- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly7
aktív tag
válasz Tomix24 #3742 üzenetére
Nekem is SSD-s. Eddig semmi bajom nem volt vele, igaz újonnan én sem adtam volna érte 130000ft-ot használtan azért jóval olcsóbban megvettem és akkor még a memo kártyák sem ennyibe kerültek. Abból még semmi hátrányt nem éreztem, hogy usb kábellel meg össze kötöttem a géppel. Ha be tojik az SSD akkor veszek bele egy kártyát oszt kész.
-
User55
csendes tag
válasz Tomix24 #3750 üzenetére
Pontosabban 55 dolcsival olcsóbb ami 12,500 pénz. De ebből még lejön a 4600 szóval 8 ezret spóroltam nem is 5öt De ez attól is függ h 16ost vagy 32eset veszek ami attól függ h milyen hány órát bír felvenni míg megtelik a 16 gb. Ezt véletlenül nem tudod h az ilyen kamera milyen gyorsan telíti meg a 16gigát?
-
Tomix24
addikt
Panasonic SD90/V700 nyers felvétel ha valaki ilyet akar venni: [link]
-
hzhzhzhzhz
csendes tag
Következő szentségtörő kérdésem , mi a vélemény a Benq M23 as Taiwani csodáról?
Mivel HP a tanácsok alapján kilőve!!!! Amúgy a problémám alapja, ha veszel valamit 50-70K ért ,akkor is +10-20K a mem kártya, kiterjesztett gari ,legalább +2 év , illetve egy normális tok. Vagyis egyből 70-100K tűnik el a zsebből. Ez viszont számomra too mutch.... az évi 5-10x alkalomra.
Továbbra is várom a tanácsokat! Thanks. -
Chrystall
senior tag
válasz hzhzhzhzhz #3758 üzenetére
Nem csoda hogy túl sok, minden kamera túlságosan is sok. Ha már így megfontoltad a dolgot, vegyél használtan. 50-60 ezer alatt jó kamerákat kapsz használtan, akár még garanciával is, a bolti ár töredékéért. Ha nincs épp még a bőrőd alatt is pénz, jobb lesz ez az irány, elég rablás a bolti árat kipengetni ezekért. Kompakt fényképező az más téma, de kamera, az pofátlanul drága mindenhol, és elég keveset tudnak ahhoz képest. Szóval használtan vegyél. Sokkal jobban jársz.
[ Szerkesztve ]
-
kelly7
aktív tag
Pont ezért vettem én is használtat. Nem akartam kiadni érte százezreket mikor évente 5-6 órát veszek fel vele. Pár apró hajszálkarctól eltekintve semmi baja nincs. Az meg vállalható több tízezer forint mínuszért szerintem Amúgy egy nyaralás volt vele felvéve meg vagy 100 kép fényképezve mikor meg vettem. Kamerákat azért általában nem hajtja agyon a mezei felhasználó.
-
User55
csendes tag
Milyen az a MiniDV felvételi formátum?
-
narumon
őstag
Szerintem ezeket a mindenféle "csodákat" el kell felejteni. Ennél többet ér ha veszel egy olyan gyártótól egy kompakt fényképezőt amelyik tudja is mi az a videotechnika. Pl Panasonic, Canon, Sony stb.
Hidd el ezek a taiwani meg számítógépgyártók által összerakott olcsó csodák bőven rosszabbak videóra mint egy komoly telefon. El kell felejteni őket.
Ha tényleg nagyon szűk a keret én is azt mondom, hogy akkor egy használt Sonyt vagy Panát le kell vadászni és meg van oldva.https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Chrystall
senior tag
A kettő között nincs összefüggés. Adattárolási módszerről van szó.
MiniDV-ből is van Full HD-s kamera, akárcsak a SDHC-ből. Általában a MiniDV-s régi kamerák SD kamerák, de van Full HD-s is, Pl. a Canon HV széria.
Azt nézd meg, hogy miben vesz a kamera, SD-ben vagy Full HD-ben. A régiek általában mind SD-sek. Azaz, egyszerűen szólva, azok nem jó minőségben vesznek. Full HD-s Mini DV kamera, az jó minőségben vesz.
De SDHC-ből is van, ami SD kamera, az se fog jól venni. Ugyanúgy vesz, mint a Mini DV SD.
Azt nézd meg, hogy SD (Standard Definition) vagy Full HD van-e a kamerához írva. A többi nem lényeges az adattárolási eszköz szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
guram
csendes tag
Srácok!
Mi különbség a Samsung HMX H-300 és a Samsung HMX H-400 között?
Csak én vagyok ennyire vak?
-
narumon
őstag
Hát a FullHD-s DSLR az bizony nem csak fényképező, sőt ez áll a legközelebb a profi kamerákhoz. Tehát ha kreatív dolgokat akarsz csinálni, sőt később ilyen témában akarsz dolgozni akkor ez lenne a legjobb megoldás. Sajnos ezek más árkategóriában esnek. Belépő szintnek ajánlom a Canon 550D-t. Youtube-on utána is tudsz nézni, rengeteg video van fent, valamint vimeo-n is nagyon népszerű készülék. Ebbe az irányba kezdj el gondolkozni.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Ottó58
senior tag
E két videóból sok tapasztalatot lehet levonni a fényképező (kamera) használatához.
De nekem nagyon hiányzik a felvétel közbeni zoomolás, nemigen látom, hogy használják, vagy egyszerre nem megoldható együtt állítani az élességgel?» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Chrystall
senior tag
A Canon HV20 mini DV tényleg nem rossz kis cucc, mint itt elhangzott. Talán nem butaság kijelenteni, hogy a mai, új, bolti, 100 alatti kamerákat simán veri, talán néhány dololgtól eltekintve. Mikor megjelent nagyon jü értékeléseket kapott. Használtan 100 alatt jó vétel, de én 60-70-nál többet nem adnék érte. Elhalad felette az idő, ennél többet nem ér meg szerintem. Régen nagyon drága volt, ezért sokszor nagy árat kérnek érte, de alaptalanul. Ott van például a szalagos felvevőfej, az sokat romolaht az évek során. És fog is. Az nem olyan, mint egy kártyaolvasó. 80-90 ezres kategóriában ha használt Panasonic SD90 a jobb választás, vagy egyéb Canon-ok: Canon HV30, HV40. 50-60 körül érdemes helyette a Canon HF100-at is nézni. Kezdő filmes kamerának kiváló, szintén veri a 100 alatti mezőnyt jobbára, bár itt több a kivétel. Az eBay-n is megnézheted, külföldön ezek a HV20-HV30-asok egész jó árban kelnek el. A HF100 is. A HF200-at kerüld, az rosszul sikerült, bár 40-50 ezer körül lehet mégis megéri. Kültérben nappal elfogadható felvételeket készít, de ha tudsz, inkább a többire koncentrálj, a HF200-ra sok panasz volt a képvilága tekintetében.
Általánosságban elmondható, hogy a HV széria jól sikerült, külföldön közkedvelt kezdő filmes körökben, főleg a HV40. Itt valaki említette, hogy behallatszik a motorzaj a felvételbe, ez merevlemezes Canon-oknál is előfordul, viszont ha van külső mikrofonbemenet, ez nem probléma. Igazi filmes felvételekhez amúgy is dukál egy jó külső mikrofon. Tehát a te esetedben ez nem szempont.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Nekem volt Canon HV40-m, nem ajánlom senkinek.
-
Chrystall
senior tag
válasz pinnacle #3786 üzenetére
Külföldi fórumokban nagyon szeretik. És szerintem is szép képe van. Itt írtad, hogy nem tud Full Hd-ben rögzíteni, gondolom az 1440 miatt. ennek semmi jelentősége. Felkonvertálja a videót a TV, és kész. Egyes kamerák, amik eleve 1920-ban vesznek, előfordul, hogy rosszabb képet csinálnak, mint az 1440-es HV40. Ha rossz a képalkotó folyamat pl. Szóval ez az 1440 csak a történet egy része. Ez olyan, hogy ha a sütiben nem Dr. Otker vaníliás cukor van, hanem Reál-os, akkor még lehet épp jó íze, mert az csak egy összetevő. Bár abban van valami, hogy az ára túl magas, és ár érték arányban tényleg veri a Panasonic. De nekem személy szerint nagyon tetszik a HV40 színvilága. Én ilyet vettem volna, ha nem MiniDV-s.
[ Szerkesztve ]
-
Ottó58
senior tag
válasz narumon #3785 üzenetére
A filmekben nem igazán használják a felvétel közbeni zoomolást, ezek előre megrendezett dolgok, vagy a színpadi felvételeknél ahol több kamera van, ott a már előre beállítottan vágják a kamerák képeit (hol közelit, hol távoli képet vágnak be), de az átlag videósnak nincsen ilyen lehetősége pláne olyan helyen, ahol azt sem tudja, hogy a szereplők hol helyezkednek majd el - gondolok egy szüretire, vagy egy falunapra, egy versenyre-, itt nincsen lehetőség kiegészítő ember segédletére és itt fontos szerepe van az autofokusz, a képstabi és a zoom adta lehetőségnek.
Habár szoktam látni némely csatornán, hogy a szuperközeli imbolygó mozgásból az operatőr átviszi totálba a képet.
Nekem a 2 rövid film közepéről hiányzik egy ilyen megoldás, olyan a hatása, mintha síkban lenne mozgatva a kamera, a harmadik (térben) mozgatás feldobná a filmet, de elismerem, hogy az ezekkel készült felvételek jók, a gépek paraméterei (nagy szenzor stb.) miatt, de én akkor sem adom fel emiatt a kamerák adta lehetőségeket.
A 8-as, supernyolcas filmfelvevőtől, a mostani Pana- és Sony kamerákig párhuzamosan mindíg voltak fényképezőgépeim, és annak ellenére, hogy a Sony HX1-es gépem nagyobb szenzorral rendelkezik (1/2.4)1080p-s videót, felvételkori 20x zoomolást tud képstabi mellett mégis fényképezésre, a kamerát (Sony CX250) videókészítésre használom.
(Ez csak az én véleményem volt, de tiszteletben tartom mások hozzáállását, ki mire, milyen gépet használ, s ez még függ még pénztárca belsejétől is).[ Szerkesztve ]
» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
narumon
őstag
A filmekben nem igazán használják a felvétel közbeni zoomolást, ezek előre megrendezett dolgok, vagy a színpadi felvételeknél ahol több kamera van, ott a már előre beállítottan vágják a kamerák képeit (hol közelit, hol távoli képet vágnak be), de az átlag videósnak nincsen ilyen lehetősége pláne olyan helyen, ahol azt sem tudja, hogy a szereplők hol helyezkednek majd el - gondolok egy szüretire, vagy egy falunapra, egy versenyre-, itt nincsen lehetőség kiegészítő ember segédletére és itt fontos szerepe van az autofokusz, a képstabi és a zoom adta lehetőségnek.
Részint igazad van részint nincs.
Én pont azért nem használok autofokuszt (kameránál sem használtam), mert annak fogalma sincs, hogy én mit akarok csinálni. (Nem véletlenül kezdik oktatáson is azzal, hogy AF? Turn it Off.) Az első dolog amit meg kell tanulni az a manuál fókusz használata. Egyébként pont ezért is ajánlottam ilyen kamerát a srácnak, mert tervezni kell előre csakúgy mint filmek esetén (ő meg ebbe az irányba fog elmenni), és az nem igaz, hogy nem lehet ismeretlen esetén előre tervezni, csupán néhány másodperccel kell előrébb gondolkodni mint egy videokamera esetén, cserébe viszont nagyságrendekkel jobb videót kapsz. A zoomról ugyanez a véleményem - kamerázás közben nem kell zoomolni, odazoomolsz felvétel nélkül és utána nyomod meg a felvevő gombot. A világ egyik leggagyibb kinézete amikor felvétel közben ki-be zoomolnak ettől lesz leginkább amatőr egy video. (szerintem). Olyan ez mint amikor otthon Pityu megvág egy filmet és a vágások nem is vágások hanem mindenféle effektek = világ leggagyibb videója.
Ha pl versenyről van szó nekem ez jut eszembe [link]De természetesen más más feladatra más kamera kell. A gyerek rohangászását handycammel kell felvenni, a sportközvetítést annak megfelelő kamerával kell, stb stb.
"hogy az ezekkel készült felvételek jók, a gépek paraméterei (nagy szenzor stb.) miatt, de én akkor sem adom fel emiatt a kamerák adta lehetőségeket."
Hát ezt nyilván embere válogatja, én eladtam mindenféle kamerámat, egy ős Sony handycam maradt csak meg mert kapnék érte max 30-50e forintot, akkor meg jó hogy inkább itt van tartalékban ha nagyon kell de igazából évek óta a polcon van, nincs mire használni. Nekem kell a DSLR brutál nagy szenzora, a DOF, a cserélhető objektívek, a mindenre kiterjedő manuális állítási lehetőségek.
(Ez csak az én véleményem volt, de tiszteletben tartom mások hozzáállását, ki mire, milyen gépet használ, s ez még függ még pénztárca belsejétől is).
Szerintem is ez a lényeg.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
superbayern
csendes tag
egy hülye kérdés.... nem árt az aksinak, ha mindig úgy töltöm fel, hogy nem merült le teljesen, hanem pl. van még hátra 20 perc?
-
Tomix24
addikt
válasz superbayern #3790 üzenetére
Nem, sőt még jót is teszel. A li-ion-t nem szabad töig meríteni.
-
kissdani
senior tag
Sziasztok segitségeteket szeretném kérni! Szeretnék egy full hd-s kamerát vásárolni 60k-m volna rá! A legjobb választás érdekelne nincsenek különeges igényeim de nem szeretnék egy rosz tipus mellet dönteni, ezért kérném segitségeteket!
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
User55
csendes tag
válasz kissdani #3792 üzenetére
60 nagyon kevés egy jó full hd-s kamerára. 60ért max használtan kapsz de az se biztos h 1080p-s lesz inkább 1080i-s. Tessék egy, amit régen kinéztem de letettem róla Sony HDR Cx190 viszont ezt minden nélkül kapod (memkártya, táska stb.) Ez viszont 60 és ad hozzá memkártyát.
-
hzhzhzhzhz
csendes tag
Hoppá!
Érdekes dolgokat olvastam feljebb... Akkor az alapoknál kezdve. Mi a Full HD és a HD? Csupán a pixelszám? És a másik oldalról nézve a problémát. Megjelenítés oldalán mikor van értelme full HD felvételnek? Milyen TV kell hozzá??? Egy síkképernyős CRT tv esetén van értelme akár a HD nek? Miért van az ,hogy a CCD képérzékelős kamerák akár 55x optikai zoomal is rendelkeznek, CMOS esetében a 20x már nagy dolog? Ugyan azt látom a TV ben a CCD 50x zoommal , mint CMOS 20x zoommal? A képérzékelő szenzor fizikai mérete miatt? Ergo egy pici érzékelőre könnyebb leképezni az 50x zoom átfogást?
Tényleg léteznek olyan bridge tipusú digitális fényképezők, amik nyugodt szívvel használhatók amatőr videózásra is az évi 5-6x alkalommal?Bocs az első olvasatra óvodás kérdésekért, de ha belegondolsz egy áruházi eladó ezt soha nem fogja elmondani.. csak azzal érvel, ezt vedd meg vazze 120K ért mert e mááá fullHD. De arról lapít ,hogy esetleg a megjelenítéshez meg kell egy 300K led TV is...
Szóval tényleg köszönöm ,aki fölkapcsolná nekem a világosságot!
-
pinnacle
nagyúr
válasz Chrystall #3797 üzenetére
Sajnos nem őriztem meg a teszt felvételeket, de arra emlékszem, hogy nem volt éles és progresszív módban a legkisebb oldalirányú mozgásnál szaggatott. A színvilág viszont természetes volt. Sajnáltam, hogy vissza kellett vinnem, de nem tettszett. Archiválásra szerintem mégiscsak az a legjobb, ha minden felvétel külön van tárolva miniDV-n.
Kategóriájában én még nem láttam, olyan éles felvételeket, amit a Panasonic SD90 tud, pl.ilyet. Igaz azt el kell mondani, hogy csak szikrázó napsütésben jók a felvételek, kevesebb fénynél hamar fakul, gondolom ide kell már a jobb kamera, de szerintem átlag felhasználónak, nem éri meg a 2-3X-os felárat. Panasonic V700-am is volt, innen kezdődik, kevesebb fénynél jobb, mint az SD90, de az SD90 színe volt a természetesebb.[ Szerkesztve ]
-
superbayern
csendes tag
még egy hülye kérdés..... dehát féltem a kamerát..... szóval.. az nem árt a kamerának, ha tűző napon kb. 2 órát kamerázok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor