- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Ahogy olvasom a Sony DSC-HX9- et ajánlottátok elég sokat, kamerázni és fényképezni !
de ahogy nézem már nem igen lehet kapni ! a többi ujabb sony is hasonlóan jó?
hx10, 20 , 100, vagy 200 ??Szóval milyet ajánlanátok fotózni, videózni, kb 150 e ft-ig?
előre is köszi a segitséget !
-
Matula 007
tag
válasz maxika2004 #3801 üzenetére
A HX9V utódja inkább a H20V a Hx10v butított a HX9v hez képest.
De ha inkább kamerázni szeretnél és van 150 keret rá akkor a Pana V700.Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el.
-
apinnyo
csendes tag
Sziasztok,
a következő kérdésem lenne egy Panasonic tm60-as kamerával kapcsolatban.
Ha a felvételeket a kamerán nézem vissza, akkor a dátumot mindig kijelzi, de ha az mts, vagy m2ts fájlokat a gépen nézem meg, akkor ott nem tudom azt előhozni. Próbáltam már több lejátszót is, egyiknél sem sikerült. Esetleg valakinek ötlete?Illetve ha később visszamásolom a videókat a kamerára, akkor megjeleníti majd a dátumot?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
hollozoli
tag
válasz hzhzhzhzhz #3798 üzenetére
Szerintem nem kell az ilyen kis 3-gombos kézi kamerákból mítoszt csinálni.
Sem az LCD TV-kből.Ha megfelel a HD minőség, vegyél egy Samsung Q10-et 50E-ért (1280x720/50p),
ha ennél többre vágysz, gyűjts még hozzá 50E-ret és vegyél 100E-ért egy (1920x1080/50p) Sony-t vagy Panasonic-ot.300 000 forint-os LED TV kell a videodhoz?
Miért, egy 42"-os (107cm-es) hagyományos háttérvilágítású LCD TV nem adja vissza tökéletesen a felvételt?
LG 42LK430 Full HD LCD TV: 106 000 forintért
HZ
-
Tomix24
addikt
CRT tv mellé kár a FullHD, mert lebutítaná a felvételt a TV hez SD felbontásra a lejátszáskor.
FullHD kamera mellé FULLHD TV kell/ illik, és akkor pl egy FullHD-s kamera képe olyan mint maga a valóság majdnem, 2-3 méterről nézve.90-100.000 FT értékben már elérhető 37" mérettől is akár bármilyen nevesebb típus..
-
maxika2004
őstag
válasz Matula 007 #3802 üzenetére
Kamera tuuuuuudom v700 , én olyat veszek .... vagy x900-at
ez egy rokonomnak kell....
és fényképezőt akar venni videóval.....
nekem 550d-m van és családi videókhoz annyira nem jó !neki 550d-600d-650d volt a kiszemelt,
de ezzel a sony val könnyebb videózni ugye ?
auto fókusz és hasonlók ... hogy müxenek ? -
maxika2004
őstag
válasz Tomix24 #3805 üzenetére
... és nem vagy otthon tv-k ben ?
kellene 2. tv nek, jobban gyerekeknek egy 37-40"-es led-lcd.....
120-130 körül de ha 100 az se baj !ezeket néztem eddig :
Philips 37PFL3507H 134e
Philips 37PFL3007H 109ePanasonic TX-L37E5E 150e
Samsung UE40EH5300 132e
Samsung UE40ES5500 148e
Samsung UE40EH6030 152e 3DLG Electronics 37LS570S 132e
-
Tomix24
addikt
válasz maxika2004 #3807 üzenetére
De, az a másik hobbim/munkám. HTPC - TV-k - utolsó a kamerák
-
Tomix24
addikt
válasz maxika2004 #3807 üzenetére
3D? 24p? fogyasztás? Csak TV nézés lesz meg kamera rákötés? PC/konzol/média Player?
Méret? 37"? Biztos? -
maxika2004
őstag
válasz Tomix24 #3809 üzenetére
Sajnos biztos 37" , max 40" 90cm a szekrény belméret....
a 40-es ugy férne el, hogy kicsit megnagyobbitom a viszintes lapot a szekrényben előre...
és lényegében a szekrény elött lenne a tv lapja..... de ez a max, igy még 93 cm elfér....( 40")
és akkor 5-5 mm marad a fiokok mellett :-)ez második tv nek kellene jobban a gyerekeknek...
kb 50% tv - 30% pc - 20% hd tv lejátszója nemfontos, max veszek hozzá mplayert...
A tv analóg kábel... ezekben manapság még van ilyen?A 3d még nincs eldöntve, de egy alternativa arra is kellene...
a 24p az jólenne.... -
hollozoli
tag
válasz maxika2004 #3811 üzenetére
Bocsi, a kéretlen tanácsért,
De arra is figyelj oda, mekkora a képfrekvencia: 50Hz, 100Hz, ...
Ezeknél a TV-knél ez a frekvenciaérték már nem azt jelenti, mint a hagyományos katódsugaras TV-knél. Nem olyan gyorsan pásztázza végig a katódsugár a képernyőt.
A nagyobb képfrekvenciájú LCD/LED TV-nél (100Hz) a gyors mozgású felvételek nem olyan szagatottan játszódnak le, mint a kisebb képfrekvenciájuaknál (50Hz),
így ha pl. focimeccset nézel a 100Hz-esen ezerszer jobb lesz a kép, mint az 50Hz-esen.
Üdv,
HZ
-
Tomix24
addikt
válasz hollozoli #3812 üzenetére
OFF:
Ez már nem a CRT korszak, itt már ilyen 50-100hz probléma nincs. A 24 képkockás mozi filmeket(Blu Ray pl) 24Hz-en fogja nézni, a kamera felvételeit pedig 50Hz-en. 60hz-en meg a rákötött PC-t, konzolt.
Az hogy van a True Motion 100-400Hz és hasonló marhaságok, nem érdemes bedőlni. Ha valami 50 képkockával lett rögzítve, akkor azon frekin kell megnézni. Mert bekapcsolva egy ilyen reklám fogásos funkciót, a TV beílleszt minden képkocka közé még 1, esetleg 2-3.. stb nem létező "varázs" kockát, amitől a kép olyan mint egy szappanopera. Felgyorsúl de mégsem, nehéz leírni, max lekamerázom ha valaki igényli a 400hz-es képfrissítéstNálam minden effect, csili csáré, 8 milliós dinamikus kontraszt meg hasonlóak ki vannak kapcsolva. Hisz az összes lcd 1-2.000 natíve kontrasztal rendelkezik, csak villog a trükközéstől.
[ Szerkesztve ]
-
hollozoli
tag
válasz Tomix24 #3814 üzenetére
http://www.geeks.hu/technologiak/090306_igy_mukodik_az_lcd_tevek_100_hz_es_kepfrissitese
Ha sportadókat néztél már 50Hz-es LCD TV-n és megnézted ugyanazt 100Hz-es LCD TV-n ég és föld a különbség.
Engem nem annyira a dolog technikai része érdekel, hanem maga a focimeccs.
[ Szerkesztve ]
-
User55
csendes tag
Van 2 kamera lehetőség JVC GZ-HD30 és Sony, HDR-SR11E, csak hozzáértők véleményére támaszkodva, ti melyiket választanátok videó minőség szempontjából?
-
narumon
őstag
Érdekes dolgokat olvastam feljebb... Akkor az alapoknál kezdve. Mi a Full HD és a HD?
Gyakorlatilag minden HD ami 720x576 fölött van, de TV szabvány ügyileg ez 1280x720, a FullHD meg 1920x1080, vannak eközött még összevissza mindenfélék.
Megjelenítés oldalán mikor van értelme full HD felvételnek? Milyen TV kell hozzá??? Egy síkképernyős CRT tv esetén van értelme akár a HD nek?
Azon max annyit látsz, hogy különlegesen jó minőségű a felvétel de természetesen nem lesz HD mivel a tévé sem az. Praktikusan legalább egy HD LCD tévé "érdemes" hozzá.
Tényleg léteznek olyan bridge tipusú digitális fényképezők, amik nyugodt szívvel használhatók amatőr videózásra is az évi 5-6x alkalommal?
Igen.
csak azzal érvel, ezt vedd meg vazze 120K ért mert e mááá fullHD. De arról lapít ,hogy esetleg a megjelenítéshez meg kell egy 300K led TV is...
Azért az átlagos háztartásokban ma már előfordul egy legalább HD megjelenítő, TV vagy monitor. És az eladónak is igaza van annyiban, hogy ha fullHD-ban veszel fel az attól még nem lesz rosszab ha nem HD tévén nézed mintha SD-ben vennél, és később ha lesz megfelelő tévéd akkor meg csodálkozhatsz is hogy jéééé milyen szép, de jó, hogy már régóta fullHD-ban veszek.
Ami fontos és mindig elmondjuk az, hogy fullHD az kis túlzással semmit nem mond el a minőségről. Olyan mint a kínai fényképezőnél a Megapixel; lehet, hogy belenyomtak 20Mpixelt a képe meg olyan mint egy 4Mpixeles Canon kompaktnak (vagy még rosszabb).https://www.facebook.com/Naruvideo
-
narumon
őstag
válasz maxika2004 #3806 üzenetére
"nekem 550d-m van és családi videókhoz annyira nem jó !"
Jónak jó az csak nem ideális. Macerás.
neki 550d-600d-650d volt a kiszemelt,
de ezzel a sony val könnyebb videózni ugye ?
auto fókusz és hasonlók ... hogy müxenek ?Ő is családi videókat akar csinálni? Családi video = 4 gyerek le föl rohangászik a szobában.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
User55
csendes tag
Van 2 kamera lehetőség JVC GZ-HD30 és Sony, HDR-SR11E. Melyiket válasszam videó minőség szempontjából? Tegyük fel ugyanabban az árban vannak. Melyik vesz jobb videót fullhd-ba?
-
hzhzhzhzhz
csendes tag
válasz narumon #3819 üzenetére
Köszi az infókat! A többiek segítségét is köszönöm!
És tud valaki olyan bridge tipusú fényképezőt ajánlani, ami a gyakorlatban is bevált évi 5-8x alkalommal családi HD vagy fullHD video készítésére?
Tényleg igaz az ,amit fentebb írt valaki, hogy adott krajcárért minőségibb fényképezőt kapni, mint kamerát, mintha luxuscikként áraznák be a videókamerákat. -
maxika2004
őstag
Szerintetek itt kb az első 6 bolt közül melyik megbizhatóbb,
melyikből érdemes vásárolni ?http://www.argep.hu/product_1905036.html
-
pinnacle
nagyúr
válasz maxika2004 #3826 üzenetére
Amelyiknél fel van tüntetve a "4. §15 (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat."lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
snake888
tag
Sziasztok! Valaki tudna Samsung HMX-H300 nyers fájlokat feltenni? Előre is köszi.
-
narumon
őstag
válasz hzhzhzhzhz #3825 üzenetére
Én kis Panákat használtam, de csak régebben. Érdemes szétnézni most mit kínálnak.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
40-45-ig milyen kamerát tudtok ajánlani? Nem muszáj a Full HD, elég a sima HD is. Az sem hátrány ha tud mondjuk 50 esetleg 60p-ben felvenni.
-
superbayern
csendes tag
valaki tudja hol tudok venni, vagy honnan tudok rendelni Panasonic HC-V700-hoz gyári aksit?? és mennyiért? illetve az utángyártott aksikat érdemes venni?? ha igen honnan? köszönöm. amúgy googleban nem találtam sokmindent :S
-
Andreas2
tag
válasz superbayern #3834 üzenetére
Mivel Panasonic márkaboltban remélhetőleg csak bevált típust árulnak én majd innen fogok venni utángyártottat ha szükség lesz rá:
Videokamera akkuk -
maxika2004
őstag
.. Én meg tuti nem vennék, pláne itthon utángyártottat....
6000ft helyett
34000 ft ért akksit !!!!
inkább veszek az olcsóból 5-öt !
és ha csak fele szar már jobban jártam....Megjegyzem, eddig kb 12 akksit rendeltem igy.....
3 fényképezőgéphez és 1 kamerához !a 16000 ft -os fényképezőgép akksit.... 3000 ft.ért.....
a 6000 ft - os régi kamera akkut ..... 1500 ft ért.....eddig mindegyikkel meg vagyok elégedve, legtöbb birja addig mint a gyári !
pedig van amit 2-3 éve nyúzok ! -
Chris Kiki
senior tag
Én eBayről vettem X900-hoz kikódolt, utángyártott akksit (A V700-hoz ugyan az való). A mérete ugyan akkora mint a gyárié, kb. fele akkora kapacitással rendelkezik. Adtak hozzá autós/hálózati töltőt, de tölti a kamera is. Az időkijelzése pontos. Az áráért én elégedett vagyok vele.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
guram
csendes tag
válasz maxika2004 #3830 üzenetére
Az AV Planet-et merem ajánlani. Vásároltam már tőlük, nem volt semmi probléma.
-
superbayern
csendes tag
valaki hallott már erről az oldalról?
http://www.batteryupgrade.com/
innen szeretnék aksit venni, de nem merek egyelőre... mert telefonon nem lehet felvenni elük a kapcsolatot, csak emailben... aki tud erről a cégről valamit, írjon, mert nekem minél hamarabb kéne az aksi.. vagy ha valaki tud egy jó oldalt ahonnan tudok panasonic hc-v700-hoz venni aksit, írjon légyszi, legkésőbb 17-ig kéne az aksi!
köszönöm!
-
Chrystall
senior tag
válasz superbayern #3842 üzenetére
Aksit ebay-en kell venni. Ott a legolcsóbb. A boltok csak lehúznak pénzzel. Megveszik ők is onnan, neked meg eladják drágán. Ebay-n is van garancia aksira.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Ha esetleg kicsit kitolom a keretet, mennyiért lehetne már normális kamerát venni?
[ Szerkesztve ]
-
User55
csendes tag
Van valakinek véleménye erről a kameráról? Canon Legria HFR16 Esetleg van/volt ilyen valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz maxika2004 #3847 üzenetére
Mennyi??? Bazz.. A Magyar lehúzás újabb magasságokban. Gondolom kaptak 80K-/db ért egy raklappal, és most megszedik magukat.
-
User55
csendes tag
Értem, akkor te is megerősítetted hogy este/beltérben hulladék. Viszont ez Sony HDR-PJ10 néztem youtube-n videókat este/nappal 93ezerért találtam milyen vétel lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest