-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz #16820480 #55350 üzenetére
Egy vékonyka réz szálon megy a hang, azt nem nehéz megtörni.
Rézig stimmel, de jobb kábelnél üveg/műanyag feszítő/tartó szálakra(sodrony) van rátekerve.
A külső szigetelő burkolat is hasonló szálak vannak.
Így húzástól, hajlítástól védet (egyedül becsípést nem bírja).
Tehát tartós.Aki csak sima műanyag köpenybe bedobja a natur réz szálacskákat az igencsak haszonra hajt.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #55350 üzenetére
Igen...ízlések..persze a hordozhatóságot is figyelembe kellett vennem, ezt tökéletesen eltalálta ebből a szempontból az S, ám az izolációval nem számoltam...
Na sebaj, ha ez sem jön be, ez volt az utolsó fülesem, majd veszek egy ilyen batárt de zártat, az ráül a fülre és izolál valamelyest...
-
darvinya
titán
válasz #16820480 #55352 üzenetére
Attól függ mit nevezel alsó kategóriának.
Mert Panasonic HS6 például minőségi kábele van, mégis csak 2000-2500Ft-ba kerül.
Tehát ár/gyártó független mivel készíti.Mint pár hsz-sal ezelőtt írtam Trust -ról, annál kábel lapos műanyag, de erősítet rezes.
Azaz minőségi és gagyi kábel között van.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
kemcso
Ármester
Ha már armatúrásban gondolkodsz, akkor a Westone határozottan jobb döntés lenne, mint a Shure. Az 535-ben vágva van a magas, a mély sem olyan jó, mint pl a W30. De erről sheratan bővebben fog tudni mesélni, ő az 535-öt cserélte le W30-ra
Szerk: a W40 meg persze a legjobb
-
inthro
aktív tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy milyen fülhallgatót ajánlotok futáshoz, mozgáshoz?
Mindenképpen olyat szeretnék, amit a fülem mögött is tudok rögzíteni, nem kell, hogy a tarkómig menjen a pánt, elég, ha csak a fülem mögé megy a szár.
A mély hang és a tiszta magas is fontos lenne, tehát egy szépen szóló fülest szeretnék, amivel esetleg még telefonálni is lehet.
Árban 20eFt a maximum, remélem tudtok nekem segíteni.Köszönöm.
◕‿◕
-
inthro
aktív tag
válasz kemcso #55361 üzenetére
Sajnos nem, mert szerintem nem a legfrissebb típusok vannak fent.
Olvasgatok már 6 napja, napi 3-4 órát erről a dologról, de nem jutok előrébb.
Telefonhoz egy Nokia WH-920-at használok, azt imádom, mert nagyon szépen szól, de ahogy sétálok, vagy mozgok kicsit már ki is esik a helyéről, pedig a legkisebb szilikont használom hozzá.
Pont ezért fordulok hozzátok, hogy ajnánljatok nekem egyet, esetleg többet, mert választék lenne, de a pénztárca csak ekkorára nyílik.
A gyártók pedig leírnak mindent, hogy el tudják adni a termékeiket.◕‿◕
-
crazygamer
tag
Sziasztok
Mi a különbség a VSD3 és a VSD3S között? Hangzásban van különbség, vagy csak pl: szin, tartozék, stb.
-
xmaas
őstag
válasz crazygamer #55364 üzenetére
Tartozek ugyan az szinekbol is kb ugyan az a kinalat annyi a kulombseg a VSD3 as erosebb basszusal rendelkezik a VSD3S picit finomabb de olyan hatalmas kulombseg nincs kozottuk
-
törölt tag
Az 535 egy nagyon jó füles, nekem a japán LTD verziója volt, amiben elvileg kicsit javítottak a magasokon. Részletességben igazából nincs gond vele szerintem egyáltalán, perszer egy 4 armatúrás jól megcsinált füles nyilván jobb, de inkább a középkiemelt hangképe az, ami miatt talán nem annyira populáris. Instrumentális zenékhez, ének-centrikus zenékhez kiváló, de mondjuk dubstep már nem annyira adja vele.
A W30 szerethetőbb hangkép, kicsit V karakter, de nem mászik rá semmi semmire, kellemes fun hangzás, megfelelő részletességgel. A W40 hasonló (csak még enyhébb) V karakter, jobban kiegyensúlyozott, szellősebb hangú, könnyedebben zenél, mindenben egy kicsit jobb a W30-nál, csak persze drágább is azért bőven.Én egyébként megválnék a kiváló állapotban levő W30-amtól, ha van rá érdeklődő, mert az utóbbi időben csak irodában hallgatok zenét, ott van fejes, így szegény Westone csak áll a fiókban.
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
Létezik "agybadugós" bluetooth fülhallgató? Ami csak két kis pötty lenne a fülemben zsinór nélkül Nem nagyon találtam, előre is köszi a válaszokat
-
Tulku
veterán
Új harangok (keményebbek, egy Audio Technika tartozékai) és további bejáratás...alakul ez...sokkal jobb tér, minden szépen különül el...
Még kipróbálnám szivaccsal...nem tud valaki eladó szivacsot itthon?
Nekem anno nagyon bejött, nem jött ki a fülből, kényelmes, jobb az izoláció...csak a basszust erősíti nekem...de egy próbát megér...
-
vicze
félisten
válasz kona005 #55367 üzenetére
Egyszer valamikor majd megveheted. Ezenkívül fej mögötti vezetékes összeköttetés van a kettő között, abból nagyon sok verzió.
-
watchfun
tag
Sziasztok! Nézzétek el nekem, hogy az 55 ezernél több hozzászólást nem lapozom át mielőtt kérdeznék... Nokia lumia telefonhoz keresek mikrofonos fülhallgatót. "Agybadugós" kivitel kellene, a külvilág zajait minél jobban zárja ki (vonaton lenne hallgatva), legyen jó vele az FM-rádió vétel és zenéből főleg jazzt hallgatnék vele. Az ára ne haladja meg a 6-8.000 Ft-ot, ebay-ról nem félek rendelni, mire garis lenne addigra úgyis cserélem a telefont is... Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
darvinya
titán
BT-vel elég jó, mivel A2DP technológia 58kHz-ig 450kbps átvitelt tesz lehetővé.
Az más kérdés, hogy fogadó eszköz mit tud.
Sony-s BT-k biztosan tudják, mert telojuk is így adja már.
X1-en meg lehetőség volt átkapcsolni 44kHz-ről 58kHz-re.Ha lenne rá cash, akkor vennék is. Csak még külföldről is drágák.
Most fejlesztik(vagy már kiadták) az BT 4.1+ technológiát ami lossless 1400kbps átvitel tudja.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
törölt tag
A Bluetooth vagy WiFi csak egy átviteli csatorna, ráadásul digitális. Ilyenkor elvileg megérkezik bitpontosan az adat a túloldalra, aztán hogy utána mi történik, az már a többi elektronika dolga. Általában ilyen kis méretben képtelenség megoldani, hogy (hifi szempontok szerint) jó minőségben történjen a DA konverzió, és az meg pláne, hogy huzamosabb ideig menjen az eszköz (akksi).
-
kemcso
Ármester
-
darvinya
titán
-
kemcso
Ármester
válasz darvinya #55378 üzenetére
Ne viccelj, ha nagyon jól tenné akkor nem gyártanának DAP-ot, asztali DAC-ot, stb. Elfogadható minőségben, maradjunk annyiban. A kábeles megoldás egyrészt lényegesen olcsóbb másrészt nem kell miniatürizálni hozzá
(#55379) watchfun az összefoglalóban konkrét típusok vannak árkategóriánként. Olyanok, amelyeket többen hallottunk és ajánlunk, mert ár/értékben jók. Piston 2 v. 3, előbbi ha több basszus kell.
[ Szerkesztve ]
-
watchfun
tag
"A hivatkozás túl sok átirányítást tartalmaz" vagy vmi ilyesmi. Sebaj, majd megnézem gépről holnap, csak melózok es volt egy kis szabad időm.
-
BigBlackDog
veterán
válasz watchfun #55379 üzenetére
Milyen böngészőt használsz? Én most kipróbáltam 3 böngészőből és mobilról is (asztali nézetet használj, mert mobil nézetben nincs összefoglaló), de mindenhonnét megjelenik, lenyílik. Szerintem Nálad van valami bibi.
Pistonok nem lehetnek rosszak, ha a V hangzást szereted, de Jazz-re egy enyhe középkiemelős fülest is el tudnék képzelni (GR06, VSD3S, VSD1S is néha bele szokott esni (?használtan?) a megjelölt ársávba).
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
milyen összeg felett kell vámot fizetni kínából való rendeléskor?
-
benfolds
őstag
válasz BigBlackDog #55384 üzenetére
köszi. geekbuyingra gondoltam, a gondolom cégnek számít.
-
Dan-szan
senior tag
Sziasztok!
Kb 2 hónapja rendeltem a Geekbuying-ról egy Piston 3 fülest. Aztán egyik napról a másikra a jobb oldali rész alig hallhatóan szól.Nem lett hurcolva sem csak az asztali gépnél van használatban. Jeleztem a shopnak mi a gond azt írták próbáljam meg itthon javíttatni (az angolom nagyon gyenge-gugli fordító). Azt gondolom csak a csere vagy pénzvisszafizetés jöhet szóba.
Szerintetek mi a megoldás?Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Hol lehet magyarorszagon ciem- eztetni fulest? Shure se315 -ost
Ki szeretnem probalni s ezert nem szeretnek (még) kulon fulest venni.Elore is kocce
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
A CIEM-eztetés azt jelenti, hogy egy meglévő fülhallgatót az ember fülformájára igazítanak, így érik el a tökéletes kényelmet, hangzást és izolációt. Magyarországon nem tudok olyan helyről, ahol ilyesmit vállalnának, az eBay-es megoldások és a kisebb, külföldi cégek maradnak lehetőségként.
Érdemes figyelembe venni, hogy idővel a fülünk formája kis mértékben ugyan, de megváltozhat, ráadásul egy Shure SE315 esetén nem biztos, hogy megéri egy nagyobb összeget kifizetni ezért a manőverért, főleg akkor, ha önmagában nem tartod kényelmetlennek a fülest.
Nekem sajnos nincs tapasztalatom ezekkel kapcsolatban, viszont egy fórumtárs már beszámolt a CIEM-készíttetés és használat körülményeiről.
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
Srácok, ha minden igaz, akkor jövő héten lesz nálam egy RHA T20i tesztelgetésre, próbálgatásra, természetesen lesz belőle teszt is Mobilarénán. Ha valakit érdekel a fülhallgató, megbeszélhetünk egy villámtalit, ahol kipróbálhatjuk, mit tud a kicsike, amennyiben van rá érdeklődés, írjatok ide, vagy dobjatok rám egy PÜ-t.
-
hobbyone
aktív tag
válasz detroitrw #55389 üzenetére
Szerintem nincs sok értelme/felesleges, valójában olyan mintha egy illesztéket csináltatnál hozzá. Valószínűleg sokat nem változna a
füleshangzás, lévén a Shure által használt armatúra/elektronika adott. Esetleg a filterekkel tudnak játszani.
Talán itt.[ Szerkesztve ]
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Milyen fülhallgatót tudtok ajánlani telefonhoz illetve ipad-hez? Szeretném használni egy Huawei Ascend G6 telefonnal, illetve egy Ipad Mini retinával. Maximum 8.000 Ft körül legyen.
-
-
törölt tag
Valakinek nincs esetleg kedve kipróbálni ezt? Hibrid, pont kétszer annyi driverrel, mint a K3003
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest