a Garmin FR-235 áll a legközelebb főleg, hogy egy kis rokoni segítséggel az amerikai Amazonról jönne majd július elején. Talán ez nem is olyan rossz ár érte.
Köszönöm.A rock and roll az nem egy tánc...
-
parandroid
félisten
válasz kk831228 #32830 üzenetére
Nekem ma adta. A vasárnapi fiaskó után hétfőn még próbáltam regenerálni (rossz nem volt, de nem is segített), aztán inkább megfogadtam tomcica tanácsát, a keddet elengedtem, ma meg nekieresztettem a tempót fokozóra. 15 volt a terv, 17 lett, 5:10-es átlaggal zártam, inkluzíve új 15k, és 10 mérföld PB - baby steps, tudom. Sokat segített, hogy a tegnapi vihar után kellemes 17 fok van, és fúj még a szél, a hosszúujjas póló végig nem tűnt túlzásnak. Hétvégén lesz egy félmaratoni verseny, addig már nem megyek sem egyszerre 10k, sem 140-es pulzus fölé, aztán meglátjuk, mennyire sikerül azt az 5:00-s átlagot megközelíteni.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz kk831228 #32832 üzenetére
Gyakorlatilag érzésre végig tudtam volna ma csinálni a félmaratont a kitartott 5:00 körüli tempón, az levett volna még pár másodpercet az átlagból a végére, ezzel meglett volna egy új PB, de egyrészről nem volt nálam megint semmi frissítés, és azért ez így meredek kett volna a 21-edikre, és nem akartam magam megint kicsinálni a hétvége előtt, másrészről olyan jól összejöttek most a dolgok időjárás- és fejügyileg, hogy nem tudom, fogom-e tudni ezt vasárnap megint hozni. Ha igen, az ütős lehet, de ugye a valódi PB-det akkor éred el, amikor sorozatban több versenyen is ahhoz nagyon hasonló időt mész. Tavaly az 1:55-1:56 közti idővel voltam így, az az 5:30-as tempó év végére egészen stabilan ment már, ehhez képest most érzésre már jelentősen gyorsabb vagyok, no meg egyrészt a minapi 1:50 alá csúszó idő, másrészt a mai futás szerint is. Most rápihenek, aztán meglátjuk, mit sikerül még ebből kihozni.
Ez most az utolsó verseny egy időre, már inkább a maratonfelkészülésben kéne benne lennem, aztán még 7.28-án épp otthon leszünk a soproni félmaratonra, hogy meglegyen az évi egy magyar verseny is (van még valakinek kedve jönni?), és aztán 9.2-án Koblenz Marathon, be kéne férni végre 4 óra alá. Októberben, a Frankfurt Marathon már csak közös örömfutás lesz párommal, az nem időre megy, ebből szerintem hagyományt csinálunk, addig viszont még lesz pár félmaraton az őszi szezonfélben szeptember második, illetve október első felében, szóval van még idő a javulásra.
p
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz kk831228 #33002 üzenetére
Én is csak 5k-t bírtam regenerálni, aztán ment 4k fokozóra, meg egy laza tempó még a végére. Jól esett a hűvös végre. Holnapra 3000-s nap lesz, 3k bemelegítés, 4x3k tervezett FM tempó (ezres pihenőkkel), 3k levezetés. Remélem, marad ez a fincsi ~18 fok.
p
-
bencze
senior tag
válasz kk831228 #33008 üzenetére
Hát, érdekes, ezt nagyon megtoltad. Azok a zónák rendben vannak? Nekem a z5 az vo2max vagy fölötte kb. 40 percnek a felét nem bírnám ki darabokban, nem hogy egyben. A tegnapi vo2max edzés alatt (5x 1km, 4 x 400m) 13 perc Z5 gyűlt össze összesen.
Az abszolút szám nem számít csak érdekességnek, az előbbi 5k regenerálóm, 6 perc közeli pace, 110 átlagpulzus...
(álltam is meg meg lehet szar a pulzusmérő kicsit de 115 fölött érzésre sem volt)[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
parandroid
félisten
válasz kk831228 #33253 üzenetére
Gondolom sikerült ráérezned egy hatékonyabb mozgásmintára, és/vagy sikerült találnod egy tempót, ahol a gyors izomrostok is besegítettek, de még a lassúak is dolgoztak. A kardio terhelésre meg ez nyilván nincs hatással, üzemanyagból így is ugyanannyi kell.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest