Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • reset

    senior tag

    tomcica bátorított, szólhatnék esetleg arról: mit csinálnék másképp most, hogy
    "Az életet már megjártam" (Arany J.)
    Az igazság az; én nagyon szerencsésnek érzem magam. 35 évesen találtam rá
    a sport világára, akkor, amikor sokan már szögre akasztanak, kesztyűt, cipőt...
    35-50 életéveim között a futás mellett kerékpároztam, úsztam - a síelést pedig még most is űzném, csak hó kellene meg új cipők, új kötések :)
    A "sportolózás" során mindent saját káromon tanultam - sajnos.
    Edző hiányában, futócimborák, szakkönyvek, motiváló hatású írások
    (Közülük, mindenekelőtt James F. Fixx: Futók, kocogók könyve) mutatták az utat
    és láttak el munícióval. A dohányzás kiskamasz koromtól 35 éves koromig elkísért. A legutolsó tíz évben már pipázás formájában. A rendszeres sportolás, meg némi állhatatosság egészségem javítására abbahagyatták velem. Ma már álmaimban sem szoktam dohányozni / eleinte még előfordult. Alkohol. Itt sajnos nem számolhatok be látványos fordulatról.
    Nem voltam alkesz, nem voltam nagyivó - inkább afféle társasági poharazgató.
    Azért pár "filmszakadás" így is összejött...Nem vagyok rájuk büszke. Személyiségromboló tud lenni, amikor másnap reggel másoktól tudod meg, mennyire más voltál...
    A 80-as évek második felében sok absztinens, sok koffeinmentes ciklusom volt. Ekkor nagyon buzgón edzettem. Függő voltam és kényszeres...Egy évig vegetáriánus. Nagyon ment a futás...csak az számított, minden egyéb mögötte volt a sorban. Szerencsére nem annyira, hogy ebből komolyabb munkahelyi, családi problémáim adódtak volna.
    Azt gondolom, hogy az alkoholos ital bármely formája megengedhető, ha azt megfelelő alkalommal és a túlzásokat kerülve fogyasztjuk. Azonban a mindennapos italfogyasztás, akármilyen mértékletes is, könnyen odacsalhatja az ördögöt...
    Aztán vannak egész apró dolgok is, amit olykor nem jó oldaláról közelítünk. Íme:
    Egy késő őszi délután a kedvenc útvonalamon futottam. Dimbes-dombos terepen tíz kilométer. Gondoltam benyomom 40 perc környékére. Repültek a lábaim, dalolt a testem. Az akácos környéki szántóföldeken asszonyok mezgerelték a learatott kukoricatáblát. Amikor közelükbe értem, egyikük intett és szólított: segítsek föltennni kerékpárjára a megszedett zsákot...Én meg buzgón mutogattam a karomon lévő stoppert / semmit nem csökkentve a tempón vágtattam tovább, mint Nagy Sándor győzedelmes lova, Bukefalosz…(Mentségemre szóljon, hogy volt éppen elég szorgos kéz a hölgy közelében, akiktől támogatást kaphatott...)
    Hazaérve láttam, hogy az időeredményem jó lett, de valahogy mégsem tudtam örülni neki :(
    Az eset óta mindig rendelkezésre állok, ha bárki segítséget kérve megszólít. Márpedig ez sűrűn előfordul, mert a kapunkon kilépve négyszáz métert egy forgalmas út padkáján kell megtennem a mezei dűlőutakig, és elég gyakori, hogy útbaigazítást kérve autók fékeznek mellettem.
    Ha csak magaddal versenyzel, mindig állj meg a segítségért hozzád fordulónak! A stoppert másnap is fölcsatolhatod...Könnyebbé teszik majd lépteid, ha elérnek hozzád a feléd kinyújtott kezek...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák