Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kukulec

    őstag

    Beteszem ebbe a topikba is, hátha valakinek hasznos információval szolgál.

    SMSL SU-9 PRO
    Pár hónap kihagyás után sikerült beszereznem az új DAC-omat. Előtte a Luxmannal Pro-Ject Dac Box S2 szólt, majd egy MSI B450 Tomahawk alaplapból Jack-RCA kábel ment az erősítőbe kényszerből. Mondjuk úgy, hogy annak alapján ember nem mondta volna meg minek vettem ilyen erősítőt. A tér eltűnt, az egyensúly az alsóközéphangok felé tolódott, ment a levesbe pár magasfrekvenciás részlet. Egyedül az ótvar metálfelvételeken segített a hangzás. Egyébként így sem volt vállalhatatlan, csak azon kaptam magam, hogy nem szeretem elindítani a zenéimet.
    Az új cucc már már XLR-ről megy (Mogami). Egyszerűen fantasztikus, úgy szól, ahogy azt iiWi elmondta a beszámolójában. Dinamikus, részletes, komoly térrel. Nincs most itt az előző DAC-om, de abban is ESS csipp ciripelt. Érzésre valamivel kisebb volt a tere, picit kevesebb részletet mutatott, főleg basszusban, de kb ennyi. Ha őszinte akarok lenni, akkor szigorúan PC-ről történő hallgatásra bár jobb, de nem annyival mint amennyivel többe kerül egy mezei kis Topping/SMSL/Project DAC-hoz képest. Nálam mindenféle anomáliák szűrődtek be RCA-val, szóval ez a kérdés megoldódott. A bluetooth teljesen vállalható, tisztességesen szól, mindene megvan, de azért kicsit mindenből kevesebbet tud mint kábelen. A táviránytója nagyon jól működik és a menüje iszonyat egyszerű és könnyű használni.
    Amin viszont felbosszantottam magam, hogy nem működik Windows 11-el Plug and Play jelleggel. Kell hozzá a driver-e, ami rögtön jól bugolgatott is. Először pl. működött, majd amikor kikapcsoltam a PC-t és a kütyüt is majd újra be, akkor nem volt hang és eldobta az USB portot állandóan. Szóval még tesztelem egy hétig, aztán ha ez a szívás folytatódik akkor visszaküldöm. Nagy kár lenne, mert még csak pár napja megy, de már nagyon megszerettem.
    Referenciazeném Vivaldi, l'âge d'or - Marianne Piketty, Le Concert Idéal volt.

    Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

Új hozzászólás Aktív témák