Új hozzászólás Aktív témák
-
Matula 007
tag
válasz Tomix24 #2848 üzenetére
Hát a videókari csak a megfelelő driverekkel segít be ténylegesen. Amíg nekem félévnél idősebb driverem volt addig a procim pörgött mint állat. Ati 4850-es karival és (azt hiszem) a legújabb catalystel már a videókari is dolgozik rendesen
[ Szerkesztve ]
Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el.
-
korall fanni
csendes tag
Hello! Kaptam egy Sony HDR-CX210E kamerát, minden fullos rajta, de a hangerő nagyon gyenge, akár mit állítok rajta.Tudja valaki, hogy kell beállítani?Pontosabban jól hallhatóvá tenni a felvett video hangját?A
-
hollozoli
tag
válasz korall fanni #2855 üzenetére
Én úgy látom, hogy ez egy 1080i videokamera.
Nem tennéd meg azt a szívességet nekünk, hogy felraksz pár felvételt (.mts fájlt), amit a kameráddal csináltál? Mondjuk ide:
http://www.4shared.com/
felhasználónév: webmaster01@freemail.hu
jelszó: masterweb -
Rotor82
aktív tag
Sziasztok! Mondanátok egy két megbizható online boltot, ahonnan már rendeltetek kamerát?
-
pinnacle
nagyúr
válasz Rotor82 #2857 üzenetére
Az a fontos, hogy az elállás lehetősége fel legyen tüntetve.
4. §15 (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.Panashop, Edigital, 220volt ilyen webshop.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz pinnacle #2858 üzenetére
Mondhatni nem feltétlen, mert ha nincs feltüntetve, akkor jog-szerint autómatikusan 30 nap lesz ez az érték!!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
pinnacle
nagyúr
válasz ledgeri #2859 üzenetére
Ha nem tájékoztatnak az elállásról, akkor 3 hónapig van erre lehetőséged, de jobb olyan cégtől vásárolni, ahol nem variálnak.
(3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben - a termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra.Van ahol már 14 napig van lehetőség elállásra.
-
djnice
veterán
válasz Rotor82 #2863 üzenetére
Szia, beltérben nem túl jó ez a kamera, remélem tudod: [link]
Csak szólok mielőtt túl sok reményt fűznél hozzá.
Amúgy ez a felvétel 5db 8w-os energiatakarékos izzó (kb 200w-nak felel meg) mellett készült, tehát elég világos volt a szobában. Ez az eredeti módosítatlan MP4 fájl.
Szerdán jön meg a HX9V, teszek majd fel beltéri felvételt is.[ Szerkesztve ]
-
hollozoli
tag
válasz Rotor82 #2863 üzenetére
Eredetileg leszóltam a fényképezőgépeket.
De tényleg volt olyan Sony kamera (Sony HDR-PJ200E), aminek vacakabb volt a felvétele, mint a fényképezőgépeké.Úgyhogy döntsd el te, hogy mit akarsz venni.
Ha Samsung HMX-H300-at, akkor a boltok közül, ahol lehet kapni én az AVPlanet-et ismerem. Ismerősöm vásárolt ott műszaki cikket.
A Bosnyák tér mellett van a boltjuk. és állítólag ott is értenek az optikai cikkekhez.
Sok sikert!
-
Jaksi45
csendes tag
Helló!
Panasonic HDC-SD80, HC-V100, illetve Sony CX190 kamerák között hezitálok. A Sony-val fel lehet venni Standard-ben (MPEG-2) is, a Pana-val csak AVCHD-ben. Tartok attól, hogy nem lesz elegendő a HP G62-es notebook teljesítménye a film feldolgozáshoz AVCHD-s felvétel esetén, ugyanakkor a Pana paraméterei jobban tetszenek. Van valakinek tapasztalata, hogy full-hd-s felvétel gond nélkül átkonvertálható MPEG-2-re, ha esetleg gond van a full-hd-s filmfeldolgozással? Vélemény a felsorolt kamerákról? -
varmi2
nagyúr
Üdv!
Az egyik ismerősömnek van egy sony kamerája, és a formátum, amibe rögzít, az .modd, tudtok valami konvertálo progit mutatni, ami átkonvertálja mondjuk aviba, vagy hasonló gyakori formátumra?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
yami60
csendes tag
Szervusztok Fórumozók!Régóta olvasgatom a fórumotokat,sok hasznos dolgot találtam már benne.Most vált esedékessé számomra egy öreg Sony kamera cseréje.Véleményetekre lennék kíváncsi,hogy az általam kinézett 3 Pana kamerából melyiket érné meg választani,anélkül,hogy esetleg feleslegesen venném meg a drágábbikat.Esetleg olyan funkciók miatt amiket soha nem használnék.Full HD tv van,média playerem viszont nincs,de
tervezem a vásárlását.Főleg családi események felvételére amatőr szinten,de szeretem a jóminőségű filmeket.A kamerákana HC-V700; HC-X800; HC-X900.A keret elvileg meg van rá,de lehet,hogy nem érdemes a legnagyobbat megvenni, a különbözeten inkább egy jó média playert lehetne venni.Várom hozzászólásaitokat. -
greggae
tag
válasz Jaksi45 #2868 üzenetére
Persze, lehet MPEG2-be konvertálni, csak mi értelme? Azon kívül, hogy 3x akkora lesz a fájl, meg romlik a minőség, nem valószínű, hogy az eredeti felbontásban lényegesen kisebb lenne a CPU-igény. Amit most konvertáltam, az nagyjából egyforma CPU-terhelést (~20%) mutatott lejátszáskor.
-
zenészke
tag
Szerintetek elfogadható hangot tud felvenni a Sony Cyber-shot DSC-HX200 digitális fényképező? Úgy gondolom, hogy a képével nem lehet gond, de a hangtól egy kissé óckodom. 135 körül lehet most megvenni a KÖKI-ben. Tulajdonképp Pana v700-ban töröm a fejem, de ma volt a kezemben és valahogy olyan "játékszernek tűnt". Igaz csak akku nélkül foghattam meg, nem is próbálgattam, de egy kicsit kiszerettem belőle. Melyiket szeressem?
-
Tomix24
addikt
válasz zenészke #2876 üzenetére
Helyes, dönts a súly alapján Aki csak egy percig is vacilál hogy megvegye-e a V700-at, mert van annyi pénze, az szerintem ne vegye meg, vegyen fényképezőgépet.. Én vérbeli kamera kedvelő vagyok, nem is változom meg. Tökön is szúrnám magam ha Ipad-al, fényképezővel, vagy tolba épített kamerával akarnám a családomat felvenni.
A youtube tele van a fényképeződ felvételeivel. A kép az szar a youtubon, de a hang az 90%-ban eredeti, úgyhogy könnyen leszürheted:[link]
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
A különbség főleg a szín visszaadásban rejlik(és főleg sötétben). Itt van pár nyers, legjobb minőségü felvétel: [link] regular download jobbra lent.
Reálisan 20%-al jobb a képe az X900-nak mint a V700-nak. Árban viszont többet kérnek el. Te neked kell eldöntened hogy 70-100%-ot kifizetsz-e pluszba 20%-ért..Én szénné kamerázom a családom egy kifutó/tt modellel, és bőven elég:[link] (100K értékü most kb). Ha ez a szint neked is, akkor a V700 még rátesz egy kicsit, és vehetsz egy normális media playert. Bár kamerákhoz/hálozati megosztáshoz/Blu-Ray Rip-hez Mkv-hoz 1080p-hez elég egy 22K-s WDTV live is(a régi modell)
-
Tomix24
addikt
Ha én is adhatok tanácsot:
Lejátszó Progi - Splash Player Pro, vagy ha TV-re kötve használjátok, akkor kell hogy frekit is váltson, akkor XBMC , itt a teljes használati utasítás: [link]Összefűzés:
tsmuxer , avagy Mkvtool. Az utóbbi akkor jobb, ha csúszik a hang. Veszteségmentes mindkettő.Konvertálás:
Végülis tucatszámra vannak, köztük a legjobb: Xilisoft Video Converter Ultimate HDSzerkesztés: Feliratokhoz, aláfestő zehézez: Powerdirector 10. 64bit
-
Tomix24
addikt
válasz Jaksi45 #2868 üzenetére
Az AVCHD felvételek feldolgozásához egy tablet is elég, vagy bármi. Csak időben több maga a konvertálási folyamat. Már ha konvertálni akarsz, aminek nem is látom az értelmét. Azért vesz az ember HD kamerát, hogy annak felvételét utánna maradéktalanúl élvezhesse, nem csinál belőle Avi-t meg DVD-t, csak ha olyan helyen nézik ahol nincs még a Hd "betelepítve". Lehet inkább a szerkesztésre gondoltál..
No mindegy. Az más kérdés, hogy magát a film file-t le tudod-e játszani a kérdéses laptopon akadás nélkül. Illetve hogy csak azon akarod majd nézni? Mert akkor érdemes kipróbálni, és nyers 1080i-s maximális minőségi beállítás mellett készült AVCHD-s felvételt nézned. Utánna kiderül tudsz e vele dolgozni, illetve visszanézni.
A kinézett kameráid 1080i-s kamerák, vagyis a FullHD sorfelbontás felét tudják csak megjeleníteni, így feleannyi erőforrást igényelnek mint jó esetben egy Progresszív 1080-as kamera felvételei. Szedd le ezt a csomagot, van benne egy 1080i és egy 1080p-s felvétel.[link] regular download jobb alúl. A file kiterjesztésre ne figyelj, az erőforrás a lényeg, hogy bírja e a géped. Lejátszónak a Splash player-t ajánlom,mert az AVCHD kamerákhoz készült elsősorban.
[ Szerkesztve ]
-
zenészke
tag
válasz Tomix24 #2877 üzenetére
Valószínűleg azért lepődtem meg a kis súlyon, mert eddig Canon MV6i-vel kameráztam, ami fémházas.
Megnéztem a filmeket, a Te SD 90-es felvételeidet szerintem már régebben láttam is, szóval a fényképező oldalazó mozgása értékelhetetlen, és így már nem is érdekel a hangja. A v700-as biztos jobb lesz.... Köszönöm a receptet, amit a filmezés utómunkáihoz adtál.[ Szerkesztve ]
-
yami60
csendes tag
válasz Tomix24 #2878 üzenetére
Köszönöm a segítségedet.Valóban elgondolkoztató,hogy több mint 100K különbséget meg ér-e kevés látható különbség amatőr szinten.Este néztem a YouTube-n egykét esti tesztet a
X900-al és azok szenzációsak voltak mind színben mind felbontásban.Nem tudom,hogy a
V700 hozzá képest mit produkálhat./sajnos éjszakai tesztet nem találtam/. -
yami60
csendes tag
válasz Tomix24 #2884 üzenetére
Valóban a sötétben való felvételek egy másik szakma.Ezt meghagyom Kovinak.
Egyre inkább úgy látom,hogy a V700 lesz számomra a jó döntés.Mekkora kártya rakható bele maximum?Tudsz-e estleg ajánlani valamijet?Mit érdemes esetleg még hozzá vásárolni a tartalék akksin kívül?Ahhoz,hogy élvezhessem a remélhetőleg szép felvételeket a F.Hd tévén
még egy média playeren és egy hordozható vinyón kívül van-e másra szükség.Ajánlanál-e valamijet?Ne elsősorban az árát, inkább a minőséget és a megbízhatóságát szem előtt tartva.Köszönöm. -
Tomix24
addikt
4gb helyet foglal 18 percnyi felvétel. Ebből neked kell mérlegelni hogy mennyire is van szükséged.
Nekem ez van pl, nem pénz érte 16Gb Class10 SDHC : [link] Eddig egyszer sem kellett a pótkártyához nyúlnom.
Vagy rögtön a dupláját veszed 32Gb Class10 SDHC: [link]
De bele lehet tenni 64GB-ot is SDXC-vel, ami drága már kicsit.Média Player: WDTV live(régi!): [link]
vinyó 320GB 2.5": [link]HDMi kábel, ha közvetlen TV-re kötöd néha: [link]
-
Tomix24
addikt
Régi WDTV live 17K-ért itt a fórumon! [link]
[ Szerkesztve ]
-
laszlo168
senior tag
Azt irják a V700-ról hogy,
Felvétel mód: 1080/ 60p (28Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HA (17Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HG (13Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HX (9Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HE (5Mbps / VBR), (1920 x 1080) / iFrame (28Mbps / VBR), (960 x 540) / SbS (17Mbps / VBR) , (1920 x 1080)
Akkor ez a kamera nem is tud PL, 1280x720-as felvételt, vagy 720x576-at? -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Samsung Q10 kamerába most vettem Kingston 8Gb SDHC class10 kártyát.Kb 7 percnyi felvétel után leállt a felvétel, és kiírta, hogy alacsony sebességű kártya, válasszak alacsonyabb felbontást. 720p-ben használom.
Miért van ez? Tudok valamit csinálni? a kisebb felbontáson kívül... -
Tomix24
addikt
válasz dodopek #2891 üzenetére
Vagy hamisítvány, vagy gyári hibás, és azért lassú. Formázd le a kameráddal, és utánna is vegyél fel rá. Ha akkor is kiírja, tedd be egy PC-be és mérj sebességet vele.AS SSD Benchmark. Class4-el is vígan el kellene lennie. Na persze ami tényleg tudja a class4-et
[ Szerkesztve ]
-
hollozoli
tag
válasz dodopek #2894 üzenetére
Én mindig olyan helyen vásárolok, ahol személyes áruátvételi lehetőség van.
Az én A-DATA SDHC 8GByte-os Class10-es kártyámat itt vettem, azóta sincs semmi gondom vele. Pedig párszor már USB-s kártyaolvasóval használtam kamerán kívül is:
Az 1-es villamossal kell hozzájuk kimenni az Árpád hídi metrómegállótól.
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék pót akkut venni, amit kinéztem az Canon BP-819 utángyártott akkumulátor Info chippel
ki van emelve, hogy nem Real Power. Mert az rosszabb? Pedig a másik az lenne BP-819 itt viszont mást is vennék. Ezeket biztonsággal tölthető a kamerával és a hátralévő időt is kiírja?Régebben mar vettem egy Replace BP-819, de ez ledes és külön a kamera saját töltőjével tölthető.
..........""..........
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest